Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x05 - A művészet művészete

2012. március 29. 14:00 - Zsoofka

Az epizód életvezetés tanácsokkal nyit. Hogyan működtessük a házasságunkat Scavo-módra?

1.    Osszuk meg a házimunkát! (Dugjunk vasalás helyett.)
2.    Ne pazaroljuk a meleg vizet! (Dugjunk tusolás közben.)
3.    Ne feküdjünk le haraggal a lelkünkben. (Igen. Kitaláltátok. Dugjunk lefekvés előtt.)

Sajnos úgy tűnik, a fenti szabályok betartása csak 20 évre hitelesíti a házasságot, mert most Tom és Lynette egy házassági tanácsadónál ücsörögnek, meglehetősen fagyos hangulatban. Megcsalta-e Tom a (volt) feleségét? Randi-e egy otthoni homárvacsi? Pszichonéni tanácsa: állítsanak fel a különéléshez is szabályokat. Jó lenne eldönteniük: azon dolgoznak-e, hogy békésen elváljanak vagy azon, hogy megtalálják az utat újra egymáshoz. Az én tanácsom válóknak: a hitelkártya-kivonatot ne osszuk meg válni készülő társunkkal, mert az túl sok muníciót tartogat a számára. Kiderül: Tom, bár homárvacsizott Jane-nel, szex nem volt. MÉG nem.

Gaby majd egy órát késik élete második SZMK üléséről, ráadásul egy ideje ugye már ő az elnök. Megnyerte, mert az előzőt ledöntötte a lábáról, miközben forradalmat csinált. Szóval késik, amikor pedig magyarázkodva beesik az ajtón, a többiek csúnyán néznek, nagyon csúnyán. És milyenek az emberek? Az sem hatja meg őket, hogy szegény Gaby a lávaköves masszázs körüli bonyodalmak miatt késett…. Estélyt kellene szervezni a tanároknak, de a szülőtársak nem kegyelmeznek, faképnél hagyják a hápogó Mrs. Solist.

Breehez vendég érkezik Dougan atya személyében. A tiszteletes sérelmezi, hogy Bree már 5 hete nem jár istentiszteletre. Nem is annyira Bree hiányzik neki, mint inkább annak sütijei. De azért csak felteszi a klasszikus "csaknincsvalamibaj" kérdést. Bree hárít, baj nincs, csak nem érzi magát istenközelinek mostanság. Dougan atya jótékonykodásra biztatja Breet.

Susan még mindig a kínt keresi önmagában, meg akar felelni mazochista tanárának. Az, hogy Mr. Zeller egy pucolt főttojással jött be az ajtón, egy kicsit fájt. De ne aggódjunk, ez csak a reggelije (ááááááááááá). Elcsépelt tojás-csendélet szerint helyett férfiaktot kell festeni. A pasi farkán keresztül kell ábrázolni a fény-árnyék játékokat. Susan más játékokra gondol, képtelen felnőttként viselkedni, nyihog, mint egy kiskamasz. Ez- eléggé el nem ítélhető módon – kiborítja a festőművészt. Büntiből a következő festőórára mindenkinek anyaszült meztelenül kell jönni. Hátha így Susan is feloldódik. Nem fog, ezt garantálom.

Soliséknál Carlos még mindig depis, egyre erősebb tünetekkel. Most épp nem mer bemenni a gyilkosság helyszínére, a nappaliba. Gabyt már nemigen hatja meg Carlos rinyálása, a maga bajával van elfoglalva. Miközben elmeséli, hogyan szivatják a banyák a suliban, kisüti, hogy féltékenyek rá, ezért az ellenszenv. Megszületik A TERV.

Bree ismerkedik Ben ingyenkonyhájával. Ez lesz a vezeklésének színhelye. Megegyeznek: egyik sem faggatja a másikat arról, mi az oka, hogy ilyen munkával kell megtisztulniuk. This is the beginning of a beautiful friendship. Ben elpanaszolja a nőnek, hogy tovább akarja fejleszteni jótékonykodását, de a városi tanács nem adott még ki rá engedélyt. Ben el, a helyi „szakács” beavatja Breet a részletekbe. A szakács szót azért tettem idézőjelbe, amiért a főzés szóval is ezt kellene tennem. Szóval a szakács elővesz egy két kilós kutyakonzervnek tűnő emberkonzervet és egy konzervnyitót. Nesze, Bree, ez lesz a menü. Háááát itt nem makadámiai diót fogunk sütni, az tuti.  A fűszerek: só és bors. Ja, nem. Csak só. A bors elfogyott. Bree még nem tudja, amit az előző részekben Renée már megtanult: a kaja vagy jó, vagy ingyen van. Szóval a feleség életvezetési tanácsokkal látja el a szakácsot és nekiáll házi kosztot főzni. Az egyszerűsített menü: tökmagos krémleves, juharszirupos öntettel, egy pár szál szárított zsályával.

Gaby újra összehívta az SZMK ülést, maga mellé kell állítani a tyúkokat, különben nem lesz estély. Mrs. Solis nem egyedül jött, magával hozta a masszőrt, a fodrászt és a manikűröst. Kényeztető délutánt szervez, hogy lekenyerezze a többieket. Ad nekik egy kis alamizsnát, hogy azok ne irigyeljék az ő csodálatos életét. És ezt nemcsak így gondolja a drága, hanem még ki is mondja. A társai látszólag belemennek, legalábbis ami a szépészetet illeti. Hogy estély-szervezésben segítenek – e? Hááááát nekem vannak kétségeim, Gaby azonban (feldobva önön nagylelkűségétől) nem hallja ki az érezhető gúnyt a többiek köszönömjéből.

Lynette pasit keres, hogy visszavágjon Tomnak. Regisztrál egy internetes társkeresőn. Érkezik Renée, aki inkább meginvitálja egy bárba. Ő is épp szalma, mert Ben nem ér rá, ingatlant fejleszt.

Susan gyakorol. Nem, nem festeni. Meztelenül lenni. Áll a konyhában, csak a bagoly/tálca/kancsó takarja el a csúnyáját, jön Mike rántottát enni. Jó étvágyat. Susanból dől a panasz. Nem képes meztelenül lenni idegenek előtt. Fél, nem felel meg Mr. Zellernek, mint művész. Ki akar lépni, de Mike rábeszéli, folytassa. Vezeklésképpen inkább a festőműhelybe járjon, mint folyton lecsukassa magát. 

Bree főz az ingyenkonyhán. A mai egyszerű menü: toszkán bableves parmezános crostinivel. A konyha olyan jó, hogy már nem csak hajléktalanok veszik igénybe, hanem vannak már érdeklődők is. Köztük egy egyetemista, aki még a neten is hirdeti Bree főztjét. Breet lenyűgözi a fiú rajongása, nem dobja ki. Elhangoznak a twitter, facebook, blog, lájk szavak – ettől most el kellene ájulnunk: milyen 21. századi ez a sorozat ….

Susan egy szál köpenyben oson a festőiskola folyosóján, a műterem ajtajában ledobja azt is. Benn mindenki normál öltözékben ül, csak ő nem kapott értesítést, hogy a nudista bulit lefújták. Megsértődik, elrohan, ki tudja hányadszorra.

Míg Susan a festőiskolában van, Carlos érkezik a Delfino-házba, szüttyögni. Mike kidobja. Mr. Solis végképp egyedül marad a gondolataival és a szellemeivel.

Bree főztjének hírére/ízére tömegek tolakodnak az ingyenkonyhán. Talán már egyik vendég sem tartozik az eredeti célcsoporthoz, a hajléktalanokhoz. Bree – hála a lelkésznek - belátja, hogy túllőtt a célon. Pironkodva előad egy nagymonológot a szegénységről és kihajtja az oda nem illőket. Ben végighallgatja a beszédet és új állást ajánl Breenek – ha már annak olyan jó beszélőkéje van - : Segítsen neki a városi tanácsot meggyőzni az új projektjéről. (Kiderül a projekt pontos témája is: ócsó házakat akar építeni, rászorulóknak)

 

Susant meglátogatja a MŰVÉSZ ÚR. Mr. Zeller szerint a Lila Akác-köz túmács, de azért bemenne a házba. Jön magyarázkodni, küldte ő az a mailt csak nem oda, hanem másik címre. Megint belekezd Susan elemzésébe, mi szerint a nő rémült, gátlásos és takargat valamit. De majd ő, meg a módszerei kihozzák Susanból, amit ki kell, csak az hagyja már abba a mártírkodást. Újabb válogatott sértések után a művész úr távozik.

Eljön az iskolai buli napja. Gabyban tudatosul: nem jött be a trükk, a banyák nem kegyelmeznek, és nem segítenek. Végső kétségbeesésében felhívja a zurát, jöjjön rendezvény-szervezni. Carlos meg is érkezik, de jövetelében nincs köszönet, matarészeg. A könyörtelen nőegylet ezt látván, megszánja Mrs. Solist. Levonják a következtetést: Gaby élete sem fenékig tejföl.  Hazaküldik ápolni az alkoholista férjét, ők meg megcsinálják az estélyt. Happy end? Háááát nem biztos, de legalább vége a parkolós/SZMK-s sztorinak.

Lynette és Renée pasifelszedő körúton vannak, egy bárba érkeznek épp. A felhozatal nem pont Lynette korosztálya, színvonala, ízlése. Le akar lépni, amikor a parkolóban végre összefut egy hozzá illő pasival. Együtt folytatják az estét.  Az este nemcsak a bárban, hanem a pasi lakásán is tovább tart. Lynette minden porcikáján látszik, hogy egyenlíteni szeretne Tomnak és dugni akar, lesz ami lesz. Aztán csak olyan történt ami miatt mégsem lett szex: eléggé erőltetett módon elgurul a gyógyszere a jegygyűrűje. Mire megtalálják a shaggy szőnyegben, oda a varázs. Lynette észhez tér és szinte menekül a lakásból.

Zárásként Bree szónokol az önkormányzatnál, „ahol élünk az egy közösség, és kötelezettségünk…blablabala”. A sok öltönyös-nyakkendős kajálja a szavait, mint a hajléktalanok a zsályás töklevest. Ben megkapja az engedélyt, kizárólag Breenek köszönhetően.  
Igen ám, de hol lesz az építkezés? Mutatom:

Igen, ott, a városszéli kiserdőben, ahol Bree már járt egyszer. Nem egyedül, ötödmagával, plussz egy elásandó hullával, aki azóta ott pihen a földben. Ott, ahol nemsokára munkagépek fogják feltúrni a talajt…...

Ui. Ha elolvastátok, íme egy kis meglepi: Bree toszkán bablevese és a crostinije!

minimalna.blogspot.com/2009/11/toszkan-bableves.html

grocceni.com/recept/parmezanoscrostini.html

Jó étvágyat!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.29. 16:36:55

Na de mi az a matórészeg?:D

A levesek érdekesek, köszi:)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.29. 16:59:24

@mokamini: jó, akkor mata, na:)

Az olyan, mint a matt részeg?:)

Zsoofka 2012.03.29. 17:00:54

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk:
szleng....
Igen, olyan, konkrétan beesett az ajtón. :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.29. 17:10:36

@mokamini: lemaradtam a tegnapiról is, de sebaj:D

Hol van a cuki görényed?

Zsoofka 2012.03.29. 17:20:20

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk:
Nem görény, menyét.... :)
Lecseréltem a kisfiamra, de őt meg kivettem, mert a nagykicsilányom sérelmezte, hogy miért van Péter a számítósgépen :)

Zsoofka 2012.03.29. 17:23:16

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk:
Próbáltam csatlakozni az Édenhotelbe is hozzátok, mert a VV is jobb volt így, mint eredetiben, jó volt kitárgyalni. De nekem annyira nem veszi be az agyam annak a műsornak a szellemét, hogy még a HV-n keresztül sem fog meg. Pedig azon néha hangosan nyihogok....

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.29. 18:15:43

@mokamini: mi is azért nézzük, h nyihogjunk:D Azért is olvassuk. :P

Menyét, görény egy család:D Pedig az olyan édi-bédi volt:D

Beteheted a lánykát is:P

Ditti82 2012.03.29. 19:33:05

A tegnapi rész előzetesében nem jelent meg Alejandro (így hívták a hullát, ugye?) Carlosék ajtaja előtt? Mintha nem láttam volna tegnap...

Zsoofka 2012.03.29. 20:23:00

@Ditti82:
Sajnos nem tudom, nem láttam az előzetest.A filmben tuti nem volt benne.

nyuszi01 2012.03.29. 22:10:44

@Ditti82: Nem, az majd vagy a következő részben lesz, vagy azután. Halloweenes rész :)

dancegirl26 2012.03.29. 22:27:43

Remélem Lynette-éket összehozzák a végére. :) Már csak pár rész van hátra.
A17-est végbőgtem :(

belekotyogok 2012.04.04. 22:33:01

@mokamini: remélem, hogy holnap lesz hogyvolt a mai részről, mert én már most, a főcím után rögtön, RETTENETESEN álmos vagyok :D :D :D
(na jó, nem akarlak sürgetni, meg stresszelni :D)

nyuszi01 2012.04.04. 22:35:51

Ááá, ma van a Halloweenes rész!! Ez aaaaaannyira jó lesz!!! :) :)

Zsoofka 2012.04.05. 06:54:24

@belekotyogok:
Jó reggelt!
A poszt kész, majd írok ide mikorra van élesítve.:) Szép napot!

belekotyogok 2012.04.05. 08:14:03

@mokamini: Kösziköszi! (A második reklám után elaludtam...)

Zsoofka 2012.04.05. 12:55:35

@belekotyogok:
Hahó!
Ma délután 4től lehet óvasni a tegnapi részt!
süti beállítások módosítása