Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x06 - Államügyek

2012. április 10. 15:00 - fuszulykavirág

Van ez a latin csaj az ügyészségen, Cary szokott vele dolgozni néha, eddig a nevét se jegyeztem meg, mert tizenkettő egy tucat, de most úgy tűnik, történik majd vele valami (ja, felmond), szóval itt a név: Dana. Éppen Caryvel vacsoráznak, Dana az új melóról mesél, meg hogy már csak egy hétig munkatársak, Cary meg csak kihasználná a lehetőséget: össze kéne jönni, ha már nem dolgoznak együtt. Ja, a csajnak pasija van? Ha Cary próbálkozna, engem nem érdekelne… Az évődést egy telefon szakítja félbe, Cary kap egy ügyet, ahol a másik oldalt a Lockhart & Gardner képviseli majd.

Alicáéknál éppen Zach avatja be az anyját a számítógép rejtelmeibe, majd Grace-el együtt arról faggatják anyut, hogy mit csinál, amikor ők az apjuknál vannak – és főleg: kivel? Nem tudom, lemaradtam valamiről? Mire gyanakodnak a kölykök? Ismét a telefon szakítja meg a társalgást, Will az, de kivételesen munkáról van szó. Egy ügyfél fia került bajba, egyedül Caitlin volt az irodában, az új munkaerő múlt hétről (David Lee unokahúga), őt küldték előre, Alicia meg menjen utána. Nyilván ugyanide küldték Caryt is.

Cary és Dana érkezik meg először a helyszínre: egy partihajó, fiatalok, pia, romok, meg egy halott lány. Dana kiszúrja, hogy tengeribetegség elleni pánt (az mekkora csoda lehet) van a halott lány csuklóján, de csak az egyiken, pedig azt párban kell hordani.  Kapásból van is két gyanúsított, az egyik egy holland diplomata fia, a másikért meg a kínai nagykövet jár majd el, szóval egyiket se viszik még csak a rendőrőrs közelébe se. Cary úgy dönt mégis, nyomozni azért lehet ellenük, a felelősségre vonás már más kérdés. Befut Caitlin is, aki ugyan nem csinál semmit, de Cary minden egyes szavát gondosan rögzíti.

Megérkezik Alicia, Chen az ügyfél, az ázsiai fiú, akit éppen egy csapat orvos vizsgál, a vád nemi erőszak és gyilkosság. Befut egy bíró is, meglehetősen dühös, az ágyából rángatták ki: a fiúk diplomáciai mentességet élveznek, nem tarthatók fogva, sürgősen tessenek őket elengedni. A gyilkosság másodlagos. Nincs mit tenni, Carynek el kell engednie a holland fiút, de a kínai mégsem kínai, hanem tajvani, és mint ilyen, nem élvez diplomáciai mentességet, Chen marad őrizetben.

Az ügyészségen Cary és csapata, a cégnél Alicia és a többiek vitatják meg az ügyet. Chen fülbevalójára (mert az is van neki, az a nagyon buzis kőpötty fajta) akadt egy szőke hajszál, de azt mondja semmi nem történt, ő is meg a holland is flörtöltek a csajjal, és a haverja tűnt el a lánnyal – de ő ugye elérhetetlen. Najó, smároltak, onnan a hajszál, de tényleg nem több. Oké, volt még egy ital is, Chen fizette, kártyával, a pontos időpont nyilván van tartva. Diane megpróbálja rávenni Elit, hogy intézze el „valami ismerősnél”, hogy ezt a tajvan-kína dolgot tegyék már helyre ebben az ügyben (Kína nem ismeri el Tajvan függetlenségét, az USA pedig az „egy Kína” elvhez tartja magát, ezért nem jár diplomáciai mentesség a tajvani Chennek).

Alicia nekilát mentorálni Caitlint (a Universal nélküli univerzumban élőknek: a szőke csaj a második képen), meg jelzi neki, hogy ugyan ne mosolyogjon olyan bambán Willre, mert ő egy elfoglalt ember. Ja, meg foglalt is, de ugye értsen a szóból az újonc. Alicia egy dühös rendszergazdát talál az irodájában, aki még dühösebben távozik, egy hibaképernyővel hagyva magára Aliciát. Eli egy parkban kocogva éri utol kedves ex-nejét. Tőle kér segítséget, hogy ezt a Tajvan kérdést valami ismerősénél rendezze már el, a nő meg jófej, és megígéri, hogy beszél egy illetékessel. Cserébe azt kéri Elitól, hogy találkozzon egy kampánymenedzserrel, aki meg akarja győzni az ex-nejt, hogy szálljon versenybe a szenátori székért.

Caitlin talál valamit, amit csak ő találhat meg: fotók a partihajóról, ahol a poharak színe árulkodó volt. Piros pohár = kapcsolatban, zöld pohár = szabad. Az este során pedig a halott lány pohara pirosról zöldre váltott. Kalinda megkeresi a halott lány pasiját, akinél kiderül, hogy aznap este a lány szakított vele telefonon. Vagyis hangpostán. Hát, nem sokkal jobb, mint az sms. Viszont a felvételen hallatszik az is, hogy egy pasi (Chen) próbálkozik a lánynál, az meg határozottan lekoptatja. Ezek után Chennek az a beismerése, hogy smároltak, elég rosszul fest, és ezt Cary is tudja, már készül a megegyezésre: életfogytiglan.

Cary egyik főnöke szól neki, hogy kapja össze a cuccát, mert átcserélgetik az irodákat. Dana szerint ne aggódjon, kisebbe már úgysem tehetik, de Cary erről nincs meggyőződve. Zach ül Alicia irodájában, és próbálja eltüntetni a hibaüzenetet anyja gépéről. Will ugrik be, iszonyat ciki, ahogy próbál jópofizni. Szerencsére ő is érzi, ezért hamar lelép. Cary főnöke (az iroda rendezős) figyelmezteti Danat, hogy Cary túl van már az iroda minden fekete és latin nőjén, vigyázzon, de Dana nem igazán látja a fenyegetést. Hö, micsoda veszély.

Zach életre kelti Alicia gépét, majd induláskor megtorpan. Alicia azt hiszi, Willről akar mondani valamit, de csak kiböki: egy autót akar. Eli találkozik az ex-neje (Vanessa) tanácsadójával, aki egy arrogáns, beképzelt, buta ember. Vanessa nem is akar vele dolgozni, valójában Elit akarja tanácsadónak. Vagy legalább az elindulásban segítse. Azt viszont elintézte, hogy legyen egy meghallgatás Chen ügyében, mert azért mégsem akarják elszigetelni Tajvant, szóval akár szabadulhat is a fiú. A másik oldalon ennek hallatára Dana elviszi Caryt a bácsikájához, aki segítségükre lehet ebben az „egy Kína” dologban.

A bácsi sajnálja, hogy Dana szakított a pasijával. Hoppá. Eddig mintha meglett volna az a fickó. Miután végeztek, Dana és Cary visszaülnek a kocsiba, és Dana elmondja, mit mondott a főnök Caryről meg a latin/fekete nőkről. Biztonsági övek nyílnak, és csókok csattannak az autóban. Belefér, már úgyis csak pár napig dolgoznak együtt. Eli megkéri Kalindát, hogy nézzen utána Vanessának. Persze pusztán abból a célból, hogy megtudja, mi derülhetne ki, ha indulna a szenátori székért.

A meghallgatás Chen diplomáciai státuszáról: Caryék szervezkedése többet ért, Chen ellen folytatódik az eljárás, de legalább házi őrizetben lehet. A szőke hajszál, ami Chen fülbevalóján volt nem is a lánytól van, hanem egy pasitól. Valószínűleg a holland gyerektől, de tőle nincs DNS minta. Chen szerencsére tudja az iskolai szekrényének zárkombinációját, ahol Kalinda sajnos nem talál hajszálat, de megleli a másik tengeribetegség elleni pántot, ami hiányzott a halott lány csuklójáról. Cary megkapja az új irodáját: hárman osztoznak a szobán, egy egész kis doboz jut szegény fiúnak.

Kalinda felkeresi Eli ex-asszonyát, hogy kikérdezze, mennyire lenne mocskos egy kampány. Kiderül, hogy volt néhány útja Dubaiba, ahol megismerkedett valami Omar pasival, de könyörög Kalindának, hogy erről ne beszéljen Elinak. A halott lány egyik barátnőjével beszélget Alicia és Caitlin, aki elmondja, hogy neki is, meg a halott lánynak a mobilján is volt egy „rape app”, amivel jelezni tudtak egymásnak, ha baj volt. A halott lány jelzett is, de a barátnő nem vett észre, viszont így van egy pontos időpont az erőszakhoz. Ami szinte egybe esik azzal az időponttal, amikor Chen az italt vette (bankkártyás vásárlás, időpont nyilvántartva), így ártatlannak tűnik a fiú.

Vagy mégsem? A bankkártyás vásárlás igazoló cetlijének aláírásán Chen keresztneve szerepel elől, pedig ő tajvani, tehát a vezetéknevével kéne kezdenie. A holland fiúról kiderül, hogy a diplomáciai mentesség csak akkor védené, ha teljes hallgatói jogviszonya lenne. De nincs, mert éppen kibukott egy tárgyról, és így már alig maradt órája. Cary arra kéri, hogy tanúskodjon Chen ellen, hisz ő írta alá a bankkártya igazolást, és ő rejtette el a tengeribetegség elleni pántot. Kalinda beavatja Elit az ex-asszony ügyeibe: nem kéne indulnia a választáson, mert az egyik korábbi viszonya (az Omar nevű) egy bin Laden. Osama bin Laden másod-unokatestvére. Több mint ciki, ha szenátor akarsz lenni. Ja, ez még csak nem is minden: mikor ez történt, még Eli felesége volt.

Alicia és Caitlin éppen Chenhez tartanak, amikor egyszer csak a fiú autózik velük szembe az úton. A házi őrizetben lévő Chen. Alicia autós üldözésbe kezd, Cary pedig már hívja is, hogy helló, mi folyik ott. Alicia tagad, azt mondja, nem tud semmiről, időt kér, hogy utánanézzen Chennek. Alicia mégsem követi tovább Chent, nem akarja tudni, hova megy, mert ha tudná, el kéne mondania. Ettől függetlenül Cary összerakja a dolgot: a repülőtér a cél. Talán mégsem volt olyan ártatlan a fiú, mint amilyennek tűnt. Najó, biztosan nem.

Eli fogadja az irodában Vanessát, és közli, hogy nem kéne indulnia. A kellemes csevej végül egy olyan házastársi veszekedésbe fullad, ami igazolja a válás tényét. Alicia és Will a nap végén még felzárkóznak: Caitlin jobban teljesít, mint Alicia várta volna, Will pedig totál cikinek érezte magát, mikor Zach-el találkozott (az is volt). Will megkérdezi, hogy Alicia akarja-e, hogy találkozzon a gyerekeivel, úgy hivatalosan is, ne csak véletlenül, de Alicia a legkevésbé sem akarja belekeverni a srácokat ebbe az ügybe. Végül Cary irodája újra költözik: az ajtón az áll, hogy Cary Agos – helyettes államügyész, és akkora, mint egy hodály. Szép volt, megdolgozott érte.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.04.10. 16:48:59

nagyon jó volt, végig izgultam:) köszi
süti beállítások módosítása