Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle - 3x11 - Nikki Heat

2012. április 05. 15:00 - Zenóbia

Ma nincs vicces magyar cím, de mindenki írhat egyet kommentben, majd pontozom. A legjobb mit fog kapni? Hát persze, hogy csokit. Egyből mai vendégszereplőnkkel nyitunk, aki Laura Prepon, jelenleg Natalie, és épp Nikki Heatet próbálja megformálni a készülő filmben. Castle nem szeretett bele, mert a nő eddig kizárólag véres horrorfilmekben játszott, nem elég intellektuális. Áh, én képtelen vagyok elvonatkoztatni Beckettől, úgyhogy legalább fessék be barnára a haját vagy valami. Castle még nyavalyogna tovább is, ha nem csörögne a telefonja. Beckett az, minden gond megoldódna, ha Natalie lenne a hulla. Útban a halott ember felé Ryan még gyorsan Castle orra alá dug egy kis dobozkát benne jegygyűrűvel. Ahhoz, hogy ezzel nagy hatást váltsanak ki belőlem, mondjuk nem ártott volna fél percnél többet mutatni Jenny-ből az eddigi részekben, de mindegy. Castle persze megpróbálja rádumálni valami irtó látványos lánykérésre, helikopter, hőlégballon, ketrecharc, de Beckett közbeszól, hogy a lányok inkább valami intimebbet szeretnének valójában, és tényleg. Castle fel is pattintja a doboz tetejét Kate-nek, akkor csak így snasszul, egyszerűen, leszel a feleségem? A pillanat mókás, de a válasz várat magára. Hínnye milyen hullánk van, erre megérte várni.

Stacey 45 éves és felnyársalta egy kerítés. Egy gazdagokra specializálódott társkereső céget vezetett. Előző estére a párok akiket összehozott, rendeztek neki egy bulit ahonnan tíz után jött el, de csak a kerítésig jutott. Ott lement hídba és felnyársalta magát két vasrúdra. Biztos szar volt a buli. Ryan szerint az összehozott párok nem lehetnek gyilkosok, hiszen ki nyírná ki azt a személyt, aki boldoggá tette őket? Ryan már majdnem annyira naív, mint az Édenben Edina. Óh, Beckett mögött már lassan egy egész kis úttörőcsapat fog felsorakozni minden egyes gyilkosságnál, mert most Castle után Natalie is meg akarja figyelni nyomozás közben. Esposito csorgó nyállal fog nyomozgatni ebben a részben, és mintha rövidebb lenne a haja, de jól áll neki. Beszarás, a nő nem ismeri fel Castle-t, úgyhogy nyomatékosan figyelmeztetni kell rá, hogy ez az ember itt az, aki írta a könyvet. Nincs rá különösebb hatással a hír, amit viszont nem mondhatunk el Ryanről, mikor meglátja. Bárgyú mosoly, szó bennszakad. A gyilkos jól feltúrta Stacey irodáját, a fiúk oda, mi meg immáron hármasban, az esti parti résztvevőivel fogunk elbeszélgetni. Az őrsön mindenki nagyjából Ryan szinten reagál Natalira, úgyhogy meg lehet kicsit tapogatni meg simizni.

Addig is Castle ledöbben azon, hogy Kate bírja a nőt, hiszen ez csak zombikat tud ölni, nem olyan sokrétű és érdekes és okos mint Nikki. Kate örül, ha dícsérik. Na de van munka is a világon, gyere Natalie hallgassunk ki, Castle te meg fogd a kabátokat. Szegény-szegény elveszett Castle. Ryanék a feltúrt irodában nézelődnek, közben ki van akadva, hogy nem tudott két értelmes szót kinyögni Natalie közelében, pedig még a listáján is rajta van. A hetes lista azokról a hírességekről, akikkel soron kívül lefekhetsz, ha alkalmad adódik rá. Jé, nektek van ilyen? És kik vannak rajta? És miért? És tényleg? A nagy elmélkedésben megjelenik Julie, akinek Stacey volt a főnöke, de ő még nem tudja, hogy csak volt. Az üzlet nem ment jól mostanában, a csőd szélén álltak, mivel az utóbbi két hónapban Stacey sorra utasította el az ügyfeleket. A meglepetésbulin hatvan házaspár vett részt, hű bazmeg lesz kiket kihallgatni, Natalie jegyzetelhet szorgosan. Minden második mondatot szóról-szóra lejegyez, nem is értem. Castle aranyköpései már nem tetszenek neki annyira, sőt. Senki nem érti hogyan halhatott meg Stacey, hiszen mindenki szerette, mindenkit boldoggá tett, blablablaaaa.

Ez a hármas kihallgatás több mint kínos. Végre valaki mond is valamit, de nem a vendégek, hanem Julie, az alkalmazott. Stacey és a pasija Brad tegnap szakítottak, miután jól összevesztek valamin. A szálak összefutnak, mivel Bradnek van egy ezüstszínű Boxsterje, a vendégek pedig látták, hogy Stacey egy ilyen autóba szállt be a parti után. Beckett hallgatja ki Bradet, az ablak mögül pedig a két utánfutó figyeli. Stacey megcsalta Bradet, ezért szakítottak. Natalie pedig nem olvasta a könyvet, mert úgyis eléggé át lett írva a sztori, nem akarta keverni a dolgokat. Castle mindjárt felnyársalja magát egy kerítésre. Bradnek ritka randa pólója van. Stacey-t esténként hívogatta valami pasas, no meg Brad követte is a múltkor, és látta, hogy találkozott valami lecsúszott alakkal, de Stacey mindent tagadott. A buli után felajánlotta neki, hogy hazaviszi, de Stacey semennyit sem tartózkodott a kocsiban, mert megint felhívta a pasas aki szokta, így ki is szállt. Brad pedig bánatában megevett öt baklavát egy ültő helyében, és erre tanúk is vannak. Öt baklava azért szép teljesítmény, pedig én aztán imádom az édeset. Hű, valaki hozzon nekem egy baklavát de azonnal! Castle is szereti a baklavát, a többiek nem nyilatkoznak.

A helyszínelők találtak egy kulcsot Stacey irodájában a csempe alá rejtve, de egyelőre még nem tudjuk minek a kulcsa. Castle próbálkozik ismét egy feljegyzésre méltó következtetéssel, hogy a rejtélyé, hát mié lenne, de ez tényleg nagyon szar, Natalie oda se pillant. Ryan kibérelt egy rohadt helikoptert, ezt nem hiszem el, hogy valaki ennyire hülye legyen. Az esti hívogatós pasi Duke Jones, kisstílű bűnöző, akinek Stacey két hónapja fizet heti ötezret. Nézzük meg Duke-ot, Natalie sapit húz meg napszemcsit, mert úgy nem ismerik fel a rajongók. Castle-nak nincs szüksége ilyesmire, újabb ok önmaga felnyársalására. Duke Jones magánnyomozónak hiszi magát, háttérinfókat szolgáltatott Stacey-nek a potenciális ügyfelekről, mivel valamelyikkel már jól megszívta egyszer, de hogy kivel és hogyan az nem derül ki egyelőre. Duke alibije, hogy a szomszéd nőt döngette. A szomszéd nő valószínűleg vak. Míg Beckett elvonul telefonálni, ezek meg itt ketten hirtelen összebarátkoznak, Castle kezdi elismerni Natalie igyekezetét és lelkesedését. Azért a helyében én sosem bocsátanám meg azt a könyves dolgot. A helyszínelők által talált kulcs a zenegépet nyitja, már ha jól látom, hogy az ott az, de nem is ez a lényeg, hanem benne egy táska, abban meg kurva sok pénz.

Hasznát vesszük Natalie-nak, mivel a táska amiben a pénz van, egy hatezer dolláros kézzel gyártott tatyi, sorszámozva van, tehát van nyilvántartás azokról, akik megveszik. Ki az az idióta aki kiad ennyit egy tatyóért, mondja Beckett, és hát persze, hogy Natalie rendelkezik az egész kollekcióval. A táska tulajdonosa Tonya, aki a férjével együtt meg volt hívva a partira, de nem mentek el. Natalie Beckett minden mozdulatát leutánozza, illetve kielemzi, nem is rosszul, fordul a kocka. Castle-nak kezd tetszeni a dolog, Kate meg kezd zavarba jönni. Hát ez oltári, a táskás nő négy darab ügyvéddel jelenik meg, amúgy meg ő a jégkirálynő, csak annál még kicsit fensőbbségesebb. Minden kérdésre az ügyvédje válaszol, még pedig azt, hogy nem kíván válaszolni, amúgy malac orra van ennek a nőnek, olyan bevernivaló malac orr. Másnap reggel Natalie úgy dönt, hogy ő most már Beckett, így felír valamit a táblára, megissza a kávéját, és tájékoztatja Castle-t a fejleményekről. Duke tényleg dugta a szomszédot. Az viszont most sokkal érdekesebb, hogy Kate kiakad, és elvonszolja Castle-t egy kis őrjöngésre. Ellopta a kávémat, legközelebb a lelkemet rabolja el?! Castle átállt a sötét oldalra, és Natalie-t védi.

A kirohanást megzavarja Ryan azzal a hírrel, hogy valószínűleg Duke-nak pont Tonya férjét kellett megfigyelnie, akinek Tonya már a harmadik felesége zsinórban. Bill azzal szórakozik, hogy a házassági szerződés lejárta előtt gyorsan elválik tőlük, és kiteszi őket az utcára. Tonyával is el akarta játszani, két hónapja beadta a válókeresetet. Tehát Stacey ezért kezdte el megválogatni az ügyfeleit. Tonya esetében azonban a házassági szerződésben volt hűtlenségi záradék is, amit Billnek sikerült megszegnie. Nem csoda, ezzel a nővel olyan lehetett a szex, mintha egy fagyasztókamrában csinálnák. Viszont kérdés, hogy egy jó dugás megér-e 100 millát, mert most ennyivel jön Tonyának. Akkor telik neki a sorszámozott táskákra még egy darabig, úgy saccolom. Bill félrelépéséről fényképek is vannak, azon pedig a nő Chloe, Duke Jones asszisztense. Castle összerakja a történetet, Stacey-t lefizették, hogy intézze el, hogy Bill megcsalja Tonyát, ő pedig ehhez felbérelte Duke-ot. Bill hatalmas arc, azon nosztalgiázik, hogy régen bezzeg lehetett kefélni egy jót anélkül, hogy kamerás idióták másztak volna a képükbe. Az új infó neki, hogy Chloe-t csak felbérelték, ki is akad rendesen, simán felnyársalná Stacey-t arra a kerítésre, sőt, Tonyát is, de hát már késő. Bár még Tonyát felnyársalhatja. Alibije is van, úgyhogy ennyit Billről.

A fiúk nem találták Duke-ot, aki szőrén-szálán eltűnt, irodástól, Chloestól. Így aztán irány a hotel, ahol Chloe afférja volt Billel. A portás felismeri a fotó alapján, csak neki Greta, és népszerű a lány, mert tegnap is ott járt egy rendőr érdeklődni róla. Hohó, hát az meg ki lehetett? Greta Morgan viszont már szerepel a nyilvántartásban, egykori sztriptíztáncosnő, majd ült is kurválkodásért. Natalie közben kapott egy csomagot, amivel elvonult a mosdóba, és aki kijön az már nem Natalie, hanem Beckett utánzata. Barna hajjal, így teljesüljön minden kívánságom, és a szerelése is stimmel. Beckett szerintem hamarosan be fog golyózni. Főleg, hogy a neki szánt iratokat Natalie-nak adják át, mert azt hiszik, hogy ő az. Kezdünk átmenni Tökéletes Mr. Ripley-be, így aztán Kate hazaküldi Natalie-t, mára ennyi elég volt belőle. Castle persze elkíséri a lifthez, nagy az öröm, mert Nat elolvasta azóta már két könyvét is, de az is feltűnt neki, hogy a szexjelenetben mintha Castle fantáziái elevenednének meg Kate-ről. Így aztán, mivel a forgatókönyvben előtérbe kerül Nikki és Rook kapcsolata, ahhoz, hogy hitelesen el tudja játszani, most kénytelen lesz rámászni Castle-ra. Nem teketóriázik, le is smárolja nyomban a liftben, amit persze Beckett meglát, így igazolva, hogy épp most nyúlják le az egész életét.

Másnap reggel roppant fagyosan fogadja Castle-t, de a jelenetet megzavarja egy még drámaibb, Jenny faképnél hagyja Ryant. Kiderül, hogy Esposito nem tudott róla, hogy ő falaz Ryannek, míg az megkéri Jenny-t a lány szüleitől, így most Jenny azt hiszi, hogy Ryan hazudott neki. Nem mellesleg pedig kiderült, hogy Natalie is náluk dolgozik, aki ugye rajta van a hetes listán. Ezt Ryan ügyesen el is meséli neki, csak hogy még cikibb legyen a történet. Natalie persze csak arra kíváncsi, hogy vajon hányadik azon a listán. Greta két másik hotelben is foglalt szobát a múlt héten, de ott nem jelent meg, viszont egy olyan hitelkártyával fizetett, ami Stacey cégéhez van bejegyezve. Tehát másokat is át akartak vágni, csak a mások közül valaki erre rájött, és nem örült. Úristen, önbizalomban nem szenved hiányt Natalie, bár ez nem is csoda, ahogy kinéz. Kikövetkeztette, hogy mivel Castle nem akart vele lefeküdni tegnap este, ezért vagy buzi (Kate kiköpi a kávét), vagy titokban együtt vannak Beckettel (Kate hülyén néz). De mivel Beckett=Nikki, Castle=Jameson Rook és ők a könyvben dugnak, ezért neki muszáj lefeküdni Castle-val ahhoz, hogy jobban át tudja érezni a szerepét. Úgyhogy Kate adjon engedélyt Castle-nak.

Beckett eddig bírta, megy bevenni pár darab xanaxot. A xanax után ráncolt homlokkal tanulmányozza Natalie-t aki a táblánál éppen őt játssza el. A tanulmányozáshoz csatlakozik Castle és Ryan is. Castle azért nem fekszik le NatalieBeckettel, mert az már túl meta lenne, Ryan szerint pedig kell egy titkos jelszó, hogy tudják melyik az igazi Beckett, ha támadnak a klónok. Esposito az egyik hotelben megtalálta Gretat. Köpj Greta, és lehet, hogy megúszod a kurválkodást felfüggesztettel, mondja Beckett. A további két nevet akiket át akartak vágni, nem nagyon akarja elárulni a lány, így aztán Natalie az asztalra csap, MONDJADTERIBANCVAGYKITAPOSOMABELED, Greta mondja, Beckettnek meg kerekedik a szeme. Rich és Scott a másik két átvert férj. Mindketten ott voltak a bulin, kérdés, hogy melyikük ment haza a feleségével és melyikük maradt ott megölni Stacey-t. Mindketten hazamentek, de Scott később elugrott sörözni az uncsitesóval, akinek ez valahogy kiesett az emlékezetéből. Biztosan ő is olyan mint én, hogy nincs neki, mert elvitték a memóriaevő manók. A férjemét is elvitték. Elvagyunk így kettecskén a saját kis világunkban. Na, menjünk, tartóztassuk le Scottot. Hát, nem túl jól veszi az akadályokat, ahhoz képest, hogy nemrég felnyársalt egy nőt. Mármint a kerítésre na, tudjátok, hogy értem.

Szóval először sírva fakad, aztán pisztolyt szorít a saját nyakához. Ő csak a fényképeket akarta, de Stacey elkezdett futni, aztán magától fennakadt a kerítésen, baleset volt, nem más. Beckett igazságos tárgyalást ígér neki, ha leteszi a fegyvert, de ez nem jön be. Natalie filmbeli jelenete viszont bejön, a szokásos sablon szöveggel, hogy gondoljon a szeretteire Scott, és tegye szépen le azt a fegyvert. Scott gondol, aztán leteszi, pedig mekkora poén lett volna már, ha szétloccsantja a saját fejét. Sajátos a humorom, ja. Így, hogy élőben látta, Castle már nem is tartja olyan rossznak a forgatókönyvet. Natalie immár újra szőkén, búcsúzik, bár nem sikerült mindent átélnie a szerephez, néz sokatmondóan Castle-ra. A végére megérkezik Jenny, elnézést kér a múltkori jelenetért, az nem zavarja, hogy most meg a nagy szerelmi vallomását hallgatja végig a fél őrs. Ryan elrohan a fiókjához a gyűrűért, letérdel és lánykérés, hát ez sokkal jobban sikerült mintha helikopteres lett volna. Még Castle is belátja, Beckett meg is könnyezi, mindenki boldog és az élet szép, szerelem van, tavasz van, virágoznak a fák, döngicsélnek a méhek, menjetek és igyatok bort az erkélyen esténként. Napi jó tanácsunkat hallották!

Címkék: castle
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.04.05. 15:34:41

Köszi Zenóbia, ez jól esett a mai friss Castle hírek után fájdalomcsillapítónak! Az a jelenet, amikor az ablakon át nézik Natalie-t szerintem talán az évad legjobb pillanata volt. Nekem a Bridget Fondás "Egyedülálló nő megosztaná..." jutott az eszembe Beckett kiakadásánál, de a Mr Ripley is passzol.

Neoprimitív 2012.04.05. 20:31:04

@zoxó: semmi, csak a sorozat készítője adott két hosszabb interjút a héten.

Zenóbia 2012.04.06. 08:49:47

@Neoprimitív: Örülök, hogy tetszett, és még fájdalmat is csillapít. :) de mi lombozott le ennyire?

jo.e 2012.04.06. 08:51:02

Sziasztok. Most vettem észre, h. a C-ről is van hogyvolt. Gondolom magyar csatornán megy. Megírnátok melyiken?

Neoprimitív 2012.04.06. 13:17:37

@jo.e: most éppen a Cool adja a 2. évadot, talán végig, aztán majd nyáron megint jön vissza az RTL-re a 2x21-től

@Zenóbia: Nem írnám ide, az idei évad végéről és a következő évadról van szó és masszívan spoileres. Aki még nem látta, annak nem akarom elrontani a szórakozását. A sorozatjunkie-n jobb oldalt van egy lista a kibeszélőkről, benne a Castle-lal, ott részletesen leírtam a bánatom.

jo.e 2012.04.07. 18:01:08

@Neoprimitív: Köszi. Csak nem értettem mi alapján jönnek itt a posztok, mert ugye igaziból meg 4/20 nál tart a dolog. Mondjuk én követem lelkesen, de azért szinkronosan csak jobb lenne...

Neoprimitív 2012.04.08. 15:40:49

@jo.e: más sorozatoknál is előfordult már, hogy a HV előrébb járt, mint a magyar adás. Sajnos a TV2 és az RTL Klub sugárzási rendje a soha véget nem érő valóságsóikkal teljesen szétszórják az eredeti évadokat. Részemről nagyon örülök, hogy Zenóbia nem állt le, az aktuális részeket még így sem fogja utolérni jövő ilyenkor sem.

jo.e 2012.04.11. 13:08:40

@Neoprimitív: ááá, ne is mondd. A Castle is 2/21 nél állt le, ha jól emlékszem. Még jó, h. a szerzők 1 csomót tökölnek a "season finale" -ken... De mi az 1 tökös magyar műsorszerkesztőnek
süti beállítások módosítása