Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x13 – A tó mélyén

2012. április 18. 14:00 - leeann

Előzőleg ott hagytuk abba, hogy Nikki (erre a részre Nikki lett Nicole-ból) megérkezett a nagy semmiből. Olyannyira megérkezett, hogy be is költözött Melindához, hogy Sam közelében lehessen. Mivel jelenleg Sam napi 24 órából legalább 18-at Nikkivel van, Mel Eli szellemes problémáján kezd dolgozni. Történt ugyanis, hogy pár egyetemista fiatal elment bulizni egy tóhoz. Elég ronda tó, ez lehet a tipikus száraz tónak nedves partja, ahol döglött béka kuruttyol. A tónak a parti része tele van döglött halakkal. Ez nem zavarja a bulizók egyikét, és beúszik a tó közepéig, ahol valami majdnem a víz alá húzza. Mi látjuk, hogy a kislány egy halottba botlott, vagyis úszott, úgyhogy nagy riadalom, vízből ki, másnap pedig már Mel és Eli állnak a tóparton.

Nem is jöttek hiába, mert rengeteg szellem van a tóban, köztük az úszkáló lány apja is, aki nemrégiben hunyt el. A lány apja, Edwin Hathaway - feltehetőleg ő lesz a mai főszellemünk – megkéri a szellemes csapatot, hogy hagyják békén a tavat és a benne élő szellemeket. Mivel az egyetemen Eli egyik biológus kollégája nyomozni kezdett a fura tó történetében, búvárokat küldtek a tóba, hogy megnézzék, mit rejt. Közben Mel kideríti, hogy Edwin stroke-ban halt meg, kórházban, így egyelőre nincs magyarázat arra, hogy mit keres a tóban. Amíg a búvárok kutatnak, Eli találkozik Sammel egy kis múlt kutató beszélgetésre. Sam egyértelműen keveri Sam és Jim emlékeit, ami miatt nem nagyon lát tisztán.

Sam egyelőre nem emlékszik tisztán Jimre, így Eli csak terelgetheti a relatív jó irányba, de konkrétumot nem mondhat neki azzal kapcsolatban, hogy miért emlékszik dolgokra, és ezekben miért nem szerepel Nikki, akivel 10 évig élt együtt. A beszélgetés után Eli a tóhoz siet, ahol nagyvonalakban elmeséli Melnek, hogy mit mondott Sam, aki már nagyon is Jim, csak ezt ő még nem tudja. Szóval vissza a tóhoz. A szellemek már mind a parton állnak, a búvárok ugyanis megtalálták a szellemekhez tartozó holttesteket a tóban. Edwin elmondja Melindának, hogy azért maradtak a tóban, hogy megvédjék az élőket.

Melinda Deliával beszéli ki az új szellemügyet és a Sam-Jim ügyet, de ez nem vitte előre egyiket sem. Közben Eli meglátogatja Paula Hathawayt, aki majdnem a tóban rekedt szellemekhez csatlakozott előző éjjel. Paula végighallgatja Elit, de nem érti a tóban tetemek dolgot, mert az apját hamvasztották, és ott van az urna a kandalló párkányán, vagyis akkor mit keres a tóban? Az éjszaka közepén - mert mikor máskor - Merlinda betör ahhoz a temetkezési vállalathoz, ahol elvileg elhamvasztották többek között Edwin-t is. Mel találkozik Edwinnel, aki elmondja, hogy még nem mehetnek sehova, még várnak, mert befejezetlen dolguk van "valakivel".

Miközben Edwin szervezi a tavi szellemszektát, Delia arra próbálja Melindát, hogy harcoljon Samért, de a látó úgy döntött, hogy amíg magától nem emlékszik rá a férje, addig nem erőlteti ezt a dolgot és letojja, hogy Nikki és Sam mivel töltik az idejüket. Inkább a szellemes ügybe „temetkezik”, és elmegy ahhoz az emberhez, aki mindent tud, hisz a szellemek is őt várják. Az ember, aki nem hamvasztotta el a holtakat, már nagyon beteg, és tudja, hogy hamarosan jön a vég. Fel van készülve arra, hogy hamarosan szembe kell nézni a tavi szellemszektával. Carl, a temetkezési vállalkozó pénzhiány miatt rejtette a tetemeket a tóba, mert teljesen tönkrement és a hamvasztó kemencét sem tudta már megjavíttatni.

Melinda látja a dühös tavi szektát a beteg férfi körül, akik nem tudnak megnyugodni, és azt akarják, hogy szenvedjen az öreg. Melinda viszont úgy dönt, hogy visszamegy a ravatalozóba és megkeresi a tavi szekta tagjait. Arra gondol, hogy ha a halottak családjai vigaszt kapnak, akkor a szellemek is megnyugszanak, és nem akarják az öreg maradék életerejét is elszívni. Miközben Melinda az aktákat böngészi, Nikki tér be hozzá, és kedvesen ugyan, de közli, hogy nincs szándékában elengedni az új Samet, aki már inkább Jim, mint Sam. Nikki úgy jött ide, hogy megnézi Samet, felelevenít néhány emléket és lelép, de az új Sam, aki gyerekeket akar és kész megállapodni , már azonnal érdekli. Csakhogy az új Sam Jim Clancy.

Este, amikor Melinda hazaér, Nikki és Sam éppen a garázslakásba mennek be együtt, ami Melindát elszomorítja némileg, de nincs ideje maga alá esni, mert a verandán Mrs. Sessick várja, Carl felesége, aki elmondja, hogy a férje pár órája meghalt. Mrs. Sessick úgy gondolja, hogy férje megnyugvást talált és boldog helyre távozott, de ez nem így van. Az öreg Carl a tóparton bóklászik és Melindát szólongatja, de csak a dühös tavi szektával találkozik, akik már várták őt. Megbocsátásért könyörög és félelmében csak Melindát tudja szólongatni folyamatosan. Másnap Paula és a mamája felkeresik Eli-t, aki elmondja, hogy a tavi szellemek nem tudtak belépni a fénybe. Paula és a mamája nagyon nyitottan fogadják a szellem dolgot és azt kérdezik, hogyan segíthetnének elhunyt szerettükön.

Melinda is nagy erőkkel dolgozik a szellem ügyön, amikor Sam látogatja meg. Nagyjából közli Melindával, hogy Nikkivel marad, mert ismerős az érzés, amikor vele van, és ez neki most elég. Melinda türelemre intené, de Sam már nem akar várni, mert nem tudja, hogy mire kéne várnia. Nem tudja, hogy már nagyon közel van ahhoz, hogy végképp előjöjjön belőle Jim, csak még kellene valami nagy löket, amitől beugrik a dolog. Sajnos még nem ugrik be, és nincs löket sem, ezért Nikkit választja. Este Melt meglátogatja Carl, akire ráférne egy kis segítség, mert eléggé kivan. Carl elmondja, hogy nem csak a tavi szellemekkel találkozott, hanem másokkal is, akik azt mondják, hogy Melinda az óvatlansága miatt veszítette el Jimet.

Ennek járjunk is utána, Melinda hófehér kabátban megy számon kérni a szellemeket a büdös tóhoz. Melinda a néger nő csoportjával találkozik, aki annak idején figyelmeztette őt, de Jim halálához nincs köze. A végzet vette el Jimet, és nem ők. A fényt sem állják el vagy tartják vissza, ahogy azt Carl hitte. A fénybe való átkelés mindenkinek saját magától függ, Carlt a szégyene tartja a földön és nem valami gonosz erő. A tóban lévő szellemek is nyugodtan átkelhetnének, de méltatlannak érzik magukat az átkelésre. A néger nő szektájának tagjai virrasztóknak hívják magukat, és az élőket segítik. Carl is ide akar tartozni. Melindát is csak arra kéri, hogy segítsen a tavi szektának átkelni.

Szóval Carl is virrasztó lett, és csatlakozott a néger nő élőket segítő csoporthoz, mint a haditengerészethez. Carl ezután majd csupa nagyszerű dolgot akar majd cselekedni, Melinda pedig a főtérre szervez egy tavi szekta búcsúztatót az elhunytak rokonaival. A tavi szekta szellemei megnyugszanak, és szép rendben átlépnek a fénybe, az este nagyszerűen zárul. Másnap jön a búcsú. Nikki várja Melindát, ugyanis szeretne vele beszélni. Nikki nagyjából csak bocsánatot kér, hogy elviszi Samet. Pedig nem, nem viszi el Samet. Sam már eléggé Jim ahhoz, hogy Melindát válassza és hallgasson a még kusza, de már kialakulóban lévő érzéseire.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása