Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz a Bering-tengeren 1x02 - Akit hátba szúrnak

2012. április 12. 12:22 - Nico Tindeath

Azt gondoltam, hogy az alaszkai aranyásók munka után betérnek a kocsmába, kicsapják a lengőajtót, elismerően füttyentenek a színpadon kánkánozó kurváknak, a mocskos pultra csapnak egy öklömnyi aranyrögöt, aztán addig piálnak, amíg verekedés, késelés, vagy pisztolypárbaj nem lesz a vége. A háttérben pedig a zongorista behúzott nyakkal üti a fekete-fehér billenytűket. Az idők persze változnak, a kánkán például már nagyon nem divatos. Ezzel szemben az igazság az, hogy az alaszkai aranyásók beváltják a legközelebbi felvásárlónál a kitermelt aranyat, aztán a dollárokat a bárpultra csapják, és addig isznak, míg valakit meg nem késelnek.

Most a Behemót legénysége csapatja az alaszkai kisvárosban, mivel nem mehetnek ki a tengerre, hiszen az idő éppen olyan, mint nálunk egy szelesebb januári hétvégén. De ezt errefelé nyári viharnak hívják.

A Behemót, azaz a Christine Rose társtulajdonosa, Shwan kerül bajba, a kamera kapkod, de nem találja az eseményeket, csak a vért. Shawn egy ideig azt hiszi, hogy csak a kezét vágták meg, de van egy riasztó fekete folt a kabátján is: hátba szúrták. Hogy miért? Talán mert az emberek irigyek arra, hogy vannak, akik egy nap alatt 75 ezer dollárt keresnek. ráadásul nem valahol messze Hollywoodban, hanem itt, az alaszkai semmi közepén, vagy talán még attól is balra, Nome-ban.

Shawn besétál a kórházba, túl fogja élni, hamar ki is engedik, és még a menyasszonya sem haragszik rá, mert ugyebár Shawn nem inni ment a bárba, hanem üzletelni. Errefelé a bárban köttetnek az üzletek, mondja mosolyogva a menyasszony, és tudjuk, hogy nem az éles eszéért szeretik.

Az Aranyláz a Bering-tengeren csütörtökönként, este tíztől megy a Discoveryn.

A többi hajó legénysége sem járt jobban, ott van például a Sluicey, a Lélekvesztő, ami még el sem hagyta a kikötőt, ellenben így is bokáig ér a fedélzetén a víz. A Wild Ranger, az alabami White Trash zászlóshajója hr-gondokkal küzd, ami annyit tesz, hogy nincs elég emberük a fedélzeten: az egyik meghúzta a hátát az előző részben, a másik pedig akkora tahó, hogy egy epizód alatt kirúgatta magát. Egyedül a Szerelemhajó kapitánya nem panaszkodhat: még némi aranyat is sikerült felporszívóznia a tenger mélyéről, ráadásul a másod tiszt mellei mintha egyre nagyobbak lennének, de legalábbis egyre merészebben pakolja ki őket, egyenesen a kapitány arcába.

Az alabamai tahóknak végül is szerencséje van, mert visszatér a mólóra Steve, egyenesen a rozsdás iskola buszból, ahol él. Steve-et ugyan kirúgták, de mintha el is felejtette volna az egész incidenst. Mázlija van, a White Trash éppen állást hirdetett, és az egyetlen követelmény, hogy mind a négy végtagot meglegyen. most már szükség van rá, Felveszik, de inkább vissza, így kiderül, hogy annak is meg van az előnye, ha valaki annyira hülye, hogy nem érti azt sem, hogy takarodj.

A Wild Ranger tehát újból a tengerre tart, miközben nem messze, egy másik öbölben a Szerelemhajó is felszedi a horgonyt. És nem mellesleg kiderül, hogy Emily ugyan egy iskolabuszban alszik (figyelem, Steve, az öreg lusta és roppant buta hippi a másik hajóról ugyanis az apja!), de nem akar mindig ilyen bunkó maradni: arra gyűjt, hogy Európában tanulhasson az operákról. A riporter szemmel láthatóan nem mer visszakérdezni, hogy biztos tudja-e, hogy mi az. De az is lehet, hogy csak Oprahnak érti az operát.

A Wild Ranger alighogy kiér a tengerre, már bajba is kerül. Jobbra fordul és elkezd süllyedni. Kicsit olyan lesz a hangulat mint a Titanicon, azt leszámítva, hogy nincs zenekar, hogy operettdallamokkal oldja a feszültséget, és mentőcsónak még a gyerekeknek és a nőknek sem jut. Mondjuk nincsenek legalább se nők, se gyerekek. Végül csak visszaverekedik maguk a kikötőbe, és pár pillanat alatt megszerelik a hajót. Két perc alatt végeznek, és indulhatnak is vissza a tengerre. Leonardo DiCaprio és Kate Winslet ezúttal a parton maradnak.

De a Szerelemhajó sem jár sokkal jobban: elszakad az ékszíj, így leáll a motor. Ez van, ha valaki akkora hippi, hogy még az aranyásó hajójába is egy régi Volkswagen-kisbusz motorját szereli. Zeke-nek így nincs más választása mint visszamanőverezni a partra, és szerezni egy új ékszíjat. Már ha lehetne még kapni valahol hetvenes évekbeli hippibusz-ékszíjat. Így viszont marad a roncstelep, és hogy guberáljon kicsit a nagymellű operarajongóval. Persze találnak egy megviselt ékszíjat, így visszamehetnek a tengerre merülni. Az egyetlen gond, hogy Emilynek nincs búvárvizsgája,d e ezt még nem merte elmondani Zeke-nek. Vagyis életében először fog merülni, és csak reménykedhet, hogy nem veszik oda az iszapos vízben.

A Lélekvesztő eközben segítséget kap: az egykori szociális gondozóhoz repülőgépen érkezik a felmentés, egy tapasztalt hajóépítő barát, aki segít helyrepofozni azt a valamit, ami pont úgy néz ki, mint amit még a Water World kimaradt jeleneteiből is kiselejteztek. Végül csak sikerül összekalapálni a hajót, de persze szebb azért nem lesz. Így végül Ian és új társa, Scotty is kimerészkedhet a tengerre.

A nap végül szinte mindenkinek szerencsét hoz, a Lélekvesztő is 4700 dollárnyi aranyat kapar össze, a Szerelemhajón Emily túléli az első merülést, és 2200 dollárt szednek össze, míg a Behemót szép csendben 78 ezer dollárt termel. Pedig az egyik tulajdonos éppen otthon fekszik, és a sebeit nyalogatja. Egyedül az alabamai bunkók hajója tér vissza arany nélkül, de ők is megtalálták a tuti helyet, csak idejük nem volt már felhozni a cucot. Megint vihar közeleg.

Több információ a sorozatról

1x01 -Veszélyes vízeken

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása