Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x05 - In the Light

2012. április 11. 11:00 - teardrops

Annie jéghideg kávét visz Augie-nak, csak mert barátok és ezért hagyhatja utoljára a kávékiosztó korútján, mire a srác hálából egy vadiúj okostelefont ad neki a régi "vacakért" cserébe. Annie örül, miközben egyik kollégája viharzik el mellette. A férfi Joan megbeszélését szakítja félbe, mert gáz van: legfrissebb infók szerint fegyverszállítmány tart az Államok felé, nevezetesen 3 föld-levegő rakéta, de sem azt nem tudják, milyen hajó, sem, hogy mi a célpont, csak azt, hogy 2 napon belül odaér és, hogy Hasaan Waleed van az ügy mögött. Főnöknő a komornál is komorabb, így megtudhatjuk, hogy egy igazi gazember lehet ez az ember. A következő képsorokban a hajóra ugrunk, ahol megbizonyosodunk, hogy tényleg: nyugisan ül a fedélzeten egy nagydarab néger, majd amikor a kis csenevész "matrózok" egyike fel akarja srófolni a korábban kialkudott kenőpénzt, nyugisan lelövi, van még kérdés?

Joan eközben a DPD-nél összehívja az embereit, helyzet van, itt egy hírhedt fegyverkereskedő, éppen látogatóba érkezik, de sehol semmi értékelhető infó, sőt, úgy tűnik, az ismert források bedugultak, nem tudnak senkit ráállítani az ügyre. Jai amszterdami kapcsolatfelvételt javasol, majd pár újabb hamvában holt ötlet után elhangzik egy név, McAuley, melyre mindenki kínosan elhallgat. Gyanús. Joan végül Annie-nek adja az ügyet, király, majd hozzáteszi, hogy mivel újonc a lány, neki biztos sikerül, akkor ez mégsem lehet olyan király. Auggie fel is világosítja, hogy McAuley 15 évig volt ügynök, mindent tud Kelet-Afrikáról, jó kapcsolatai vannak, akik segíthetnének Hasaan ügyleteivel kapcsolatban is, de pár éve egy idegösszeroppanás miatt bedobta a törülközőt és elvonult remetének a világvégére.

Eközben ifjabb Wilkox fogadja idősebb Wilkoxot. Míg elkíséri Arthurhoz, apa és fia beszélgetése elég kényszeredettnek tűnik, de legalább kiderül, hogy a férfi azért jött, mert az új műveleti központot róla nevezik el. Annie újságolja is, hogy itt van a nagy Hanry és a főnökükkel beszél, mire Auggie elindul az ellenkező irányba. Ez újabb leckét jelent a lánynak: Wilkox volt a korábbi nagyfőnök, de az "uralkodása" alatt több gyanús műveletre adott utasítást, mint bárki más a hidegháború óta, ami azért nem teszi őt Teréz Anyává. Aztán ott van még a romantikusnak induló lávsztori, Jai anyja indiai ügynök volt, akit feleségül vett, miután lelepleződött, aztán az egész sztori klisévé vált, mikor elhagyta az asszonyt egy fiatalabb nőért. Jai emlegetett szamárként meg is érkezik, eldumálgatnak arról, hogy már megszokta az ezzel járó cikizéseket, csúfolódásokat és egyéb kedvességeket, úgyhogy inkább elflörtölget Annie-vel, aki viszont otthagyja, mert indulnia kell kis piros kocsijával a világvégére, a 'Győzzük meg Christopher McAuley-t, hogy segítsen' akcióra.

Szerencsére Virginiában van a világvége, mégpedig az erdő közepén, csend és béke, kisház és… csapdák, melyek remekül kilyukasztják az ember lányának járművét. Megérkezett. A fogadó bizottság is, két kutya személyében, akik felkergetik a motorháztetőre a lányt, majd előkerül egy marcona ember nagy puskával, jééé, Bentondoki idáig menekült Chicagoból? Annie egyből a lényegre tér, miután a bemutatkozásból a férfi egyből levette, hogy Langley-ből jött, hogy aztán azzal a lendülettel megkapja a rövid és velős "nem" választ. A férfi már megy is vissza a házba, a defekthez annyi segítséget tud nyújtani, hogy reméli, van a lánynak pótkereke.

Eközben Jai holland ötlete bevált, újabb infó csurran-cseppen, sógorról, meg konténerekről, megtudják, hogy másnap reggel érkezik a szállítmány és hogy Hasaan is a hajón van, jajnekünkamerika.

Annie kicserélte a kerekét, majd elgondolkozik, nehogymá' dolgavégezetlenül menjen el a világvégéről! Fogja magát, visszamegy a házhoz, lekenyerezi a kutyákat, és megy a ház mögötti tóhoz, McAuley ugyanis éppen a zavarosban halászik. Vagyis csak próbál, mert bénázik a damillal, de közben azért levezeti a lány öltözékéből, korából, hogy kicsoda és honnan jött. Annie bekapcsolódik a csomókötésbe, a férfi legnagyobb meglepetésére, azt ugyan nem árulja el, hol tanulta, de belefog a 'nagy és nemes dolog miatt hívjuk vissza' mantrába, de a férfit nem lehet csak így meggyőzni, sok nemes cél érdekében elkövetett szemétséget látott és mindig felfordul ezektől a gyomra, szóval jó neki itt a vízben álldigálni a botját lóbálva. Annie fülében a bogár izeg-mozog arról, mit is tehetett Hanry Wilkox anno. Levezetésképp aztán hazafelé az egyik piros lámpánál fleshbackel egy kicsit: Bennel a tengerparton éppen csomótkötni tanul, miközben az élet nagy dolgairól elmélkednek, vagy legalábbis elmesélik egymásnak ki miért van ott, ahol, gyerekkor, vágyak, álmok.

Ha már Ben, akkor ugorjunk Szudánba, ahol ő a szoba közepén ülve várja haza a ház urát, aki nem kicsit meglepődik azon, hogy kedves barátjával ilyen hamar találkoznak, mi a csudát keres itt? Ben úgy hallotta a férfi főnöke embereket keres, ő meg a főnököt, szóval hol van Hasaan Waleed? Nah, mint egy varázsszóra, férfiember kést ránt, ráugrik Benre, verekedés, csihipuhi, életre-halálra. Mivel Ben az ügyesebb és erősebb, jobb helyzetbe kerül, és mivel férfiember az okosabb, legalább nem mond semmit, ha már meg kell halnia.

Wilkoxék kedélyesen iszogatnak a kocsmában, nem messze tőlük A&A páros, de Annie úgy bámulja őket, hogy még a vak is látja. De tényleg, Auggie szóvá is teszi a dolgot, rájött abból, hogy a lány szótlanul ül mellette. A lány pedig nem is bírja tovább és otthagyja barátját, átül a másik asztalhoz, ahol Jai lehet, hogy még örül is, mert apja egyfolytában kritizálja a döntései miatt, most éppen azért, mert Arthurnak dolgozik. Annie pedig a McAuley-bogár-a-fülben hatására próbálja felmérni a Wilkox-gonoszság mibenlétét. Henry egyből elő is jön a filozófiája lényegével, a dolgok nem csak feketék és fehérek, néha bizony besározza magát az ember, ha akarja, ha nem, ha tudja, ha nem és aki nem tud ezzel együtt élni, az lépjen ki (sanda pillantás a fia felé), igen, ez az oka a kilépésnek, vagy a pénz, vagy a szerelem (újabb sanda pillantás Jai felé).

Annie még visszamegy a DPD-be, hogy megcsinálja a házi feladatát, keres-kutat McAuley anyagában, 1995, Szudán, Vanessa, terepügynök, hm. Később elmélyülten üldögél az aulában, amíg Auggie nem csatlakozik hozzá, akinek előadja kételyét: tudja, hogy a megtévesztés és manipuláció gyakorlatilag munkaköri kötelességük, de ettől mégis mocskosnak érzi magát és nem tudja eldönteni, hogy jól van-e ez így. Konkrátan: talált valamit McAuley-ról, amivel meg tudná győzni… Auggie nem is hagyja befejezni a gondolatsort, egyből rávágja, hogy megéri, ha a férfi tudását fel tudnák használni, mert Amerika, meg emberéletek, meg satöbbi. Annie azért még filózik egy kicsit azon, hogy tán az öreg Wilkoxnak igaza volt, mind sárosak, de vajon mennyire aljas az, amit most készül megtenni?

Otthon az ágyban még megfogdossa a kiakasztott karkötőjét, másnap pedig azzal felvértezve kopog be McAuley-hoz és csak annyit mond, Vanessa Sinclairről szeretne beszélni és máris bent van a szobában. Ő is tud a jelekből olvasni: csak annyit tud Vanessáról, hogy Wilkox egyik csoportjában dolgozott, mert minden más titkos, de utánanézett és a férfi mindig azon a környéken nyaralt, ahol a nő élt, van egy sapkája, ami az ottani környékről való, szóval biztos, hogy szerette. Naja, ő már csak tudja, milyen az emlékekbe kapaszkodni, mire McAuley a karkötőre mutatva egyrészt rájön, hogy honnan ismeri a lány a csomózást, másrészt visszakérdez a meglepő "szerette őt" kérdéssel. Aztán szépen kiderül, hogy Vanessa meghalt, ráadásul Hassan volt a gyilkosa, és ő az, aki miatt most itt van, ezért akarják visszacsábítani, így ha nem is a többiekért, de Vanessáért és a megnyugvásért visszatérhetne a ringbe - Annie meggyőzi McAuley-t, kétségünk sem volt, főleg, mikor a férfi szeme felcsillant a név hallatán.

Joan diadalmas mosollyal közli Arthurral, hogy a lány megcsinálta, de nem egyszerű a dolog, McAuley kétszázötvenezret kér, mert a kapcsolata rég nem látta, ezzel talán visszanyerheti a bizalmát. Rendben, százezer, mert válság van, Jai és Annie elkísérik (ez utóbbihoz McAuley ragaszkodott), 8-kor vacsi?

Arthurnak mennie is kell, mert Wilkox akar vele beszélni. Miután megváratja egy kicsit, elődje szóba hozza, hogy hallott az egyik folyamatban lévő ügyükről, Hasaanról és felhívja a figyelmet, hogy nem kellene átadni az ügyet az FBI-nak, mire Arthur rávilágít, hogy pedig de, mert ez a törvény, ez szövetségi hatáskör, ne most vitassák meg a nézetbeli különbségeket. Henry viszont erősködik, vannak dolgok, amelyek jobb, ha nem kerülnek napvilágra.

Auggie átadja a pénzt a két kísérőnek, közben elárulja, hogy olyan titkos nyomkövető van a bankjegyekben, amely rádiójelekkel dolgozik, már be is kapcsolták, látják is a monitoron, hogy ott vannak a szobában, működik, irány New York, McAuley és az ő kapcsolata.

A kémtrió ott ücsörög egy kávézó teraszán, a szemközti boltot figyelve, beszólogatva egymásnak (McAuley Wilkoxnak), de McAuley gondosan ügyel arra, hogy ne áruljon el semmit arról, hogy kit is várnak igazából, majd egyszercsak feláll és elindul. Annie-ék mennének vele, de a férfi hárít, nem akarja, hogy bekavarjanak. Miután elment, Annie előkapja okostelefonját, amivel felvette az elmúlt perceket, máris küldi Auggie-nak a fájlt, hogy elemezze, ki járkált arra, várakozás közben meg flörtölget egy kicsit Jai-jel. Kis idő múlva visszatér a marcona harcosunk, egykedvűen közli, hogy nem sikerült az üzlet, táskát otthagyja, majd bemegy a kávézóba, mert a kávé elkezdett dolgozni. Annie-nek naná, hogy gyanús ez a reakció, kinyitják a táskát, naná, hogy két telefonkönyv van benne, szaladnak be a kávézóba, naná, hogy McAuley eltűnt.

Telefonos helyzetjelentés Joannak, aki azért kicsit leszúrja őket, amiért hagyták magukat átverni, majd kisakkozzák, hogy szuperkém nyilván azért tudott meglépni, mert megkapta az infót, vagyis, ha sikerül kideríteni ki az informátor, ők is megtudhatják, mit mondott el. Jah, és milyen szerencse, hogy a pénzben van nyomkövető, mert így lenyomozhatják, hol van, hoppmegisvan, egy étterem az, amit véletlenül pénzmosásra használnak, az FBI szerint. Akció indul, visszalopják a pénzt, megzsarolják a tulajt, az kiadja az infót, szép nap ez a mai. Joan újságolja Arthurnak, hogy egy óra múlva a brooklyni kikötő egyik dokkjában lesz a buli, szólhat az FBI-nak, ám a férfi meglepő dolgot tesz: utasítást ad arra, hogy ők maguk intézzék a dolgot, igen, jól hallotta, nem szólnak a szövetségieknek.

Jai veszi a parancsot, vissza kell térniük Langley-be, ám Annie nem hagyja annyiban, mi lesz McAuley-val, miatta került ide, ráadásul tuti meg akarja ölni Hasaant. Jai vele megy a kikötőbe. A szép napsütést felváltja a szürke eső, de azért az emberek gyülekeznek a buli helyszínén, a DPD osztaga megérkezik a dzsippel, Annie-ék kiszállnak a taxiból, Auggiék meg csak hallgatni tudják az egészet, a kép ugyanis elmarad, a kikötői kamerák használhatatlanok. A csapat viszont figyel, ki is szúrják a 3 "idegent", igen, Annie-ék megtalálták McAuley-t ott állnak sorfalat az egyik konténer takarásában és miközben a hajóról már pakolnak le a rosszfiúk, a lány próbálja meggyőzni a marcona harcost, hogy mégse vegye a kezébe az igazságszolgáltatást, meg különben is, … kihasznált engem. Így van, 1:1. Megy a szócsata, de Annie az, akinek az álla leesik, McAuley ugyanis felvilágosítja, hogy igen, Waleed fegyverkereskedő, de bizony a CIA pénzeli és látja el fegyverekkel, és aki hálából lelőtte egyik emberüket. Vanessát. Szóval, nem fogják el ezt a fenegyereket, hanem újra megállapodnak és elengedik.

Arthur is megérkezik a hallgatósághoz, Auggie épp most jelenti, hogy látják a helyszínen Hasaant, a parancs pedig, hogy élve kell elfogni. Mozgolódás, az osztag tagjai helyezkednek, Annie még mindig az állát keresik a földön, de még így is lebeszéli McAuley-t arról, hogy lőjön, amikoris… valaki más megteszi. Auggie jelent, az osztag mozgolódik, a lelőtt ember leesik a hajóról, Auggie megint jelent, Hasaan halott, Arthur meg csak annyit szeretne tudni végre, hogy ki lőtt??? Most már persze mindenki mindenkire, de Arthur értetlenkedik, hiszen az volt a parancs, hogy élve kell. Nos, ezt Ben nyilván nem hallotta. Őt meg szerencséjére még nem látják, így menekül a lőállásnak használt egyik hajóról és éppen a trió mellett szalad el. Ben meglepődve veszi észre Annie-t, aki annyira figyel a másik irányba, hogy se hall se lát, Jai viszont megfordul és üldözőbe is veszi a hősszerelmes orvlövészt, de elkapni nem tudja, Ben meglép, Jai dühösen bokszol bele a mellette álló konténerbe. Közben meg a hulla mellett állva Annie-ben tudatosul, hogy McAuley-nak igaza volt, a megtalált fegyverek azok, amelyeket ők adtak el, namilyenérzésbelekeveredni, Annie?

Arthur magasztos beszéd kíséretében (új éra, nyíltság, becsületesség) adja át az új Henry Wilkos központot, a névadó örömmel veszi ezt tudomásul, Annie meg belehányhat majd Auggie zsebébe, ha lesz egy kis ideje, miközben nézi, ahogy az igazság győzedelmeskedik. Jai bájolog a többiekkel és a lány hangot ad véleményének, miszerint nincs igaza barátjának, Jai nem olyan, mint az apja, most Auggie-n a sor zsebtémában.

Joan megvilágosodik, hogy Arthur miért nem adta át az ügyet, de teljes képet akar, mire a férfi előadja a sztorit, onnan kezdve, hogy Hasaan informátor volt, de minden piszokságot ezzel kapcsolatban csak akkor tudott meg, amikor Henry megosztotta azt vele a múltkor az irodájában. És hiába nem ő volt a vezér, mikor ez történt, már itt volt, akárcsak a nő, vagyis a megjelenő kínos szalagcímektől végülis mindannyiukat megóvta ezzel a lépéssel, Waleed meg rács mögé került volna. Ha. Ben másképp nem gondolja.

Az a Ben, aki most éppen leissza magát, miközben a változatosság kedvéért a karkötőt nézegeti. Ja, nem, most a telefonját, azon is éppen Annie fotóját.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása