Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x06 - Üldözési mánia

2012. április 05. 16:00 - Zsoofka

Városszéli kiserdő, három rohanó nő, három zseblámpa, három ásó és plusz egy valaki. Kész horrorfilm. Vagy halloweeni jelenet? Paranoia. Vagy nem csak az? Bree, Lynette, Gaby a szokásos tuskó mellett állnak a sötétben az általuk ásott sír felett és valamin nagyon meglepődnek…. Vagy eggyel több vagy eggyel kevesebb hulla van, mint amire számítottak…..

De kezdjük a történetet 3 nappal korábban…..

Susan küzd Mr. Zellerel. Már egy kicsit uncsi. Hagyományos módokon próbálja megkedveltetni magát a különc tanárral. Nem sok sikerrel. Mr. Zeller sem a kukoricás muffint, sem a csontig benyalást nem szereti. Háááát az előbbit én sem. Amikor a hétvégére kell gyakornokot választani, a tanár úr mégis Susan Delfinot választja. A nő repes az örömtől, még akkor is, ha reggel 5-re kell jönnie.

Gaby nemigen bízik ura józanságában, Carlos azonban igyekszik. Még azt is megígéri, hogy elmegy az Anonim Alkoholisták gyűlésére.

Lynette halloweeni dekort szerel a házukra, amikor érkezik Tom, Jane és Penny az apanapról. Penny ragyog, istenigyönyörű jelmez vázlatát mutatja az anyjának, hattyú lesz a halloweeni estén. Lynette nem épp varrónői tehetség, „nagy szerencse”, hogy apja új barátnője, Jane az. Nem elég hogy orvos, meg anyanyelvi szinten beszél franciául, a kölykök imádják, még varrni is tud. És persze szívesen kisegíti Lynettet hattyú ügyben. Lynette kurva boldog, azt hazudja már félig kész az általa tervezett jelmez.

Bree és Gaby megint haditanácsot tartanak. Ez mostanában minimum egy hullát és annak az eltüntetését jelenti. Mivel Bree még a függönyt is behúzza, lehet, ezúttal kettőről van szó….. De nem, nincs újabb hulla, még mindig a mostohaapukával küzdenek. Bree beszámol Ben házépítős projektjének helyszínéről: veszélyben a sír, az örök nyugalom. Nemsokára megérkeznek a munkagépek és kiássák az alapot és ezzel együtt a hullát is. Mivel a tükörtojásnak öltözött Juanita ott lábatlankodik, Bree virág halloweeni nyelven adja elő a sztorit Gabynak. Mrs. Solis – szintén hasonló stílusban – közli: Bree állíttassa le az építkezést, ha már volt szíves segíteni Bennek, annak megnyerésében.

Ben érkezik Renée-hez. A nő sértett, egy cseppet elhanyagolva érzi magát és ehhez nagyon nincs hozzászokva. Aztán megenyhül: a lovag trédre ereszkedve hívja meg a halloweeni estére egy kétszemélyes vacsira. Gondolom a desszert Renée lesz.

Hajnal 5, Susan érkezik Mr. Zellerhez, készen áll a gyakorlatra. Kiderül, hogy olyan dologban kell gyakornokoskodnia, amihez már igencsak ért: Mr. Zeller fiacskájára kell vigyáznia a hétvégén. Susan csalódottságát tonnában lehetne mérni. Bár meglepődése még nagyobb: hogy lehet, hogy egy ilyen emberhez, mint a művész úr, egy nő önként feleségül ment és még gyereket is szült neki…. Hááát a sztori nem ennyire romantikus: gazdag, gyereket akaró lány + szegény fiú = hétvégi gyerek. Susanban küzd egymással a sértett művész és a gyereket sajnáló anya, aztán ez utóbbi nyer és megpróbál jó képet vágni a dologhoz.

Lynette varr. A gép kb. olyan szarul áll a keze alatt, mint nekem. Túl sok jót, jelmezt nem jósolok neki. Érkezik a felmentő sereg Renée személyében. Renée egyik barátnője kokainista jelmeztervező, akivel –némi készpénz ellenében – „gyorsan” megcsináltathatják Penny jelmezét. Közben Renée beszámol a Bennel tervezett estéjéről. A szokatlanul izgatott nő doppingot is be kíván vetni a sikeres szex érdekében: a kínai negyedben vásárolt, kétes kinézetű „női szépség fokozó” nevű csodaszert. Háááát egészségére.

Carlos megérkezik az anonimokhoz. Az itt szokásos beszélgetés zajlik le: nem, nem alkoholista, csak mostanában a hullámok…, nem, nem történt semmi különös (?), csak az utóbbi 2 hónapban kicsit sok az ital…. Amikor a mentor-jelölt a közelmúlt tragikus, sokkoló történéseiről beszél - amik ugye kiválthatnak olyat, hogy valaki az alkoholba merül - Carlos elmenekül. Ennek most tényleg el kellett oda menni, ahhoz, hogy tudatosuljon benne, hogy az alkoholizmusának köze van a fejbecsapott mostohaapukához? Most tényleg ilyen szájbarágósak leszünk így a 8. évad közepére?

A következő jelenetek még kínosabbak: Bree néhány vandál és abszolúte intelligens, furfangos cselekménnyel (tojásokkal dobál, rasszizmussal vádol) megpróbálja Bent eltántorítani a jótékonykodástól és ezzel együtt a házépítéstől. De hagyjuk is a módszereket, én kérek elnézést értük. A lényeg, mily meglepő, nem jár sikerrel. Ben tántoríthatatlan. (Arra viszont tényleg kíváncsi vagyok, mi áll Ben jócselekedeteinek hátterében. Félek, hogy az események őrült gyors lefolyása miatt erre még vagy 10 részt várni kell….) Mindenesetre a beszélgetés során Bree remek ötletet kap, hogy mi az, ami esetleg megállíthatja a bősz Kőműves Kelement. Egy korábbi projekt már bukott természetvédők miatt, talán most is így lesz…..

A gondolatot tett követi: Bree és Gaby Pampalininek öltözve elindulnak az erdőbe sárgapettyes békát telepíteni. Hátha megtalálják azt környezetvédők és lefújják az építkezést.

Íme: Bree és Pampalini (ez utóbbi a szemtelenül fiatalok kedvéért, akik nem ezen a mesén nőttek fel)

Gaby persze nyavalyog, meg visít, de aztán – újabb rajzfilmszerű jelenetek után megszerzik a békákat. Hogy aztán ugyanezzel a lendülettel el is engedjék őket – épp Gaby autójában. Újabb visítás, de ekkor már Bree is visít, mert a brekkencsek megszöktek a kocsiból. Újabb nagyszerű terv vallott kudarcot. Ugye most már csak a bevezetőben látható kiásás van csak hátra, mert én már nem tudom meddig lehet még süllyedni a béka segge után?

Susannak sincs jó napja: Mr. Zeller kisfia, Jasper nem épp társasági ember, szeretet- és beszédhiányos, azt sem tudja mi fán terem a Halloween, pedig Delfinoék készülnek ezerrel. A gyakornokos szívatás után Susan méltó bosszút áll a művész úron: beszervezi a halloweeni „csokitvagycsalunk” játékba. A festő enged a szelíd (?) erőszaknak – és ehhez Susannak csak Mr. Zeller épp aktuális festményét kellett ellopnia.

Lynette kislánya fülig macskának sminkelve toporzékol az ajtó előtt, jelmez meg még sehol. Az ajtó mögött Lynette cirkuszol a gyorspostával, hol a csomag? Aztán csak befut a futár és bedobja a csomagot az ablakon, benne a várva várt jelmez. Lynette diadalittas, talán megússza és mindenki elhiszi, ő varrta a csodát.

Végre itt a Halloween. Susan rózsaszín tündérkirálylánynak öltözve sétál Mr Zellerrel , valamint a saját és a festő fiával. A két kölyök rendesen egymásra talált, élvezik az este hangulatát. Ez nem mondható el a festőtől, akit még Susan is tovább fáraszt: A tanár úr fejére olvassa, hogy szar apa, pedig Jasper kétségbeesetten szeretne valami apa-fiú kapcsolatot létesíteni vele. A beszélgetés során Susan és Mr. Zeller megint más dimenzióban létezik, nem értik, nem érthetik egymást. A festő a saját művészeti kibontakozásában gátnak érzékeli a gyermekek, Susan pedig –ezt hallva - úgy néz rá, mint egy ufóra, pedig a tanár úr be sincs öltözve marslakónak.

Lynette arcán még mindig önelégült mosoly ül, amikor megérkezik halloweenezni Jane és Tom. Mindez az öröm és bódottág addig tart, amíg Penny le nem libeg a lépcsőn…. Hááát a cicaruhát alighanem egy kicsit más korosztálynak és más célokra gyártotta a jelmeztervező. Vagy csak túl sok kokót szívott. De az eredmény mindenkit megdöbbentett.

A helyzetet Jane próbálja menteni: talán van ott a jelmez mellett egy szoknya is, hogy felvehető állapotba kerüljön a picsamutogató tornadressz….. Lynette kapcsol, belemegy a játékba, bevágtáznak a varrószobába és Jane nekiáll szoknyát varrni.

Renée talpig fehérpettyesben áll a tükör előtt, nincs épp a helyzet magaslatán….. A nagyasszony ugyanis izgul az esti randi miatt. A biztonság kedvéért nem egy, hanem két három adagot nyom be a vágykeltő csodaszerből…. Miért gondolom, hogy ez nem fog bejönni?

Az este azonban jól indul: kanapé, mécses, bor, disztkrét fények, csókok - minden mennyiségben. Persze jönnek a kölykök csokiért, csengetnek rendületlenül. Renée az egész cukorkás-tálat hozzájuk vágja, csak tűnjenek már a francba, hogy ő meg a lényegre térhessen Bennel. Közben azonban elkezd hatni a csodaszer, és nem épp a nő vágyai szerint. Először csak melegséget érez, majd torokszorítást – a szent cél érdekében azonban hősiesen próbál úrrá lenni a rosszullétén. Amikor azonban a következő kupac, kéretlenül kopogtató, kéregető kölyök Renéet meglátván halálra rémül, kezd gyanús lenni, hogy valami nem oké: Renée arca a felismerhetetlenségig felpuffadt és kivirágzott. A kínaiak legyőzték hősnőnket, tökéletes boszivá varázsolták. Itt sem lesz már ma este action. Helyette Ben orvoshoz cipeli a nőt. A kórházban Renée bevallja a csodaszert, meg azt is, hogy házassága felbontása óta nem volt együtt pasival. A céda-duma csak szerepjáték. Ben romantikusnak találja, hogy a nő ennyire izgult az ELSŐ alkalom miatt. Teljes az idill.

Tündérke Susan és a kölykök kielégítve, boldogan érnek haza a halloweeni barangolásból. A Delfino házban azonban Mr. Zeller várja őket. Úgy tűnik a zord festő magába szállt és buzgón magyarázza Susannak a bizonyítványt: nem fér meg a lelkében a festős és az apás énje, így az egyiket (apaság) ki kell zárnia, hogy a másikban nagyot alkothasson. De Susanról már mindez lepereg: korábban tepert, hogy megszerettesse magát a művésszel, de már rájött, ez már nem fontos neki, mert lenézi, mint embert.

Ezalatt a Scavo házban Jane buzgón varrja a macska-jelmez kiegészítőjét, hogy viselhetővé varázsolja azt egy tini lány számára. Lynette hálás a segítségért, azért, mert Jane nem égette le a lánya előtt és nem mondta el a nyilvánvalót: a ruha bóti és nem anyuka kreálmánya. Lynette gondol egy merészet és – ha már ilyen jóban vannak Jane-nel –, megkéri a nőt, hagyja békén apukát és engedje vissza hozzá. Jane kedvesen beint a nem várt kérésre, nem lép vissza. Harcot hirdetnek, harcot a végsőkig.

Gaby és Bree beavatják Lynette-t a hulla-probléma újabb fejezetébe. Igen, ki kell ásni - mert rossz helyen van. Igen, pont ma este - mert holnap jönnek a munkagépek. Hurrá. Lynette szerint ez sem rosszabb program, mint exünk új nőjével babaruhát varrni, induljanak. Carlost és Susant kíméletből a ma esti ásásból kihagyják, azok még az előzőt sem dolgozták fel.

Ennek ékes bizonyíték a kövekező jelent is: a Solis-házban Carlosnak látomása támad: az egyik jelmezes ifjúban a fejbecsapott mostohaapukát véli felfedezni (itt a kép, amit Ditti82 hiányolt az előző részben). Carlos a nagy ijedtségében megint az alkoholhoz menekül.

Közben a gyilkosok visszatérnek, ha nem is a tett, de az elföldelés helyszínére. Bree legújabb terve szerint kiássák a 2 hónapos hullát, köveket kötnek rá és bedobják a tóba.(Miért van az, hogy ilyen helyzetekben mindig van egy tó a környéken?) Ahogy zseblámával keresik a sírt a sötét erdőben, társaságuk akad. A három riadt tyúk hatfelé szalad, az zseblámpás idegen egy darabig kergeti őket, majd eltűnik. De nem ő az egyetlen, akinek nyoma vész: a 3 nő megtalálja ugyan a sírt, de az üres, áldozatuknak hűlt helye….

40 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 16:02:07

Első:)

Kivételesen láttam a részt, tök jó volt:)

belekotyogok 2012.04.05. 17:14:04

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: második, pedig én tudtam előre, hogy mikor kerül ki :D

Köszi, mokamini!

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 17:17:30

@belekotyogok: attól, hogy nem írtam, tudtam, h mikor kerül ki:P

Valaki spoilerezhetne nekem, mert érdekel, h mi lesz, jövő hetet úgyis elalszom:D

belekotyogok 2012.04.05. 17:28:20

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: Végülis nem volt titok. :)

Nekem is ez a bajom, hogy elalszom. Ráadásul most a tévét se kapcsoltam le, ment vagy hajnali kettőig, és mintha úgy kapcsoltam volna le, hogy akkor is a szülfel ment, de lehet, hogy ezt már csak hallucináltam :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 17:31:11

@belekotyogok: ha nem is nézed, akkor, hogy álmodhatsz a szülifelikkel?:D

belekotyogok 2012.04.05. 17:40:02

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: de szoktam nézni, csak hama' elalszom. :)

de most hogy mondod, az lehet, hogy a vészhelyzet volt, valamelyik éjszaka közepén ott kapcsoltam le...most már nem tudom...

pedig van időkapcsoló a tévémen és szoktam is használni :D

belekotyogok 2012.04.05. 17:42:17

@belekotyogok: megy egyáltalán valahol a vészhelyzet?????

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 17:51:54

@belekotyogok: nem tudom, hogy megy-e:D Talán a Universalon, de nem tudom:D

Orsóborsó 2012.04.05. 17:52:28

@belekotyogok: éjszaka megismétlik. :) pont 2 körül.

belekotyogok 2012.04.05. 17:58:24

@Orsóborsó: akkor talán mégse haluztam :D :D :D

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: megnéztem a vészhelyzetet, az rtl klubon megy, késő éjjel, szóval akár azt is láthattam :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 18:04:40

@belekotyogok: micsoda dilemma, hogy vajon mit álmodtál:D:D:D

Tessék kikapcsolóra állítani a tv-t:D

Ditti82 2012.04.05. 19:56:51

Jééééé, benne vagyok egy posztban. :D

Ditti82 2012.04.05. 20:00:33

Lynette-et meg tarkón bactam volna egy péklapáttal. :|

Zsoofka 2012.04.05. 20:03:14

@Ditti82: Csak ellenőrizni akartam, hogy a 3 hűséges olvasómból legalább egy elolvassa-e :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Szerintem a varrós kínlódás miatt :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 20:09:40

@mokamini: kéretik engem is megjegyezni máskor:D

Én sajnáltam ott Linit! Szar lehet ezzel a "tökéletes" nővel szemben lennie:( Drukkolok nekik. Valahol ők a legemberibb karakterek. A többi nekem túl mű:)

"Mr. Zeller sem a kukoricás muffint, sem a csontig benyalást nem szereti. Háááát az előbbit én sem."--ezt ha bővebben kifejtenéd:P

Zsoofka 2012.04.05. 20:12:41

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Igen! Lynette-től én is sokat tanultam anyaság terén :) Az a rész, amikor kiteszi az autópálya mellett a kölyköket a kocsiból, mert nem fogadnak szót- háááát az el van raktározva az agyamban és egyszer még alkalmazni fogom én is azt a módszert. :)

Zsoofka 2012.04.05. 20:14:28

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
A következők valamelyikében bérelt helyed van! :)
Kukoricás muffin/ benyalás. Háááát te melyiket választanád ?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 20:20:06

@mokamini: Bree is kitette a fiát, kicsit hosszabb időre:P Nekem az is jó nevelésnek tűnt:D

Zsoofka 2012.04.05. 20:20:56

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Nekem a muffin= édes édes édes.
Kukoricás: brrrrrrrrrrrrr

Zsoofka 2012.04.05. 20:22:24

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Háááát azért remélem az én kölykeim inkább a Lynette gyerekeire fognak hasonlítani, mint a Bree vagy a Gaby gyerekeire.

belekotyogok 2012.04.05. 20:52:11

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: ma este meglesz, de tényleg. :D

@mokamini: ez talán a legelső részben volt, amikor a temetésre mentek, én is felvettem a nevelési elveim közé :D (bár egyelőre nincs kin tesztelni, de megjegyeztem :D)

Zsoofka 2012.04.05. 21:02:21

@belekotyogok:
Az a rész, amikor Gaby kölykei himlősek voltak és Gaby meg még nem esett át ezen a kórságon - rögtön lepasszolta a gyerekeket apukának, ő meg ment bulizni Lee-jékhez :) Én is felvillantottam ezt jövőt a zuramnak. Merthogy én se voltam még semmilyen pöttyös, ő meg mindenen átesett. Közöltem: himlő esetén ő lesz az ügyeletes.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 21:48:52

@mokamini: igen félreértjük egymást:D

Nem segítek, h mi a bajom, olvasd el mégegyszer:D

"Mr. Zeller sem a kukoricás muffint, sem a csontig benyalást nem szereti. Háááát az előbbit én sem."--ezt ha bővebben kifejtenéd:P

@belekotyogok:

drukkolok:P

belekotyogok 2012.04.05. 21:57:56

@mokamini: ja, elfelejtettem, hogy pampaliniért plusz pont jár!!!!

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: megelőzve a bajt, beállítottam 120 percre :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 21:59:28

@belekotyogok: nekem modern gépem van, de csak 90 mint enged, kidobom, úgy döntöttem:D

Pampalinhoz én fiatal vagyok:D

belekotyogok 2012.04.05. 22:01:10

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: az enyém 180at tud amúgy, de kicsit soknak találtam azt.

Ójaj, bár nőtől nem kérdezzük, de akkor igencsak 30-on eminnen lehetsz. :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 22:13:11

@belekotyogok: igen, de pont 20-30 között:D

Mondom, már kihajíntottam a kutyáim közé a készüléket, ez tarthatatlan:P

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.04.05. 23:19:47

@mokamini: én is hűséges olvaso vagyok! majd ha rászánom magam, kommentelni is fogok. jár a dicséret?

Ditti82 2012.04.06. 01:35:34

@mokamini: Jajaja. Nekem inkább szánalmas volt a vergődése. Meg ez az egész jelmezes sztori. Állandóan bizonyítani akar, és nem bírja elviselni, ha valaki valamiben sikeresebb, mint ő.

Zsoofka 2012.04.06. 06:33:15

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Viccvót!
Fiatal vagy Pampalinihez? Minusz 1 pont :)
@aggyistenbiri: Üdv és dícséret! Örülök neked is!:)
@Ditti82: Ez így van. Emlékszel, Tomra is milyen féltékeny volt, amikor a munkájában sikeresebb lett mint a felesége :)

Zsoofka 2012.04.06. 06:35:14

Napi Pampalini péntek reggelre!

www.youtube.com/watch?v=UhyV5kOmEKE

Szép napot!

Ditti82 2012.04.06. 18:24:38

@mokamini: Emlékszem hát! :D Egyszer még versengtek is valami állásért.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.04.06. 20:51:24

@mokamini: egy kérés...lemaradtam egy részről, és a hv-n sem tanálom. lynették miért is mentek külön? leírod pár szoban?
hála.

Zsoofka 2012.04.06. 22:14:18

@aggyistenbiri:
Javítsatok ki, ha tévedek és nem jól emlékszem, de egy nagy konkrét oka nem volt. Az kiderül a 7. évad elején, hogy Tom egyszer megdugta Renée-t, de ezen túllesznek. Aztán Tom egyre sikeresebb lesz a munkájában, amit még élvez is, ami csípi Lynette szemét és beindul a szokásos rivalizálás közöttük. Ki keresi a sok lóvét, ki dirigál otthon, stb. Aztán megpróbálják tisztázni egy weekenden, de arra jutnak, inkább külön mennek. Asszem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.04.06. 23:41:47

@mokamini: hmmmm. akkor csak megerősödött bennem az a vélemény, hogy vannak olyan emberek (nők+férfiak egyaránt), akik nem képesek megbecsülni azt, ami van nekik, és csak rombolnak, majd utolag jönnek rá a butaságukra. sokan vannak ilyenek sajnos, és hálás vagyok, h kivülálloként szemlélem :) a helyzet természetesen :(

Ditti82 2012.04.07. 01:27:03

@mokamini: Én is ilyesmire emlékszem.

Zsoofka 2012.04.07. 05:52:54

@aggyistenbiri:
Én bizony a négyéves itthon-töltött évim alatt (gyes) fedeztem fel magamon Lynettes-féltékenységes jeleket. És persze egyáltalán nem vagyok rá büszke. Pont azért szeretem ezt a sorozatot, mert görbe tükröt tart elénk. Aztán, ha épp fogékony pillanatban talál, amellett, hogy kinevetem Lynettet (vagy Breet, vagy Gabyt...), elgondolkodom rajta, hogy én milyen hülye és nevetséges vagyok. :)
süti beállítások módosítása