Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x07 - Testvérek

2012. április 05. 12:32 - Chat Géza

(Na, itt aztán nagyon sok ’mivót?’ következik.)

Bollywoodi zenével indítunk, és azt látjuk, ahogy a piaci kufárok adják-veszik termékeiket. A két mehíkói rosszfiú a kaliforniai paprikás rekesz elé állva kérdezgeti barátilag, pisztolyt arcába tolva az árus embert, hogy merre van az az ember, akit ők keresnek. Hát persze, hogy pont mögöttük áll. Hirtelen rohanásba kezdenek, de egy háztömbbel arrébb, a kereszteződésnél – mert nem nézett körül rendesen – elcsapja egy autó. De pechére nem egy jól szituált fehér ember mászik ki a kocsiból, hanem a latino banda feje. Cizelláltan közli a kis menekülő emberrel, hogy jobb lesz, ha legközelebb rendesen fizet. Az ügyészségen Erin meg a Hawai Fiveos faszi ötven éves, erősen kopaszodó kiadása a Pablo Torres ügyön sopánkodik. Naná, hogy egyazon fickóról van szó. Az összes tanú eltűnt, szóval jobb híján a kis öcsi golyóit kell satuba fogni és tabasco szósszal kenegetni. Eközben Danny – az ő felesleges történetszáláról is említést kell tennem – átadja Jamienek a régi gallér kitűzőit, meg a nagyapa „igazságosztóját”, ami egy rém egyszerű, kemény, bőrből készült pofozó. Jamie az utóbbit nem fogadja el, mert, köszöni szépen, már van elég kacat így is a padláson. Egy gyors hiretelen vágással azt látjuk, hogy a kerületi ügyész a sajtós tömegnek pofázik, majd Erin is odakullog hozzá, hogy négyszemközt beszélhessenek. A szakmázás után Erin zöld utat kap, hogy kihallgattassa Pablo Torres öccsét. Frank az irodában a polgármesterrel beszélget, aminek tényleg csak annyi a lényege, hogy Reagan felügyelő kajak leszarja a politikát, felőle egy doboz gyufa is lehetne a polgármester. Eközben Erin szúrós szemekkel méregeti az irodába éppen csak betoppant Pablo Torres öcsikéjét és közli vele, hogy ’faszulni fogsz, kisgyerek.’

Mi is a faszulás tárgya? Az, hogy a bátyád illegális úton szerzett pénzéből üzemelteted az iskolát. Így vázolja a helyzetet Erin. Ezt még érteni magyar. De az sem mellékes, hogy a srác nem fogja elárulni a saját testvérét, vagy ha igen, akkor előtte szól neki, hogy meglegyen a James Bond féle ’tudd, hogy értsd’ szituáció.

A kerületi ügyész elmegy Frankhez, hogy közölje vele, jobb lesz, ha támogatja az intézkedéseit, mert jövőre úgyis ő lesz a polgármester és akkor simán kibaharintja a rendőrfőnöki székből, ha valami nem okés.  Ez az a pillanat, amikor Frank kétszer is meggondolja, hogy kire tegye a jelet a legközelebbi kiszavazó show alkalmából. De az esti meccsnézős sörözés elfeledteti a gondokat. A Reagan család férfi tagjai a tévét bámulva beszélgetnek az elmúlt nap eseményeiről. Jamie nem nagyon éhes, mert egy megmurdelt idős nénihez kellett ma kimennie. Danny meg felrója neki, hogy nem fogadta el a Reagan nagyapa családi örökségét, a pofozót. Frank helyesel, Henry meg hátrafordulva – már amennyire ízületei engedik – kérdezi: „Aztán miért nem?” Erre Jamie egy elég rendőrgyűlölő sztereotípiával áll elő, hogy azt úgyis csak a bilincselés után veszik elő. Egy perces néma, kínos csenddel áldozzunk a beszélgetés gyilkosa előtt.

Pablo Torres tesókája a sok győzködésnek köszönhetően beadja a derekát (vagy mi a franc) és elmegy találkozni a bátyjával. Este a templomban üldögélve megbeszélik, hogy nem lesz itt gáz, úgysem kapják el, nyugodtan tanúskodjon, szarja csak le az utca törvényeit, egyiküknek sem esik bántódása, mert az ügyésznőnek nincs semmilyen bizonyítéka. Na persze, hogy az egészet hallotta – a poloskáknak hála – a kocsiban héderező ügyész párocska. Pablo se nem vak, se nem hülye, bekopogtat hozzájuk az ablakon. Így mindenki tudja ki hány kiló, meg hogy mi merre hány méter.

Erin utolsó mentsvára Danny, aki egyből beadja derekát és segít nővérének lesittelni a latino gengsztert. A Reagan duó újra az utcákon. Míg más dolgozik addig, Jamie és Frank a nemtom hanyas Chevrolet Chevellet fényesítik az előkertben. Frank Joeról – a halott fiáról – mond egy történetet, minek a végére érve a tanulsággal együtt az autót is átadja Jamienek.

Danny és a társa – aki még véletlenül sem ugyanaz, aki az előző részben is szerepelt – elmennek a zöldségeshez, hogy valami használható infót is szerezzenek az ügyhöz. Eközben szépen beesteledett és Jamie elment Engiehez –aki meg ugye ki-a-faszom-ez jelleggel csak úgy belecsöppent a sorozatba – mert, hogy holnap elköltözik New York-ból. Már minden bedobozolva, indulásra készen áll, de van ám itt valami, ami érdekelheti Jamiet. Ekkor adja át a Joe felirattal ellátott dobozt és ekkor derül ki, hogy ő Joe felesége. Jamie meg fogja a dobozt és, se cigi se kóla, lelép a kínos találkozás helyszínéről.

A nagyokos ügyészek kitalálják, hogy mi lesz a pontos haditerv Torres elkapásához, mert ugye a kis öcsi vallott, szóval sínen van az ügy, mint a 6:20-as gyorsvonat. Már látjuk is ahogy kommandóznak befelé valami gyanúsan sztriptíz bárnak látszó helyre, amikor megpillantják Pablo Torrest Supermen pózban az egyik asztalra dőlve. De nem a részegségtől ilyen kába, hanem azért, mert az agyából elszivárgott egy ’kisebb’ mennyiségű vér. Már megy is a telefon Erinnek, aki egyből levágja a szitut, hogy bárki is tette, az most Pablo öccsére, Estebanra pályázik. Gyorsan elmegy hozzá pofavizitre, hogy meggyőzze, véletlenül se mondjon le a tanúskodásról és a védőőrizetről. De Esteban nagyon jól tudja, hogy miatta lékelték meg a bátyja koponyáját. Úgyhogy ő most köszöni szépen, de nem kér a további rendőri intézkedésekből.

A nyomozó duó a helyszínre érve megállapítja, hogy teljesen váratlanul érhette Pablot a támadás, mert a kávéfőző még mindig be van kapcsolva és dulakodásnak sincs semmi nyoma. Az utca királya kért egy jó erős feketét, mire a társa két ólom cukorkával kínálta meg hátulról a tarkóját. A hivatalban most tájékoztatják Erint, hogy amúgy pont kihelyeztek oda egy kamerát, szóval az egész bűneset szalagra van véve. A videó szobában már nézik is a felvételt, ahol Danny kiszúrja, hogy az egyik ombre az övébe gyűri a 45-ös kézi ágyút, és szerencsére azt is tudja, hogy azon az utcán kinek az a kedvenc fegyvere. Már mennek is szobára, hogy bezsákolják a rosszfiút, ami a sikátoron át tartó üldözés után sikeresen meg is történik.

Jamie épp a tisztítóból lép kifelé, mert végre kimosták a szaros alsógatyáit és Sidneyvel beszélget, hogy mi lesz a ma esti program. Az ügyvéd csaj egy 500 oldalas akta átnyálazására kényszerül, így a mai felnőtt birkózás elmaradni látszik. Jamie berakja öltönyét a Chevrolet csomagtartójába, mire meglátja a bátyja holmiival teli dobozt. Megtalálja benne a kocsi használati utasítását – amit minden normális ember elalvás előtt, a szerelmi ágyban fekve, az éjjeliszekrényen lévő lámpa fényénél szokott olvasgatni – valamint a tesó Ipodját is megleli. A fasza zenék mellett talál egy olyan tracket is a lejátszási listán, melyen Joe – aki olyan karakter, mint a Barátok közt Zolija – azt ecseteli, hogy holnap beveszik a kék lovagok rendjébe, de valami új FBI-os muksók lettek a főnökei és ezzel valami rohadtul nincs rendben. De ezt a felvételt amúgy sem adja le a hivatalos jelentésben. Jamie a lemenő nap sugarai által megvilágított izomautó belsejében nézi a szépen kárpitozott beltéri egységet, egy szolid ’abüdösfrancaba’ tekintettel.

Erin a kerületi ügyésznek rinyál, hogy most mi hányás legyen ezzel az üggyel, mert rohadtul nincs egy tanúja sem és az is lehet, hogy a jólelkű Esteban Torrest is a bátyja után küldik. A kerületi ügyész szarik bele az egészbe, ezért Frank rácsörög Dannyre, hogy lépjen oda a dolgoknak. Megint megy a dilemma, hogy mennyire etikus rendőrként a jó érdekében megszegni, megkerülni a törvényeket. Eh. Danny fogja az utca új vezérétől elkobozott telefont és kimásol belőle egy nevet, majd dob egy SMS-t. Reagan nyomozó középfokú utcai szleng nyelvtudásának köszönhetően annyira hiteles üzeneteket küld a flaszter betyárainak, hogy simán bekajálják a főni nevében elküldött utasításokat. „Kinyírni a tancsit! Még ma!” Danny meg kisebb S.W.A.T.-os csapata elmennek Esteban házához, hogy bebiztosítsák, mire jönnek is szépen a csapdába a rosszarcok. Mindenki megvan és a tanú is sértetlen. Így már elég világos neki is, hogy ő hiába nem lett a spicli, akkor is simán megölik. Szóval megy is színt vallani a bíróságra.

Az elmaradhatatlan Reagan családi ebéd témája a sikeresen lezárt ügy, valamint az hogy Danny a ’pofozó’ segítségével állította meg az egyik menekülni kívánó ombrét. Jamie ezen felkapja a vizet, mire Danny visszaszól és ez így megy tovább, mire Jamie feláll és még csak meg sem köszöni az ebédet, a nagyapa által készített szénné égetett kacsát. Frank utána megy, hogy tisztázza a dolgokat. Danny azért piszkálja ennyit, mert félti, és nem tudná még egy testvérét elveszíteni.

Frank az irodájában fogadja a kerületi ügyészt, hogy végighallgathassa mennyire ügyes volta lánya, hogy elkapta és bíróság elé vitte a rosszfiúkat. Igen ám, de az iskola bezárt. Ez van. Frank fifikásan rávezeti a kerületi ügyész urat, hogy ha jövőre ő akar lenni a polgármester, akkor biztos jobb színben tüntetné fel a választók szemében, ha most adományozna egy kisebb mennyiségű lóvét, mellyel újraindulhat az Esteban által igazgatott iskola. Ja, tényleg. Kap a fejéhez amaz.

Az esti híradóban már látják is (papóka, Erin és Frank) ahogy az ügyész széles vigyorral az arcán adja át a csekket Esteban Torresnek. És végül másnap Erin a bíróságon kérdezi tanúját, hogy kik támadtak rá, honnan volt a pénz, stb. Majd Esteban két mondatban összefoglalja az öcsi-bratyó kapcsolat lényegét, mire a teremben helyet foglaló Jamie és Danny egymásra néznek és egy gyenge biccentéssel tudatják egymással, hogy az egymás iránt érzett pillanatnyi viharsziget, a csend és béke nyugtató menedékévé változott.

Címkék: zsaruvér
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.04.06. 17:34:48

azért szerepel kétszer a Chevroletes kép, mert a blog.hu jól megtréfált.
Ezer bocs
süti beállítások módosítása