Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Befutó 1x09 - A derby

2012. április 04. 15:00 - sixx

Sajnos ez az utolsó hogyvolt erről a nagyszerű sorozatról, mert az HBO és a készítők a forgatás alatt elpusztult három ló miatt úgy döntöttek, nem folytatják a történetet. Nem teljes az élmény tehát, de a főbb szálakat megnyugtatóan lezárták.

Gus és Ace reggelizik a hotelben, ma van a nagy nap, a derby, amin elindul a lovuk, de ez egyelőre csak Ace-t érdekli, mert Gus kiszúr egy mínuszos hírt az újságban: holttestet találtak az óceánban, nem messze attól a mólótól, ahol Mike hajója is horgonyzik. Ace is elolvassa a cikket, majd felpattan, nyomás. Escalante a dokinőnél van bent a kórházban, a magzat egyelőre rendben van, a szívhang erős, a dokinő Eduardóról kérdez, mi van a kölyökkel? Elveszett a kecske, azt keresi, mondja Escalante, de ezzel te ne foglalkozz, van neked elég bajod. Majd nézd meg a futamot a tévében, én lépek. Gus és Ace elindulna, de nem tudnak, mert kit látnak meg a szálló halljában? Ace drogos-bulis unokáját, aki miatt az öreg sittre ment. Ace ledöbben, Gus hirtelen nagyon ideges lesz.

Az unoka, azaz Brent azért jött, mert Gus küldött neki egy repülőjegyet, és meghívta, hogy nézze meg Ace lovát a derbyn. Természetesen Gus nem küldött semmit, ezt is Mike intézte így, mert baszakodik Ace fejivel. Az unoka nem nagyon érti, miért nem ugrik ki a bőréből a nagyfater, és a java majd csak most jön, hiszen a liftbe beszállva Ace megjegyzi, hogy ezzel a frizurával úgy nézel ki, mint egy kibaszott majom. Priceless. Gus közben a hallt vizslatja bérgyilkosok után, de egyelőre nem lel senkit lőtávolban. Odafent a gyerek öltözködik, Ace és Gus meg megbeszélik, hogy Mike csak azért hozatta ide a kölyköt, hogy kinyírathassa. A degeneráltak is készülnek a mai napra, Jerry a fogadást rakja össze, Lonnie megy fánkért, Marcus meg öltözködik. Renzo a buszpályaudvarra igyekszik a muterért.

Ace Brenttel próbál pár szót váltani, közben észrevesz rajta pár tetkót is, persze rosszallja, bár egy szót sem szól. Annyi eszed nem volt, hogy ha emailben kommunikál veled Gus, telefonon rákérdezz, miafasz? Azt hittem örülni fogsz, papa, válaszolja Brent, aki ezek szerint tényleg fogalmatlan. Mert bazdmeg nekem vannak ellenségeim, hiszen nagymenő maffiózó vagyok és most jöttem ki a sittről, azért. Nem jó ötlet neked lóversenyre járni. Ezt nem mondja ki Ace, mert nem akarja a szívbajt hozni az unokára. Az meg hepciáskodik, jólvanakkor, ne örüjjé' és menne kifelé a szobából, de Ace az ajtóra csap,. itt maradsz, bazdmeg. Nem mész sehová, maradsz a szállodában. Érthető? Szobaszervízt rendelhetek? Ne okoskodj, bazdmeg. Gus odakint azért beszól Ace-nek, hogy nem arról volt szó, mennyire szereted a kölyköt? Akkor meg? Menjünk a hullaházba, hátha tényleg Israelt legózták össze, mondja Ace, s lőn. Közben kint az a csávó fotózza, aki a múltkor.

A pályán Escalante, Joey és Walter nézi a tréningező lovakat, Walter lova jó formában van, Escalante meg is jegyzi, hogy fasza kis verseny lesz. Az, mondja Walter. Leon is megjelenik, megyek Portlandbe, mondja, az ottani ügynököm három lovat is kerített nekem már szerdára. Joey örül, menjél csak. Rosie lovagolja Mon Gateau-t, innentől Joey-t nem nagyon érdekli Leon sorsa, és minket sem, bár a zsoké megjegyzi, hogy majd visszajön, ha lefogy. Gus oszt egy kis eszet Ace-nek, tudod mi lesz most, igaz? Mindent tudnak rólad. Mikor, hol, kivel, satöbbi. Majd keresnek egy alkalmas pillanatot, és puff, lelőnek. Na, ezt kell nekünk megakadályozni. És közben tényleg, a fotós és egy bérgyilkos külsejű faszi kiértékeli Ace napjait egy táblázatban. A csávó angol, legalábbis a kiejtése alapján. A fotós mondja neki, hogy Ace a szokások rabja, még a verseny napján is. A faszi bólint, megvan a dolog.

Marcus felvette a mákostészta pulóvert, és azon lamentál, hogy mi a fasznak hívta meg az orvosát a versenyre. Marcus látens homoszexuális ezek szerint, vagy az orvos az, vagy mittudomén. Jerry átvágja a gordiuszi csomót: a doki kedvel téged Marcus, ennyi. Renzóhoz megjön a muter, Mercedes Ruehl alakítja, akit utoljára a Törtetőkben láttam és ott is nagyon fasza volt. Renzo autóját meglátva vág egy olyan fejet, amit nem lehet tanítani. Ace és Gus a hullaházban megnézi a darabokból összerakott Israelt, akit persze felismernek, de nem mondják ki, hogy ő az, máég csak az kéne. Komolyra fordult ez a játszma Mike-kal, helló. Gus meg is jegyzi, hogy csak szépen lassan, egyszerre egy lépés, nem sietünk. Ace a kocsiból felhívja Claire-t, de nem hívja ki a versenyre, amit a ő egy kicsit nehezményez, de nem szól semmit.

A pályán Marcus és Renzo muterja taglalja az oddsokat, Mon Gateau az egyik előversenyben fut, 75 000 dollár a fődíj, de a muter szerint esélytelen. Na ez az, mondja Marcus, fasza rá az odds, nekünk meg az pont jó. Jerry elmondja, milyen lovakra tesznek, egy büdös szót nem értek az egészből de ne is baj, mert megbízunk Jerryben, ha egyszer lóversenyre mennék, odaadnám neki a pénzemet és nem foglalkoznék semmivel. Ha ez megnyugvás, a többi degenerált sem érti, mit mond Jerry. Ace hugyozik a felügyelőtisztnek, és közben a lováról mesél neki, és ad is egy tippet, amit ha akar, megtehet. Az épületből kilépve Gus észrevesz valami csillanást szemben, azonnal beáll Ace elé, és mindja neki, hogy menjen vissza a rendőrségre és hátul jöjjön ki hét perc múlva. Ketten már vigyáznak Ace-re mellesleg, ott várják kint két autóban. A bérgyilkos nem lő, és kissé bosszúsan távozik.

A pályán Rosie bemutatkozik a degeneráltaknak, Lonnie azonnal kinézi magának. Escalante az utolsó pillanatban ad még egy taktikai tanácsot Rosie-nak, aki csak bólint, oké, megyek és elhozom a nagy lóvét. A futamot Mimi Leder zseniálisan rendezi, a képek, a hang, a vágás tökéletes, ott vagyunk bent a lovak között, Rosie az ilyenkor szokásos forgatókönyvnek megfelelően hátul kezd, de szépen lassan feljön a Can't You Hear the Thunder dallamaira, és a végén persze nyer, vagy három hosszal, mert Mon Gateau zseniális ló, azért.

A fogadással és a 75 000 dolláros díjjal együtt szépen kaszálnak a degeneráltak. Örülés, ölelkezés, egyedül Marcus feszült még mindig, de ő állandóan ilyen. Escalante felhívja a dokinőt, láttad? Láttam. Jerry a derbyben nem az esélyesre, azaz Walter lovára tesz, hanem Ace Pint of Plain nevű csikójára, mert érez valamit. Na, majd meglátjuk. Jerry egy 500 dolláros nyereményről szóló tikettet átad Leonnak, mert Jerry egy iszonyú jó ember, csak kicsit szerecsejátékfüggő ugye.

Ronnie Jenkins, az alkoholista zsoké 120 fontot nyom, ami 54 kiló, de az sok a zsokévilágban, Ronnie vállat von, ennél nem lesz már kevesebb. Marcus a dokinak magyarázza el a derbyt, egymillió a díj, ebből a nyertes 600 000, a második 400 000 dollárt kap. Ace és Gus egy étteremben üldögél, amikor Gus kiszúrja a fotós csávót, és odafordul Ace-hez, emlékszel Chicagóra? Ace veszi a lapot, és mondja neki, hogy vegye fel a telefont, és tegyen úgy, mintha most tudná meg, hogy Brent most ment le edzeni, mindezt lehetőleg jó hangosan és idegesen kommentálja.

Ace is beszáll a színjátékba, Gus felpattan és kimegy az épületből, Ace meg elindul a mosdó felé, mire a fotós felhívja a bérgyilkost, az meg utána megy. Nem jár jól ezzel, mert a budiban nem Ace, hanem Gus várja, és némi dulakodás után megfojtja, aztakurva. A fotós hívja a halott embert, de hiába, majd amikor rájön, hogy szar van a palacsintában, és lemegy a parkolóba, hogy elhúzzon, Gus egyik embere szépen berántja egy kocsiba, és szevasz fotós, te sem klikkolsz többet sehun.

Ace és Gus ezt követően az istállóba megy, ahol Escalante azzal várja őket, hogy a lónak hiányzik a kecske. Ortiz megint zseniális a jelenetben. Felvezetik a lovakat a szemlére, minden kulcsszereplő ott tobzódik lassított felvételben. Ace azt mondja Gusnak, hogy amint megveszik a pályát, havonta kisorsolnak egy lovat a látogató között. Walter és Escalante felnyergeli a saját lovát, zseniális az a zene, ami a jelenet alatt megy, valaki majd kommentelje már be, mi ez, mert kell. Walter és Ronnie beszélget, Ace meg a lovát nézegetné nyugodtan, de Mike megzavarja, a korlát mellől kiabál neki, hogy hallom, sűrű napod volt. Megoldottam, mondja Ace, és megkérdi Mike-tól, hogy az emberei meddig tűrik még a töketlenkedését. Hát, elég hosszú pórázra eresztettek, mondja Mike, ez 4 évvel ezelőtt kiderült, nem? Szép a lovad, Ace, mondja.

Kezdődik a verseny, és persze ez is pont olyan faszán fényképezett és izgalmas, mint az előző, és persze, hogy a két nagy esélyes megy az élen a végén fej fej mellett, és persze, hogy a befutó holtversenynek tűnik. A jelenetet megint sikerült úgy leforgatnia a rendezőnek, hogy a körmét lerágja az ember, és mivel a két lovat és a két trénert alaposan megismerhettük eddig, nagyon nehéz drukkolni valamelyiknek (én Walter lovát akartam nyertesnek). Még mielőtt a futam elrajtolna, Ace felnéz a páholyba, és meglátja Mike-ot meg két sameszát, ettől kicsivel ráncosabb lesz gyíkszerű feje, bármennyire is elképzelhetetlennek hangzik ez. Mondom még egyszer, az, ahogy ezt a jelenetet összerakták, Emmy-díjat ér.

Senki nem tudja, melyik ló nyerte a futamot, de Escalante ideges, szerinte Walter lova az utolsó pillanatban elkapta az övét, és felhívja a dokinőt, de csak az üzenetrögzítőre beszél. Brent a végén megjelenik, Ace-re a szívbaj jön, eredj emberek közé bazdmeg, üvölti fentről, Gus lemegy a kölyök mellé és Ace is, lentről látják, ahogy Pint of Plain, azaz a lovuk nyert, Jerry és a degeneráltak megint nyertek a zseniális pókeres tippjével. Ronnie (aki nem mellesleg a valóságban is profi zsoké) magát hibáztatja, Walter mondja neki, hogy szó sem volt erről, mindent jól csinált. Apróság, de érdemes egymás mellett megnézni Ace és Brent fejét, a kölyköt Dustin Hoffman fia alakítja, le sem tagadhatná a fatert. Gus, Ace és Brent a győztes lóval fotózkodik, fent Mike mondja a másik kettőnek, hogy neki az volt a terve, hogy megveszi a pályát és ledózerolja, de inkább kaszinót fog ide építeni, csak hogy Ace-szel kibasszon.

Walter az istállóban Escalantéval dumál, kurva jó futam volt, állapítják meg. Jönnek majd a lóért, mondja Escalante Walternek, a csótányok. Azok, bólint az öreg, majd azzal búcsúznak, hogy, na akkor jövőre veled ugyanitt. A degeneráltak a motelben ünnepelnek, Naomi, a szegény ember Eva Mendese Jerry ágyában százdollárosok között hentereg egy szál csöcsben, a háttérben a Money for Nothing megy, zseniális dalválasztás. A többiek a motel udvarán buliznak, Renzo muterja Marcust hozná össze a tolószékes csajjal, Lonnie meg összesít, 417 000 dollárt nyertek. Renzo anyja szerint egy házat kellene kivenniük. Lonnie Rosie-val kokettál, nahát, mi lehetett volna ebből a második évadban.

Escalante bemegy a dokinőhöz a kórhába, jól sejtettük, a magzatot sajnos nem lehetett megmenteni - ha egy tévésorozatban hasba rúgnak egy terhes nőt, annak százból 99-szer ez a vége. John Ortiz és Jill Hennessy állat a jelenetben mellesleg. Walter a csikóval beszélget az istállóban, és egyszer csak megjelenik a kecske a nagy heréivel, csak nem veszett el örökre. Ace és Brent próbálja normalizálja a kapcsolatot a szállodában, ez a páros kibaszott jó lett volna a második évadban, amit iszonyatosan sajnálok, hogy nem készült el. A kecske az utolsó pillanatban visszamegy Ace lovához. Minden rendben.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Befutóról még itt olvashat híreket, információkat:

Vége a sorozatnak, nekem hatalmas élmény volt és nagyon szerettem írni a hogyvoltokat is. Köszönöm a megtisztelő figyelmet, tessék olvasni a blogot tovább, nagyszerű hogyvoltjaink vannak vagy 30 sorozatról.

 

Címkék: befutó
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2012.04.04. 16:19:53

Számomra ez volt az eddigi legjobb sorozat amit valaha láttam.
Ennyi erős karakter kevés filmben található, mindegyik megérne külön-külön sztorit.
Hogy vége, az borzalmas, pedig már vettem magamnak Foray Stables polót is.

clegane 2012.04.04. 17:05:58

jaj de sajnálom hogy vége!!!

de legalább valamennyire korrekt lezárása lett, igazából semmilyen kliffhenger nem lóg a levegőben, de tény hogy szívesen néztem volna még, mi történik ezekkel a karakterekkel.

Miliana 2012.04.04. 18:15:05

Pont ez a szó fogalmazódott meg bennem, és pont ennél a jelenetnél (a derby előtti futam): zseniális. Annyira feszülten figyeltem, hogy egyszercsak azon kaptam magam, hogy még a fogsoromat is úgy szorítom, hogy belesajdult az egész állkapcsom. És a derby is nagyon jó volt (én is Walternek drukkoltam:). Escalante nagyon jó, Gus nagyon jó, Ace nagyon jó, a "degeneráltakat" imádom, sajnálom, hogy nem lesz 2. évad... Nem tudom, hogy pusztultak el a lovak a forgatás során, de kétlem, hogy mulasztás okozta volna. Szeretem őket pedig, régen jártam többször a budapesti lovin...

B.F. Pierce 2012.04.04. 19:26:22

sixx, a zene tony white joe: elements and things

no mail, no problem 2012.04.04. 21:02:28

@B.F. Pierce: no fucking way. walter és escalente nyergelése alatt (45' körül) otis taylor megy, a nasty letter.

www.myspace.com/music/player?sid=51652194&ac=now

az a tony white joe az egy pörgös hangszerelt blues, ez meg jobbára egy szóló bendzsó.

B.F. Pierce 2012.04.04. 21:35:39

@no mail, no problem:

a tony white joe dal mon gateau versenye alatt szól, azt hittem erre vonatkozott a kérdés. én tévedtem.

no mail, no problem 2012.04.04. 23:36:27

@B.F. Pierce: igen, igen, akkor megy a tony white joe, de alaposan megkavarva. és az a címe amit te írtál, nem pedig can you hear the thunder, ahogy sixx írta. az a szövegben van :)

www.youtube.com/watch?v=2kCTSLnBSPQ
süti beállítások módosítása