Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x09 - Another Perfect Day (Egy újabb remek nap)

2012. április 01. 15:00 - Gabba

Hankkel és Abbyvel nyitunk, az utóbbi idők gyakorlatával ellentétben nem vízszintes, hanem függőleges testhelyzetben látjuk őket, amint péntek este egy kocsmában egyeztetnek a hétfői tárgyaláson folytatandó stratégiáról. Hank már teljesen felkészültnek érzi magát, tudja, mit kell mondani, szerinte már elégszer átvették az egészet. Mindazonáltal marhára ideges, mégis csak kiskorú elleni erőszak a vád. Abby igyekszik megnyugtatni mondván, hogy az ideges vádlottakat mindig elítélik, fő az udvarias de magabiztos fellépés. Hank természetesen nem lenne Hank, ha megnyugtatási gyakorlatként nem javasolna egy kiadós dugást, de Abby tartja magát korábbi kijelentéséhez: a tárgyalás előtt nincs szex. Majd búcsúcsókot intve ellibeg, Hank pedig nyugovóra tér a szállodai szobájában.

Azaz csak térne, de a kulcs nem nyitja az ajtót, irány a recepció. A recis lány azonban felvilágosítja, hogy nem a zárral van baj, hanem Hank hitelkártyájával: a bank ugyanis visszautasította a szálloda részéről kiszámlázott eddigi szállásdíjat. Most mondja már, mi az a piti összeg, ami miatt a bank szarozik?, érdeklődik Hank, mire a recepciós: Huszonötezer dolcsi. Ezt meghallva Hank kis híján lefejeli a pultot.

Így aztán kénytelen a Porschéban tölteni az éjszakát, Karen lakása előtt. A reggeli bevásárlásból érkező Becca nem kis meglepetéssel veszi észre homeless apját a volán mögött: Nem találtál olyan macát, aki egy éjszakára befogadott volna?, érdeklődik kedvesen, de azért gondos gyermek módjára még hozzáteszi: Ráadásul le is szart egy madár, na gyere be inkább. Reggelizés közben úgy tűnik, mintha visszatértek volna a régi szép idők: Becca és Karen is vevők Hank vicces beszólásaira, hülyéskedéseire. A jó hangulatot kihasználva Becca bejelenti, hogy szeretne megtanulni vezetni, mert Pearl is most tanul Bentől, az apjától, aki a vizsga után fog neki venni egy kocsit. Ó, Ben, aki még a vizet is képes whiskyvé változtatni, gúnyolódik Hank, szerintem meg amúgy kissé korai még vezetni tanulnod. Akkor majd tanítom én, veti közbe Karen, mire Hank sziporkázni kezd: De hát te borzalmasan vezetsz, pont úgy mint valami Alzheimer-kóros ázsiai, akinek se keze, se lába, ráadásul a nyelveddel kormányzol és a vége: hoppácska, felborultunk. Becca hangosan vihog, és miközben Hank leszedi az asztalt, Karen odasúgja neki: Ne csináld ezt, mert csak felbátorítod. De azért az ő szeme is vidám.

Charlie Runkle bezzeg teljesen másfajta reggeli programot bonyolít: a nimfomán Peggyvel gyűrik a lepedőt, a csaj megint elemében van: ezúttal testvérszexes fantáziálásra izgul: Charlie bátyuskám, dugj meg, erősebben, még erősebben!, sikoltozza folyamatosan. Úgy tűnik Charlie kissé fárasztónak találja, hogy szex közben neki is beszélnie kell (problémáját megértem, egyszerre én is csak egy dologra szeretek koncentrálni), de azért derekasan teszi a dolgát. Utójáték közben azonban csörög a telefon: Marcy az, aki áthívja magukhoz Runkle-t, merthogy neki és Stunak fontos közlendője van Charlie számára. Vihetem egy barátnőmet is?, kérdezi a kopasz ügynök, Marcy nem túl lelkesen, de beleegyezik.

Vissza a vidám Moodyékra, Becca a tengerparti úton rángatja a Porsche sebességváltóját, Karen és Hank nagy röhögéssel asszisztál. Csóró k-európaiként nekem a szívem vérzik attól, ahogy Becca amortizálja a kocsit, de úgy tűnik, Hanknek ez nem nagy ár azért, hogy a családját jókedvűnek lássa. Becca kezdi belátni, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy belőle női Schumacher legyen, Hank viszont korábbi álláspontját felülbírálva lelkesen biztatja: Nyomjad, kicsim, minél előbb tanulsz meg vezetni, annál jobb, LA ugyanis nem a minőségi tömegközlekedéséről ismert. Majd néhány keresetlen szóval vázolja, mire is gondol, az általa festett kép szerint a buszokon csak úgy nyüzsögnek a tetkós nehézfiúk, mosdatlan hajléktalanok, menstruáló öregasszonyok, használt tamponnal dobálózó kurvák. A lányok vihogva hallgatják Hank életképeit, majd Becca újból indít, és a jó hangulatú gyakorló vezetés folytatódik.

Hasonlóan jó hangulatban érkeznek haza, és Karen meglepő kijelentést tesz: Ha már nem mehetsz vissza a szállodába, töltsd itt az egész hétvégét, így legalább biztos leszek benne, hogy elmégy hétfőn a tárgyalásra. Hank alig mer hinni a fülének, kezdi újból nyeregben érezni magát: Akkor leugrom a tékába és kiveszek egy jó filmet. Karen azonban gyorsan lehűti az éledező reményeket: Nyugodtan, de én most elmegyek, vacsorameghívásom van. Bennel?, kérdezi lemondóan Hank, szerencsés fickó, szívesen lennék a helyében – de nem azért, mert mindig is fekete akartam lenni, teszi hozzá magyarázólag. Majd elmereng kapcsolatuk fénykorán és a régi randikon, amitől Karen egyre jobban zavarba jön. És emlékszel, milyen remek sajtos tésztákat csináltam?, kérdezi, de Karen csak arra emlékszik, hogy a tészta végül mindig ehetetlen lett. Szerencséjére pont ekkor érkezik Pearl az apjával, a két tinilány egymás nyakába borul, Karen pedig táskáját felkapva indul kifelé Bennel. Nyugodtan menjetek, majd én vigyázok a lányokra, jól elleszünk, nyugtatja meg a távozókat Hank. Az ajtón kilépő Karen és Ben még hallja is Hank első programjavaslatát: Na lányok, ki akar dartsozni injekcióstűvel?

Később Hank az est fénypontjaként feltálalja a csajoknak saját specialitását, a tepsiben sült sajtos tésztát: Ezt kóstoljátok meg, ettől tutira elzáródnak ez ereitek és kiszőrösödik a melletek, kínálja vigyorogva a kaját. Amúgy mit szólnátok, ha kivennénk egy jó is filmet a tékából, mondjuk a High School Musicalt? A rockercsajok elnéző mosollyal fogadják a javaslatot. Akkor nézzünk inkább Topmodell leszeket!, dob be egy újabb ötlete Hank, de ennek sincs sikere. Egy új számot fogunk próbálni ma este, úgyhogy ne strapáld magad, közli végül Becca. Oké, akkor legalább együnk!, javasolja Hank, és nagyot harap saját szerzeményéből, de a falatot ugyanazzal a lendülettel ki is köpi: Hát ez megint ehetetlen lett, közli az egyértelmű tényt. A csajok elvonulnak zenélni, Hank meg egy vastag könyv és egy üveg pia társaságában töltve az este további részét, nem sokkal később bealszik. Ezt észlelve Becca csendben elcsórja az elől hagyott slusszkulcsot, és Pearl-lel vihogva lelépnek.

Stu rezidenciájára megérkeznek a vacsoravendégek, a producer azonnal lecsap az ingatlanügynök Peggyre és körbevezeti a házban. Marcy csak pislog, hogy Charlie összejött a közös házuk eladásával megbízott ingatlanos csajjal, de Charlie megnyugtatja, hogy neki egyelőre nincsenek komoly tervei a nővel, élvezi a szabadságot. Majd asztalhoz ülnek, Stu eleinte a mozi világából sztorizgat, aztán rátérne mondanivalója lényegére, de ebben Marcy mindig megakadályozza. És még azt meséld el, Stu…., meg még azt, hogy…., végül bort kínál körbe és magának is tölt egy emberes adagot. Mielőtt azonban beleihatna, Stu kiragadja a kezéből: Nem szabad, a baba miatt! Charlie egy darabig értetlenül néz, aztán leesik neki: Szóval terhes vagy? Peggy is részt kíván venni a társalgásban és megkérdezi: Na és megtartod? Micsoda degenerált kérdés ez, persze, hogy megtartom, közli dühösen Marcy, persze pár nappal korábban még nem ilyen választ adott volna. Charlie hiúságát sérti, hogy exneje alig pár hét alatt terhes lett az új pasijától, a vacsoráról távozóban Peggy meg is jegyzi: Csak nem te is gyereket szeretnél? Nem, dehogy, tiltakozik Charlie, majd hozzáteszi: Vagyis…., nem tudom.

A félkómás Hank a telefon csörgésére ébred, az ilyen késői hívások tuti nem jelentenek jót. Ez most is így van, balesethez hívják Hanket, Beccáék felborultak az elcsórt Porschéval. Hank rohan, és a helyszínre érve aggódva öleli magához lányát, szerencsére a csajok nem sérültek meg. Befut Karen és Ben, Ben azonmód hibáztatni is kezdi Hanket, mondván, hogy ígérete ellenére nem vigyázott a lányokra. De ezt akkor is megtettük volna, ha anya van velünk, veti közbe Becca. Karen is próbálja menteni Hanket, persze ettől Ben csak még dühösebb lesz, és Pearlt maga után vonszolva elhúz. Legalább most már nem kell költeni a törött fényszóró megjavíttatására, próbálja oldani Hank a hangulatot.

A lakásba visszaérve Hank először Beccával beszélget, a kiscsaj nem győz bocsánatot kérni, amiért totálkárosra törte azt az autót, amit apja úgy szeretett. Én téged szeretlek, mondja erre Hank, és bármennyire elcsépelt is ez a mondat amúgy, itt és most hiteles. És drukkolni fogok, nehogy hétfőn elítéljenek, és azt akarom, hogy mindenki tudja meg, te jó ember vagy, mondja Becca. Hank teljesen elérzékenyedve jóéjszakát puszit ad lányának és átmegy Karenhez. A két szülő beszélgetése is a régi időket idézi: Akármilyen marhaságot is csinálsz, a mosolyod mindig meghódít, és mindig tudok nevetni a vicceiden, vallja be Karen. Aztán elmegy lefeküdni, Hank pedig mélyen magába szállva néz a távozó Nő után…

Címkék: kaliforgia
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása