Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x08 - A kínai negyed

2012. április 13. 15:00 - Chat Géza

A kínai negyedben kamu Gucci táskavásárlást színlel Jamie, hogy a top secret találkozó zökkenőmentesen haladhasson. Reagan felvilágosítja a nőt, hogy hiába segítene neki az FBI, akkor sem fog a kék lovagok rendje után nyomozni. Ez családi ügy. A nő is csak pislog bele a sötét éjszakába, hogy akkor most tényleg egyedül, minden hátsó basztatás nélkül akarja felgöngyölíteni az ügyet? Jamie, válaszra sem méltatva a hülye kérdést, eltűnik az éjszakában. Kétsaroknyira sem jut el, mikor egy sikátorban kiszúr két, pisztolyos zsebfenegyereket, akik két nőt fenyegetnek. Jamie – szuperhős jelmezt megvillantva, ingjét széttépve – rájuk kiállt, mire az egyik elrohan, a másik meg kocsiba száll és padlógáz, ablaktörlőt nem kímélve célba veszi őt. A biztos urunk nem szarozik, félre ugrik és üldözőbe veszi – nem a kocsit, mert ugye ő a Harvardra járt – a futva menekülő kis kínait. A biztonságos közlekedési szabályokat kukába vágva, a bilincs kattanásának hangjától való félelemtől vezérelve csak rohan és nem néz semerre, mire a zebra felénél elkaszálja egy taxi és ott helyben megmurdel.

Már hemzsegnek is a zsekák a helyszínen, távol tartják a tömeget, nincs itt semmi látnivaló kérem szépen. Közben Jamie leadja az infót a faternak, hogy mi is történt pontosan, az meg megnyugtatja, hogy nem kell beszarva lenni, csak az igazat kell mondani, és ne feledd fiam, nem nekem tanulsz, magadnak tanulsz. Danny is kiér a helyszínre és nagy sebességgel kifaggatja az öcsköst, hogy mi is itt a tényállás. Jamie tájékoztatása annyit ér, mint a falra hányt borsó, mert a kínai negyedben két vállig érő fekete hajú nőt kell keresni. Príma. De legyen az egy nyom, hogy az egyiket nekilökték a falnak, szóval lehet, hogy sebes a homloka. Pont van egy ilyen a tömegben, úgyhogy Danny be is viszi gyorsan az őrs meghitt kis fészkébe. Eközben, hogy az egész családnak jó legyen, Frank az étteremben összefut Kelly Davidsonnal. Az ex dugi pajtival való találkozás elég kellemetlen, és amikor Frank színt vallana, pont belép valami tanácsos fazon. Sosem tudjuk meg milyen érzelmek rejtőznek a dús bajuszon túl.

Danny finoman, mint egy úriember, puhatolózva kérdezgeti a kínai nőt, hogy ki volt a sikátorban, stb. vagy mondjon már valami értelmes infót. Az orra alá dugott bűnözők arcképéről sem tud semmit, a mentőkérdések meg pont elfogytak, úgyhogy az lesz a legegyszerűbb, ha elviszi a zsarukat oda, ahol találkozott a lánnyal. Jamie saját lakása melegében támasztja a konyhapultot és sörözik, míg Sidney folyton arról károg, hogy mi lett volna ha… Hidegvérű Reagan meg csak nyugtatgatja, hogy „de hát nem lőttek le, értsd már meg végre! Itt állok előtted! Nem a föld alatt fekszem két méterrel. Itt állok és várom, hogy elkészüljön a vacsora.” Jamie ennyit tud kezdeni az aggódó női lélekkel. Nem lesz így békülős az hótzhier.

Franket az asszisztense tájékoztatja, hogy mire kell számítania a mai sajtókonferencián, na meg azt se felejtse el, hogy a kis Jamie is a címlapra került a kínai negyedben történtek miatt. Erre sem árt felkészülni. Ezért gyorsan rácsörög Dannyre, hogy mi a helyzet, de ő sem tud sok jó hírrel szolgálni, mert jelen pillanatban térdig gázol a kínai nőkben. Na de nem úgy, hanem úgy, hogy mozdulni sem tud, mert abban a pecóban, ahova a sebhelyes arcú kincsi irányította őket, az egy négyzetméterre jutó vágott szemű sunettik száma meghaladja a kettőt. Jamiet a belső ügyosztály inzultálja kukacoskodó kérdéseivel. „Mi is történt akkor este? És azt ne mondja, hogy semmi, mert látták egy vörös hajú nővel beszélgetni.” Jamie érzi a nyaka köré tekert kötelet, kicsit ködös a sztorija és sajnos senki sem tudja alátámasztani, de vörös hajú nő elérhetőségét azonnal meg kell adnia. Jamie, mert ugye a Harvardra járt, nem olyan hülye hogy kiadja a titkos randevús nyesedék személyazonosságát, ezért azt hazudja, hogy csak egy turistának segített, azt se tudja ki fia-borja ő.

Danny meg a társa – hagyjuk is –megtalálja a rendszerben a Jamiet elgázolni szándékozó autó típusát és rendszámát. Sapka, sál meg egy telefon az öcsinek, aztán már mennek is a kínai negyedbe, hogy elkapják az embert. Pont egy kajáldában tömi a majmot valami jóféle homárral, amikor Danny egy kis levegőzésre invitálja. Nekilökik a kincsit a rendőrautónak – mert a zsaruk már csak így beszélgetnek – és szólnak Jamienek, hogy azonosítsa az ipsét, ha egy mód van rá. „Ő volt az.” Akkor már itt sem vagyunk, megyünk is az őrsre. Danny a vallatószobában teszi tárgyalóképessé az embert, de az semmi fontos infóval nem tud szolgálni. Ekkor érkezik meg a fontoskodó Erin is, aki azzal a „remek” hírrel tud szolgálni, hogy azonnal le kell szállni erről a fasziról, mert nincs semmi bizonyíték ellene. Danny meglengeti a rendőri összetartás zászlaját és közli, hogy Jamie szava a bizonyíték, mert ha egy zsaru mond valamit, akkor az úgy is van.

Frank az éjszaka leple alatt húsos zsemlét készít, mire a papóka is kicsoszog. Úgy tűnik flamós ez a tesó. Elmesél egy történetet, hogy annak idején, amikor még ő volt a rendőrfőnök – amikor feltalálták a tüzet – vele is ugyanez történt. Nyomozást indítottak egy drogosztagos csávó ellen és bár minden egyes pillanatban úgy gondolta segítenie kéne kihúzni a szarból, mégsem tette. Tudta, hogy így erősebben fog kijönni a megpróbáltatásból. És mennyire igaza lett. Frank érti a célzást és tovább folytatja a dugi zabálást.

Erin lánya arról kérdezgeti anyját, hogy milyen perverziónak köszönhetően állt ügyvédnek. A tanmese közben Danny csörög telefonon, hogy megmondja mekkora egetverő baromság volt elengedni a kis kínait, mert nagyon úgy tűnik, hogy megölték. A két szeme közti golyó ezt akarja bizonyítani. Semmi nyom, senki nem tud semmit, se pénztárca, se iratok, se cigi, se kóla, se semmi. Ilyen egy fasza helyszín. Danny azonban kiszúr valamit, egy pártoló társaság papírját. A halottkémtől szerzett friss és meleg infókkal a hóna alatt érkezik a partner, és azt mondja, hogy most figyeljenek, mert ettől keresztbe fognak hugyozni két hétig. A tegnapi halott pasi boncolása során terhes női vért találtak a holttesten. Már kezdetét is veszi a nagy fejvakarás, hogy mi a bánatos úristent akarnak ezek egy terhes nőtől?

Már mennek is a pártoló társasághoz, ahol naná, hogy nem ismerik a meghalt fickókat, de még az eltűnt nőt sem, így használható nyom híján Danny egy szórólapot elcsenve távozik. Megkérdezi a kínai negyedes nyomozó ombrét, hogy mi van rajta. Kérem szépen ez itt egy olyan termék, hogy ha terhes vagyol, de nem szeret büdös kölykökkel való foglalkozás, akkor itt lead és kapol érte jutalom. Neeeee! Pedig de. Elmennek a sebhelyes homlokú nőhöz és megkérdik, hogy ugyan erről van-e valami mondani valója. Persze, hogy igen és azt mondja, valami fehér orvost kell megkeresni az ilyen ügyekben. Megy ez, mint az ágyba szarás. Már meg is van a fehér orvos, így kezdetét veszi a ’mivanmivanmivan’ kérdezz-felelek. Danny finoman rávilágít a tényre, hogy nem szép dolog gyerekeket eladni. De nem ám. Nem bizony.

Jamie és a társa, aki most is valami utcán vett csalamádés hot-doggal tömi fejét, járják az utcát és ennél több igazából nem is történik. Már este van és Jamie gondterhelt arckifejezéssel csatlakozik apja társaságához. Nem lesz itt semmi gond. Olyan még nem volt, hogy nem volt sehogy. Nem nagyon sikerült megnyugtatni Jamiet, plusz Frank egy olyan infót is elpotyogtatott, amiből már tudja is, hogy ki volt a bátyja két társa azon a napon, amikor meggyilkolták. Ezen felbuzdulva otthon azért még átnézi az esetről írt cikkeket. Alap, hogy felébred az asszony a hangtalan neszezésre és felteszi az egyértelmű kérdést. „Miért nem alszol? Mit csinálsz ilyen későn?” Jamie tereli a szót, de nem brillírozik eléggé, így az asszony veszi át a beszélő botot. „Ma megkeresett a belső ügyosztályos faszinger és azt kérdezte minden oké-e köztünk. Azt mondtam, hogy igen, pedig kurvára nem.” Jamie néz, hogy te most szórakozol itt velem? A nyest kapott egy munkát Londonban, amit el is vállal és nem nagyon kényszeríti Jamiet, hogy vele menjen. Jamienek lassított felvételben esik le a tantusz, de azért megérti, hogy az asszony pont most hajnali nemtom hánykor visszaadta a jegygyűrűt, egyértelmű jelét adva annak, hogy ez a kapcsolat léket kapott és a legénységgel együtt elsüllyedt.

A parkban üldögélve Danny és Erin megbeszélik a nagy harci helyzetet, hogy mennyire gyanús és furcsa dolog az, hogy a fehér doki heti 50.000 zöld hasút utal valami számlára. Ennyire jól nem mehet a biznisz. Ez nem kicsit gyanús, hanem nagyon gyanús. Valahogy csak eljutnak egy közelebbi kuncsafthoz. Valami hamptonsi nyaraló jellegű, fehér ház, fehér kerítés, fehér minden. Ott ül a házaspár a bőr kanapén és fogadják a nyomozó páros híreit. Nos, igen. Elég nagy szopóálarc, hogy csóri nőnek nem lehet gyereke, most meg kiderül, hogy erre a kínai hajas babára is hiába várnak. Szomorú ez, mint amikor a szottyadt, szenilis Rose – a Titanicból – visszadobja a vízbe az Óceán szívét.

Az őrsön gyorsan kifaggatják a luxus dokit meg a kínai nejét. Danny beszélőkéjének hála, csak sikerül a nő lelkivilágára hatni, aki végül is bevall mindent, hogy mi, mikor, merre, meddig zajlik ez a babázós téma. De ő amúgy nem volt benne nyakig, mert azt hitte, hogy ez jó, hogy ezt a gazdag meddő nők érdekében, meg az amúgy is megszületendő kincsi gyerekek érdekében teszik. Arról már nem szólt neki senki, hogy mi lesz a vér szerinti anyákkal. A helyszínre kiérkezve Dannyék lecsapnak, mint réti sas a pocokra. A rosszfiú lelőve, a terhes nő megmentve.

Tovább zajlik Jamie kihallgatása, de most a belső ügyosztályos fickó egy vendéggel is kedveskedik. Behívja a nőt, akivel azon az éjjelen állítólag beszélgetett. Jamie nyeli a gombócokat, érzi már a vesztét. A nő ugyanazt mondja, amit Jamie is mondott legutóbb a belső ügyes hapsikának, hogy mint turistának segített, hogy eljusson egy bizonyos helyre. Látta az újságban Reagan biztos úr arcát, ezért jelentkezett, hogy tisztázza a dolgokat. Trükkös. Az ügy ugyan tisztázódott, de Jamie mégsem örül annyira, mert nagyon jól tudja, hogy ezzel bekerült a soha véget nem érő „jövök neked egyel” szívességi rendszerbe.

A Reagan családi ebédnél most Erin lánya tesz egy nagy bejelentést, hogy ő lesz az első női rendőr a Reagan családban. Hát persze, hogy az leszel bogaram. Néz rá mindenki egyszerre. Jamie is megérkezik és elmondja miről is szól rendőri élet. Ez egy hívatás, ami sohasem ér véget, akkor sem, ha vége a műszaknak, akkor sem, ha alszol vagy éppen a WC-n gubbasztasz.

Címkék: zsaruvér
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.04.16. 09:02:27

ez is jo volt, koszi!
süti beállítások módosítása