Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x07 - Önuralom

2012. április 12. 10:00 - Zsoofka

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Bree megtudta, veszélyben a hullánk örök nyugalma és ezzel együtt a cinkosok szabadsága. Bree, Gabyval kiegészülve, agyament módszerekkel hárítani akarta a veszélyt, de nemigen jött nekik össze. Végül, Lynette-tel kiegészülve, újra akarták temetni a mostohaapukát, de kiderült: a sír üres.

De vajon hogyvót? Hová lett a hulla? Hazafelé, a kocsiban, a három tyúknak elszabadul a fantáziája. Elméletek:

- IQ-Gaby felteszi a kérdést: Mi van, ha apuka még él? Aztán ezt a lehetőséget (miszerint a 2 hónapos hulla kiásta saját magát) nagy bölcsen elvetik.

- Nem, a rendőrök sem vihették el, akkor a helyszínen ugyanis Grissom és csapata sárga-zöld szalagjai lennének kifeszítve és a CSI bőszen helyszínelne.

- Susan kiásta. (Persze. Biztos. Mi a fenének ásta volna ki, amikor a hörcsögtemetéstől is idegrohamot kapott?)

Valami rejtélyes oknál fogva mégis a 3. verziónál maradnak és elhatározzák, elmennek Susanhoz és rafkósan kifaggatják: ő volt-e a kiásó. Nyíltan azért nem lehet rákérdezni, mert akkor be kellene vallaniuk: ők ma ásni akartak, Mrs. Delfino nélkül. Bree vállalja, ő lesz a kérdező.

De előbb nézzük, mit felel Lynette gyermekének, Pennynek arra a kérdésére: Mi lesz, ha Apa és Jane annyira fogják szeretni egymást, hogy össze akarnak majd házasodni? Merthogy igencsak boldognak tűnnek együtt. Háááát Lynette viszont nem túl happy ettől kérdéstől. Attól meg főleg nem, hogy úgy tűnik: Jane nemcsak Tom, de Penny boldogságát is a szívén viseli. Renée felhomályosítja: már nemcsak Tomot, de a kislányt is védenie kell a gonosz betolakodótól. Felajánlja segítségét a harcban.

Susan a szokásos festőteremben üldögél és hallgatja Mr. André Zeller szokásos lelkesítő, csernusdoktoros dumáját (én király vagyok; ti szarok vagytok; örüljetek, ha belétek rúgok). Most épp eljött a számonkérés ideje: meg kell mutatni kimittud, ki mit festett. Susan kispolgári alkotásai megint nem nyerők, Mr. Zellert sem a gyerekképek, sem a gyümitálak, sem a tájképek nem érdeklik. Susan végérvényesen a stréber, de uncsi szerepre kárhoztatott. Bezzeg egy Amy nevű diáktárstól (aki bír felkavaró lenni) le van nyűgözve a jó tanár bácsi.

Gaby anyaszerepben bénázik: a húsgolyó szétfolyt; a gyerekek, jól nevelt úrilányhoz hasonlatosan, babalábbal eszik a spagettit. A gyerekek már a tavaszi vakációt terveznék, de Gaby leoltja őket, hol van az még, most volt hálaadás. Gaby egyelőre a holnapi napot szeretné szabadlábon túlélni.

A hálóban az urával folytatja a beszélgetést. Mi van, ha holnap itt a rendőrség és viszi őket a börtönybe? Ki fog vigyázni a két áldott jó kislányukra? Nem, Susan sem lehet a gyám, mert ő is ugyanott fog hűsölni, mint a Solis házaspár. És Bree is. És Lynette is. (Ezért készülök én is inkább a pokolba: ott jobb lesz a társaság, több az ismerős.) Kisütik: ha beüt a krach, Bob és Lee lesz az ideális gyám. Már csak rá kell venni a két fiút, vállalják ezt a cseppet sem hálás szerepet….

Penny indul apanapra. Ismét valami fantasztikus programra készül Tommal és annak új nőjével…. Lynette hatalmas műsóhajokkal ül a kanapén, épp „véletlenül” kicsi-Penny képeket nézeget és műnosztalgiázik: „Akkor még igazi család voltunk”, „Apa engem dugott, nem Jane nénit” „De most itt ez a gonosz Jane néni és elveszi tőlünk Apát” stb. Igazi született elvált feleség duma. Penny benyeli a manipulációt, már nem kíváncsi Jane-re és az ő pazar programjaira. Itthon marad Lynette szoknyája mellett. Győzelem?

Susan épp fest(eni próbál) és az Anré iránti utálatából akar ihletet meríteni. Jön Bree, aki épp most akarja finoman kifaggatni, ő ásta-e ki a testet…. Mike megzavarja a beszélgetést, egy új infót hoz: Ben szomorú, mert az építkezés helyszínén történt valami. Bree meggondolja magát: nem faggatja a barátnőjét, inkább elrohan Benhez.

Bob és Lee – hiába kapnak szép fehér cserepes hapcit – nem túl lelkesek a gyámság ötletétől. Pedig ki ne akarna két ilyen fain gyerekeket, mint Juanita és az a másik….. Háááát ők nem, az tuti. Gabynak minden rábeszélőképességét be kell vetnie ahhoz, hogy legalább egy póbavacsira rávegye a két ártatlan pasit. Itt akarnak Solisék bizonyítani: a két kislányuk angyalka lett és már egyáltalán nem harapnak. A meleg pár elfogadja a vacsis ötletet, másképp úgysem tudnának megszabadulni helyzetből.

Otthon Gaby rögtön kezelésbe is veszi a csajokat: van 9 órája, hogy megtanítsa őket úrinőül. Hiába pakolja ki mind a 8féle villát a sifonyból, hiába fésüli meg Celiát és nyalókátlanítja a haját, hiába tart gyorstalpalót mjuzikelekből, valamiért úgy érzem ez nem fog menni….

Tom jön Lynette-hez. Elpanaszolja, hogy Penny hanyagolja őt. Vajon miért? Penny hárít, nem ad magyarázatot elhidegülésére. Tom azért kicsikar egy parkbéli randit másnapra. Annyi azért leesik neki, hogy Pennynek nem hiányzik Jane társasága, ígéri, egyedül megy. Lynette látja ura kínlódását, de ő sem szól, Tom fő a saját levében. Mégsem lesz a válás sétagalopp.

Bree megérkezik Benhez az építkezésre. A bősz Kőművesünk lógó orral ül a lakókocsi lépcsőjén. Houston, we have got a problem…. illetve egy hulla. Kiderül: Talajmintát vettek az építkezés előtt és pont a sírnál kezdtek el ásni, és mit találtak? De nem, a rendőrségnek még nem szóltak….

Bree szeme felcsillan. Talán nincs még veszve minden. Ben azért nem szólt a zsaruknak, mert „kiutat keres”. Nem akar időt meg pénzt veszíteni azzal, hogy idehívja a rendőröket, azok meg lezárják az egész erdőt és nekiállnak nyomokat keresni. Ő építeni akar. Most. Bree megérti ezt az ügybuzgalmat, hogyne értené. Talán ha eltűnne az a hulla….

Bree készséges: tippeket ad, hogyan lehetne a testtől végleg megszabadulni. Lehet, hogy ő már ezeket egyszer-kétszer végiggondolta? Először úgy tűnik, Ben komolyan elgondolkodik az alternatív hulla-eltüntetős lehetőségeken, de aztán kiböki, nem akar bűnrészes lenni, inkább mégiscsak szól a rendőröknek. (Miért van olyan érzésem, hogy csak játszik az asszonnyal?) Bemegy telefonálni a lakókocsiba, de amikor mégis visszalép valamiért, látja a kétségbeesetten elfutó Breet. Utánamegy.

Bree a sírnál térdel. Ez már neki is sok. Ben vaslogikával kimatekozza: a nőnek köze van a testhez. Nem, nem ő ölte meg ezt a gonosz embert, csak segített ideásni. Ha már ilyen szépen összejöttek szépen kéri Bent, ne szóljon a hulláról senkinek. (És mi van azokkal az emberekkel, akik a mintát vették? Nekik ki szól, hogy ők se szóljanak senkinek? Nagyon életszerű a dolog. Lassan nem lesz a Lila akác-közben ember, aki ne tudna róla…..) De hiába könyörög Bree, Ben jópógár, indul és jelenti az esetet.

Soliséknál indul a vacsi Bobbal és Leevel. Plusz házi áldással. A gördülékenységről Gaby gondoskodik: az egyik kisboszit pénzzel, a másikat cukorkával tömi, csak hogy azok nyugton maradjanak és viselkedjenek. Meglepően – sőt gyanúsan – jól alakul minden, szinte meggyőzik a két szomszédot a lányok angyalságáról. Amint azonban a búcsúra kerül sor, az alábbi mázolmány fogadja a szülőket és Bobékat a ház előtt. Azt hiszem Soliséknak új gyám-jelöltet kell keresniük…. Közben Juanita kihallgatta apu-anyut és nemigen érti, miért kellene neki a két meleg pasival élnie. Gaby megnyugtatja: azok csak a biztonság kedvéért kellenek, kijelölt gyámnak. Mindenki így szokta(?)

Susan házhoz megy a pofonért, meglátogatja Mr. Zellert. Ott találja csoporttársát Amyt, kissé alulöltözve, egyértelmű a szitu, a jó tanár úr dugja. De ez az infó nem sokat változtat a tényeken: Mrs. Delfino nem találja a helyét a festőcsoportban, szenved. Ettől a témától már én is. Mr. Zeller ezredjére is kifejti: azért nem tartja Susant művésznek, mert a nő nem tárulkozik ki és nem áldozza fel magát a festészet szent oltárán.

Tom várja Pennyt a parkban, Lynette és Renée egy autóból kukkolja a randit. A kislány sehol. Lynette magába száll. Lehet, hogy nem is Jane teszi tönkre a családját, hanem ő maga, egyedül? Elrobog Pennyért és felhomályosítja: Tom nem őket, csupán csak Lynette-et hagyja el, csak a házasságnak lesz vége, az apai szeretetnek nem. A kislány felszabadul a lelki teher alól, boldogan rohan apukához.

Bree gondterhelten ér haza. Otthon Chuck várja, csak hogy jó legyen neki. Hááááát nem az őszinte öröm az, ami most Bree arcán tükröződik. Különösen akkor van meglepve, amikor Chuck az eltűnt mostohaapuka képét dugja az orra alá. Keresi, mint eltűnt személyt. Nem, Bree nem ismeri. Nem, Bree nem emlékszik a sétálós vacsi éjszakájára, amikor Chuck szerint a későbbi hulla elsétált mellettük. A zsaru egyre erőszakosabban kérdez, szemmel láthatóan már nem csak az eltűnt pasiról van szó, hanem kettejük elcseszett kapcsolatáról. A szitut Ben menti meg. Kicsi kakaskodás, Chuck el.

Ben előáll egy jó hírrel is: Nem szólt a rendőrségnek a testről. A "miért"-je szar gengszterduma: egyszer majd ő is kér egy szívességet Breetől cserébe. (Lehet fogadásokat kötni: melyik pasi a veszélyesebb – Chuck vagy Ben! Spoilerezni nem ér!)

Ben érkezik Mike-hoz. Most van itt a perc, hogy megbízza valamivel. Igen, kitaláltátok: Mike-nak kell eltakarítani a hullát az erdőből. Mike valamilyen rejtélyes okból – talán mert már így is többet tud, mint szeretne – nem kérdezi a részleteket, elvállalja a feladatot. Most Ben jön eggyel Mike-nak. (Lassan excel-táblát kell nyitni, hogy ezt nyilván bírjam tartani.)

Ben el, érkezik Susan. A zura rögtön beszámol az új megbízatásáról. Susan elrohan a hírrel a barátnőihez.

Lynette, Bree és Gaby épp a Bree által hozott jó hírt ünneplik (mi szerint Ben ugye nem adja fel őket), amikor beesik Susan. Mesélni kezd, de hamar kiderül, a többiek többet tudnak, mint ő. Bevallják a Halloween esti ásást és Bree közbenjárását Bennél. Susan menetrend szerint kiakad: mi az, hogy őt kihagyták ebből a kalandből! (Persze, amikor meg belerángatják, akkor meg azért nyíg. Ilyen. Nőből van és nem a normálisabb fajtából…..)

A vita hevében Gaby elkotyogja a tudommittettél-levelet. Most Lynette-en a sor a kiakadás terén. Mi az, hogy ebből még őt is kihagyták?! A banyák egymásnak ugranak, Susan és Lynette sértődötten elrohannak.

És végre eljön a perc: Susan van olyan zakkant lelkiállapotban, hogy nekiugrik egy festővászonnak és kiadja azt, amit eddig leplezett. A hülye picsa fogja magát, és lefesti az elföldelést. No comment. Mr. Zeller tuti bódog lesz és végre nem baszogatja tovább. Ja, helyette majd a rendőrség fogja, amikor elviszik őt is meg a képét is, mint rajzolt beismerő vallomást.

Míg Susan mázol, Mike ás. Talán az építkezés beton-alapjában végső nyughelyére kerül szegény hullánk….

Persze ott van még Tom, meg Bob, meg Lee és ők még egyszer sem ásták, se be, se ki a testet, lehet, hogy a jövő héten rájuk kerül a sor? Meglássuk hogylesz.

 

kisszines: TUDTÁTOK?

 

A Renée Perry-t játszó Vanessa Williams 1983-ban megnyerte a Miss Amerika szépségversenyt, amivel ő lett az első színes bőrű szépségkirálynő. A címről azonban 1984-ben lemondott évekkel korábban meztelen fotók jelentek meg róla.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2012.04.12. 12:38:08

Természetesen elaludtam tegnap, szóval köszi :)!

belekotyogok 2012.04.12. 12:52:37

A fain szóért külön köszönet :D!

Zsoofka 2012.04.12. 13:14:54

@belekotyogok:
:) Csak nem Mátra-közeli vagy? Az ottélő család-felem használja napi szinten, olyan kiejtéssel, hogy az számomra utánozhatatlan :)

belekotyogok 2012.04.12. 13:24:06

@mokamini: nem, én dunántúli vagyok, de valahogy az Alföldre hozott sors és néha kulturális sokkot kapok a szóhasználattól...a fain a kedvencem, jól hangsúlyozott j-vel középen... :D

Ditti82 2012.04.12. 13:41:48

Amikor Penny azt mondta a zannyának, hogy ő csinosabb, mint Jane... Én inkább slamposnak mondanám, mint csinosnak.

belekotyogok 2012.04.12. 14:09:29

Bennem az merült fel, hogy ők miért nem találták meg a saját maguk által elásott hullát, ha mások igen?

Vagy a megtalált hulla egy új hulla? Vagy mivan?

Zsoofka 2012.04.12. 14:50:37

@belekotyogok:
Nem. 1 hulla van. Amikorra odaértek, hogy kiássák és eldugják máshová, már üres volt a sír. Állítólag Ben emberei előttük voltak ott és épp talajmintát vettek ott és megtalálták a hullát. Kiszedték. Mire Bree-ék odaértek, már nem volt ott. Nekem is gyanús ez a sztori, szerintem Ben (vagy esetleg Chuck) szívatja a jónépet. De ez csak tipp. Nem néztem meg előtte, én is ott járok, mint a sorozat.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.12. 14:57:16

Természetesen elaludtam tegnap én is:P

@mokamini: ezt a szót nálunk is használják, oszt mégsem Mátra, hanem Bükk:P

belekotyogok 2012.04.12. 15:30:50

@mokamini: mennyivel egyszerűbb lenne, ha ébren tudnék maradni :)

csak én érzem úgy, hogy kicsit túl van már bonyolítva az egész? mármint erőltetetten túlzó. Még mindig viccesek a szövegek, a szituációk, de a gyilok-vonalat már túlzónak érzem, hogy minden évadra jut legalább egy elásni való ember/gyilkosság.

Zsoofka 2012.04.12. 16:23:58

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Mátra, Bükk, nem mindegy? Az már majdnem ugyanaz :)

@belekotyogok: Azért szerintem a hulláknak már komoly hagyománya van a sorozatban.Ha belegondolsz, Mary-Alice öngyilkosságával indult ez az egész :) És tényleg minden évadban van legalább egy (ön)gyilkosság....
süti beállítások módosítása