Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x04 - No Quarter

2012. április 05. 13:00 - teardrops

Zürich, reptér. Miután Annie megérkezett egy fém aktatáskával és egy narancssárga karkötővel, telefonon cseveg Auggie-val az út megpróbáltatásairól, de csak amíg meg nem látja a kapcsolatát Szőkepasi személyében, akinél szintén megvan az aktatáska-karkötő kombó. Telefon le, akció indul… na, ha nem zavarná meg Annie-t, hogy meglátja Barnapasit is aktatáskával és karkötővel. Míg téblábol, mit is kellene tennie, Szőkepasi leteszi a táskát, eltűnik egy percre, eközben fénygránát robban, mindenki megzavarodik, Szőkepasi előkerül és ráncigálja a lány kezéből a szajrét – ez nem éppen cserének tűnik. Kémcsajszink nem is hagyja magát, és még egy kis segítséget is kap a reptéri kisjárgánytól, amelyik véletlenül elüti támadóját, így ezt az előnyt kihasználva és azt, hogy az otthagyott aktatáska felrobban, elrohan.

Eközben a Campbell házaspár próbál civil életet élni és javítani a kissé megromlott kapcsolatukon, jó úton haladnak, Asszony ágyba viszi a reggelit, Ember pedig… a tévét nézi és kiakad, amiért Liza Hearn újságíró név szerint is megemlítette őt, mint aki biztosította a népet arról, hogy a Titkosszolgálat új vezetése változásokat hoz és nyíltságot, meg blablabla. Asszony csak kicsit mérges, ám miután megbeszélték, hogy megtalálja a téglát, jobb belátásra tudja bírni hites urát és már éppen magánakcióba lépnének, amikoris megszólal egyikük telefonja. Nem veszik fel. Így viszont már az összes létező telefon csörög - akkor ennek a fele sem tréfa. Igen, Annie miatt van a felhajtás, aki azért kapta az ügyet, mert az csak egy szimpla cserének indult, ott maradt egyedül és ehhez még nagyon zöldfülű, mostmilesz. Szerintünk?

Annie kapucnis kabátban, aktatáskáját egy bazi nagy bevásárlószatyorba rejtve telefonon vitatja meg az esetet Auggie-val: megy a tartalékterv szerinti török boltba és a táskába is belenézne, mi lehet az, ami ilyen fontos, de Auggie szerint ez az infó nem lényeges. A rendőrök viszont kiszúrják a lányt, aki egyből helyzetjelentést is ad és közli, hogy a protokoll szerint jár el, elrejti a cuccost és mivel a boltba már nem jut el vele, bemegy az első ajtón és csak azt látjuk, hogy „valahol lent” talál egy biztos helyet, a rendőrök már csak egy üres termet látnak.

Miközben Auggie tájékoztatja a beérkező Joant a helyzetről, Annie már meg is érkezett a török ékszerüzletbe, ahol a mijányunk, Gáti Kati fogadja. Persze Annie nem ismeri fel, neki csak Fatima, azaz a kontaktja, aki a szokásos protokoll-szöveg után elviszi őt a közeli védett házba. Míg várnak a kapu előtt, nem mondja, hogy minden rendben lesz, mert neki csak a sofőrködés és az útlevél-hamisítás a feladata, de azért a kendőjét odaadja, ha netán az álcából vásárolt hajfesték nem lenne jó, legyen mivel feldobnia (vagy inkább letakarnia) magát a lánynak.

Eközben Joan tájékoztatja férjét főnökét pár munkatárs körében a helyzetről, miszerint a svájci rendőrségnek ugyan van egy képe Walkerről, de az álnevén keresik, a táskát eldugta, elment a törökhöz, úgyhogy biztonságban van, a tel aviviak is kitettek magukért, mert Eyal Lavint küldték, aki el is tűnt a tatyójával, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy nincs veszély. Ezen Egyik Kolléga elmosolyodik, ami persze nem tetszik Joannak, hiszen mindent kézben tart, van terve az emberük kimentésére. Ennek Arthur is örül, de mivel a tégla ügy még nem megoldott kiveszi felesége beosztottja kezéből az ügyet és átadja Másik Kollégának.

A védett házban Annie megkönnyebbülten megy be a kis pakkjával az ajtón, de nem jut nagyon messzire, mert azon nyomban, amint a szobába lép, hátulról ráugranak. Ez még jó is lehetne, ha Oded Fehr az illető, de akkor már kevésbé, ha Moszad ügynököt játszik és egy zongorahúrral meg akar fojtani. Csihipuhi, ellenállás, aztán amikor szembe kerül egymással a párocska, abbahagyják az akciót, mert rájönnek, hogy cserélniük kellene, nem verekedni. Igen ám, de Eyal mindenhova magával viszi a magáét, és kiakad azon, hogy Annie nem ezt teszi a sajátjával, biztos csak egy irodista, akinek ez az első bevetése. A lány tiltakozik, a férfi meg nekiáll rádiót szerelni, hogy hallják a híreket, majd amikor sikerül, elmegy zuhanyozni, és még mindig azon évődnek, hogy valami nem stimmel, hiszen ez csak egy szimpla akciónak indult.

Azon már meg sem lepődünk, hogy ráerősítenek arra, amit már tudunk, azaz, hogy Arthur találkozgat Hearn kisasszonnyal, persze csak nagy titokban, fényes nappal, a parkban, álcázott ügynökök figyelő tekinteteinek kereszttüzében, mókusokat etetve. Ez a legjobb módja, hogy figyelmeztesse az újságírót a megállapodásukra és hogy a nevét ne kiabálja kifele a tévéből.

Miközben moszad ügynök tisztálkodik, Jane Bond az ágy alatt keresgél fülén telefonnal, technikusi segítséget kérve, hogy vajon az izraeli kémek, hova dugják rejtik a bőröndjüket zuhanyozás közben. Auggie bőszen keresgél az információs adatbankjában, a választ nem tudja, de azt igen, hogy emberünknek ez nagy dobás lehet, mert szuper ügynök, szuper bérgyilkos-és-mindeféle kiképzéssel, egyébként meg semmi érdemleges infó, ne is törődj vele, Annie, kihozunk. Annie azonban erősködik, tökös csajszi ő, el tudja végezni a feladatot, de előbb még összeszedi magát a sokktól, amit a szobában található egyetlen ruhadarab fellelése okozott: szado-mazo felszerelésre egyáltalán nem számított. Meg arra sem, hogy a pasi újra mögé kerül és darabokra töri a telefonját. Pedig ez titkosított és lenyomozhatatlan volt. Nem baj, Lavint ez nem hatja meg, senkiben nem lehet megbízni, mert ugyebár valaki elárulta őket és mivel ő nem elfogult, tuti az amerikaiak voltak. Jah, és egybként, ha ezt keresed bébi, csak, hogy tudd, nálunk bőrönddel szokás zuhanyozni.

Auggie próbálja a telefont megjavítani, de nem sikerül, mert elszólítják egy kis hazugságvizsgálatra, a tágla-ügy nem várhat. Miszter Anderson pipa, de Joan sem tehet semmit. Maximum annyit, hogy kávézgatás közben figyelmezteti Arthurt arra, hogy hiába hozza őt hülye helyzetbe a munkatársak előtt, nem az jön le neki, amit mond, vagyis, hogy meg akarja védeni magukat, hanem az, hogy egyszercsak a saját emberei vágják majd át. Mert ez a dolguk. És nem mellesleg csak egyetlen emberben bízhatna, és az Joan, akit kezd elveszíteni.

Most Annie-n a sor fürdés-ügyben, már a haját vágná, hogy átalakuljon, amikoris ráébred, hogy fáj a válla, vagy inkább a nyaka, valami kis repeszdarabka befészkelte magát oda. Már épp megműtené magát, amikor beront Lavin, hogy azonnal menjen, mert… ennie kell valamit. Annie ámul-bámul, hús, köret, bor, jó a koszt a repülőn, hála a moszad-kiképzésnek, az izraeli ügynökök mindig a kajára gondolnak először, Lavin is meglovasított néhány adagot a robbanás közben. Előkóstolással legyőzi a lány gyanakvását, majd annyira összehaverkodnak, hogy a lány megengedi, hogy kalocsai mintákat hímezzen a férfi a nyakára. Közben Tapasztalt Ügynök elmagyarázza Nemisvagyokannyira Kezdő Ügynöknek, hogy például az egy jó húzás, hogy nem tudják mi van a táskában, mert ha tudnák hogy mondjuk egy nukleáris fegyver és olyanok, mint Annie, akkor egyből másképp állnának az egészhez és az senkinek sem lenne jó. Szóval, hova dugtad a bőröndödet? Annie ellenáll, még akkor is csak néz ki az ablakon, amikor Lavin a törökről kérdezi, az meg ki. Az viszont jó, hogy kinéz az ablakon, mert így kiszúrja, hogy áramszolgáltatós kisteherautóból száll ki négy munkás, akik mégsem néznek ki munkásnak, ráadásul köztük van Szőkepasi is, és még vasárnap is van, szóval inkább magára kapja a ruhát és meglógnak a lakásból.

A liftaknában kötnek ki, Annie mégiscsak felhasználja a szado-mazo cuccost, hogy leereszkedjen a lift kötelén. Lavin nem aggódik, hogy ő mivel ereszkedhetne le a lány után, mert biztos olvasta a forgatókönyvet és tudja, hogy a lift elindul, így az oldalsó vájatba simulva elengedi a menetrendszerinti járatot, eközben Annie a földszintre ér, pontosabban az alá, a lift megáll fölötte, a zajokból ítélve Lavin menekül. És tényleg, a szellőzőrésen kinézve látja, amint a férfi elfut, a többi férfi meg lő utána.

A török boltba érve megint csak nem az várja, amire számított. Fatima a pult mögött fekszik és nem jószántából, rosszemberek megelőzték Annie-t. Aki most már kezd kétségbe esni, főleg, amikor megjelenik Lavin, hogy’ kerül ide, miért ölte meg a nőt. A férfi állítja, nem ő volt, de a lány nem hisz neki, odabilincseli a pulthoz, ő pedig hívja a vészvonalon kódolva Auggie-t. Aki nincs ott, mert épp hazugságvizsgálják, a lánynak pedig nem szimpatikus az az ember, akivel beszél, közben pedig Lavin egyfolytában győzködi, hogy hagyja a telefont másra, vele menjen a táskáért és fejezzék be a küldetést. Annie nem akarja megbánni, hogy hallgat rá.

Auggie meg azt nem akarja, hogy feltartsák, miközben egy ügynöküket kellene kiszabadítani, úgyhogy rövidre zárja a dolgot, rávilágít arra, hogy át tudja verni a hazugságvizsgálót és nem csak azért, mert kiképezték erre is, hanem, mert van néhány bátyja, akik nem piskóták, szóval nem, nem ő szabotálta az akciót. Az szuper, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy ő szivárogtat-e Liza Hearnnek. Javagyúgy. Nem. Jól van, akkor mehet vissza.

Annie és Eyal szépruhában sietnek a táskáért annak reményében, hogy gyorsan végeznek, vasárnap tuti nincs senki a szálloda nagytermében. Hát de. Mégpedig elég sokan és elég hangosan, ugyanis lagzi van, hej. A rejtekhely pedig éppen a menyasszony szoknyája alatt van, a pódium aljából nyíló kábelszekrényben.

Míg az ügynök-duó feldolgozza a helyzetet, Arthur tájékoztatja Joant a helyzetről, elmondja mit tudnak a zürichi ügyről: a Moszadban van az áruló, úgy tűnik Szőkepasi az, jól mutat a fotón. Joan nem ismeri, de az infó mindenképp nagy segítség. Ennek örömére Arthur felveti a vacsi ötletét, Joan még átgondolja.

Vissza a buliba. Feldolgozás sikerült, terv megvan: Jóképű És Elegáns Ember felkéri táncolni az ifjú feleséget, Annie pedig felszántja a padlót. Igen ám, de feleség nem táncol, mert síbalesete volt, gipszben van a lába. Annie látta, hogy járógipsz, vagyis mehetne, ha akarna és később kiszúrja, hogy mikor a férj azért mászkál kicsit, az asszonyka nem nézi jó szemmel és egyre mérgesebb, úgyhogy jön a béterv: Csinos Szőke jól érzi magát a pasikkal, including ifjú férj, és Lavin szántja fel a padlót. Működik; férj flörtöl, asszony elhagyja a fészkét, Annie hablatyol, majd otthagyja a társaságot, az emelvénynél viszont már csak a nyitva hagyott fedelet látja, Lavin és a bőrönd is eltűnt. Szomorúan és mérgesen kullog kifelé, a bejárat előtt aztán megáll egy kocsi, Annie beszáll és megnyugszik, hogy Lavin van a kormánynál, két bőrönd meg a hátsó ülésen. Az igazság pillanatai következnek: miután Annie korábban nekitámad a férfinek, annak elhivatottságát megkérdőjelezve, Lavin elárulja, hogy azért osztották rá ezt a „nemes feladatot”, mert a legutóbbi akciójánál rendes volt az áldozatával és az megengedhetetlen egy moszad ügynöknél, hogy lelke legyen. Hát hiába, mégis csak rendes ez az ember, most jól meglepődünk. Meg azon is, hogy egyszercsak-hirtelen-váratlanul a keresztutcából ezerrel beléjük hajt egy kocsi.

Borul a terv, meg az autó. Annie éled először, segít Eyalnak is, akinek van újabb terve: fedezi a lányt, akinek menekülő útvonalat kellene találnia, előhúz egy pisztolyt a tarsolyból és lelövi sorban azt a négy embert, aki elütötte őket, természetesen Szőkepasi is köztük van. Annie még azon csodálkozik, hogy a férfinek végig volt fegyvere és ezt milyen jól titkolta az eddigi akciók alatt, de nincs sok idő elmélkedni, mert szirénázó rendőrautók érkeznek, körbeveszik őket és … nevükön szólítva közli a kiszálló egyenruhás, hogy a fuvar előállt, az Interpol üdvözli őket.

Itt vagyunk a boldog végnél. Auggie-t megnyugtatja Joan, hogy sikerült a hazugságvizsgáló vizsgája, visszaülhet a helyére. Annie és Eyal a repülőtéren beszélik meg, hogy a férfi az áramszolgáltatós akciótól tudta, hogy náluk voltak az árulók, merthogy az a Moszad módszere, hogy négyen mennek csatába, de az meg olyan jólesett neki, hogy Walkert tévhitben hagyta; a cserét pedig megejthetik, és mivel nem kezdő, tudja, hogy melyik az ő táskája, mert megjelölte egy Pindur Pandúr matricával. Tuti kémfogás, főleg, ha az unokahugától kapja az ember, hogy szerencsét hozzon. Flörtölgetős búcsú, férfi el, lány meg haza, leszállítja az árut, majd Fatima kendőjével a nyakában elsétál a naplementébe.

Joan ébren fekszik az ágyban és Arthurt is felébreszti a kérdéssel: amikor beavatta a zürichi akcióba, azt férjként, vagy főnökként tette. Arthur nem tudja. Hogy van-e erre jó válasz. Joan sem tudja. Akkor aludjunk rá egyet!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása