Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x08 – A paranoia veszélyei (Perils of Paranoia)

2012. április 19. 14:00 - PuffCinq

Wilson okosabb House-nál? Pontosabban, lehetséges, hogy egyszer az életben Wilson járjon House előtt egy lépéssel, és ne fordítva? Ebben az epizódban erre is fény derül, és már most mondom, én Wilsonnak drukkolok! Meg is kapja a poszt első képét. Hajrá, Jimmy!

Hetibetegünk is van, persze, hogyne lenne. Ezúttal egy felnőtt férfi. Ügyész, aki éppen egy kérdésre van attól, hogy porig rombolja aktuális vádlottja védelmét, amikor rosszul lesz. House Foreman irodájában reggelizik, nagyon családiasan. Foreman közben elmondja, a beteg azt hiszi, szívrohama volt, pedig nem is. Biztos, pánikrohama volt, közli House. 40 éves, és Tommynak hívják, ettől bárki bepánikolna. Plusz a tünetek is erre utalnak. Nem pánikroham, azt Foreman már kizárta, méghozzá úgy, hogy hazudott a betegnek. Persze, csak azért, nehogy pánikba essen. House így is le van nyűgözve.

Tommy kartonját már a csapat tanulmányozza, a lapok ragadnak a lekvártól. House ma is szépen megreggelizett, éljen! A differenciál vége az, hogy a felesége biztosan mérgezi Tommyt. Vizeletvizsgálat kell, házkutatás és kérdezzék ki a feleséget. A lassan gyilkoló feleség ötlete egyébként House-tól származik, Taub meg is jegyzi, hogy csodás dolog lehet a fejében lenni. Chase és Adams választhat magának társat a feladatok elvégzéséhez, és kapásból mindketten Taubot akarják. Adams végül viszi Parkot, de látszik, hogy nem túl lelkes. House remek konfliktust szimatol, amit majd elmélyíthet. Szerintem ez a szál simán csak erőltetett, Park meg nem boldog.

Chase, Taub és Foreman a liftben csevegnek. Hazudunk egy betegnek, főnök? Ejnye. Ennyire hiányzik az életedből az izgalom, mióta nem House-nak dolgozol? Foreman védekezni próbál, de Chase-t és Taubot nem lehet átverni. Kell neki egy nő, sőt, egy barátnő, de sürgősen. Adams és Park Tommy háza felé halad, Adams a kocsija szuper kanyarérzékelő rendszeréről beszél. Ne beszélj mellé, utálsz velem dolgozni, reagál Park. Adams szerint ez baromság, csak House akarja, hogy egymásnak essenek, de nem szabad hagyni, hogy teljesüljön a vágya. A kórházban közben Chase nemes egyszerűséggel megkérdezi a betegtől, hogy a felesége mérgezi-e. Nem semmi. Taub kicsit óvatosabb, de végül ő is megkérdezi a feleséget, hogy mérgezi-e a férjét. Mindkét kérdezett hevesen tagad.

Park a házkutatás alatt vitatkozik Adamsszel, és parancsolgat neki. Ha Adams eddig nem utált vele dolgozni, most már biztos. Park erőszakosságának azért van pozitív eredménye is. Fölfedeznek egy tikos bunkert az egyik polc mögött. Atyaúristen. Annyi fegyver van itt, hogy azzal Tommy egész New Jersey-t kiirthatná. A bunkerről senki nem tudott. Tommy magyarázkodhat is a feleségének. Nem akart ő rosszat, csak felkészülni a legrosszabbra. A többség szerint egyértelmű, hogy Tommy paranoiás, és ez egy újabb tünet. Park hevesen ellenkezik, a londoni zavargásokat emlegeti, és világjárványokat vizionál, szerinte Tommy nem paranoiás. House élvezettel nézi, ahogy Adams ettől ideges lesz, majd elrendel egy csomó vizsgálatot, CT, alvásvizsgálat, és nézzék meg Tommy haját, hogy nem drogozott-e. Csapat elvonul, House pedig szólítja a legdögösebbet az ambulancián várakozó női betegek közül. Hogy a vizsgálóban mi történik, az már nem látjuk.

Taub és Park a laborban, Park azon pattog, hogy most ő paranoiás-e vagy a beteg. Nem igazán érdekes. Az viszont aranyos, ahogy Taub megjegyzi, ha valaha anarchia tör ki, ő bizony azt fogja tenni, amit az ősei: elfut. Megjelenik Foreman, Taubbal akar beszélni. Ki van akadva, mert a nővérek mostanában kedvesek vele. Sütik, vacsora meghívások, ilyenek. Ez tuti Taub műve, nőt akar neki szerezni.

Taub kikéri magának a feltételezést is. Magára sincs ideje, nemhogy arra, hogy Foreman magánéletét egyengesse. Persze miután Foreman elmegy, kiderül, hogy Taub hazudott. Igenis akar egy nőt szerezni Foremannek. Végre Wilsont mutatják, House-szal kajálnak éppen, közben a fegyverekről beszélgetnek. House állítja, hogy nincs fegyvere. Nincs rá szüksége. Persze, mert te aztán olyan vagy, aki azért birtokol valamit, mert szüksége van rá, nem azért, mert egyszerűen birtokolni akarja. Bizony, Wilson biztos benne, hogy House-nak van fegyvere, és meg is fogja találni.

Chase és Adams a CT-felvételeket nézik, arról, hogy a betegnek mi baja, még fogalmuk sincs, viszont a fegyverekről jól elbeszélgetnek, milyen meglepő. Chase szerint Adams-nek van fegyvere, mert szórakoztatónak találja, hogy fegyvert tarthat. Chase-nek az Államokban nincs fegyvere, Ausztráliában viszont annál inkább. Kengurukra szokott vadászni vele. A kenguruhúsnak isteni íze van. Adams hüledezik, én elképzelem Chase-t teljes kenguruvadász öltözetben, Chase meg jót röhög magában, csak viccelt, haha.

Közeledik az alvásvizsgálat, előtte Tommy még megpróbálja meggyőzni a feleségét, hogy az a fegyverarzenál otthon csupán olyan, mint a pótkerék a kocsiban. Reméljük, hogy sosem kell használni, de kell, hogy ott legyen. De hogy képzeli ezt, ha az egész bankrendszernek annyi, és eluralkodik a káosz, akkor majd eladja a fegyvereket? Annak akkor már semmi értelme. Vagy lelő mindenkit többszörösen, vagy mi? Nem értem. De ami neki rosszabb, hogy a felesége se érti. Park ekkor fölfedez egy furcsa, vérző sebet Tommy jobb lábán. Nem sokkal később a férfi be is lázasodik. Ehhez képest a csapat többet foglalkozik Park paranoiával szembeni paranoiás viselkedésével, mint Tommyval. Elképesztő. Park még négyszemközt is nyavalyog egyet House-nak, hogy őt senki sem tiszteli. House nem hatódik meg, ugorjunk. Chase és Taub Tommyt ápolják, ő meg siránkozik, hogy hazudott a feleségének. House az ambulancián. A betegének nagyon vicces feje van, íme:

Egyébként fiú, és szerinte fagyási sérülések vannak a kezén. House persze rájön, hogy a srác pénzt lopott a boltból, ahol dolgozik. Szerencsétlenségére a főnök ezüst nitráttal és egyéb kémiai anyaggal kezelte a pénzt, hogy rögtön lássa, ki lopott. House 30 nap szabadságot "ír fel", hogy a srácnak új bőre nőhessen.

Foreman az egyik nővérrel vitatkozik, minden a feje tetején áll a kórházban. Amióta Claudine elment, így van ez, mondja nővér erős akcentussal. Hiányzik Claudine jegyzi meg House, aki közben bejött a képbe. Maga miatt ment el, vágja oda a nővér. Azt hittem, az Nadine volt, mondja még House, mielőtt elmegy. Innen is gratulálok az íróknak, hogy ilyen lapos poénnal sikerült Cuddyt belevenniük ebbe az epizódba. House-t közben Wilson kereste. Merthogy Wilson most éppen House lakásának plafonjáról lóg le egy hálóban. És addig nem szabadulhat onnan, amíg el nem ismeri, hogy ha House-nak is van fegyvere, azt ő soha nem fogja megtalálni. House ugyanis sokkal okosabb, mint Wilson, és mindig egy lépéssel előtte jár. Wilson elismeri.

Foreman edzőteremben van, bokszzsákot püföl. Csinos nő közeledik felé, látszik rajta, hogy alapos ismeretséget szeretne kötni. De Foreman gyanakvó, üzeni Taubnak, hogy hagyja békén. A nő, akit egyébként Anitának hívnak, nem ismeri Taubot, de ha Foremannek már jobbkedve lesz, szóljon. Tommy közben azt hallucinálja, hogy medvék támadták meg, tör-zúz, le kell kötözni. Park szerint fertőzés, Adams szerint autoimmun betegség. Vitatkoznak, ahogy kell. House Adamsszel ért egyet, kezeljék autoimmun betegségre. Park már megint nyavalyog egy sort, House-nak a paranoiáról, meg a többiekről, menjünk tovább.

House újra otthon, fölfedezi, hogy a konyha előtt ki van feszítve egy zsinór, a botjával meghúzza. Egy háló zuhan a zongorára, Wilson pedig egy bozótharcost megszégyenítő kiáltással és gyorsasággal ugrik elő a szekrényből. Kezében ragasztószalag. Be akarta tapasztani House száját, vagy mi? House semmi perc alatt kidobja a barátját a hálójával együtt, és „a világ királya én vagyok” kifejezéssel az arcán, a fürdőszobába vonul. Ahogy bezárkózik, az ajtógomb a kezében marad. A külső gomb is kiesik. Az így keletkezett lyukban pedig megjelenik Wilson feje. Touché.

Foreman Anitával csókolózik a nő lakásának ajtajában. Sajnos kiderül, hogy Anita férje is otthon van. Foremannek mennie kell. Ciki. House telefonon keresztül diagnosztizál fürdőszoba-börtönéből. Tommy iszonyú lázas, úgyhogy mostantól kezdve az van, amit Park mond. Fertőzésre kezelik. Wilson fegyvert nem talál, ráakad viszont a teniszütőjére, a napszemüvegére és a pénzcsipeszére, pénz nélkül. House készséggel elismeri, hogy Wilson ezen tárgyait eltulajdonította. Az első kettő egy egér megöléshez kellett. Mehet aludni, vagy még testüregi motozás is lesz?

Csapat a laborban kutatja, mi okozhatta a fertőzést. Adams nagyon dühös, szerinte a fertőzés baromság. Jön Foreman, ő is dühös. Taub, miattad majdnem egy férjes asszony ágyában kötöttem ki, ne avatkozz az életembe. Taub tagad, de amint Foreman nincs ott, Chase-nek megjegyzi, hogy egy férjes asszonnyal nem lehet tartós a kapcsolat, de kezdetnek jó. Taub, te mekkora hülye vagy, mondja Chase, és én is. Tommy nem kap levegőt, gégemetszés után sem. Csak éppen hogy tudják lélegeztetni.

Park szerint ez rákra utal, House egyetért. A csapat megy igazolni a diagnózist, House meg az irodájába, ahol már Wilson várja, egy fegyverrel a kezében. Mert Wilson bizony okosabb House-nál, és egy lépéssel előtte jár. Csak úgy csinált, mint aki föladta a keresést, közben pedig megtalálta a fegyvert House kórházi szekrényében. House magabiztosan vigyorog, ez a fegyver nem igazi, csak bűvészkellék, pókeren nyerte. Wilson egy szót sem hisz az egészből. House ceruzát vesz elő, és megmutatja, hogy a fegyver csöve nem átjárható, utána még rá is lőne Wilsonra, csakhogy barátja lássa, a fegyver nem tud kárt okozni. Wilson ekkor föladja. Elismeri, hogy House nyert. Az ajtó felé fordul, kicsit megrázkódik, és csak annyit mond, grrr. De ebben minden benne van. A néző is pontosan tudja, hogy House-nak igazi fegyvere van, aminek a csöve átjárható, csak ezt nem sikerült bebizonyítani. Szegény Wilson, pedig már olyan közel járt. A rohadt életbe, hogy House-nál soha senki nem lehet okosabb, neki mindig nyernie kell.

Most is, ahogy beejti a ceruzát a fegyvere csövébe, rájön, hogy mi baja Tommynak. Álhártya kinövés alakult ki a légcsövében, mert megmérgezte, nem a felesége, hanem egy baktérium. Tommy nem paranoiás, hanem diftériás. És idióta is. Nem oltatta be magát, mert a nagy fegyvergyűjtés közepette arra bezzeg nem gondolt, hogy beteg is lehet. Diftéria? Ámuldozik Foreman, aki éppen egy, a kórház parkolójával kapcsolatos megbeszélésről érkezik. Értjük, Foremannek szánalmasan unalmas élete van, kéne neki egy nő. A lábadozó Tommyt meglátogatja a felesége, bejelenti, hogy a gyerekekkel együtt elköltözött otthonról. Nem akar félelemben, egy fegyverraktár mellett élni. Tommy kétségbeesik, de kiderül, a felesége úgy gondolta, hogy ő is velük költözik. Összeölelkeznek.

Park a liftben összefut Chase-szel és Adamsszel. Úgy néz ki közöttük, mint egy nagyra nőtt óvodás. De nem is ez a ciki, hanem az, hogy Park randira hívja Chase-t. Mintha Adams ott se lenne. Igyunk meg még valamit ma este, oké? Chase először azt se tudja, hova nézzen, de végül igent mond. És ezek után a Chase-Park randi helyett képesek azt mutatni utolsó jelenetként, ahogy Foreman és Anita mégiscsak találkozik. Elismerem, Foremannek ez izgalmas lehet, de epizódzárásnak baromi unalmas. Remélem, a jövő héten legalább kiderül, milyen volt az a randi!

Címkék: house
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brianna 2012.04.19. 14:48:17

Jó volt, köszi! :)

gertrudstein 2012.04.19. 15:34:25

Az a szívszaggató befejezés, az az arckifejezés, ahogy House az édesapja (?) kardját nézi... pazar. Annyi ökörködés után.

vincentmarvinjules 2012.04.19. 15:38:10

Park magyar hangja is zseniális.
Egyébként kész paródia ez a rész. Wilson a hálóban, nekem ez túl sok...

tenesseeblues 2012.04.19. 15:42:09

@vincentmarvinjules: Nem paródia, abszurd humor, fekete humor, angol humor, kitűnő humor. Ahogy Wilson ruhája meg van komponálva a hálóban, úriember, hibátlan, makulátlan a cipőtől a nyakkendőig. Nagyon jó.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.04.19. 16:55:28

@gertrudstein: Igen, John House az apja, ennél többet most nem mondok.:)

IamSherLocked 2012.04.20. 09:37:56

Áááá, király ez a rész, Wilson a hálóban, amilyen arccal néz... :)))
Nagyon jó lett, a "bozótharcos"-on szétröhögtem magam! :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.04.21. 19:40:15

@IamSherLocked: nekem Wilson feje az ajtógomb helyén a kedvencem. Az a mosoly...:)
süti beállítások módosítása