Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Befutó 1x08 - Darabokban

2012. március 27. 12:00 - sixx

Ace nem túl vidáman ébred, Gus sehol, Israel még mindig nem jelentkezett be, nehéz az élet. Israel legközelebb max. egy médiumon keresztól tud kapcsolatba lépni Ace-szel, mert ugye Mike széjjelverte a feját egy kristályhamutartóval. Mike reggelét is látjuk, a jachtból néz nagyon gonosz képpel egy távolódó halászbárkát, gondolom viszik Israelt haledelenek. DeRossi nem nézi hajót, hanem kocsiba ül és elindul valahová. A gyilkosság másik szemtanúja, a Monkból átplántált Ted Levine az indiánokhoz megy, meg kell tárgyalni ezt az engedélyes dolgot, ha már Ace állítólag megegyezett az indián főnökkel. Mike továbbra is a kurva hajót nézi katatón állapotban, éppen hogy csak a nyála nem folyik hozzá. Aztán elvigyorodik, a kamera rázoomol a hajóra, és igen, ott a holttest fekete nejlonban.

Isadore Cohen, mert így hívják Levine karakterét, a copfos indián fejessel trécsel amolyan benyalósan, és közben Ace-t kutyázza, de hiába. Átvágnak a kaszinón, és közben a kedves rendező bevágja nekünk azt, ahogy a jó halászemberek Israel porhüvelyét apró darabokra szabdalják, a darabokra láncot applikálnak, majd a vértől iszamós néhai Mr. Israel az óceánban végzi, ahonnan a büdös életbe' nem kerül elő. A főnök és Isadore beszélgetése célegyenesbe fordul, Isadsore pénzt ad át az indiánnak, nagyjából megvesztegetve ezzel, a cél persze az, hogy a kaszinó beköltözzön a lóversenypályára, és ehhez kell szavazatokat venni, vagy mi. A kis tranzakciót kamerákkal figyelik és veszik fel, a DVD-t az élégedetten mosolygó Gus kapja meg valami technikai helyiségnek kinéző sufniban.

Ace visszaaludt, Gus ébreszti, minden oké az indiánokkal és még Israel is írt egy emailt. Olyan cirkalmas, hogy olyat élő ember nem írt 50 éves kor alatt, Israel lemond benne, arra hivatkozva, hogy nem bír kétfelé hazudni. Na, ezt kinyírta Mike, állapítja meg Ace, és ideges lesz, még jó, baszkurálja a lelkiismeret. Közben telefon, DeRossi jön, éppen fel a szobába. Nahát, mondja belépve a lakosztályba, micsoda emailt ít nekem ez az Israel gyerek, mit tudtok róla? Ace még idegesebb lesz, menjünk lovat nézni, az jobb lesz. A dokinő Eduardót fuvarozza, és megy Escalante lovait nézegetni, de késve, azért lebasszák, mi van már, verseny lesz, te meg itten pesztrálod ezt a szerencsétlen kölyköt. Walter lovára Ronnie száll fel, Rosie ad neki pár tanácsot, de a zsoké beszól, mert köcsög.

A dokinő éppen az egyik lovag vizsgálja, amikor az kirúg az egyik hátsó lábával, hasba, persze, hiszen terhes a nő, és ha már dráma, akkor legyen rendesen, ugye. Első blikkre jól van, de én láttam már elég sorozatot ahhoz, hogy tudjam, ebből a magzatból nem lesz lovász. Walter ideges, mert fut a lova, közben meg ott van a csávó, aki jelezte, hogy a ló az övé, és neki elege van ebből a faszságból, majd jól megmondja neki, kurvaannyát. Amikor Nolte ideges, még kevésbé lehet érteni, amit beszél, pedig az alapesetben sem világos. Az ügyvédember, akivel tárgyalt az előző részben, lenyugtatja, majd megbeszélem én ezt az egészet, lesz ugye egy egyeztetés, ha lehet, ott nem kéne büdöskurvaanyázni. A ló legalább Ronnie alatt fut egy nagyot.

Ace-ék megérkeznek a pályára, irány Escalante istállója, aki zizeg már reggel óta, mert dolga van, hatszáz, erre jönnek ezek az öltönyös köcsögök, puta madre. Gus félrevonja Escalantét, látszólag barátságosan nyakon ragadja, de mi látjuk, hogy a szart is kiszorítja éppen belőle, és megkérdi, hová vonulhatna el DeRossivel nyugodtan beszélgetni, Escalante kicsit hepciáskodik, de amit a nyakát kicsivel jobban szorongatják, menten eszébe jut a megfelelő hely. Ace lelép, Gus és DeRossi megy beszélgetni egy fémkonténer szerű izébe, ahonnan DeRossi nemigen jön ki éléve. Escalante elkíséri a kocsihoz Ace-t, aki kiböki, hogy 30 éve tőle vette a répát New Yorkban. Escalante nem emlékszik, Ace azt is elárulja, hogyan nyomta be lovásznak, és kis híjén nem találja az autóját - mi van, tán szenilis? Gus közben pár pofont helyez kilátásba DeRossinak, és elveszi a telefonját.

A degeneráltak lovakról beszélgetnek, mi másról, Marcus ideges, mert Escalante nem törődik annyit az ő lovukkal, mint Ace csikójával, hiába magyarázzák neki a többiek, hogy nem ugyanaz a kategória, az övék 75 000 dolláros, a másik egymilliós versenyben indul, szóval csitu van. Escalante jön hírrel Joey-nak, túlsúlyos a zsokéd, genyó, öt dekával. Egy plusz banán, nesze neked verseny. Az a Rosie nevű, az tudja hozni a súlyt? Tudja. Na, akkor szóljál neki, de izibe. Joey balra el, örülve. Walter és az ügyvéd a lóügyben üldögélnek a versenyirodában, ott van a faszi is, aki felnyomta. Bowmaqn, mert így hívják, papírokkal igazolja a ló származását és a nevelési költségeit, amiket Walter nem fizetett ki. Nem hát, ingyengrátisz kaptam az Ezredestől, kezet fogtunk, vittem. Bowman előhozza a lógyilkosságot is, mire Walter kis híján agyvárzést kap, kurvaanyádbazdmeg, morogja, vagy valami hasonlót, nem lehet érteni. Bowmannek pénz kell, Walter nem akar fizetni. A versenybíróság hamar kimondja: Walter a tulaj, kész. Bowman rááll a szopórollerre.

A dokinő magzata egyelőre rendben, hívja Escalantét, aki aggódik. Ace megy valamerre a kocsival, DeRossi meg a konténerben próbálja meggyőzni Gust arról, hogy álljon Mike mellé. Ha nem fogja be a száját, Gus agyonveri menten. A pályán a derbi pályabeosztását sorsolják, Walter lova az egyesen, Gusé a kettesen, fasza. Ronnie az öltözben egy műlovon gyakorol, ilyet sem láttam még baszki, csak gyerektől a vidámparkban. Leon súlya sok, de kapálózik, Joey azért elmondja neki, hogy Rosie megy helyette, a csaja. Leon ideges lezs, ez ebben a sorozatban minden szereplőnek sajátossága. Ace is az éppen, mert nem a navigációs szoftverre hallgatott, hanem saját magára, és beragadt egy dugóba. Na, Rosie is megtudja, hogy neki kell lovagonia, természetesen utolsóként, miért is ne. A dokinő a kórházban kártyákzik Eduardóval, amikor kap egy hasi görcsöt és mindenki izgatott lesz. Mondtam én.

A pályán Naomi is ott van a degeneráltakkal, Marcus ettől ideges lesz, mert naomi éppen most nyert nyert 45 dollárra 720-at, és ez nem tetszik neki, mármint az, hogy Jerry egy újabb valakit hoz be a kis négyesbe. Ronnie megy ki lovagolni, de még nem a derbire, valami előfutam lesz, egy szarabb lovon. Walter magában beszél az istállóban, pont akkor, amikor Rosie jön, és elmeséli, hogy Escalante adott neki egy lovat, mármint lovagolni. Mon Gateau-t fogja ülni, a degeneráltak lovát - de nem a derbiben, a 75 000 dolláros futamban. Ace Mike-hoz ment a kocsival, és mire megérkezik a kikötőbe, már kibaszott ideges. Ronnie elindul a futamon, és elöl megy, ahogy kell neki, de mivel egy szarfaszú, ezért majdnem elkúrja, de a végén csak nyer. Még Roise is elismeri, hogy Ronnie fasza zsoké.

Ace felmegy Mike hajójára, aki azzal fogadja, hol van DeRossi, baszod? Ace elküldeti a nőket, és azzal nyit, hogy mi mást mondott neked Israel, mint én? Semmit, de érdekes volt tőle is hallani. Erre te kinyírod, mi, kérdi Ace, mert egy idióta vagy. Ugyan, írt emailt, elment, mert baszkurálta a lelkiismeret. Kinyírtad, mondja Ace, és ez nem is érdekelne, de felelős vagyok én is, szóval nem lesz érte válaszcsapás (DeRossi fellélegezne, ha tudná). Viszont a bizniszből, na abból kimaradtok, húzzatok a gecibe. Mike megemlíti, hogy Ace korábban nem volt ilyen a társaival, és mintegy mellékesen megkérdi, mi van a lemezen, amit Ace odanyújt neki - hát az, ahogy a kis társad meg akarja vesztegetni Sacramento törvényhozását, az. Szar egy nap az, amikor te jössz elő a törvénnyel, Ace, mondja Mike, mire Ace feláll, ez egyszer megúsztad, tartsd magad távol tőlem, szevasz.

Bowden csak nem hagyja békén Waltert, mire az kiborul, az isteneit már, az Ezredes meghalt, a farm bebukott, erre a gyerekei bebiztosították a csudacsikó apját, és azt hazudták, a falat rúgta szét, azért tört el a lába. Szóval húzzál a faszomba innen. Jó, majd amikor elmesélem a történetet a sajtónak, és megmutatok nekik egy tanúvallomást, amiben mindketten tudjuk, mi van, csak maguk, nézők nem, de ez nem is baj, mert nem lesz második évad, szóval kit érdekel ez a sztori, na szóval majd akkor más lesz a helyzet. Walterben felmegy a pumpa, és kicsit megveri a csávót. Ace eljön DeRossiért és Gusért, és nem mond semmit neki, DeRossi meg csak most jön rá, hogy az egészet azért csinálta Ace, hogy Mike gyanakodjon rá és széjjelverje a fejit egy kristályhamutartóval, tán van is neki egy, ami pont alkalmas erre a célra.

Leon a kocsmában Ronnie mellé ül le, akivel eddig csak baszogatták egymást, tán most jóbarátok lesznek? Leon kér valami szert, amivel fogyni tud, de Ronnie nem ad neki még csak tanácsokat sem, mert, mint mondja, nem kúrja el élete második nagy lehetőségét (az első a Kentucky Derby volt, amit nem mellesleg megnyert). Escalantét a kórházba hívták, beszél a nővérrel, a babát próbálják megmenteni, gondolom műtétileg. Na ez az, ami nem szokott összejönni. A dokinő elég szarul fest, bent is marad a kórházban, Eduardo meg mehet Escalantéval haza. DeRossi magyarázkodik Mike-nak, én nem köptem, baszki, hidd el. Elhiszem én, mondja Mike, és közben lassan DeRossi széke mögé sétál, mire az úgy pattan fel, mintha egy méretes műbránerrel kezdték volna el alulról az ánuszát izgatni. Nincs még ez lefutva, mondja Mike, kicsit felturbózzuk Ace tervét, ő meg nem tehet semmit.

A degeneráltak arról beszélnek, mi lesz Mon Gateau sorsa, Jerry szerint ha jó lovasa van, akkor két éven belöl nekik már nem kerül semmibe. Rosoe pedig fasza lovas, ráadásul jó oddsokat adnak a lóra így. Escalante a kölyökkel tévézik, Gus pedig egy fotót mutat Ace-nek, a múltkor, amikor az indiánokkal találkoztál, egy chicagói bérgyilkos is ott figyelt, mert Mike ki akar nyíratni. Ugyan már, legyint Ace, de Gus ragaszkodik ahhoz, hogy innentől nem mehet egyedül sehová. Sőt, még a szállodai ablakba se álljon ki csak úgy. A finálé ütős lesz.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Befutóról még itt olvashat híreket, információkat:

Címkék: befutó
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2012.03.28. 14:21:06

jó rész volt ez is, meg az utolsó is.
hüpp!
süti beállítások módosítása