Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x05 – Three boys

2012. április 05. 11:00 - kicsipm

A szokásos köröket (Frank összefoglaló, főcím) követő jelenetben Fiona és Veronica egy nyilvános wc-ben, csavarhúzókkal, senki sem lepődik meg remélem, ezek a lányok már csak ilyen talpraesettek, egyrészt tudják mi az a csavarhúzó, és hogyan használják, másrészt a lopott papír ingyen van. Veronika dévidhasszelhof sajtburgerevős videójához hasonlítja Kevin lánykérését, hát én csak ez utóbbit láttam, Fiona egyiket sem. A jelenetet záró „most minden jól működik köztetek miért kéne ezt házassággal tönkretenni” mondatát talán azért mondja, mert tudja, hogy Kevin már nős.


Frank a helyi orvosi rendelőben végez reprezentatív felmérést, hogy melyik a legjobb fogyatékosság, egészen pontosan mi fizet a legjobban a legkisebb kellemetlenség mellett. Az interjúalanyai között egy tokától bokáig gipszelt magyar nő is van, tehát az újvilágban is élelmesek honfitársaink, és használják a lófasz kifejezést, megnyugodtam. Frank-nek álmigrénje van, azért jött.
Nos, ma 3 és fél percet kellett várni az első Kevin és Veronica ágyjelenetig, és miközben a párja a takaró alatt szorgoskodik, V azon aggódik, hogy miért is akarnak összeházasodni, valamint szó szerint másolja Fiona első jelenetbéli mondatait. Kev kicsit elbizonytalanodik, hogy ez most beugratós kérdés e, de nem. Esküvő lefújva, ha nem erről a sorozatról lenne szó, azt írnám sztornó a pornó (copyright by Nóni) de Kevin most mászott ki Veronica lábai közül. A páros boldog a döntéstől, csak a Mamával kéne ezt közölni, az meg nem lesz egyszerű menet. Kevin visszamászik a takaró alá…


Itt is van V anyja, teljesen bepörögve, kántál valami menyasszonyos dalocskát, és ruhával támad. Az örömteli nemhiszemel-jei átmennek döbbentbe, mitörtént és miértteszitekeztvelem? Kevin kiesett a csuporból, nem hívhatja mamának a Mamát, és kerül egy ismeretlen is az egyenletbe, Veronica apja egy x összeget félretett a lányának házasodás esetére. V visszakozna, legyen mégis lagzi, Kevinnek erre hőhullámai lesznek.
Jesszus, ez egy wc-s-pisis epizód, egy újabb kló, és benne újra Fiona, lasagna-ért ad vizeletmintát, virágzik a cserekereskedelem. Debbie és Veronica elmennek ajándéklistát összeállítani valami áruházba, Fiona meg kicsit aggódik, hogy mégsem lett lefújva az esküvő. Frank a rendelő várójában gyorszuhanyzik a kézfertőtlenítővel, majd a láncdohányos doktornő nem túl finoman megvizsgálja az altestét, és fény derül arra miért ez a rész címe. Frank 3 here büszke tulajdonosa évek óta, szerinte kellett is ennyi a 6 gyerekhez, hát nem tudom az eü. diplomámmal én láttam már cifrábbat, igaz az már preparátumként volt kiállítva az anatómia gyakorlóban. Első diagnózis: valaki itt pluszban van, holnap bipopszia (kedvenc poénom a Bazi nagy görög lagziból, bár tudom, nem kellene erőlködnöm a források megjelölésével.) Dokinő elég laza, mikor a tenyerébe köp és azon nyomja el a csikket.


Fiona feldúltan érkezik meg a kocsmába ahol Kevin a pultos, és kérdőre is vonja a pasit, miért nem mondod el a barátosnőmnek, hogy már nős vagy? Mert fél hogy összetöri a szívét. Ez ilyen brazil szappanopera színvonalú bonyodalom, de Frank 3 heréje mellé elfér. Fiona befenyegeti Kevint, hogy ha nem mondja el Veronica-nak az igazat, akkor majd ő megteszi, majd felszólítja, hogy töltse újra Liam cumisüvegét tejjel. Kemény csaj ez. Frank persze itt van a kocsmában és nyíg a 3 here miatt, ivótársai rezignáltan hallgatják. Veronica robban be a helyre, az anyja ráköhögte a házasodni jó vírust, ugyanazokat a tüneteket mutatja, mint a mama. Kevin meg fasza csávó (vagy ennyire megijedt Fionától), és rögvest bevallja Veronica-nak, hogy nem veheti el, és miért.
A miért egy szőke, fehér bombázó, Veronica meg jó arc, mert nem hisztizik, hanem azt mondja a vetélytársnőre hogy gyönyörű. Kevin meg azt hogy tányérdobáló és alkoholista. Akkor jöhet Fiona, egy spangli, és a tervek, hogyan kellene V apjának pénzéhez hozzájutni és a Mamának örömet szerezni. Álesküvő! Annyira vicces az ötlet így füvezés közben, hogy Veronica majdnem bemutat egy hátra szaltót 2 és fél csavarral, de inkább visszarántják a korlát széléről a lépcsőre. Sheila (hús)golyócskákat főzött Frank-nek vacsira, nem lehet nem imádni ezt a karaktert, meg ahogy Joan Cusack alakítja. Sír, mert attól fél Frank meg fog halni (a háttérben Eddie egy keresztet cipel, és szól, hogy jövő héten kell a ház a Passióhoz). Van két egymás melletti helye az Oak Woods temetőben, Frank ott várjon rá. Sheila szerelmes, na. Frank meg elhiszi, hogy meg fog halni.


Mama marad… a kamu-házasság terv pedig veszélyben, mert van ám itt igazi templom, pap, jegyesoktatás, meg kiloccsanó kávé, kézremegés miatt. Kev és V menekülőre is fogja. Kicsit vitáznak a nyitott ajtó előtt, Mama meg nem enged, pap kell, nincs apelláta. Veronica szalad is Fionához, baj van, baj, baj van, baj. Lip megfűzi Pete atyát, aki eljátssza hogy összeadja őket, ha megkapja a szomszéd lakást péntek estére (Lip, nem az atya). Carl újabb állatfaj kínzására megy rá, befőttes üvegben (?) aranyhal leves készül a mikroban, nyami. És tényleg miért néz rá mindenki így?


Ian késve ér a munkahelyére, ahol a főnökasszony zabos (pedig nem is tudja, hogy a férje és Ian hogy szeretik egymást), a srác alezredesi rangot kapott, ezt nehezen tudom elképzelni ennyi idősen, lehet hogy ez az ötös alá a katonai suliban. Cash felesége vasárnap estig távozik valami cserkésztáborba a gyerekekkel, és elvileg még péntek sincs, nohát, lehet nem csak Lipnek lesz szabad kecó a napokban. Ahogy a bolt ajtaja becsukódik a főnök Ian-hoz lép, 2 éjszakánk van, és húdebüszke vagyok rád az új rangod miatt.
Frank a biopsziára várva szemléltető eszközök kereszttüzében, újra Droopy kutya feje van, a mimikájuk alapján Sheila-val tökéletes páros. Le is lépne, de az ápolónő éppen ekkor nyitja rá az ajtót a három here valamelyikére. Mivel a nő szőke és a körülményekhez (például a doktornő és a rendelő berendezése) képest csinos, Frank hagyja, hogy hanyatt döntsék… here borotválásból kifolyólag. Kicsit élvezi ami történik vele, és nem is veszi észre, ahogy a kevésbé vonzó dokinő besomfordál a k.nagy mintavevő tűvel, nem vagyok férfi, de arra kérném a gyengébb idegzetű olvasókat, fogják be a szemük. Ja, ez hogyvolt, nem előzetes. Bocs. Remélem jól vagytok srácok. (Akkor nem is teszek be képet erről, inkább.) Szegény Frank, otthon hátulról, itt meg előről szúrják.
Az átkötő kép zseniális: Sheila tűpárnája, mert hogy Veronica ruháját ő varrja az esküvőre. Csajos buli van a sínek menti házban, Fiona, Debbie, és Karen is itt vannak, Karen éppen Hamupipőkét és a házasság intézményét savazza. Debbie még hisz az utóbbiban, a lány anyja meg az előbbiben. Lánybúcsú is lesz, Fiona a felelőse. Frank egy onko-s csoportterápián, csak éppen a testtájat tévesztette el, mindenki nő, és mellrákos. A szövege verhetetlen, mind meg fogunk halni. Ez kell egy ilyen összejövetelre, némi kötél, gyógyszer és csoportos öngyilkosság lesz a vége.
Ó, azt hiszem a cím újabb metaforája látható: a 3 Gallagher fiú megkörnyékezi a már említett Pete atyát, aki pedo, csak ezt az előbb nem írtam meg. Carl a csali, aki szerintem bármi más akar most lenni, csak ministráns-fiú-jelölt nem. Fél perces beszélgetés Ian esti randijáról, és Carl már el is végezte amiért jöttek: Pete atya megzsarolható állapotban a nemiszervét tutujgatva fekszik irodája padlóján, sínen van az álesküvője Veronica-jéknak.


Az epizód közepén előkerül Steve, segíteni fog az esküvő lebonyolításában, kölcsönadja ezt a lopott kocsit, csak V és Kev ne szexeljenek benne. A kis rüfke Fionának se kell több, rámegy a pasija sliccére, az meg ettől tövig nyomja a gázpedált, ami miatt azonnal szirénázni kezd mögöttük egy rendőrautó. A lakáshitelemet rá, hogy Tony van szolgálatban. Igen, ő az, és a Helló Fiona, tudtam, hogy te vagy az mondattal köszön be a kocsiba, anyám. Pistinél nincs forgalmi, csak kamujogsi, ezt Tóni el is viszi a kocsijába, István pedig felhívja magát Jézust (nincs ebben semmi furcsa nekem 2 ilyen becenevű ismerősöm is van.) Feltehetően Jézi ad le 3-5 lövést, amire Tony elhajt, nem foglalkozva Fionáékkal. Szép mentés Isti, profi vagy azt meg kell hagyni. Rendszámtáblákat letépni, az adrenalintól beindult csajnak az utcán nekiesni, majd elhajtani a haverral, no, jó ez azért tényleg izgalmasabb, mint hogy Tony új egyenruhát kapott.
Frank szövegei szokás szerint nem igazán hogyvoltozhatók, ahogy a poénok nagy része sem, tessék csak szépen nézni ezt a sorozatot, és nem engem számonkérni, köszike. Legénybúcsú van a mi utcánkban… Frank meghívatja magát rá, és amit Kevin nem venne fel semmi pénzért, azt ő a döbbenetes szóval mosolyogva nyugtázza. Cash nem kispályás, nyilván hazaviszi Ian-t és a saját hitvesi ágyához vezeti bekötött szemmel. A szoba dekorációjától látássérült lettem. Gyors vetkőzés, és Ian-nak be is telik a pohár, nem frankó itt ez a buli, a feleséged kendője meg a kis klambók képei előtt. A lánybúcsú is ma van értelemszerűen, montázs a szórakozóhelyen, majd Veronica és Fiona sétálnak haza a sötétben. Belebotlanak Frank-be akinek a fél arca véres, mert a kötél túl hosszú volt, és 3 golyója van, meg fog halni. Így kell hogyvoltozni, mikrofonfej parókában. A lányok is részegek, ezért kiröhögik.


Kevin, és megint egy wc, megint egy pisi. Arcára rajzolt faszok, egy másik montázsból kiderül, hogy ezt Frank követte el. 3 golyó minden pénisz alatt, kinek mi a normális, ugye. Valaki betöri az ablakot, Kevin meg körbehugyozza a fürdőt. Pedig csak V bátyja az Marty, akiről eddig Fiona nem is tudott. Okkal. Tegnap szökött meg a börtönből, szóval vissza kell paterolni oda. Marty nem akar visszamenni a börtönbe, mert ott akar lenni a testvére esküvőjén. Frank újra a rendelőben, most a fejsebe miatt, de legalább a biopszia eredménye negatív, a harmadik heréje jóindulatú, megtarthatja, ezért boldogan távozik.
Sheila virágos ruhát varr magának, ami ma majd megvédi, mikor kilép a házból, mert ma tényleg az a jó nap van, amikor sikerülni fog ez neki. A férje meg egy patkány, mert jól beparáztatja. Veronica nem szeretné, ha a tesója ott lenne az esküvőn, mert Tourette-szindrómás, ami azzal jár hogy teljesen random módon elveszti a kontrollt az agya (idegrendszere) a szája fölött és trágárságokat kiabál. Marty pont meghallja, mikor V ezt utánozza, és nem túl boldog. Be is megy a fürdőbe, ahol ott van a menyasszonyi ruha, és -gondolom- magánál hordja a tűzgyújtó eszközt is, mert hogy ő nem a Tourette miatt ül böriben, hanem mert beteges gyújtogató. Patthelyzet alakul ki, Marty a fürdőben, a többiek megfigyelik, a ház és a ruha egyelőre nem ég. Kevin szerint ma van az álházasság napja, így az ma lesz, és kész.
Ian a kamubarátnőjének Mandynek önti ki a szívét a tegnap estéről (minden ál, meg kamu, inkább már csak azt írom le ami valódi), a lány egy csókkal zárja le a csevejt, és jó dugást kíván. Veronica a fürdő előtt a körmét lakkozva emlékezteti a bátyját a gyerekkorukra, és nemhogy nem zavarja vissza a sittre, szeretné, ha Marty vezetné az oltárhoz. A srác kijön a fürdőből, nagyölelés, és... Fiona seggbeszúrja egy nyugtatóval, ez nem volt szép csajok, tuti szórakoztató lett volna, ha részt vesz a nagy eseményen. Hozzábilincselik a wc-hez (ez ma egy ilyen rész…)


Frank-nek Sheila a ruhájához használt anyagból varr mellényt, nagyon szép, Lip szóvá is teszi, mikor megjön Karen-ért. Az apjával kis (szó)csörte, és már mehetnek is, Sheila is „felszállásra” kész, még szorongáscsökkentő süti is van nála. Aztán a becsomagolt kilincshez még hozzá tud érni, de az ajtót kinyitni már nem, vert seregként (Trónok Harca 2. évad, majdnem újraolvastam még a könyveket is…) felvonul az emeletre. Szegény. Marty magához tér a fajansz körül, és szerintem ki fogja tépni azt a helyéből.

Pete atya levezényli az esküvőt a kocsmában, ahol rögtön ezután buli is kezdődik, Carl paparazzo-t játszik, és sorra veszi nekünk a bulizókat. Még Liam is ropja. Tony itt van, Steve-t nem látom. Frank egy alkalmas pillanatban szót kér, összetör egy poharat a falon, és tósztot mond. Valahogy egy mondatba fűzi a 3 herét és az újdonsült párt, Mama meg előkerül A BORÍTÉKKAL, na most kiderül a sok hűhó semmiért… majdnem, a megfejtés 500 dollár. Ebből se lesz valódi ház, de a wc-t talán újraépíthetik belőle. Istvánnak a tortát kéne hoznia, de sehol sincs, mert ő a kiszámíthatatlan pasi. Sebaj, itt van unalmasTony, vele lehet táncolni. Mama szerint a nap tökéletes volt, csak Marty hiányzott. Hiányzik ő a fürdőből is a klotyó romjai mellől. Fiona az utcán cigizik, persze most érkezik express Steve egy Lexus-szal és a tortával, amit Fi nem nyom a képébe. Közös fotó a Gallagher-ekkel és a friss házasokkal, csak Lip nincs a képen, aki éppen Karen-t dugja (hol másutt, mint a) wc-ben, nincsenek egyedül, a szomszédos illemhelyen Marty, egy nagy csomó wc-papír és egy gyufa.

Bocs, kicsit hosszú lett, kösz hogy végigolvastátok, ha már megírtam :)

Címkék: szégyentelenek
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 17:34:16

Jó lett a hogyvolt!:)

Viszont fel vagyok háborodva, hogy ilyen későn adják. Így nem fogom nézni, mert valamikor aludni is kell! Viasat műsorpolitikája csapnivaló néha. Jó, tudom, az Éden Hotel miatt rakták át, illetve az Extra miatt, de akkor is:D

rianna 2012.04.05. 20:24:49

egyere jobbak a hogyvoltjaid, gratula. Nem utolsosorban telsejen ertheto minden, meg ha nem is kovetek minden reszt :)

kicsipm 2012.04.05. 21:15:13

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: én sem bírom végignézni éjjel mikor adják... és magyar szinkron nem valami jó, vagy inkább: levon a karakterekből:(
@rianna: köszi :) ritkán találok olyan momentumot, amit ki tudok hagyni :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.04.05. 21:45:25

@kicsipm: szerintem, nem rossz a magyar szinkron. Kifejezetten élvezem néha:)
süti beállítások módosítása