Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 2x02 - Leszáll az éj

2012. április 10. 12:00 - sixx

Arry, azaz Arya éppen pisil egy patakparton, guggolva, mint minden rendes lány, de nem sok fiú. Kész lebukás, ha valaki rátalál. Arya visszaigyekszik a többiekhez, amikor a ketreces szekérből rászólnak, hogy adjon már vizet és/vagy sört. Az egyik Falra szánt elítélt szépen kéri, őt Jaqen H'gharnak hívják, a másik meg egy büdös bunkó, Arya rá is ver a ketrecre egy husánggal, eridj már, nem kapsz sört. A fazon kicsit ideges lesz, és kilátásba helyezi, hogy a husángot Arya seggébe tolja fel, majd véresen húzza ki. Ezt teszi az emberrel a sitt, tessék elképzelni, miket szól majd be Damu Roland, ha egyszer kieresztik. Arya fel sem dolgozhatja a traumát, mert két aranyköpenyes lovas jön, egy legényt keresnek, de nem őt, hanem Gendryt, mert ugye fattyú, és ezért veszélyes. Yoren, az Éjjeli őrség karaván mellé vezényelt toborzója viszont nem állja, ha valaki bunkómód kérdez, így egy reggel élezett tőrt nyom a nyikhaj combjához és kivérzést helyez kilátásba, ha nem húz a picsába. Aztán mindenki meredten nézi Gendryt.

Tyrion Shae-t látogatja meg, és meglepetésre Varyst találja a szobában, a kopasz eunuch ezek szerint tényleg mindent tud. A beszélgetés a felszínen civilizált, de több burkolt fenyegetés hangzik el, mint egy parlamenti ülésszak alatt összesen. Varys rébuszokban ugyan, de közli, hogy tudja, ki a nő, és azt is, hogy Tywin nem nagyon örül annak, hogy itt van. Tyrion nem szarozik és nyíltan megfenyegeti az eunuchot, ha a nőnek baja esik, a tengerbe dobatja. Varys erre csak annyit mond, hogy lehet meglepődne, ki térne vissza a kirándulásról. A társalgásnak vége szakad, mert Cersei összehívta a tanácsot, és a Király Segítője (vettem, elbasztam az előzőben, oké) nem nagyon késhet onnan.

A Lannister kuzin átadja Robb Stark üzenetét, amit Cersei rezzenéstelen arccal tép ketté, ennyit a válaszról. A tanácsnak még egy dolga van, a Falról érkező levéllel foglalkozni: több embert kérnek északon, mire Cersei csak legyint, messze van az, ott az a fal, haggyatokmán, nincs emberem. Tyrion jelzi, hogy a vadak gyülekeznek Mance Rayder zászlaja alatt, de Cersei erre is csak legyint, ugyan már, van vagy öt király már a vidéken, nem tudom én már ezt követni. Meg eleve, milyen veszélyek vannak a Falon túl? Hany Istók? A rézfaszú bagó? Höhö, Tyrion, beszari vagy. Ja, de Mormont azt mondta, hogy látott egy halottat felkelni, az meg csak para valahol. Csak nehogy pofára esés legyen ennek a vége.

És ha már Fal, azon túl, egészen pontosan Craster táborában az Éjjeli őrség expedíciós hadteste éppen pihenget, Sam Edd meséjét hallgatja arról, hogy halálunkkor fingunk, és ez milyen szar már. Samet jobban izgatja, hogy Crasternek ennyi nője van, ez így nem kóser. Az egyik mondjuk kis híján odalesz, mert Szellem, Jon Snow farkasa érdeklődve szagolgatja a kezében tartott húsdarabot, de Sam segít rajta, hess innen Szellem, rossz farkas, fúj. A nő, akit Szegfűnek hívnak, terhes, és nagyon szeretne nem Crasterrel élni tovább, mert valahogy túl sok a nő a táborban, a fiúkkal meg ki tudja mi történik, és ha éppen fiút szül, akkor az nem nagyon fasza. Sam egyedül ebben nem tud dönteni, így előterjeszti a problémát Jonnak, aki kiakad, ember, ha hozzányúlsz az egyik nőjéhez, Craster a kezed vágja le, mit fog szerinted lemetszeni, ha egyenesen magaddal viszed az egyiket? Sam nem érti, nem kecske ez, hogy ellopjam, hanem ember, ha jönni akar, jön. Snow csak sóhajt, ez kemény menet lesz szerintem.

A sivatagban a szomjhalál és a kimerültség szélén tántorgó Daeneryst újabb csapás éri, amikor az egyik követe több darabban tér vissza, egészen pontosan csak a lova, piros csíkokkal befestve, mint egy kubista zebra, a nyeregtáskában meg ott figyel a szimpatikus Rakharo feje, teccik tudni, a macskabajuszos legény az előző epizódból. Nehéz meló ez a népvándorlás, na. Daenerys bosszút fogad mind a hat emberével, igazán veszélyes kis törzs ez a három makettsárkánnyal egyetemben.

Theon sikerrel beszélte rá Robbot arra, hogy hazaengedje a faterhoz, azaz Balon Greyjoyhoz a Vas-szigetekre, oda, ahol a leginkább vikingeknek megfelelő tengeri barbár népség lakik. A Vas-szigeteken nemigen terem meg semmi, a halhoz rákot vagy polipot esznek, mi az istennek jött ide Theon? Hát azért, mert ő az apja egyetlen örököse, és azt reméli, hogy ha a fater királlyá lesz (ehhez le kell gyűrni a Lannistereket és majd akkor Robb dob neki egy csontot), akkor ő örökli a trónt. Ebben annyira biztos, hogy a hajóközben jól megdugja a kapitány igen ronda és ún. kolbászcsöccsel bíró lányát, akit még arra is megkér, hogy ne nyitott szájjal mosolyogjon, ha nem muszáj.

És ha már dugás, Kisujj éppen azt figyeli, milyen lelkesedéssel melóznak a lányai, van aki odateszi magát, van aki annyira nem, sőt, sír, pedig a kuncsaft éppen hogy csak megütötte. Kisujj menten megoldja a problémát és egy cidázásból frissen talpra emelkedő kurvát odahív, letörli a szájáról az ondót, majd a panaszoshoz irányítja, aki egy jóízűt smárol vele, és elégedett. Fújbazdmeg. A síró nő persze Ros, akit az zavar, hogy tegnap a szeme előtt mészároltak le egy csecsemőt, és így se szopni, se dugni nem tud. Kisujj végtelenül türelmesen a tudomására hozza, hogy ha holnapra nem tátott és mosolygós szájjal jön dolgozni, eladja a picsába valami perverznek, aki kisebb-nagyobb tárgyakat fog feltolni a lába közé szórakozásból kifolyólag. Ros bólint és mosolyt erőltet az arcára.

Ennek a gyerekgyilkosságnak van azért folyománya, Tyrion behívatja Janos Slyntet, a városi őrség parancsnokát, majd egy ártatlanul induló beszélgetésből kirúgást kerekít, rohadt geci vagy te Janos, elárultad Ned Starkot és elvágtad egy csecsemő torkát, mert Cersei azt parancsolta, jó dolgod lesz a Falon, mert oda mégy. Janos hőbörög, de Bronn, az őrség új parancsnoka ráhívja az embereit és elviszik. Tyrion megkérdi Bronnt, hogy kérdés nélkül hajlandó lenne-e legyilkolni egy gyereket, mire Bronn rezzenéstelen arccal annyit válaszol, hogy nem, azt megkérdezné, mennyit kap érte. Tyrion ezen egy kicsit elgondolkodik, asszem jól teszi, mármint ha Bronn feltétlen hűségét kérdőjelezi éppen most meg. Az erdőben Gendry közli Aryával, hogy ő nem olyan hülye, mint a többi gyökér a karavánban, és tudja, hogy Arya csaj. Ő meg erre kipakol, Stark-lány vagyok, bezony. Ó, akkor majd őfelségének szólítalak, és bocs, hogy eddig farkakról meg hugyozásról beszélgettem veled (mert amikor a leleplezés megtörténik, Arya erőtlen védekezésére, miszerint ő fiú, Gendry rámutat az ágyékára, és utasítja, hogy vegye elő a farkát és hugyozzon.)

Theon megérkezik a Vas-szigetekre, ahol egy kikötőben lebzselő gyakorló alkoholistának parádézik, mint Artúr a Gyaloggaloppban a két parasztnak, nagyjából hasonló eredménnyel: mindenki szarik rá, hogy ő kicsoda. Egy nő jelenik meg, kockafeje van és szélesebb válla, mint Theonnak, én tudom ki vagy, elviszlek a várba. Egy lovon mennek, Theon ül hátul és először megcsöcsörészi, majd megpinázza a csajt, és éjjelre olyan kalandot ígér, amit soha nem fog elfelejteni. Az csak röhög. Theon a trónterembe beérve előadja magát a faternak, visszatért a fiad, eridjünk hódítani. A fater, Balon, nem esik hasra az előadástól, micsoda buzit faragott belőled Stark, aranylánc, tunika, miafasz? Le is tépi a láncot, mert azt Theon nem egy leölt ellenségről vette le, hanem pénzért vette, azt pedig nem szabad errefelé. Theon köpni-nyelni nem tud, elszokott ettől a keménységtől ezek szerint, de a java csak most jön, mert belép az a csaj a trónterembe, aki felhozta a partról, és kiderül, hogy a nővére, Yara, tiszta szerencse, hogy nem dugta meg a lovon, nem? A fater a lányában jobban bízik, mint a fiában, és ugyan király akar lenni, de nem úgy, hogy a Lannisterekre támad. Akkor meg?

Sárkánykőre ugrunk, csak hogy egy újabb helyszín is szerepet kapjon, Davos egy kalóz kollégát győzköd, a könyvben nem néger, de a sorozatban meglehetősen szerecsen Salladhor Saant, hogy álljon be Stannis mellé a 30 hajójával, mert ő az egyetlen igaz ember itten. Salladhor ezt nem nagyon hiszi, amikor Davos fia meg előjön monoteizmussal, csak röhög, mindenki azt mondja, az ő istene az egyetlen, szóval kuss. Davos tovább üti a vasat, hidd el, Stannis nyerhet, mert van tapasztalata, Renlynek meg csak 100 000 embere. Salladhor belemegy, de kell neki sok arany, meg dicsőség, illetve Cersei pinája. Szó szerint, nem vicc, azt mondja, ahogy beveszik Királyvárat, megkúrja a királynét. Nem megerőszakolja, javítja ki Davos okvetetlenkedő fiát, hanem megkúrja, az más. Na, majd látjuk. Salladhor távozása után Davos a fiával folytat rövid, de igen heves hitvitát, Isten nincs, de van, de nincs. Jó, akkor Stannis az Isten.

Stannis, aki ezek szerint Isten, odafent a terepasztalos trónteremben a vörös rébéket fogadja, aki úgy néz rá, mint egy nagyjából 185 centis farokra, és amint Davos elhúz balra az istenfélő gyerekkel egyetemben, menten ráveti magát a faszira, aki egy kicsit tiltakozik a tisztesség kedvéért, de hát nekem van feleségem, na ja, mondja Melisandre, de csúnya és bolond, nekem meg milyen pinám van már, nézzedcsak. Stannis összeszorított fogakkal nekiveselkedik a hágásnak, a terepasztalon rakja meg a nőt, mintegy képletesen megbaszva ezzel az egész kontinenst, nagyszerű költői kép, köszönjük. Míg ez zajlik, Királyvárban Cersei lecseszi Tyriont, Janos egy fasza ember volt, minek zavartad el? Mert szarember volt, azért. Ja, és te miért nyíratod ki a fattyakat? Hoppácsak, Cersei tényleg nem tudott a parancsról, amit Joffrey adott ki, nahát. Tyrion elemében érzi magát, és tesz egy megjegyzést a Cersei-Jamie vérfertőzésről, mire Cersei azzal vág vissza, hogy hej de vicces legény vagy te, még emlékszem az első poénodra, arra, amibe az anyám belehalt, tudod, amikor téged a világra hozott. Hű, de rohadék ez a nő.

A Falnál esteledik, Jon Snow éppen őrségben figyeli, ahogy Craster kilóg a táborból, a kezében egy csecsemővel, és elindul az erdő mélyére. Utána megy, mert ő már csak ilyen kíváncsi fajta, és kis híján le is bukik, közben a távolból furcsa kattogó, suttogó zajok hallatszanak, hoppácsak, ezt az első részben is hallottuk, mármint tavaly, akkor zombik jöttek ellő bazinagy kardokkal. Most is így lesz, de nem kardozik az élőhalott vagy miafasz, hanem elviszi a gyereket. Jon persze menne utána, de Craster is ott ólálkodik még, és pont időben vágja fejbe. Innen folytatjuk.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Trónok harca a comment:com-on:

Címkék: trónok harca
57 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picurigor 2012.04.10. 12:14:37

Havas Jon farkasa Szellem és nem Árnyék.

Leadfoot 2012.04.10. 12:26:41

Shae múltjáról (és arról, hogy miért olyan fontos ő) megtudtunk már valamit? Vagy csak én felejtettem el?

polkupyörä 2012.04.10. 12:29:01

Stark kuzin = Alton Lannister. Majdnem.
Amúgy bírom a stílusod, Sixx.

Eruka 2012.04.10. 12:38:56

még nem láttam ezt a részt, szal készséggel elhiszem, hogy átkeresztelték Jon farkasát... Nem Szellemnek hívták az első évadban?

ügyfélszolgálatos 2012.04.10. 12:43:49

Kibaszott jó rész volt. Ros-t meg megvenném állandó használatra.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.04.10. 12:44:39

kösz, javítottam a hibákat.

zizi77 2012.04.10. 12:51:26

@Leadfoot: Én sem emlékszem a 4.könyvig bezárólag, hogy szó lenne róla, a jövőjéről annál inkább.

Zuzzant 2012.04.10. 14:32:26

A legutolsó mellek a legszebbek.

westhammer · http://whufc.blog.nepsport.hu/ 2012.04.10. 14:41:44

Nekem bejön a Vörös Rébék is, de a kolbászcsöcsű az tényleg szörnyű volt, mondjuk a könyvben is randának írták, hűek maradtak az eredetihez.

Kolombusz 2012.04.10. 14:43:42

Ezzel a Ros vonallal nem igazán tudok mit kezdeni, biztos kúrja a rendező a csajt vagy nemtom.

Viszont Sixx, szerintem Kisujj azzal fenyíti be, hogy a nekrofil kollégának ajánlja fel, amivel eliminálja a hangulatfaktort és véglegesen javítja Ros ROI-ját (Return on investment). Róla korábban a Vaeryssel folytatott szópárbaja (hol lehet a golyód?+stb) során is szó volt (cadaver)

Nekem a ribancos papnőn kívül egyébként nagyon bejön az új Stannisos szál, de ő meg gondolom direkt irritáló karakter, szóval az is rendben van.

Kullancs1983 2012.04.10. 14:56:38

Tényleg Tyrion kurvája nagyon gyanús, de (SPOILER) még a könyvben sem derült ki hogy mi a titka...

proligarcha · http://fityiszt.blog.hu/ 2012.04.10. 15:25:06

ehh de lassan bontakoznak ki a dolgok

gatsy 2012.04.10. 15:36:11

Csak az Asha-Osha lehetséges keveredés miatt megváltoztatni Asha Greyjoy nevet, annak mi értelme van? 8I

DeadBodiesEverywhere 2012.04.10. 15:38:27

Szerintem nagyon szar volt ez a két új rész.
Mindkettőbe többször bele is aludtam.

rockjano 2012.04.10. 15:42:12

@proligarcha: Igen kicsit bonyolult meg sok a szál na persze aki olvasta annak gondolom más...

jozicsenko 2012.04.10. 15:57:24

@Kullancs1983: nem spoilerezünk :-))

majdnem írtam olyant, hogy Sixx habozva emlegetné szegény édesanyámat :-))

a lényeg, hogy a hölgy szép, vonzó és az ördögfióka "barátnője"

mojoking77 2012.04.10. 16:20:29

Tenyleg, van mar hir a harmadik evad megfilmesiteserol? Vagy ennyire azert ne szaladjunk elore? Remelem nem spoiler (nem annak szanom), de ahoz kepest az elso ketto csendespiheno....

Harald Blåtand 2012.04.10. 16:27:57

@gatsy: Engem is dühít, mondjuk az első évadban is szerencsétlen kis Robert Arrynból Robin Arrynt csináltak az angol nyelvű eredetiben, hogy a nézők ne keverjék össze a királlyal, az még szánalmasabb volt... (Pláne, hogy Jon Arryn pont a király iránti respektből nevezte el így a fiát.)

Kullancs1983 2012.04.10. 17:17:00

@jozicsenko: Olyat én is írtam majdnem. Amúgy a sorozat nem egyezik meg teljesen a könyvvel, és ahogy a dolgok állnak előbb is lesz vége. Én mondjukrá nem is bánnám. A sorozatnak is lenne egy alternatív befejezése meg a könyvnek is.

nyílméregbéka 2012.04.10. 18:45:25

És mi van szegény Benjen bátyánkkal??

Elanor_ 2012.04.10. 20:33:45

@Kolombusz: a konyvben is benne volt, szoval nem a rendezo kurja a szinesznot. majd kiderul, h mit akartak vele.

Sixy 2012.04.10. 20:47:45

Én emlékszem rosszul, vagy ez a Stannis megdöngeti Melissandrét dolog azért nem volt a regényben? Nem mintha bármi kifogásom volna, csak némiképp elveszi számomra a Sárkánykő-szál ízét.

finom_rakottkrumpli 2012.04.10. 20:54:51

@Sixy: Volt, csak nem ekkor, és nem így.

Kolombusz 2012.04.10. 21:04:52

@Elanor_: Akkor biztos az író kúrja:)

Egyébként ezért is gondolkozok rajta, hogy belevágjak-e most a könyvekbe, mert szabadabban tudom élvezni a sorozatot, ha nem arra terelődik a figyelmem, hogy miben különbözik. De biztos nagyon király a könyv, tuti el fogom olvasni.

mojoking77 2012.04.10. 21:22:13

@Sixy: Haat, nagyjabol ugy volt emlitve, mint Renly homoszexualitasa. Magyarul nagyon szorszal menten erintve, aki akarta az eszrevette. Persze mindezt egy hollywoodi fimben nem lehetett volna prezentalni ezen a szinten, kb senki sem jott volna ra...

seamus gonzalez 2012.04.10. 22:15:32

"Where's my uncle Benjen??"

dr. pretender 2012.04.10. 22:16:18

@mojoking77: van, én pont ma olvastam, hogy bréking, lesz 3. évad

morbiczer 2012.04.10. 22:30:43

@Elanor_: Roz nem volt a könyvben.

Ned_Stark 2012.04.10. 22:51:05

Ünneprontó leszek, és megjegyzem, hogy ezt a sorozatot szerintem erőltetett hogyvoltozós stílusban előadni.

Éden Hotelhez nagyon remek, de ami ott működik, azt nem biztos, hogy mindenre rá lehet húzni. Például az ilyen komolyabb hangvételű sorozatokhoz nem igazán. Mintha egy temetést jópofáskodna végig.

sixx, ha nem hagyod abba, rád küldöm a Painted Dogs klán derék képviselőit, akik már csak viccből is jól megkínoznak. És nem dumálod ki magad, mint Tyrion. :)

normaluser 2012.04.10. 23:44:01

@Stark Pista:
Miért annyira komoly hangvételű? Temetés? Na ne, egy szórakoztató sorozat, ármányokkal, sárkányokkal, cselszövéssel, látvánnyal, meg ami kell. Elég hatásvadász, ha engem kérdezel. Ne érts félre, zabálom a sorozatot. Ez kell a fogyasztónak, vér, harc, csöcsök meg királygyilkosság de azért ne kiáltsuk már ki szentségtörőnek azt, aki poéntosan összefoglal egy részt. Kicsit mehetne lazábban, nem a biblia ez, vagy alkotmány, mire áll fel manapság?

Kolombusz 2012.04.10. 23:55:15

@Stark Pista: Nem akarom túlzottan tömjénezni Sixxet, de nekem nagyon bejön a GoT hogyvolt is, anélkül tud iróniával írni a sorozatról, hogy az sértő lenne, érezni rajta, hogy kedveli de azért kellően csipkelődő.

Hispan07 2012.04.11. 09:43:54

szerintem kár, hogy Stannis meghúzta Melisandre-ot, karakteridegen. Martin jóváhagyta, szal ezek szerint a könyvekből is ki kellett volna hallani, hogy reszeli (nekem nem jött át, bevallom), de nekem ehhez a szélsőségesen becsületes figurához nem passzol a dolog.

Andal 2012.04.11. 11:10:45

Hispan07: Pedig a könyvből is kiderül, igaz nem premier plánban adják az aktust, mert ott nem az a lényeg, hanem a következménye.

Amúgy kár, hogy a kevés CGI, remélem később adnak jobban a látványvilágra is.

Hispan07 2012.04.11. 11:19:03

@Andal: eggen, de én "hivatalosabbnak" éreztem a kapcsolatot

A püspök inasa 2012.04.11. 11:23:42

Háát, szerintem van némi igaza azoknak, akik szerint igencsak döcögősen alakult ez az első két rész. Mivel rengeteg a helyszín, melyek között úgy 5 percenként ugrálunk, így egyrészt nagyon kusza a kép, másrészről viszont csomó helyszínen nagyon lassan bontogatják a szálakat, így sokszor a cselekményesség rovására mennek a semmitmondó párbeszédek. (Persze elvileg a sztori szempontjából van jelentőségük, de a filmszerűség kedvéért nyugodtan elhagyhatóak lennének.)
Már többen írták, de a Ros és a kupleráj vonal szerintem is teljességgel felesleges, sőt, idegesítő. Ha az volt a cél, hogy tovább illusztrálják milyen kis simulékony stílusú ősgeci ez a Kisujj, hát szerintem felesleges, mert ez már eddig is kiderült, semmi újat nem tudtunk meg.
Stannist én sem így képzeltem (bár azzal sem értek egyet aki a Davost játszó színészt rakná a helyére, hisz Stannis Robert öccse volt, tehát korban ehhez igazodva kellett színészt keresni), és szexjelenete Melisandréval eléggé megdöbbentett, szerintem ezzel eléggé elcseszték és lebutították ezt a történetszálat. Na sebaj, majd meglátjuk. A néger kalózról ne is beszéljünk, nem tudom miért nem tudták ezt a szokásos amerikai klisét elkerülni, a humoros, vicceseket beszóló szexőrült fekete karakterét...
Ami nagyon jó: a Vas-szigetek és a Falon túli jelenetek. Ott minden jól van adagolva és arányosak a snittek, jók az új szereplők is.
Ha rám lenne bízva egyébként (szerencsére nincs), én kevesebbet ugrálnék a helyszínek között egy részen belül, és inkább feszesre fűzve több eseményt játszatnék le egy helyszínen. Aztán lehet az a helyszín a következő epizódban nem szerepelne, csak az azt követőben. Én úgy érzem úgy jobban rá lehetne hangolódni az egyes történetszálakra, mert így nagyon csapongónak érzem. Éppen mikor valahol egy kicsit elkezdene fokozódni a feszültség, már ugrunk is, és agyon is van csapva az érzés. Vagy csak én érzem így?

Kullancs1983 2012.04.11. 11:47:00

@A püspök inasa: Stannis nem Robert öccse, hanem a bátyja.

Jogsitt 2012.04.11. 13:10:27

@A püspök inasa: A Stannis-Melisandre kapcsolatos véleményed alapján feltételezem hogy olvastad a könyveket. Viszont én a hozzászólásod végén felvetett "többet foglalkozni egy karakterrel, aztán a másikkal" véleményre reagálok. Nem tudom meddig jutottál, de az nem spoiler szerintem ha leírom, hogy a 4. és 5. könyv (ami egyébként egy lett volna, csak a terjedelme miatt szedte Martin kettőbe) nem ugrál annyit, mint a korábbiak. Történetesen azért, mert a szereplők egyik fele a 4.-ben a másik az 5.-ben szerepel. Mikor az 5. könyv időben ott kezdődik,mint a 4. csak persze más karakterrel, az nekem már kicsit távoli volt. Túl sok különbség volt a 4. vége és az 5. eleje között...
Azt azonban elhiszem, hogy aki nem olvasta a könyvet, annak elég nehéz lehet az állandóan változó helyeket, karaktereket követni és összekapcsolni a fél epizóddal korábban látott 5 perccel.
Ez a készítők döntése, amiben szerintem nem létezik egyetemlegesen jó megoldás.

cicamaca 2012.04.11. 13:36:35

@Jogsitt: Ebben igazad van, hogy a könyvben nagyon furcsán hat ez, de 1-1 részben váltogatva a sorozatban (ahol csak 1 hét telik el a 2 rész leadása közt, és a cselekmény sem halad annyit) szerintem megoldható lenne, pláne az olyan szálakkal, amik gyakorlatilag (itt még) teljesen mindegy, hogy milyen idői viszonyban vannak a többivel (gondolok itt főleg Danyra és a Falon túlra), egyszerűen több idő lenne beleélni magát a nézőknek a cselekménybe, megismerni a karaktereket, a gyors vágások miatt hiába történik sok minden, az ember csak belefásul és unja.

Nevem Earl 2012.04.11. 16:44:08

Há' mér' nincs ez kint a blogketrecben? Nehogy má' úgy kelljen keresgélnem, hé.

Sixx, nem bántásból, de kicsit érződik, hogy le vagy amortizálva az édenes hogyvolt után. Ez elég döcögősen indult, de utána sokat röhögtem. Hajrá, kitartás, már csak nyolc vagy mennyi rész az évad.

Kullancs1983 2012.04.11. 17:02:14

@Hispan07: Akkor valahol elbasztak valamit. Stannis már amúgy is idegbajos volt, mert az öccse lett a király, aztán mikor a másik is az akart lenni, akkor bolondult be.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.04.11. 17:06:42

@Nevem Earl: mert tegnapi poszt és kint volt ma hajnalig? van amortizálva a faszom, az.

Hispan07 2012.04.11. 17:13:38

@Kullancs1983: de Robert a bátyja volt, haver :) nézd meg a linket.

Kullancs1983 2012.04.11. 19:34:12

@Hispan07: Megnéztem, de én akkor is úgy emlékszek hogy Stannis a legidősebb.

chrisred 2012.04.11. 21:40:12

@A püspök inasa: Hát bizony, öt király egy kicsit soknak tűnik egy tévésorozathoz. És akkor a királynékról/királynőkről nem is beszéltünk.

Tryptich 2012.04.11. 21:42:55

Én azt nem értem, hogy ezek a fattyak miért olyan fontosak. Eleget emlegették Havas Jon esetében, hogy nincs semmiféle nemesi vagy öröklési joguk, vagy az egész csak azért lenne, mert Joffrey mérges az apjára? De miért lenne mérges, gondolom nagyjából tudja, hogy mennek ezek a dolgok, és azt is, hogy az ő trónjára ezek nem veszélyesek. Most akkor elhiszi a pletykát, hogy Jaime az apja?

cicamaca 2012.04.12. 00:00:59

@Tryptich: Hát nem is értem hogy mi nem tiszta: a fattyak azért fontosak, mert mindnek a Baratheon papára jellemző sűrű fekete haja van, Joffrey meg nem éppen úgy néz ki, ez a levelekkel együtt csak elkezdene feltűnni lassan mindenkinek. Az ő trónigénye meg ugye azon alapul, hogy a király törvényes örököse.

Hispan07 2012.04.12. 08:39:39

@Kullancs1983: hát akkor rosszul emlékszel ;)

sixx · http://comment.blog.hu 2012.04.12. 08:44:59

Ó az isten faszát már a testvérekbe, tessék: Stannis Baratheon is the Lord of Dragonstone and the eldest of the two younger brothers of the late King Robert Baratheon, the other being Renly Baratheon.

ÉRTVE?

Steve the Great 2012.04.12. 09:41:22

@Tryptich: "Most akkor elhiszi a pletykát, hogy Jaime az apja? "

Biztosra megy.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.04.12. 13:52:17

Szóval, megnyugodtam. Az első kicsit deus ex machina vót, de a második részben már nem fájdult meg a fejem a kapkodásba, amit belátom, muszáj megtenni, hogy kibontsák megfelelően a szálakat.

Valaki "semmitmondó párbeszédek" elhagyásáról beszél. Egyrészt, lehet csak most tűnik semmitmondónak és később nyerhetnek értelmet a kimondott szavak, másrészt kifejezetten bejövősek ezek az elképzelt világ hangulatát visszaadó beszélgetések.

A csöcsök rendben vannak, a könyv semmivel sem szoftabb, ha jól emlékszem, Greyjoyová konkrétan kétszer is a faszát markolássza az "elkurvult" tesónak bemutatkozáskor!

Egy bajom van csak, már lement az egyötöde a II. évadnak is, ezt gyorsan le fogják darálni, pedig el tudnám nézegetni kifejtősebben is...

tenkesk 2012.04.13. 09:56:35

jól hangzik a makettsárkány de szerintem inkább CiGIsárkány

beacska 2012.04.15. 00:10:01

nagyon vártam Jaqen H'ghar megjelenését. nem ilyennek képzeltem, el, de nem rossz ;)...sőőőt, nagyon nem rossz...;))

bög 2012.04.17. 07:11:19

salladhor saan szerintem a könyvben is néger, legalábbis én valamiért mindig annak képzeltem.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2012.04.17. 10:24:44

jó vót ez az új rész, beérték magukat és csökkent a tempó

jedilovag 2012.04.30. 21:18:57

Kolbászcsöcs Forever!
süti beállítások módosítása