Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x07 – Brotherhood

2012. április 08. 12:00 - Fekete Panna

Egy katonai sátorban nyitunk, ahol éppen videón üzen haza egy fiatal (nagyon fiatal) amerikai katona. Terepszínű ruha, dögcédulák. Valami sivatagban van, elmondása szerint Szaddam Huszein ellen harcolnak. De még "igazi" bevetésen nem voltak, hamarosan mennek, de erről nem is beszélhet többet. A háttérben a katonatársak nem tartják tiszteletben, hogy éppen hazaüzen, bömböltetik a zenét (EMP - Unbelievable), elveszik a kamerát, hülyéskednek. Egyszer csak nyit a kamera, és látjuk, hogy az üzenetet a tévéből nézik, egy kórházban. A távirányító egy lélegeztetőgépen lévő fiatalember kezében van, akinek pont akkor esik ki a kapcsoló a kezéből, amikor belép valaki a szobába, őt köszöntve.

Reggel van, Nate ébred a telefonjára Brendánál, de nem veszi fel. Ruhában van, mert hajnal négykor ért haza egy hullaszállításból, hullafáradtan a hullaszállítóval. Visszahívja Davidet, aki azért kereste, hogy ne nagyon tespedjen, ugyanis van dolog, ismét egy halottat kell elhozni valahonnan és más nem ér rá. Neki presbitergyűlése van, Federico meg ultrahangra megy a várandós feleségével. Nate kezd kiakadni, hogy minden szirszar munkát neki kell elvégeznie, erre David nem rest orra alá dörgölni, hogy nincs meg a vizsgája, addig csak ilyeneket csinálhat a bétében. Miután lerakja, Brenda tanácsolja, hogy kicsit pihenjen, lazítson. Nate kap az alkalmon, javasolja, hogy menjenek el a hétvégére valahova. És még azt is mondja, hogy imádja Brendát. Brenda erre nem mond semmit. Még annyit se: köszönöm. Elég kínos. Bár a köszönöm kínosabb. Na de Brenda belemegy a víkendbe, Nate a karjaiba veszi és elindulnak valahova. Gyanítom a hálószobába.

Fisher ház. Ruth éppen közli Claire-rel, hogy az esti vacsorára meghívta a barátját, legyen hozzá kedves. Claire szemfüles, rákérdez, hogy ugye a fodrászról van szó? Hát persze, hogy róla. Claire mosolyog, és nem a könyvön, amit éppen olvas.

A presbitergyűlésen vagyunk Daviddel, éppen azt vitatják meg, hogy felvegyenek-e a gyülekezethez egy új lelkészt. Már három hónapja hallgatnak meg jelöltetek, ideje lenne dönteni. Van egy ígéretes jelölt, akit David papja nagyon nyom, ő nagyon szeretné oda a srácot. Mindenki meginterjúztatta már, kivéve Davidet, ki is találják, hogy akár már most meglehetne őt szavazni, de David úgy dönt, hogy ő is szeretné meghallgatni.

Brenda és Nate nagyban lepedőakrobatikáznak, nem látunk sokat, lábakat, meg az ajtót. Hosszú másodpercek után - mint várható - valaki benéz a hálóba, Billy az, Brenda öccse. Csevegni kezd az erősen lihegő párhoz, éppen bicajozni volt, azért nem telefonált. A dugásnak lőttek, hangulat elszállt.

Billy fényképeket mutat prostituáltakról Brendának (fotózza őket, kitudja mi okból), Nate elköszön, de Billy előtt mondja, hogy akkor hétvégén találkoznak. Billy érdeklődik, hogy ez most mi, mire Brenda nem mondja el, hogy víkendeznek, csak annyit, hogy elutaznak egy kaktuszért.

Nate hazaér (persze megkésve), Davidet a nyugiszobában találja egy férfival, akiről kiderül, hogy Paulnak hívják, birkózott anno és az öccse a kórházban meghalt katona (ő volt a felvételen is), Victor. Nem akar ravatalozást bebalzsamozott holttesttel, csak egy sima hamvasztást, nem akar rá sok pénzt áldozni. A hamvait pedig majd szétszórja az anyjuk sírjánál. Nate meglátja, hogy Victor veterán, ha Paul szeretne katonai temetést, akkor szóljon. Paul felkapja a vizet, nem akar katonai ceremóniát, Victor utálta a sereget, nekik köszönheti a betegségét. Tüdőrákos lett 29 évesen, úgy, hogy egy szál cigit sem szívott soha életében. A bátyja szerint azért, mert Szaddamot vegyi anyagokkal pucolták ki a barlangokból, de a katonaság nem ismeri el, hogy Victornak öböl-háború szindrómája volt. (Az elmúlt évek során több mint 700 ezer amerikai veterán katona panaszkodott betegségekre, krónikus fáradtságra, fejfájásra, emlékezetvesztésre, izom- és ízületi fájdalmakra, depresszióra, valamint gyomor- és bélbántalmakra. Sok veterán szerint az amerikai kormány nem veszi komolyan problémáikat, és megkérdőjelezi a szövetségi vizsgálatok hitelességét, mikor azt állítja, hogy a megbetegedéseknek nincs köze az Öböl-háborúban használt vegyszerekhez.)

Paul jobbra el, a fiúk a konyhába mennek. Nate mondja Davidnek, hogy a hétvégén elutazik, David nem engedi el. De Nate nem engedélyt kért, egyszerűen elmegy, kész pász. Anyu pakolászgat a konyhában, bejelenti a fiúknak, hogy estére vacsoravendéget vár, ha gondolják tartsanak velük. És igen, a fodrász az. David kiakad, miért nem étterembe mennek, de kiakadásban úgy tűnik most Ruth erősebb, elkezd kiabálni, van saját élete, azzal azt csinál, amit akar és elrohan. Nate megértő (persze, hogy az), David csak néz, mint mindig ilyenkor.

Claire matek órán van, körülbelül annyi figyelmet tanúsít az óra iránt, mint amennyit én anno. Mégis meglett a matekszigorlat elsőre, bibi. A tanár kiszúrja, hogy Claire baszik figyelni, ezért el is intéz neki, egy öt óra utáni bennmaradást. Claire képzeletében felgyújtja és aztán felrobbantja a tanár fejét, kicsit morbid, de egy cseppet sem elvarázsoltabb, mint Claire maga.

Ruth az orosz virágosnál van, az üzletében. Az ajtóra ki van rakva, hogy keresnek egy embert oda, Ruth mondja, hogyha nincs senki, akkor jelentkezne ő az állásra. Az oroszunk szeretné ezt ebéd közben megbeszélni, de Ruth hárít, van valakije, ne személyeskedjen. Szeretné ezt az állást, mert ért a virágokhoz, ért az emberekhez, eddigi egész életében velük foglalkozott, az oroszunk nem bánná meg.

Daviddel vagyunk, ahogy beszélget a lelkész-jelölttel egy templomban, gondolom, ahova járnak. A lelkész nem kertel, elsorolja miket szeretne, de leginkább változást. Ne lustuljon be a gyülekezet. A lelkész nagyon teper, tudja, hogy David szavazata dönt. David meglepődik ezen, nem tudta, hogy a vallás politika. Ugye, ugye, ha valaki nem él Fidesz-KDNP "koalíció" alatt, akkor az ilyeneken felszalad a szemöldöke. Kiderül, hogy a lelkész szolgált a békehadtestben Nicaragua-ban (Peace Corps: az USA kormánya által 1961-ben létrehozott szervezet, mely amerikai önkénteseket küld külföldre, elsősorban a fejlődő országokba. Célja a világbéke és a nemzetközi barátság elősegítése. A szakképzett önkéntesek szakmai és emberbaráti segítséget nyújtanak az erre rászoruló országoknak és embercsoportoknak, hogy segítsék a szakemberképzést, a nehézségek leküzdését.), ott vesztette el a feleségét. Davidet meglepi, hogy a lelkész ilyen őszinte.

Nate meghozta az ifjú katona testét, miközben Federico éppen dolgozik valakin. Kiderül, hogy Rico álma, hogy Fisher fiai és Diaz legyen a cég, de erre nem sok esélyt lát. Én sem. Arra is fény derül a papírok alapján, hogy Victor katonai temetést szeretett volna. Tehát nem lesz mégsem sima, egyszerű hamvasztás.

Claire-rel vagyunk a suli pszichológusánál, aki nyilván más szögből lett kamerázva, mert most rendesen jól néz ki. Mármint a pszichológus.

A továbbtanulás a téma, Claire nem szeretne egyetemre járni, viszont a doki a helyében mindenképpen megpróbálná. Másnap lesz próbafelvételi, és a matek nagyon fontos, nem ajánlott a matektanárral ujjat húzni. De Claire nem tudja, hogy mit akar, ezért a doki ajánl neki egy programot (Sierra Cross Roads), ahol megtalálhatja önmagát. Nem derül ki, hogy ez mit takar, csak annyi, hogy a tavaszi szünetben lesz, ha Claire gondolja, próbálja meg. A tavaszi szünetről nekem minden az jut eszembe, hogy az amerikai fiatalok bikiniben vonaglanak Floridában a medence szélén, az MTV élő közvetítésén, Ross-szal az élen. De Claire-t sehogy sem tudom ott elképzelni.

Nate a kórházban van, szedi össze Victor cuccait, kiderül, hogy tényleg katonai temetést akart, de ezt a bátyja nem vette figyelembe. A temetést a katonaság 1500 dollárral támogatná.

Pince, Federico éppen kezelésbe vette Victor testét Nate parancsára, amikor is David toppan be. Azonnal hagyja abba amit csinál, amit Victor akart nem számít, ők a tesójával kötöttek üzletet. Viszi máris a krematóriumba. Irgum-burgum.

Este van, a vacsihoz készülődik Ruth és a fodrász. Brenda érkezett meg, ott van David is. Nate még nincs otthon, lehet Brenda megint egy órával korábban jött. Claire is betoppan, anyu bemutatja a fodrászt, Claire-nek látomása támad róluk és a konyhapultról. Gyanítom, sokat füvezik ez a lány.

Hipphopp már az asztalnál is vagyunk, Claire bejelenti, hogy akkor menne a Sierra-s programra, anyu adjon pénzt, meg aláírást. Előnyt jelent a felvételin. Nate érkezik meg, bocsi a késéért. Kérdezi miről maradt le, mire Claire mesél a programról. Kiderül, hogy Nate is volt valami ilyenen, anyu ezen meglepődik, mert nem emlékszik. De nem is emlékezhet, ugyanis Nate mást mondott, hogy hol van, mert anyuapu biztos nem engedte volna el. Erről eszembe jut, hogy a 98-as Mezőtúri Rockfesztivál. Én is lódítottam otthon, hogy el tudjak menni. Életem legelső nagykoncertjén a Toy Dolls lépett fel. Annyira megtetszett az egész hagulat, hogy utána négy éven át voltam egész hetes szigetlakó. Nem az a műmájer, akinek hazamenős karszalagja van, akkoriban még nem is volt olyan. Na de lárifári, térjünk vissza a Fisher házba. Annyi történik még, hogy anyu bejelenti, hogy holnaptól dolgozni kezd, mint virágboltos kisegítő.

David mosogat, Nate-tel beszélget, hogy Victornak akkor is hamvasztása lesz, hiába akart katonai búcsúztatást. Bár amikor meghallja, hogy az állam támogatná, méghozzá bőkezűen, azért egy pillanatra megáll a szivacs a kezében.

Brenda és Nate hazaérnek, egy ajándékkosarat találnak az ajtóban. Billy volt az, így akar bocsánatot kérni, amiért megzavarta őket dugás közben. Az ajándékkosárban szexuális segédeszközök vannak, hogy ne vesszen kárba a hétvége, ha nem működne a cerka. Nate szerint ijesztő, Brenda szerint vicces. Kiderül, hogy egy vegas-i őrült hétvége eredménye a testvérek összeillő tetkója, és hogy Billy zavart, kezelés alatt áll. Nate legyen megértő.

Daviddel vagyunk, éppen készülődik az esti masztihoz. Fog megmos, pohár tej, törölköző előkészít, jöhet a katonák közötti dorgálás VHS-en. De sajnabajna, megszólal a telefon, egy presbiter pajti telefonál, hogy beszélt-e a lelkészjelölttel, mert ő úgy gyanítja, hogy meleg. Nem gond, tényleg, csak nehogy emiatt váljon ketté a gyülekezet. David kivédi, ugyan dehogy, volt neki neje, mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy heteroszexuális? Telefon letesz, pornó fut tovább.

Reggel van, Nate érkezik az éppen öltöző Davidhez, dafke van rácuppanva a Katonai temetést Victornak - projectre, urnában is lehet temetni, délután háromra van is időpont. Azt bizonyítván, hogy Victor mennyire oda volt meg vissza a seregért, hozott videókazettákat, nézzék meg együtt. Be is kapcsolja, de hogyhogynem egy melegpornóba csöppen bele. David kikapja kezéből a távirányítót, kikapcsolja, elviharzik, Nate csak nevet, ugyanmár, ez jópofa, ő is néz pornót.

Claire van a suli könyvtárában, bandázna az osztálytársnőivel. Próbál velük beszélgetni, de látomásai vannak a jövőjüket illetően, nagyokat nevet rajtuk, aztán elköszön. A csajok csak néznek, totál hibbant ez a Claire. Szerintem is.

David kopogtat a papnál, a presbitergyűlésnek vége, úgy döntöttek, hogy nem választják meg a lelkészt. Túl sok változást akar, ők (még David is) egy olyan valakit szeretnének, aki konzervatív, akivel a gyülekezet olyan marad, mint amilyen volt. A papnak nem esik túl jól a döntés.

Federico éppen ebédszünetet tart a pincében, amikor is megszólal a mobilja. Régen látott barátunk, Silas (a temetkezési multi KAMja) keresi.

Virágbolt. Egy ifjú pár éppen virágot választ az esküvőjére, nagy a tanácstalanság, az ifjú arának semmi se jó, mindenben talál hibát. Meghajtom a fejem az esküvő-szervezők előtt, komolyan. Az a szakma nem az én idegrendszeremnek lenne való, pedig kurva türelmes típus vagyok. Ruth angyalian megértő, segít, találnak jó megoldást, brávó.

Ravatalozás a Fisher házban, Victor urnájától katonapajtásai búcsúznak el. David tiszta para, hiszen ezt a Paul nem engedélyezte, juj mi lesz most. Be is toppan az említett, ki is bukik azon, hogy búcsúztatás van, világosan megmondta, hogy nem lesz ilyen felhajtás. De a fiúk azt mondják, hogy nem az ő ötletük volt, a barátai akartak tőle elbúcsúzni, a kórház küldte oda őket. Nate elmeséli Paulnak, hogy Victor igen is katonai ceremóniát akart, de nem merte elmondani, mert tudta, hogy bátyja úgyis lebeszélné róla. Paul megtörik, hiszen az utolsó rokonát temeti éppen el, aki nem merte neki elmondani, hogy hogy szeretne távozni a világról. Mégis milyen ember ő? Kérdezi önmagától.

Próbafelvételi a suliban. Claire-nek biztosan sikerül, voilá:

Virágbolt. Raktárban Ruth zokog. Kivételesen az örömtől. Ennyi boldog embert még életében nem látott maga körül, egészen más fíling, mint a temetés, meg is értem. Ez az első napja, de már most várja, hogy másnap visszajöhessen. Jó fej nagyon.

Na végre a katonai temetés is lezajlik, Victor megkapta, amit valójában akart, Nate iszonyat büszke saját magára, Davidet pedig keblére vonja, szeretlek öcsi, én is téged tesó.

Este van, Nate érkezik Brendához, utazótatyóval a kezében, igaz is, mennek hétvégézni. Belép a lakásba, ott van a zakkant öcsi. Csomó fénykép a földön, Billy egy pokrócba (ágytakaróba?) bugyolálva, eszelős tekintet, totál kész van. Brendának segítenie kell, mert jövő héten kiállítása lesz egy galériában, kell Brenda szeme a válogatáshoz, néha kölcsön adja Billynek. A szemét. Otthagyván a féleszűt, kimennek Nate-tel megbeszélni a helyzetet. Nate szerint Billy érzelmileg zsarolja őt, Brenda szerint meg nem. Nate rákérdez, hogy ugye Billy egyik barátját sem szerette, mire Brenda kiakad: azt hiszed keféltem a tesómmal? - Mi van? Nem erre gondolt Nate, de most már mindegy. Én elképzeltem. Fúj. Brenda védi a tesóját, ő beteg, ez van, Nate ilyennek szeresse, egy idegbeteg nővérének. Azért megbékülnek a végére, Brenda elküldi Nate-et haza, visszamegy a pszicho- és szociopata tesójához. Nate elindul, de nem tudjuk, hogy a sivatagba, vagy haza. Majd a következő részben kiderül. Ha.

Címkék: sirhant muvek
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2012.04.08. 13:38:19

hali! melyik csatornán fut éppen a sori? és mikor? egyik kedvenc sorozatom volt, nézném szívesen újra...köszi

Fekete Panna 2012.04.08. 19:38:27

@beacska: szia! sajnos nem megy most sehol. :( ha valamelyik csatorna beilleszti a programjába, szólok majd! mármint üzenek... :)

Farkasokkal táncoló 2012.04.09. 21:35:02

3 megjegyzés részemről:

1.: az iskolacihológus nagyon csinos fickó nekem teccik
2.: Brenda és Nathaniel túl sokat kamatyolnak ez úgy zusammen az egész sorozatra érvényes, mikor többedszer néztem végig már csak átpergettem a jeleneteket
3.: Billy - nem tudom ki hogyan van vele - nekem annyira antipatikus volt (és mindezt olyan jól adta elő a sziész), hogy azóta se bírom elviselni más filmekben sem.

beacska 2012.04.10. 13:03:24

@Fekete Panna: köszi, akkor nem én voltam a béna, amikor nem találtam....nem jó hír :(((
süti beállítások módosítása