Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x08 – Crossroads

2012. április 15. 14:00 - Fekete Panna

Los Angeles utcáin, egy limuzinban vagyunk, három középkorú nő társaságában, akik Gloria Gaynor - I will survive c. számára érzik igen jól magukat. Ez valami kései lánybúcsú? - kérdezhetnénk, de nem, hanem egy buli a szakítás örömére, hiszen az ünnepelt most hagyta el a pasiját, aki egyrészt viagrát szed, másrészt szabadidejében diáklányokat kefél. A csajok elég jól érzik magukat, mondhatni picsarészegek, az újdonsült egyedülálló kinyitja a kocsi tetőablakát, feláll, táncol, azzal nem számolva, hogy elég sok közlekedési lámpa, hirdetőtábla, fényreklám miegymás lóg be a feje fölé. Egy ilyen VALAMI ahogy kell, le is kaszálja a fejét egy óvatlan pillanatban. Most már csóri nemcsak egyedülálló, hanem halott is.

A kihalt Fisher házat látjuk képekben, minden üres: a ravatalozó, a pince, a nyugiszoba. Nate félmeztelen sütteti magát a ház előtti utcafronton egy strandszéken. A napfürdőzést David zavarja meg, aki öltönyben (!) van a negyven fok ellenére. Elmondása szerint bármikor betoppanhat egy ügyfél, hogy néz az ki, ha nem tisztelettel fogadják. Nate készül a vizsgára (funeral director) még mindig, David kikérdezi, de nem nagyon megy neki. Mármint Nate-nek a kérdőív, David tud olvasni. Elég nagy a pangás, napok óta nincs ügyfél, ebből nem lesz zsozsó. Csörög a telefon, Brenda hívja Nate-et, aki 6 azaz hat napig nem volt elérhető Nate számára. Azért volt a hosszú szünet, mert sok vendége volt (hiszen masszőr), meg Billy is ott lakik még nála. De majd találkoznak, hamarosan, tényleg. Nate nem érti, Brenda miért olyan, amilyen. Szerintem leakar pattintani Kisapám, csak Te ezt nem veszed észre.

Federico a Kroehner (a temetkezési multi) bonctermében van, éppen nézi a nő hulláját, akinek levitte a fejét a VALAMI. Ott van mellette régi barátunk, Silas, a kereskedelmi igazgató vagy ki. Federico azért van ott, hogy némi plusz pénzt szerezzen saját magának, megcsinálja a nőt (nem úgy!!!), de ez egyszeri alkalom. Idősebb Fisher járatta suliba, nem lesz hálátlan a fiúkhoz. Silas céges bögrével a kezében megadja az árat, amit Rico kér (1500 dollár). Fontos megjegyezni, hogy a háttérben mintegy hat testet készítenek elő műtőruhás emberek. Láthatjuk, hogy ez a multi tényleg nem szarral gurigázik.

Claire-rel vagyunk a Sierra-s programon, ami egyelőre annyit takar, hogy bazinagy, megpakolt hátizsákokkal vonulnak többen egy hegyen, és még van hátra 8 mérföld. Sátortábor lesz ez, gyalogtúrával egybekötve. Claire nem nagyon boldog, tökéletesen megértem, inkább lenne egész nap egy tengerpart melletti bárban koktélt szürcsölve, ott is megtalálhatja az ember önmagát, ha elég ügyes. Bár Charlie Harper-nek se sikerült. Egy fiúhoz van csapódva, aki első blikkre tök jó fejnek tűnik, és nagyon udvarias is, hiszen megköszöni a reggeli anyagot, amit Claire-től kapott. Nyilván füvet, Claire-t ismerve.

David porszívózik a ravatalozóban, Nate toppan be, hogy kiadta a "termet" egy öregekből álló tánccsoportnak, heti két alkalomra, mert ugye halott egy szál se, viszont pénz meg kell. David belemegy, főleg azok után, hogy Nate megemlíti, hogyha egy öreg ott összeesik, tuti biztos ők temetik. Ja, és már ma délután jönnek is.

Federico is belibben, hogy csak beugrott szólni, hogy szabadnapot venne ki aznapra, mert a feleségével ultrahangra mennek megint (múlt héten is voltak) és a kérdésre, hogy miért személyesen jött, miért nem telefonon szólt oda, annyit mond, hogy a zakójáért ugrott be. Davidnek nem tetszik a hozzáállás, csomó munka van halottak nélkül is, megkéri Nate-et, hogy kivételesen most ő szóljon rá Rico-ra. Az említett ezalatt nagyban pakolja a szekrényből a balzsamozáshoz szükséges szereket (nem is értem miért nem a multi cuccaival dolgozik) egy sporttáskába, amikor majdnem lebukik, mert Nate egyből jött utána David kérésére. De csak majdnem, lelép mielőtt Nate komolyabban faggatná, de Nate nem hülye, azért feltűnt neki, hogy Rico rosszban sántikál.

Claire-rel vagyunk ismét. A túra új fejezethez érkezett, ugyanis mostantól nem a vezető mondja meg, merre kell menni, hanem a diákok közül valaki, a térkép alapján. Az első választás egy csajra esik, aki rápillant a térképre, arra, egyenesen előre. Én a helyükben nem bíznék benne, de a vezető azt mondja, oké, arra megyünk.

Ruth éppen ebédszünetet tart az oroszunkkal, otthonról hozott kaját esznek, úgy látom ott még nem szerzett piacot a Teletál. Oroszunk meséli, hogy milyen csodás dolog az orosz lét, tele van szenvedéllyel, Ruth mielőbb látogasson el az orosz negyedbe. Egyszercsak a fodrász barátunk köszön be, hozott ebédet ő is Ruth-nak. Anyu bemutatja őket egymásnak, erre oroszunk, nem túl szimpatikusan, kijelenti vége az ebédszünetnek, munka van. Fodrászunk lelkére veszi, hogy Ruth-ot bajba keverte, de anyu mondja nem gond. Elintézi.

David jön le az emeletről, benéz az éppen futó tánc-szakkörre, amit egy igen helyes fiatal pasi tart, és nocsak, rámosolyog Davidre. De nem úgy, amúgy. Pajkosan. Eközben Nate hívja Federico-t, a telefont Vanessa (Rico felesége) veszi fel, le is buknak menten, hogy ma nincs ultrahang, és Rico nincs otthon. Davidet a földszinten bevonja a tánctanár, rajta mutatja be a MAGYAR forgatóst, wow. David már a képzeletében le is csókolja a srácot. Valójában nem.

Federico a Kroehner bonctermében van, dolgozik a fejtetővesztett nőn, mikor is beszélgetni kezd egy másik dolgozóval, aki mondja neki, hogy a Fisher és fiainak vége, Silas bosszút esküdött ellenük, eltapossa őket. Ja és persze a szemközti ház leégésének is a biztosítási pénz megszerzése volt a cél, Silas gyújtatta fel. Rico ezen meglepődik. Én is, mert én már el is felejtettem azt az esetet.

Táncórának vége, Nate is ott terem, a tánctanárunk (Kurt) erősen szimpatizál Daviddel, meg is beszélnek másnapra egy vacsorát. A vak is látja, hogy ezt a dolgot Nate intézte így, David meg is jegyzi, hogy egy gyerekkel boronálta össze, de tetszik neki a dolog. Kapunk egy utalást a Will és Grace-re Nate-től, ismeri a sorozatot, most már ő is kiszúrja, ha valaki meleg. Tessék, mennyi mindenre jó egy széria? Most már én is tudom, mintegy 24 óra leforgása alatt el lehet hárítani egy terrortámadást az egész világ ellen, megmenteni az amerikai elnököt, kiszabadítani a lányomat és a feleségemet a fogságból, meg se kottyan, ha elaltatnak, bedrogoznak négyszer per óra, ja és persze túlélni hat golyó lőtte sebet meg egy robbanást. Persze ez nem a teljes lista, csak szemezgettem.

Claire még mindig menetel, nem irígylem. A reggeli sráccal bandázik, amikor csatlakozik hozzájuk a csaj, aki megmondta, hogy merre menjenek. Kiderül, hogy a lány Claire sulitársa, van közös órájuk és tényleg, az előző részben találkoztunk is vele, róla is fantáziált Claire a jövőjét illetően. Ha jól emlékszem a csaj öngyilkos lesz Párizsban, menő ügyvédként, vagy valami ilyesmi. Kérdezi van-e füvük, mire Claire nem reagál, de kispajtija mondja, hogy talán, Claire arca egy tanulmány. Lesz ebből még baj.

Federico elkészült a hullával, Silasnak tetszik az eredmény. Felajánl egy állást Rico-nak, lesz saját üzlete, ha ő is úgy akarja, San Diegoban 8 hónap múlva (megnéztem, Los Angeles-től két órás autóútra van). Az ajánlat 48 óráig tart, beszélje meg az asszonnyal.

Nate érkezik Brendához, az ajtón lévő üveg betörve, rosszat sejtek. Nate is. Az ajtó nyitva, a szobában teljes a kupi. Nate meglát egy árnyékot a hálóban, felkap egy szobrot, hogy majd azzal leüti a betörőt, aki, mint kiderül, egy hót meztelen férfi. Brenda ismerőseként mutatkozik be, ő Connor. Hogy Brenda éppen hol van, az rejtély, de nyugi, nem keféli a nőt, Nate ne aggódjon. Mire Brenda megjön egy kosár ruhával a kezében, addigra már a nappaliban ül a két pasi. Nate kérdésére, hogy ez meg ki, Brenda azt válaszolja, hogy egy régi ausztrál barát az előző életéből, 10 éve nem járt Los Angelesben, most Brendánál alszik, hálózsákban, ja és itt a frissen mosott ruhád tessék Connor, felöltözhetsz. Ebből kitalálható, hogy nemcsak ausztrál, de szegény is. De Nate tovább hisztizik, Brenda kéri, hogy menjen át másnap vacsorára, Billy is ott lesz, négyesben tök jó lesz. Nate plafonon, de hisz Billy nem is lakik itt, mit csinált Brenda hat napon keresztül, amíg ő aggódott érte, hogy mi van vele? Na de lárifári, megbékél, holnap vacsi. Csók.

Este van a hegyen, Claire keresi a kisbarátját, de ó jaj, lebuktatja kefélés közben a túravezetőt, meg az osztálytársnőjét.

David éppen National Geographic-ot néz a tévében, amikor Nate letelepszik mellé. Plusz információként megtudjuk, hogy a lány koalamacinak két vaginája van. Oh, szegény, én ezzel az eggyel is alig bírok, nemhogy kettővel. Na de Nate beköpi Rico-t, hogy nem volt ma ultrahang, és szerinte elvitt pár balzsamozáshoz szükséges szert a szekrényből. David nem boldog, ez árulás, mondjon fel, aztán mehet, de így ez szemétség. Nate próbál pozitív lenni, de tényleg, Rico hazudott, ez tény.

Másnap reggel van, Claire-hez odamegy az osztálytársnő (Parker) jópofizni. Lenyom egy dumát, hogy mennyire bírja Claire stílusát, akár lehetnének barátnők is. Claire ezt kétkedve fogadja, furcsa is, mi tagadás.

Federico lép be a pincébe, ahol a testvérek várják, akik néhány telefon után már tudnak a multinál végzett munkáról, és nem örülnek. Federico kijelenti, hogy lojalitásból nem marad, ha beveszik társnak, akkor igen. A fiúk megígérik, hogy megbeszélik a dolgot egymás között, kérik Rico-t, addig ne döntsön.

Claire van a hegyen, ő mondja meg merre menjenek. Nem annyira érdekli ez az egész, így választ egy irányt, arra. Tökre nem vágja, hogy merre van arccal, ezt a túravezető is látja, és amikor felülbírálná Claire döntését, Parker Claire mellé áll, ő is befizette a pénzt, ha azt mondja arra kell menni, akkor nincs kérdés. Így a csapat elindul az ismeretlenbe, elindul egy idegen helyre.

Virágbolt. Ruth virágot válogat az orosszal, az orosz sztorizik, Ruth szexuálisat ábrándozik a fodrásszal.

Claire menetel még mindig Parkerrel a hegyen, apám sose lesz vége ennek a kirándulásnak. Egyszercsak a túravezető odamegy hozzájuk, hogy hátra arc, vissza az utolsó táborhelyhez, vár rá egy dzsip, visszaviszi Claire-t a kocsijához. Egyrészt szándékosan vezette félre a csapatot, másrészt, drog van nála, amit a vezető ki is rángat Claire táskájából. Nem tudjuk meg, hogy honnan tudta (bár nekem van tippem, a pajti volt az, eme megérzésem a Mentalistából jött, ha már szó volt a sorozatokról). Telefon haza, David veszi fel (akiről a túravezető a hangja alapján azt hiszi, hogy Claire apjával beszél), hogy lánya hazamegy a tervezett vasárnap előtt még aznap. Valamiért Parker is ott van velük, nem derül ki miért.

Temetés rendezői vizsga, Nate lázasan körmöl.

Federico művének a ravatalozásánál vagyunk, a fej tökéletes. Ott van vele az asszony is, aki kijelenti, hogy mindenképpen el kell fogadni a multi ajánlatát, szarja le a Fisher és fiait.

Daviddel és Kurttal randizunk éppen egy étteremben, David zavarban, meg Claire pólójában, a tánctanár nagyon nyomul, kábé 2 perc megszokott csajozós szöveg után (milyen hosszú a szempillád; a korombeliek suttyók; veled érzem magam tökéletesnek), szobára invitálja a mi talpig kérdőjelben leledző Davidünket, de persze előtte tisztázni kell, ki van felül, ki van alul. De szerencsére David rugalmas ebben a kérdésben. Köszönjük David.

Nate éppen házibulizik Brendával, Connorral és Billy-vel. Én rendesen félek ettől a Billy gyerektől, a hideg ráz tőle, komolyan mondom. Na szóval, egy kályhacső mérettel rendelkező vízipipából szívják le a füstöt, Nate csak most kezd szipákolni, nem nagyon tetszik neki a másik három idióta vihorászása, és amikor meglátja Connor hálózsákját porosan, pókhálóban a sarokban, totál kiakad. Persze csak képzeli. A zöldszemű szörny, tudjátok.

Claire a szakadó esőben vezeti hazafelé a hullaszállítót, de nem egyedül, valamiért Parker is ott ül vele a jobb egyben. De hogy őt miért küldték haza, nem tudni. Lehet a túravezető pöcse viszketett a hálózsákos szex után vagy azért, mert nagyon Claire mellé állt a térkép-vitában, nem tudjuk már meg. De annyira nem is fontos. Roppant érdekes párbeszédet folytatnak, kiderül, hogy Parker tök jó fej, Claire meg idióta, de a szimpatikus fajtából. Barinők lesznek. Dióhéjban. Mármint nem dióhéjban lesznek barinők, hanem hogy röviden összegezve a három perces dialógust.

Otthon. Ruth vetélkedőt néz a fodrásszal, közben a fodrász sztorizik, Ruth szexuálisat ábrándozik az orosszal.

Nate mosogat a házibulin. (Mindig van egy, aki takarít, ahelyett, hogy jól érezné magát. Persze senkinek se tűnik fel, hogy nincs ott a buliban, másnap meg nem is látszik, hogy egyáltalán pakolt. De csinálja. Nem tudni miért.) Aztán bemegy a nappaliba, ezt olyan kameraállásból láthatjuk, mint amikor a Guy Ritchie filmben jön ki a kissrác a vesztett póker után, a mellkasán van a kamera, és csak a feje van fixen előttünk, na úgy van valahogy Nate is fényképezve. A hangok bukósisakon keresztül jönnek, Billy kígyóként siklik felé a vízipipával egyetemben, szívjad még Nate, kell az neked. De aztán Nate elrontja a bulit, hülyére szívottan kiabálni kezd a másik hárommal, nagyon vicces, nem tudom visszaadni, meg se próbálom. A végső kérdés Billy szájából hangzik el, miután kiderül, hogy Brendával aludt egy ágyban az a Connor fiú: Te még nem aludtál úgy nő mellett, hogy nem dugtad meg? Mire Nate totál szétcsúszva, üvöltve: Nem! Mire Brenda, akkor kifelé, de máris. Kiteszi, mintha égbekiáltó bűn lenne, hogy vannak pasik, akik dugnak is a mellettük fekvővel. Ej. /Itt jegyezném meg, hogy a képen Nate kezében nem söröskorsó van, hanem a vízipipa. Kemény, mi?/

David és Kurt éppen szeretkeznek. Kurt közli Daviddel, hogy a rugalmassága pont megfelelő. Köszönjük Kurt.

Reggel van, Fisher ház konyhája. Nate éppen anyuval beszélget arról, hogy a mai világban mit meg nem engednek maguknak a nők. Na barátom, nem a Will és Grace-t kellene nézned, hanem Szex és New York-ot. Nem lennél olyan sötét ebben a témában. David érkezik, kisimulva, nemcsak azért, mert jól megrakták az éjjel, hanem még egy busz is felborult az autópályán, és rengeteg a halott. Sőt, mind helybéli. Ilyen egy tökéletes reggel David módra. Bár az egy kicsit elrontja, hogy Nate-et is meghúzták, de őt a vizsgán. Mint kiderül nem elsőre. Aztán belép a konyhába Federico is. Elbúcsúzni jött, annak ellenére, hogy a fiúk meg se beszélték Rico dolgát. David elköszön tőle hűvös udvariassággal, Nate próbálja mondani neki, hogy a multi nem fogja értékelni, de Rico kemény, mint Tarzan sarka, elmegy, de előtte még tanácsot ad: figyeljetek Silasra.

Nate már Brendánál van, próbálja kimagyarázni magát, hallucinált, meg felkapta a vizet Connorra, hogy ott aludt. Brenda megbocsájt. Viszont Nate is elvárja ugyanezt Brendától, aki bevallja, hogy fél nagyon közel engedni magához, mert mindig megszívta, mindig bántották anno. De. De majd most. Együtt megpróbálják. Hát. Kíváncsi leszek. Amúgy Connor már nincs ott, Brenda kirúgta. Pont elég volt belőle ennyi. Milyen nagyszerű barátság lehet az övéké.

David hívja Nate-et, három hulla hozzájuk kerül, jön a család mindjárt, Nate menjen haza. Bár Federico nélkül nehéz lesz, de majd megoldják. Claire hazaér, kábé olyan fejjel, mintha ő is a tegnapi Brendás drogos buli aktív szereplője lett volna. Vagy nem is, mint akit megrágtak és kiköptek. Vagy nem is, mint akit még mindig rágnak. Kérdezi mit szólt anyu ahhoz, hogy hazaküldték, de David nem mondta el, és nem is fogja. Claire rákérdez mi lett Keith-szel, mire David annyit mond, nem jött össze. Az élet megy tovább. És milyen nagyon igaza van, még akkor is, ha ez egy elcsépelt, régi mondás.

Címkék: sirhant muvek
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menthalevél 2012.04.15. 21:40:30

mi a franc, az igazi jó sorozatokat senki nem nézi?

Farkasokkal táncoló 2012.04.21. 20:15:40

"Plusz információként megtudjuk, hogy a lány koalamacinak két vaginája van. Oh, szegény, én ezzel az eggyel is alig bírok, nemhogy kettővel."

Basszus, teliköptem a monitort a röhögéstől.... :-)))))
süti beállítások módosítása