Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x04 - Isten hozzád

2012. március 27. 14:00 - Zsoofka

(Halkan, csendben megjegyzem, gőzöm nincs ki az, aki a magyar címeket adja ezeknek az epizódoknak és mit néz a született feleségek helyett. Nem vagyok híve a szó szerinti fordításnak, de hogy ki mond benne kinek „isten hozzád”-ot, az többszöri megnézésre is csak nagyon áttételesen magyarázható bele. Szóval az angol címet - School of Hard Knocks – én inkább az ÉLET iskolájának fordítanám, így csupa nagybetűvel.)

Rögtön iskolai témával nyitunk: Gabynak őrült problémái vannak, ha ráérünk csendesedjünk el egy kicsit és sajnáljuk őt. Próbálja iskolába vinni Juanitát, de kifognak rajta az iskolai szabályok. A gyerekeket szállító szülőknek ugyanis szépen sorba kell állni az autóikkal, a kocsiajtót az önkéntes néni nyitja ki és csupán ekkor szállhat ki a gyermek, a „zöld zónában”. Azért megnézném, hogyan menne ez a procedúra a mi ovinkban… Háááát itt se nagyon működik. Gaby lázad, nem vár, mert várja a lávaköves masszázs, kirakja a kölyköt az önkéntes zsarnok engedélye nélkül. Az persze sípol, szó szót követ, Gaby bukja a csókosoknak járó parkolási engedély. A B szintű parkolóba kell ezentúl mennie, az meg jó hosszú sétaútra van a sulitól. Mellesleg megjegyzem, a kis Juanitának nem fog ártani egy kis reggeli testmozgás.

Lynette, Renée asszisztálásával, beleássa magát a válás szakirodalmába. Olyan gyöngyszemeket olvas, mint „Hogyan találjuk meg újra az utat egymáshoz”. A kérdés már csak az: Tom is ezt az utat keresi? A különélő ura ugyanis fogfehérít, gyúrni jár. Renée rögtön mondja a diagnózist: Tom már új ösvényen jár, félrekefél; ezzel el is ülteti a bogarat a feleség fülében.

Bree bűvöli a postaládát, fél az újabb levél lehetőségétől. Érkezik a lánya és az unokája. Danielle válik, nem jött össze a házassága, ami nemigen lepi meg Breet. Úgy tűnik ebben a részben Danielle lesz az, aki fagyit eszik, fehérborral. Bree megígéri a lányának: segít talpra állni és a lehető legkevesebbet cseszteti.

Susan művészeti katalógus olvasgat és közben lesi az urát, mi lesz a reakció az előző esti vallomására. Mit mutat a mérleg? Mike megkönnyebbülése-e a nagyobb, hogy asszonykája nem dug félre, vagy a megrökönyödése, hogy többedmagával elásott egy hullát. Úgy tűnik szerencséje van. Delfino már csak fel sem akad egy gyilkosságon, bár szerinte nehéz lesz Susannak túllépni az élményein. (Egyszer érdemes lenne megszámolni: gyilkolászás vagy félrekefélés volt-e a több ebben a sorozatban.) Mindenesetre Susan úgy dönt, hogy a saját gondolatainak elterelése érdekében beiratkozik egy festőkurzusra.

Megint Gaby és a parkolás a téma. Ez uncsi lesz, végig kíséri az egész részt. Szóval a B parkoló tényleg kurva messze van, főleg abban a topánkában, amiben Gaby próbálkozik. Miközben szörnyülködik, találkozik a sorstársaival. Ők is szidják a rendszert. Gaby belelkesedik, majd ő forradalmat csinál a következő Szülői Gyűlésen. Rettenthetetlen. Iiiiiiiiiiiiiiigeeeeeeeeen!!!!!!

Susan a portfólióját mutatja a leendő tanárának (aki nem mellesleg nagy kortárs MŰVÉSZ), Mr. Zellernek. (Szintén nem mellesleg a festőművészt az a Miguel Ferrer játsza, aki miatt érdemes volt nézni annak idején a Nyughatatlan Jordant, abban ő alakította a főboncnokot.) Mr Zeller egy csöppet szarkasztikus személyiség, átérezvén önnön nagyságát és egy csöppet sem értékelvén Susan kislányos illusztrációit. Mrs. Delfino legnagyobb megdöbbenésére még dr. Süni sem hatja meg a művész urat, ő haragot és szenvedély keres. Susan kap még egy esély. Ígéri, hoz haragos és szenvedélyes képeket. Ha már erre van gusztusa Mr. Zellernek.

A következő jelentben Danielle eszi a fagyit chipset, nézi a tévét. Jön Bree és ígérete ellenére cseszegeti a lányt: kellene gondolkodni a nagybetűs jövőről. Danielle hárít: jövő helyett bort akar. Aztán csak kiböki: már van terve, saját bótot akar (kitalált egy bizonyos sporteszközt, azt fogja gyártani és interneten forgalmazni), csak kell hozzá egy kis lóvé anyukától. Anyuka 5000 helyett 500 dollárral dobja meg a lányát és felajánlja a volt ipari konyháját gyártócsarnoknak.

Lynettehez érkezik a (volt) ura, fehérje turmixszal a kezében, beszélik a beosztást. Láthatóan sok a dóga, pörög ezerrel. A feleség közli: megszervezett egy párterápiát, ott várja az urát csütörtökön. Tom gyanús telefonhívás közepette gyorsan, túl gyorsan, lelép.

Gaby késve esik be az élete első NAGY SZÜLŐI GYŰLÉS-ére. A zsarnok szőke elnököl, Mrs. Solis próbál lázadni, de a tyúkok nem állnak ki mellette. A cinkostársait lekenyerezi a zsarnok, a forradalom elbukik. Ellenben Gaby nyer egy C parkolóbeli engedélyt, háááát mit mondjak, nem túl boldog.

Danielle és kisfia ezerrel dolgoznak a Valamin a tesztkonyhában, jön Bree, aki büszke a kis vállalkozóira. Csakhogy a Valami nem pilates- eszköz, hanem szexhinta. Ezt hamarosan Bree is megtudja, akit Renée világosít fel a részletekről. Persze a két banya ki is próbálja. Íme az eredmény:

Lynette egy tablettel lepi meg lányát, Pennyt. Miért gondolom, hogy e nagylelkű ajándék hátterében valami hátsó szándék van? Lynette az apanapon rögtön chatelni kezd a kislánnyal, közben árgus szemmel figyeli a kamerán át Tom lakását, gyanús jelet keresve. Hátha kiderül, hogy Tom kivel és hogy csalja különélő nejét. Meg is látja Tomot egy fiatal, szőke fürdőruhás tyúkkal beszélgetni. Penny felvilágosítja a kíváncsi anyját: a lány Cloe, egy apartman-házban lakik Tommal és aerobic-oktató. Háááát Lynette nem túl boldog.

Susan ismét próbálkozik a művész úrnál. Ezúttal egy magányos, sötét fát ábrázoló képet mutat neki, ami az ő – mostanság – sivár lelkét szimbolizálja. Mr. Zeller kigúnyolja, ismét unatkozó, baszatlan picsának nevezi. Úgy behergeli Susant, hogy az felkap egy üres vásznat a földről és puszta kézzel elkezd mázolni. Lesz itt mindjárt düh és szenvedély, amolyan susanos módra. Előkerül valami szúró-vágó fegyver is, de nem a tanárúr fejét, csak a pacsmagot cincálja szét vele. Így a mai részben valószínűleg már nem lesz hulla. A tombolás közben Susan titokról és mocsokról beszél, amitől nem bír szabadulni. Majd úgy ahogy van, nyakig festékesen,kisétál az ajtón. Mr. Zellernek tetszett amit előadott, szerintem spontán merevedése volt a hisztis Susan láttán.

Susan otthon Mike-nak meséli el a mai kalandját. Mike nyugtatgatja. Nem, nem fognak érte jönni a diliházból. Delfino ismét megpróbálja elmagyarázni a feleségének: az, hogy részese volt egy gyilkosságnak, nem múlik el nyomtalanul. Varázsütésre nem lehet túllépni rajta. Mindig része lesz az életének, együtt kell vele élnie.

Bree magába száll és bocsánatot kér a lányától. Ígéri, többé nem fog ítélkezni, ő sem tökéletes. A bocsánatkérés mellett megígéri, befektet a szexhinta-bizniszbe. Az új barátságot keksszel (hahahaha) pecsételik meg.

Mr Zeller beleszerelmesedett a hibbant Susanba, felveszi tanulónak. Most Susan bugyija lett nedves, megilletődötten ül le a festőállvány mögé.

Lynette popsi-tornára indul a fitneszterembe. Nem lep meg, hogy pont most támad kedve tornázni. Renée kötelezően önkéntes alapon vele tart. A két csaj majd megpusztul az edzésen, de kitartanak. Nehéz úgy tornázni, hogy közben megy a pletyi.

Gaby még mindig az ABC parkolókkal küzd. Most épp a szemöldökgyantázásról késne el, ha nem vállalná be a csalást. De persze bevállalja és megint az A felé tart, holott csak C engedélye van. Az őt figyelmeztetőknek a zsarnok nyakának kitöréséről szónokol…. Na ez majdnem sikerül is neki. A szőke banya elé áll és Gaby véletlenül elüti. A zsarnok úgy dől le, mint annak idején a Sztálin-szobrok. A mai gyantázás elmarad.

Gaby sárga gazzal érkezik a kórházban fekvő ellenfeléhez. Az biztosítja róla, megbocsájt. Sőt még csak fel sem jelenti, bár tanúi vannak rá, hogy Gaby a nyakára pályázott. Jobb bosszút eszelt ki. Gaby lesz a helyettes SZMK elnök. Ez egy nagyon hálátlan pozíció: sok munkával, még több haragossal jár. Gratulálunk Gaby, ezt megnyerted. Istenien fog állni rajtad a forgalomirányítók zöld mellénye a parkolóban.

Az edzőteremben Lynette lecsekkolta a konkurenciát. Nem aggódik. Oké, Cloe segge szép, teste fiatal, de egy picit butuska. Kizárt, hogy Tomot hosszútávon kielégítse, nem jelent igazi veszélyt. Ekkor toppan be Tom, nem érti, mit keres itt a felesége. Tom bevallja: volt pár randija. Csak nem épp Cloeval, hanem annak anyukájával. Aki mellesleg szintén egész jól néz ki és orvos. Na, most már elkezdhet aggódni Lynette…

Az epizód végén Claudia a tanulásról és a tanításról szónokol: a legjobb tanítómester az élet, mondja. Van, aki saját kárán tanul, mást móresre tanítanak. Ennek kapcsán újra bekerül a képbe Chuck nyomozó, akit épp az eltűnt és jól elásott mostoha-apuka keresésével bíznak meg. Megtudhatjuk azt is, hogy Chuck nem felejt, még mindig dühös Breere, akiről úgy gondolja, átverte őt. Nem túl jó ómen, ha a volt (megsértett) szeretőnk nyomoz azután a személy után, akit mi ástunk el.

(Szolgálati közlemény: Ezennel utolértem magamat és a tv2-t. E héttől remélhetőleg a vetítés utáni napokban olvashatjátok a szülifeli hogyvoltokat is.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.27. 19:53:36

Na, szépen elolvastam visszamenőlegesen a többi posztot is, ügyi vagy:)

De ez a sorozat tényleg ennyire szar lett?:O Kár érte...

Zsoofka 2012.03.27. 19:57:00

@Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk:
Köszi a dicséretet.
Igen, tényleg eléggé leült a sorozat. Renée és Lee az üdítő kivétel. :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.27. 20:07:34

@mokamini: már az a csoda, ha valaki nem hulla:(

Kimaradt a 7. évad is, így egy csomó mindent nem értek, de túlélem:D

belekotyogok 2012.03.28. 15:52:12

@Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk: Én meg teljesen elfelejtem, hogy mik voltak eddig. (ki kit és miért ölt meg, ki hányszor támadt fel és hányszor ment börtönbe...)

Sajons ezek kínzó kérdések, de hátha mokamini annyira belejön, hogy retrospektív posztokban feltárja nekem az igazságot.. :D

Zsoofka 2012.03.28. 17:46:06

@belekotyogok:
Háááát igazság szerint én a 7. évadot nagyon szerettem, segített túlélni a humora a gyeses léten legmélyebb bugyrait :) De 2 hét múlva megyek vissza dógozni, úgyhogy nem vállalkozom e feladatra :)

belekotyogok 2012.03.28. 18:42:38

@mokamini: Ehh. Pedig titokban már előre örültem...:)
süti beállítások módosítása