Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 5x06 - Love Song

2012. április 18. 12:00 - Chat Géza

Bates egy kicsit öntudatlanul nyitja a fehér kerítés kapuját, és kótyagosan teszi egymás után lábait, hogy akár a szomjhalál árán is, de valahogy elérjen a bejárati ajtóig. A küszöbön egykedvűen dohányzó Hank hangos köszönésére majd összeszarja magát, pláne az után, hogy észreveszi Moody szomorú bohóc arcát.  Richard csatlakozik a megkeseredett férfiak körébe és cigit lejmol, hogy amúgy is érces hangjára plusz nyomatékot téve még hatásosabb legyen mondanivalója fontossága. Bevallja, úgy tűnik egy kicsit visszaszokott a piázásra, de nem kell aggódni, mert kb 1-3 hét múlva vége is lesz az egésznek, csak addig sajnos az egész családi kasszát igénybe vevő tivornyákra lesz kötelezve. Hank megértőn bólogat és közben saját helyzetét próbálja menteni, hogy higgye már el valaki, hogy tényleg nem ő verette meg az anyaszomorító Tylert. „Hát persze, hogy nem te voltál.” Karen ajtót nyit és beengedi szeszfőzde szagot árasztó férjét, míg a síró bohóc jelmezes Moody továbbra sem nyer bebocsátást a házba. Ekkor kap Samuraitól egy hívást, hogy kurva gyorsan jöjjön a stúdióba, mert a Kali ügy eldurvulni látszik.

Hank megérkezik és köszönés helyett mentegetőzésbe kezd. Apocalypse meg néz hülyén előre, hogy mit okoskodik már megint ez a nigga itt neki. A bedühödött rapper párszor lekurvázza Kalit, csak hogy érezze a törődést és a zongorához ülve egy lágy, andalító dallamot játszva felvázolja a lényeget. „Ez a ribanc nem tud szöveget írni ember. Ú’hogy te fogsz neki segíteni.” Hank szabadkozik, hogy neki rohadtul nem ez a szakterülete, mert ő forgatókönyveket, novellákat, meg e-maileket ír, és az égvilágon semmi köze nincs a dalszövegekhez. Apocalypse ugyan egy érző szívű ember és szívén viseli az ilyen és ehhez hasonló dolgokat, de most pont leszarja, hogy ki mit gondol.  A ’tudd, hogy értsd’ helyzet tisztázása után Hank és Kali elindulnak lerészegedni, mert attól jön meg az ihlet igazán.

A bárban ülve két pohár whisky társaságában megvitatják, hogy miről is kell szólnia a szerelmes dalnak, mert Hank hirtelen előadott giccses rím kupaca csak a ’szégyen és gyalázat’ egy újabb mérföldkövével egyenértékű. A téma pedig: Kali L.A.-be érkezése, hogy mit és kit kellett hátrahagynia a karrier érdekében. Hank is ismeri ezt az érzést, ezért múltban való merengését fekete-fehér képkockákban látjuk. Karennel épp - 4. évadig aktuális - lakásukat nézegetik, hogy mennyire jó lenne kivenni. Hank gondolja így, ugyanis nagyon bejött neki a hálószoba, ahol majd jókat fognak szexelni. Karen inkább Becca miatt aggódik, hogy vajon nem lesz-e nehéz neki átszokni egy új környezetbe? Hank karakán férfiember módjára kezeli a helyzetet: Kit érdekel, hogy zavarja-e vagy sem? Mi vagyunk a szülei. Majd ráordítunk, hogy fogja be és élvezze a napsütötte nyugati parti életet.

A színes rögvalóságban Kali papírgalacsinnal bombázza Hanket, hogy dolgozzon is, ha egy mód van rá és ne csak a tovaszálló múlt emlékein – magában és némán – keseregjen. Moody felveti az ötletet, hogy ha a keserédes, mély szerelem helyett inkább a vagináról énekelne, akkor az tényleg egy kiemelkedő pont lenne a karrierje történetében. De ha nem, hát nem. Akkor jöjjön egy kis ital meg a lelki szennyes kiteregetése, mert az eddig is segített. Kali volt hapsija féltékeny típus volt, aztán ugye kapott egy ajánlatot Samuraitól, hogy csináljon egy lemezt, amit végül elfogadott, így a fickót összetört szívvel a padlón heverve ott hagyta New York-ban.

Hank életének egy szakaszában rejlő párhuzam újabb fekete-fehér víziót generál. Egy étteremben egy dupla randin Charlie örömében üvölti, hogy van egy ajánlata. A már megjelent könyvéből készült forgatókönyvet kellene egy kicsit csiszolgatni heti 25.000 ropogós zöld hasúért. Hank hezitálás nélkül eladja a lelkét az ördögnek és rábólint az üzletre. Karen szóhoz sem jut hirtelen, de Marcy azért győzködi, hogy mennyire jó hely Los Angeles. Megérkezik a producer nő, Ali Andrews, aki első látásra rábukna Hank péniszére, ezért a gyors bemutatkozás után el is rabolja a társaságtól egy ital erejére.

A több színárnyalattal rendelkező valóságban, a konyhapultnál iszogató Hank ráérez arra az apró kis részletre, amit Kali elhallgat előle. A New York-ban töltött utolsó estéjén még találkozott a fickójával, egy romantikus vacsora keretében, ahol úgy viselkedett, mint egy igazi lord, mint ahogy annak idején megismerte és beleszeretett. A desszert után megkérdezte, hogy lefeküdt-e a rapperrel, mire természetesen hazudnia kellett, hogy legalább utoljára ne bántsa meg. A választ hallva fél térdre ereszkedett, gyűrűvel a kezében tette fel a nagy kérdést. Kali a válasz helyett WC-re kéretőzött, majd, se szó, se beszéd, a vészkijáraton át távozott. Vissza se nézve taxiba szállt és felült az első L.A.-be tartó gépre. Hank a bárpulton fekve hallgatja végig a szomorú történetet, mire neki is eszébe jut az eddig vizionált történet egy újabb töredéke.

Hank fél pucéran héderezik egy tengerparti házikóban, majd felébredve az erkélyhez sétálva látja, hogy asszonya kicsit mérgelődve, homokot rugdalva sétálgat a parton. Moody utána szalad és megkérdezi, hogy mi a baj. A baj pedig a zsebében talált névjegykártya, amit a producer nőtől kapott egy kis üzenettel megtoldva: „Bármikor hívhat.” Karennek nem tetszik ez az egész, nem akar itt lenni. New York-ot akarja. Hank nyugtató szavai, hogy nem kell félni semmitől amíg egy párt alkotnak, lecsillapítják Karen kétkedő kedélyeit.

Közben a valóságban már megszületett a tökéletes, keserédes, mély érzelmekkel átszőtt szerelmes dal. Hank örül, hogy ezt a melót is letudhatta. Kali a dalszövegről áradozik, meg a benne keltett emlékekről és érzelmekről, amit  Hank a már jól megérdemelt Alekosz pózban hallgathat végig. És így, a kanapén ülve, egy kicsit lecsúszva, tarkóra tett kezekkel várja a megaslágerért kijáró ellenszolgáltatást, ami lassú erotikus léptekben, a számára tiltott gyümölcsként tetszelgő csókkirálynő formájában érkezik.

A fekete-fehér, szomorú múltban Hank a szereposztó díványon ül és csúnyán megszégyenített könyvének forgatókönyvét lapozgatja. Hiába simogatja kéjesen a combját és mondja közben Ali Andrews, hogy mennyire jó kis film lesz belőle, nem tudja túltenni magát könyve ilyen szintű megerőszakolásán. Ali még alkuképes lett volna, ha Moody beadja a derekát egy forró munkahelyi afférhoz, de így nincs mit tennie. Saját maga fog giccses szerelmi történetet varázsolni az „Isten utál minket” című bestselleréből.

Hank egyedül ébred és egy üzenet várja Kalitól. Elment a stúdióba, mert nem bírt tovább várni a dal feléneklésével. Az alábbit olvasva eszébe jut valami, és újból színtelenné válik minden. Karennel a tengerpart homokjában ülve a költözésről beszélgetnek. Hanknek már nem tetszik a helyzet, az, ahogy itt egymással bánnak az emberek. Karen viszont most jutott el arra a pontra, hogy belássa, mennyivel jobb lesz itt az élet. Hisz eddig is szerencsések voltak, rohadtul bejött nekik az élet. Nem történhet semmi baj azzal, hogy L.A-be költöznek, mert csak az számít, hogy együtt vannak és együtt is lesznek.

Hank már az ünnepi piázásra érkezik meg a stúdióba. Apocalypsenak is bejött a cucc, ezért átadja poharát Hanknek, hogy ő is részesedjen az örömben. Samurai azonban elkap pár kétes pillantást a tiltott testiségben fürdőző pártól. ’Ti dugtatok, nigga?!’ Förmed rájuk egyből, mire Hank hátra hőköl, nagyot nyel, de Kali menti a helyzetet, és kihúzza magukat a szarból. Apocalypse nem firtatja a dolgot. ’Ez’figyeld Moody! Készítsed a százas zsepit apukám, mer’ettől besírsz bazmeg.’ Így vezeti fel a nagy nehézségek árán megszületett keserédes, érzelmi dalt.

Egy szép – Karen és Hank egykori felhőtlen szerelmi életét ábrázoló – montázs következik, amit Hank szállásának kapucsengője szakít félbe. Karen kisírt, könnyes szemekkel lép be a házba és hebegve vall színt Hanknek.  Nem bírja már tovább. Nem biztos már benne, hogy Richard valaha is kigyógyul az alkoholizmusból, vagy hogy kitudna tartani mellette amíg felépül. Úgy érzi nagy hibát követett el. Kétségbe van esve. Nem tudja mi helyes és mi nem. Pillanatnyi fájdalmán még a Hank vállán való sírás is csak nagyon csekély mértékben segít.

Címkék: kaliforgia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbász józsi 2012.04.18. 14:51:04

legyen már itt is egy hozzászólás, nem igaz, ezt nem nézi senki...

Pereszlényi Péter Pál 2012.04.19. 09:12:42

tök jó, azt írtad le a mi történt, ez remek, igazán remek, mert arra asszociál ebből az ember,hogy valóban láttad...remek
süti beállítások módosítása