Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Róma 2x07 - Halotti maszk

2012. április 07. 14:00 - G_Norton

Serviliával indítunk, aki mélyen gyászolja Brutus halálát, egyenesen arra vetemedve, hogy felvegye a fia halotti maszkját, jájj. Az elárvult Jocasta is sírdogál, épp házasodik a szentem, Atia le is cseszi, hogy álljon le ezzel, mer’ hülyén fog kinézni, ha a sírástól kipirult arccal megy az esküvőre. Jocasta gondja tökéletesen érthető, mert nem egy Adoniszhoz megy hozzá, de még csak Céronáldóhoz sem, a szerencsés férj ugyanis a felszabadított, és dúsgazdag Posca, aki naná, hogy vigyorog mint a tejbetök, a sármjával biztos nem tudott volna egy ilyen nőt meghódítani. Az esküvőn Jocasta hangja egyszer-kétszer meg is bicsaklik, Atiára is rátekint, hogy biztosan jó ötlet-e ez, de az mással van elfoglalva, Antoniust fűzi meg, hogy ők is házasodjanak össze, de Antonius most még leszereli.

Már órák óta fent van a nap, de Eirene tovább lustálkodik, Pullo láthatóan oda meg vissza van örömében, így bolondozni eddig nem láttuk. Szeretne azért egyet szeretkezni, de a lány saccperkábé az ötödik hónapban lehet, így erről le kell tennie a kedves meláknak, ehelyett be kell érnie azzal, hogy a gyermek már mozog. Vorenus közben Memmióval tárgyal, mert jött egy bazinagy gabonaszállítmány, és nem tudják a belső kikötőket használni, a kintiek azonban Memmiónál vannak. A rohadékja 5%-t kér cserébe, ami nem lenne rossz ötlet, viszont tutira engedélyt adna a lopásra, így abból az 5%-ból hamar 50% lesz. Sikerül megegyezniük: Mascius emberei felügyelik a kirakodást, így nem lesz probléma. Memmio egyik embere pusztán véletlenül (marha látványosan) elejt egy szalmabábút, azaz továbbra is incselkedik Vorenával, és van foganatja is, becsülve a szalmabábok számának gyarapodásából.

Servilia végső elkeseredésében letáborozik Atia háza előtt, a rabszolgája szórja fejére a hamut rendületlenül, Servilia maga meg egy véget nem érő kántálásba kezd. Másnap reggel Antonius totál másnaposan megy a triumvir-találkára, ahol már Octavianus és Lepidus várja. Lepidus némi köntörfalazás után bejelenti, hogy néhány szenátorhaverja szétaggódja magát, hogy ők hárman egy zsarnoki rendszert akarnak bevezetni, nem mintha addig nem úgy lett volna. Octavianus szerint ők hárman együtt képtelenek gyakorolni a hatalmat, mert állandóan vitatkoznának, felveti, hogy három részre osszák fel a birodalmat… Ácsi! Róma azért elég bonyolult cucc, nem lehet csak úgy felszeletelni, mondja Lepidus, de Antoniusnak kezdetektől fogva tetszik az ötlet, rögtön el is dönti a dolgot: övé lesz a keleti rész, Octavianusé a nyugati. Okos választás, keleten vannak a kőgazdag, csak a kirablásra váló városok (meg persze Egyiptom, a gabonaszállítmány, és Kleopátra), nyugaton a köcsög szenátus, a nyomorult barbárok, de jól van, legyen így. Tökéletesen megfeledkeztek Lepidusról, aki kérné a maga részét is, fájdalomdíjként Africát kapja meg, legyél el ezzel vazze’.

Atia már órák óta hallgatja a vég nélküli kántálást, ennél csak egy rosszabb van, amikor valaki egy Balázs Pali-Bódi Guszti-Uhrin Benedek mixet nyomat full hangerőn, az utca közepén, ami már egy konkrét fül elleni terrortámadásként értékelhető. Antonius szerint csak némi figyelemre vágyik, menjen ki hozzá, aztán majd elmegy magától, Atia nem adja meg magát ennyire könnyen. Az Aventinuson tovább folytatódik a Minden Proletár Lakjon Jól Alapítvány kampánya, de van néhány olyan pofa, aki többször áll oda gabonáért, ráadásul hamis tányérocskával kérték a jussukat – tutira a rohadék Memmio az. Vorenus nem tesz semmit, hogy ezzel átverje a nyomorult lókötőt. Közben Pullónak akadt egy kis problémája, mert Gaia folyamatosan szemétkedik Eirene-vel, és hitvese szeretné, hogy egy kicsit elverje. De mivel sem Mascius, sem Vorenus, de még csak Damu Roland sincs kéznél, Pullo maga lát neki a műveletnek, amiből egy kis verekedés után egy fergeteges szex lesz (közbe Eirene mit sem tudva mindenről foglalja el magát egyedül). Pullo tudja, hogy bazinagy hibát követett el, legközelebb nem fog előfordulni, Gaia meg ne tegye próbára, mert nem laposra veri, hanem kinyírja.

Atia eddig bírta, 2 nap után dühösen kiront a házból, akkor tessék, átkozzál meg, aztán haladjunk. Servilia egy brutál átkot mond rá, élete végéig legyen boldogtalan, haljon ki a családja, meg más nyalánkságok, majd az átkot a lehető legnagyobb áldozattal szentesíti: öngyilkos lesz, majd a rabszolgája is követi őt a Hádészbe, az utcán kialakult csinos kis tömeg nagyon megdöbben, de a legjobban Atia. Még Antonius szerint is hatásos volt, Atia tovább hüledezik, hogy a legnagyobb ellensége halott, nincs kit utálni többé. A kikiáltó bejelenti, hogy a zsidó Heródes herceg a városban van, tehát kéretik Jehovát, meg a zsidók szidását minimálisra csökkenteni. Antoniusnak dolga van, ő fogadja Heródes herceget. Kicsit elmerengenek a jiddis és a latin nyelv különbözőségéről, majd Heródes felajánl 20 ezer aranyat ajándék formájában, mert a kenőpénz az borzasztó csúnya kifejezés. Ha tudnák, hogy nálunk meg nokiásdobozban adják a pénzt… Heródes kimegy, kint a Júdeai Népfront egyik tagja, Levi ordítoz oda néha-néha, hogy rohadt gané. Timon lehurrogja, hogy ennek nincs értelme, jó, akkor nyuvasszuk meg Heródest. Kissé drasztikus döntés, de Timon belemegy. Antoniusnál Posca szeretné a maga részét megkapni, Antonius elhajtja, hogy eddig is szép nagy vagyont halmozott fel, különben is elég pofátlanul pénzéhes lett, mióta felszabadult, inkább menjen haza dugni.

Na Poscát nem ilyen könnyű lerázni, megy gyorsan a másik táborhoz, és szépen beárulja Antoniust Maecenasnál, hogy a playboy biza’ kapott 20 ezer aranyat, és eltette a zsebébe ahelyett, hogy a kasszába dobta volna be. Octavianus hívatja is Antoniust, és követeli a pénz egyharmadát, Antonius nem is tagadja a dolgot, de Maecenas a forrását nem fedi fel, inkább Heródes egyik emberére keni a dolgot. Mivel a triumvirek nem bírják elviselni egymást egy légtérben, megint szép vita kerekedik ebből is, hisz Octavianus semmit sem ért el eddig, ezért fürdik mások sikerében. Igazad van, téged semmiség volt legyőzni, mit pofázol, még mindig anyádat dugom, na szép kis személyeskedés lett ebből. A Vorenus-rezidencián Eirene örül, mert Gaia a nagyon durva verés óta nem mer visszapofázni, ezúttal minden hónapban elvárja ezt, nem csak Pullo nyel félre egy pillanatra. Vorena átszökik közben a dzsigolóhoz, aki mindjárt meg is dugná, de bezavar Memmio, és előadja a már jó előre eltervezett színjátékot: ezért Vorenus tutira széttépi, ha megtudja, ő tisztességes ember, szóval tűnjön el innen. Vorena beszopta a kis drámát, gyűlöli az apját – no több se kell Memmiónak, akkor kémkedj utána nekünk, légyszi. A lány beleegyezik, Memmio terve bejött.

Antonius és Octavianus kiegyezik, ez már a 2045678. alkalom. Ezúttal már egy közös kasszába fizetik a pénzt, és megígérik, hogy többször nem próbálnak kibaszni egymással (szerintem egy pillanatig se gondolják komolyan). Az egész megegyezést egy házassággal kell megpecsételni, mert Atia szerint már a kikiáltónak senki sem hisz, így naná, hogy lesz lagzi! Atia csivitelve tervezgeti az esküvőt, mire Octavianus elküldi, hogy nem illendő egy ilyen megbeszélésen lennie, Atia egy ruhavarrásnyi időre el is tűnik, és már közölné is a jó hírt Octaviával, aki azonban nincs ott, Agrippával van elfoglalva. Snitt, megint a római zsinagóga, Levi tudomást szerzett Antonius esküvőjéről, Heródes is ott lesz, itt a nagy alkalom, hogy mindenki megismerje a Júdeai Népfrontot. A gond az, hogy több ezer ember lesz ott rengeteg katonával, én javaslom, hogy tőr helyett távcsöves puskát használjanak, úgy még Oswaldnak is volt ideje menekülni. Timon nem nagyon biztos ebben a dologban, Levi cseszegetni kezdi, illetve abban bízik, hogy talán meg tudják úszni élve. Szépen hazamennek, és Timon erősen elgondolkozott ezen az őrültségen, hisz neki ott van a családja is.

Vorena kémkedik, az apja papírjai közt turkál, naná hogy Vorenus toppan be oda. Vorena nagy nehezen kivágja magát a helyzetből, hogy a húga új ruháira kellene pénz, Vorenus még mindig nem gyanít semmit, pedig érzésem szerint már kéne. Este a Julius-házban Atia egy napra szexszünetet rendel el, hogy a nászéjszaka annál csodálatosabb legyen, és még ezernyi más dolgot kell megbeszélni, na ácsi. Nem Atia lesz a menyasszony, hanem a legalább ugyanolyan döbbent Octavia, hoooppá, Octavianus mindenkivel jól kibaszott, mert még a boldog pár is üresen néz ki a fejéből, Agrippáról nem is szólva, ki szegény teljesen reményvesztetten támasztja a falat. Maecenas meg is magyarázza neki, hogy tökéletesen logikus döntés volt ez, mert Octavia termékeny és fiatal, ugyanakkor elkerülte Atia és Antonius a kéjházasság vádját, ámde Atia részéről láthatóan igaz a szerelem, nem csak dugás volt neki az egész. Octavianus anyja mögé settenkedik, és nem csak beleszúr egy kést, de alaposan meg is forgatja, mert ez a házasság egyértelműen politikai üzenet, semmi más. Atia menten az ágyában kesergi ki magát, Antonius hiába mondja, hogy szerinte semmi sem változik, Atia a lányát már nem hajlandó elárulni.

Azért még fel kell vonulni a plebsnek, valószínűleg senki sem mosolyog őszintén a vendégek és a házasulók közül, de most evvan. Na itt a nagy lehetőség Levinek és Timonnak, de utóbbi az utolsó pillanatban visszakozik, neki családja van, gondoskodni kell róluk, Atiára tekintve eszébe jut, hogy fogadalma szerint ölni sem fog soha többé, és Heródes halála sem jelentene megoldás, jönne más ember a helyére. Levi legyávázza, dulakodni kezdenek, amibe Levi szerencsétlen módon belehal. Timon bocsánatot kér tőle, de Levi haldoklásában megtagadja tesóját. Este van, Antonius és Octavia tanácstalanul fekszenek ágyukban, a férfi szerint azért a nászéjszakát el kéne hálniuk. Egyikük sem túl lelkes, de Antoniusnak megvan a lány is, ugyanekkor Atia kisétál éjszaka az utcára, és eszébe jut, milyen átkot is küldött rá Servilia. A zárójelenetben Gaia megy egy vajákoshoz, és szilfiumot, meg hunyort kér – azonban a mosolyából arra lehet következtetni, hogy nem önmagának szánja ezt a szert…

Címkék: róma
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2012.04.11. 12:02:54

"ajvé", ez a jiddis kicsit erős volt... :) - az majd a közép- és kelet-európai (askenázi) zsidók germán gyökerű nyelve lesz a középkorban.

Heródes idejében a falvakban arámi, viszont a városokban inkább a görög volt a zsidók által beszélt nyelv, tudomásom szerint.

amúgy szuper a hogyvolt, simán visszajönenk az évekkel ezelőtt látott jelenetek, plusz a poénok... (lehet, ez is az volt, csak ennyire lassú vagyok? :)

G_Norton 2012.04.11. 15:51:48

@limbekcs: Köszi a kiigazítást, ezt nem tudtam.:)

Ezt is köszönöm, nekem is elsőre megragadt minden, pedig kb egy éve néztem meg a második évadot utoljára.:)

2012.04.11. 15:58:36

Mert rohadt bejövős sorozat, én személy szerint már nagyon várom a filmet. Igen, Vorenusszal! :)
süti beállítások módosítása