Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x12 - Poof! You're dead - Szezám tárulj!

2012. április 12. 15:00 - Zenóbia

Fiatal lány nyitja a művészboltot, tisztára mint Baby a Dirty Dancing-ből, hű meg kéne nézni azt is, anno még alámondásos verzióban is megnéztem vagy harmincszor, mert "Baby-t senki sem ültetheti a sarokba!" - borzongás. A fiatal lány Patrick Swayze helyett abba borzong bele, hogy a vízzel teli mágikus akváriumban egy kevésbé mágikus hulla lóg fejjel lefelé. Attól tartok nem sikerült elég jól a mutatvány. A csörgő telefont most kivételesen nem Castle veszi fel, hanem az ágyban igencsak összegabalyodott Lanie és Esposito. De jó, na ők tényleg nagyon durván összeillenek nekem, és milyen szépek így együtt. A kapcsolat titok, csak mi örülhetünk neki leplezetlenül, Esposito nem vethet sóvár pillantásokat Lanie-re helyszínelés közben. Esposito határozottan sokkal jobb pasi lett ezzel a rövid hajjal, nem mintha nem lett volna az eddig is. Azért Castle sem marad otthon, amit Gina erősen nehezményez a telefonban, Castle emiatt közli is Espositoval, hogy soha ne feküdjön le kollegával, mert annak nem lehet jó vége. Jókor szól. Szerintem ezen az emberiség 86%-a már átesett, vagy épp most esik át rajta. De a vége valóban nem szokott leányálom lenni, erre most aki már átesett az bólogat, aki épp benne van az meg azt hiszi, hogy de velük majd másképp lesz.

Castle a bűvészboltban is törzsvendég, hol nem az? Meglepetésre most Beckett is az, a nagyapja amatőr bűvész volt. Tud is egy jó trükköt jégkockákkal, Castle a falat kaparja, fokozódik itt aztán a szexuális izgalom, ihajja. A hulla a tartályban a bolt tulajdonosa, Zalman Drake. Lanie nem érti mi a hűdeirtóraizgalmas abban, hogy valaki fejjel lefelé, összekötözve lóg egy vízzel teli tartályban, mert ez a valaki nyilvánvalóan egy idióta seggfej. Mélységesen egyet kell, hogy értsek! Nem bírom a bűvészeket és a bohócokat, utóbbiak még ráadásul rémisztőek is. Remek, közelről is megvizsgálhatjuk a hulla szemeit, mindig erre vágytam. Valsz éjfél és kettő között halt meg, és nem a trükköt akarta gyakorolni, hanem már holtan került a tartályba. Van búcsúlevél is, anyagi gondjai voltak, nem akarta elveszíteni a boltot. Így aztán megölte magát, ezután pedig bemászott a tartályba. Ugye így? Baby szerint nem lehetett öngyilkos, mert két hete azt mondta, hogy megoldotta a bolt gondjait, de persze a hogyanról nem nyilatkozott.

Úgy egy hónapja valaki bejött a boltba, belökte Zalmant az üvegpultba és megfenyegette, hogy ha nem vigyáz, beperli. Espositot ma mindenki szívatja, most épp Ryan, hogy igaz, hogy magánügy, de mindenki tudja az igazságot. Mielőtt rohamot kapna, az orra alá dugja a Story magazint, amiben Gina és Castle veszekedéséről írnak. Castle olyannyira fel van zaklatva, hogy a boltból szerzett röntgenszemüveggel próbál átlátni Beckett garbóján, aki közben kiderítette, hogy egy bizonyos Jerome Aspenall perelte be Drake-et, de a bíróság tegnap ejtette az ügyet. A perelés oka rágalmazás, becsületsértés, Jerome ki van, mint állat. Drake egy jótékonysági esten több száz ember előtt olvasott a gondolataiban, még pedig azt, hogy egy Rita nevű nőre és a vele töltött hétvégére gondol. A baj az volt, hogy Rita nem a felesége, viszont a felesége is ott ült a nézők között. Hmm. Kínos. Még egy ok, hogy utálja az ember a bűvészeket. Alibije van-e, hogyne lenne. Kihallgatás közben Beckettnek még arra is volt ideje, hogy kilopja Castle zsebéből a telefonját, ügyes. Gina persze épp akkor csörög rá, mikor visszaadja, de Castle kinyomja, Kate kérdőn néz.

A búcsúlevélen találtak ujjlenyomatot, Charles "Chuck" Russelét, aki egy utcai bűvész. Annyira nem jó a szakmájában, mert többször letartóztatták már gyújtogatásért és robbantásért. Mivel Zalman az Amerikai Bűvészek Egyesületének tagja volt, és mivel Chuck megszegte a szabályzatot mert felgyújtotta a saját segédjét, jól kivágta az egyesületből. Chuck most nem robbantgat, hanem órákat tűntet el, némi adomány reményében, Castle-től kap is egy dolcsit. Beckettől csak rendőrjelvényt, aminek hatására egy füstfelhőben eltűnik, de Beckett ismeri a trükköt, kár a gőzért. Vagy a füstért. Chuck nem ölte meg Drake-et, de valóban ő adta neki a búcsúlevelet, csak akkor az még nem búcsúlevél volt, hanem valami más, ami UV fény alá tartva látszani fog. Hogy én hogy utálom az ilyet, Castle meg imádja, csak úgy csillog a szeme. A papír valójában egy vásárlás nyugtája, Drake megbízta Chuckot, hogy szerezzen be neki C4-es robbanószert, ami mondjuk úgy, hogy nem annyira legális, cserébe visszavette volna az Egyesületbe. Nem tudja, mire kellett a C4, viszont Drake azon kívül, hogy ő maga bűvész volt, abból is élt, hogy hatalmas trükköket talált ki másoknak, többek között a legmenőbb illuzionistának, Tobias Strange-nek.

Tobias épp gyakorol a színpadon, Castle-ék úgy megzavarják, hogy felnyársalja magát nyolvanhat darab késre. Mármint ha nem ő lenne a legmenőbb illuzionista, akkor ez történt volna, de így nem. 15 éve dolgoztak együtt, Zalman találta ki a leghíresebb trükkjeit. Egy hónapja különváltak, mert megtudta, hogy Zalman másnak is dolgozik. A C4 túl veszélyes bűvésztrükkhöz, tuti nem arra kellett Zalmannak, menjenek nézzenek szét a műhelyében. Lanie telefonál, aztán lecseszi őket, hogy lassan jöttek, mert ő meg ezüst miniruhában siet valahova. A faggatózást ügyesen hárítja, ha Castle elmeséli mi van Ginával, akkor ő is elmeséli, hova megy ma este. Így már nem is kell neki mesélnie. Csak arról, hogy Drake már tényleg hullaként került a tartályba, bár tény, hogy fulladásos halált halt. Zalman metrókártyája segítségével kiderül, hogy hol a műhelye, hát nézzük, mit készült felrobbantani. A műhely is álcázva van, de Beckett a második tapogatásra megtalálja a téglát amit benyomva kinyílik a fal, volt némi haszna a bűvész nagyapónak.

Van itt minden, mint az elvarázsolt kastélyban, guillotine, vasszűz, friss tolókocsinyomok, meg maga Zalman, aki eléggé élőnek tűnik, ez nem semmi mutatvány lenne, ha nem Zalman ikertestvére lenne az, Edmund. Edmund most értesül a fivére haláláról, Castle szerint tutira kamuzik és ő maga Zalman, csak megrendezte az egészet. A hiba ott van, mint ahogy Beckett rávilágít, hogy ugyan miért akarná átvenni a világvége utáni faluban könyvelő tesója szerepét, ha csak nem teljesen idióta? Tehát mégis Edmund lesz ez itt. A könyvelő tesók pedig még jól is jöhetnek néha, ugyanis Zalman arra kérte egy pár napja, hogy segítsen eltünteni fél millió dolcsit úgy, hogy a hatóságok ne jöjjenek rá, hogy honnan kapta. Castle mélységes szívfájdalmára Lanie közli vele, hogy a hulla az asztalon márpedig Zalman, viszont talált fehér nyusziszőrt a fogai közt és az torkában is. A fellázadt kalaposnyúl története. A nyusziszőrön kívül Lanie talált még organofoszfátot is, ami hidraulikai olajokban, ideggázokban, rovarölőszerekben található. Akkor most Zalman bűvész volt, vagy terrorista?

Lanie beszámolóját, egy Oye, chica! - kiáltás szakít félbe, megtippelhetitek, hogy ki részéről, és hogy mit fog ezért kapni Lanie-től később. Megvan a tolókocsinyom tulajdonosa, Thaddeus Magnus. Foglalkozása hivatásos kormányellenes tüntető. Szép szakma. Van neki fehér furgonja is, ami azért jó nekünk, mert Zalman halálának éjszakáján a szomszédok láttak egy fehér furgont parkolni a bolt előtt. És mit kap Esposito a majdnem lebukásért? Hát mit kapna, csókot. Áh, imádom őket, házasodjanak össze és csináljanak helyes gyerekeket, most! Magnus az őrült tudós tipikus esete, Zalmannak dolgozott, speckó kellékeket gyártott neki a trükkjeihez. Este Drake nála járt, hogy kifizesse az egyik munkáját. Szerinte azok ölték meg, akiknek újabban dolgozott. Akkor is épp felhívták Drake-et, és megbeszélték, hogy zárás után találkoznak a boltban, ő meg elvitte a furgonjával. A munka amin Drake-nek dolgozott, egy mechanikus kéz volt, mondjuk amilyennel távolról aktiválni lehet egy kapcsolót. A C4 hallatán elmeséli, hogy ő ugyan azt hitte, hogy Zalman csak viccel, de azt állította, hogy egy vagyont fizetnek neki azért, hogy segítsen megrendezni egy gyilkosságot.

A bolt megmentésének érdekében úgy tűnik, bármire képes volt. Meg az is úgy tűnik, hogy akik felbérelték, nem akartak kockáztatni. Nos, át kell vizsgálni, kik haltak meg az elmúlt hetekben robbanásban. Martha az istennek nem hagyja békén Castle-t, hogy mi van most vele meg Ginával, de Castle nem túl közlékeny. A nyilvános veszekedés közben azon veszekedtek, hogy mostanában túl sokat veszekednek. Gina megint hívja, de Castle inkább eltünteti a telefont, mintsem hogy felvegye. Végül nagy nehezen bevallja, az a baj, hogy nincs szerelem. Hát, akkor nincs mit tenni, ugye. Nem hiszem el, hogy én vagy tíz résszel hamarabbra tippeltem a szakítást, és még így is lehet, hogy elhúzzák a következőig. Közben a laptopján tanulmányozza a robbanásos eseteket a közelmúltból, és rájön, hogy ki volt az áldozat, rohan is az ősre az infóval, de már Beckett is rájött. Az áldozat Christian Dahl, aki egy sebességrekordot akart megdönteni a repülőjével, de nem jött össze, mert felrobbant a levegőben. Megkapták a felszállásról a felvételt, nézzük. Miközben Dahl ellenőrzi a gépet, beáll elé egy fehér furgon rajta egy zöld kanál-villa márkajelzéssel, amilyet már láttunk a falra festve Zalman titkos műhelyében. Ergo, ráhamisította a logot a furgonjára.

A furgonból ő maga száll ki, az ételszállító cég futárának öltözve, majd hátulról kivesz egy dobozt, amiben vélhetően nem az aznapi tökfőzelék van. Tökfőzelék C4 feltéttel, esetleg. Nincs bizonyíték, gyilkos, hulla, semmi sincs. Csak egy telefonon évődő Espositonk van, de hát nekünk ez is elég a boldogsághoz. Christian Dahl maga volt a csoda, természetesen mindenki imádta, kivéve, egy valakit. Na, végre van kivéve. Naomi Weldon a kivétel, a feleség. Aki félrekúrt, de van házassági szerződés, így ha válnak nem kap egy árva fityinget sem. Viszont ha meghal a férje, akkor rettentő sok pénze lesz. Melyiket választja egy okos lány, a kérdés költői. Naomi szerint ez mégsem ilyen egyszerű, a francba. Ugyanis nincs is semmiféle vagyon, a férje számláit lezárta az adóhivatal, épp le akarták csukni befektetési csalásért. A következtetés gyorsan jön, akkor Christian megrendezte a saját halálát, hogy eltűnhessen a börtön elől, ebben segített neki Zalman. A gépben nem is ő ült, hanem egy bábu, amit távirányítással vezérelt a tökfőzelékes dobozból. Viszont, ha már ilyen szépen megmenekült, nem hagyhatta, hogy bárki tudjon róla, hogy ő valójában életben van, ezért saját magának kellett eltennie láb alól Zalmant. Az eszmefuttatásnak úgy megörül Castle és Beckett is, hogy majdnem lesmárolják egymást, de aztán mégsem, egy részben sok is lenne ennyi munkahelyi smárolás.

A pasi Castle szerint nem tűnhetett el a balfenéken, hiszen aki ennyire imádja a rivaldafényt, az tuti elsunnyog a saját temetésére. Az álcája mondhatni túl feltűnő, paróka, szakáll, bajusz, napszemüveg, még egy púp kellett volna a hátára. Az őrsön rettentő fennsőbbséges vigyorral adja elő, hogy az még nem bűn, hogy belerondított az óceánba egy egész repülőt, kérdezné erről a zöldeket. A gyilkosság vádjára sem konyul a vigyor, sőt, még ő fenyegetőzik, roppant ellenszenves. Aztán hirtelen eltűnik a nagy magabiztosság, olyan, mintha hallucinálni kezdene. És tényleg, vízihullát hallucinál, hát, nem lennék a helyében, ez viszont egyenes út a lebukásához. A trükk bevált, Zalman öccse és a világlegjobbilluzionistája szervezte meg Beckettnek, mert rendes fiúk ezek. Na tessék, a hármas már réges-régen rájött, hogy Esposito és Lanie együtt vannak, csak szórakoznak velük. Beckett szerint működhet a munkahelyi kapcsolat is, ha a megfelelő embert sikerül kiválasztani. Nahát-nahát. Beckett akaratlanul fültanúja lesz a szakításnak Ginával, így mivel Dr. Motorosfiú épp dolgozik, elhívja magával vigasztalódni Castle-t, sajtos makaróni, süti, forró csoki, a liftben pedig még virágot is varázsol neki a kabátujjából. Mi kellhet még?

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.04.16. 12:53:19

Hm, a hogyvolt határozottan jobb volt, mint az epizód. Talán azért, mert nem kellett látnom, ahogy Castle komoly képpel bevallja, hogy a Ginával való kapcsolatából hiányzik a varázslat, olyan mindennapi. Nooooomáááális? Mi harapós lótól lenne varázslat egy ex-feleséggel való randevúzgatásban, aki korábban ráadásul kizárólag mint "vérszívó" és "szexmentes" volt említve?

Szegény Lanie és Esposito. A szereplőknek lehet persze, hogy jó volt, de ennél odakentebb kapcsolatot szerintem még a tévésorozatok történetében nem gründoltak. Előre szólok, hogy ez volt a lélekábrázolásuk csúcsa.

Zenóbia 2012.04.17. 09:46:23

@Neoprimitív: Óh, ne már, pedig ők tényleg annyira összeillenek. Reméltem, hogy (legalább) belőlük kihoznak még valamit, de akkor ezek szerint ne számítsak sok jóra.

Neoprimitív 2012.04.17. 12:57:28

@Zenóbia: tényleg összeillenek és szerintem tényleg nagyon jó dolgokat lehetne nekik kitalálni, de (elnézést a negatív spoilerért) a negyedik évad végéig pont ennyi fog kiderülni róluk, mint itt. Néha jóban vannak, néha meg haragban. A miértekkel már nem terhelik a megfáradt néző agyát. Nem is érdemes, mert az ilyen jeleneteik is nagyjából három-négy részenként egyszer fordulnak elő, addigra úgy is elfelejtenénk.
süti beállítások módosítása