Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x03 - Kiforgatom a sarkából a világot

2012. március 26. 18:00 - Zsoofka

Carlos és Susan egymásra-találásával nyitunk. A két szorongó lélek megosztja egymással paráit és képzelgéseit. Versenyeznek, kit nyomaszt jobban a gyilkosság. Azt hiszem döntetlen. Susant a rendőrcseszegetésért 15 óra közmunkára ítélik, ráadásul nem mondhatja el a hites urának. Carlos elmondhatja Gabynak, de az meg unja. És gondolom ennek hangot is ad, amolyan Gabys módon. Ők ketten (C és S) bezzeg szavak nélkül is. Miközben sétálnak haza, könyvajánlót hallhatunk: „Ne bántsátok a feketerigót”. Szerintem inkább ne gyilkolásszunk a nappaliban és akkor nincs para. A séta végén Liptai művésznő felhívja a figyelmünket az ablakban leskelődő sittes férjre, akinek az arcára van írva mire gondol a két turbékoló feketerigó gerle láttán.

Gaby jön kényeztetni Breet, „sajnálja” hogy szakítani kellett a Detektívvel. De a vigaszturmixot végül megtartja magának, mert a Detektív nem épp szakítós fejjel jön le a lépcsőn. Pasi el, Bree vázolja a szitut: Szerinte a Detektív írta a Mary Alice levelet, amelyben finoman közlik, hogy a tiktok nem tiktok és tudommittettéltavalynyáron Bree infója Paul Youngtól van, aki mindig felbukkan ebben a sorozatban és a legritkább esetben a JÓ oldalon. De most tőle van az infó, hogy Chuck fiú tud a levél eredetijéről. Bree és Gaby szerint jobb házon belül tudni, amíg ki nem derül mit tud pontosan. Gaby kiosztja a feladatot: meg kell detektívkedni a Detektívet és ki kell deríteni kimitttud.

Renéenek épp kurva jó dolga van, Friedrich masszírozza. Jön Lee, kedvesen beinvitálódik („HÚZZEL”). Leenek is bejön a masszőr, de nem talál a szimpátiája viszonzásra. Lee Renée segítségét kéri, cicitartó ügyben a nagykislánya számára. Kellene egy nőnemű, aki elmegy a gyermekkel melltartót venni, mert Lee férje épp oda van kenyában és ponn most nőtt ki a kislány melle.(Mint a klasszikus viccben: Huss a csiga…. Mert ez nem ér rá, míg Bob hazaér. Nekem is nőtt már ki, de úgy emlékszem eltartott pár hónapig. Mindegy). Most kell a melltartó, menjenek bótba. Renée húzza egy kicsit a száját, ahogy csak ő tudja, mert ő aztán nem tesz szívességet, de elvállalja a FELADATot. Lee testhelyzete, ahogy befekszik a masszázsasztal alá, könyörögni, 10 pont.

Renée Lynettet is el akarja vinni soppingolni, de az nem ér rá: fagyival, fehérborral és pzsdobozzal várja a húgát, Lydiát, a Szerencsétlenséget, akit valószínűleg össze kell kaparnia mert ikszedjére elcseszte az életét. Csengetnek, Renné kimenekül hátul („Útálok sírni látni másokat”), az ajtóban Lydia, nem Szerencsétlenségnek álcázva magát, sokkal inkább kiegyensúlyozottnak. Enyhén hippis külsővel, a fehér blúzán NEM KALOCSAI MINTA, megnéztem. Hozta a Rasiját is, akinek meg nem rasis a külsője, de vőlegény. Lydia, a kiegyensúlyozott Szerencsétlenség előhúz a táskájából egy doboz fagyit és egy üveg bort. Mert végre most nem ő van szarban és igen, most Lynette vág szerencsétlen arcot, talán azt gondolja: van elég bajom, most még ez a hülye picsa is idejött sajnálni engem.

Susan érkezik haza. Hogy Mike mit csinált a konyhapulton, az számomra nem derült ki, de a pólója olyan mocskos, mit a kisfiamnak joghurtevés után. Susan lebukott: kiderült a közmunka, telefonáltak a rendőrségről. Ráadásul Susan férjét le mistersolisozták, ami kb. a legjobban fáj neki. Kiderül: Carlos hozta ki a rendőrségről Susant. De nem, felesleges Delfinonak aggódni, csak azért sétáltak az iccaka, mert nem bírtak aludni. Carlosnak problémái vannak és nem, Susan nem mondhatja el mik azok. Mike elrohan, kiakasztotta a sumákolás.

Lynettéknél családi idill, az ifjú pár (Rasi és Lydia) főznek valami beazonosíthatatlant és közben boldogítják a házigazdát a megismerkedésük történetével. Rasi jógaoktató, Lydia jógahallgató, így találkoztak. Itt két említésre méltó jelenet van: Lídia köve, ami megszólította Rasit és amivel eljegyezte Lídiát. És Lydia no alcoholic bora, amitől még csak be sem lehet baszni, pedig úgy talán jobban el lehetne viselni ezt az idillt. Csodás az univerzum, de Lynette azért csak elővesz egy üveg sört a hűtőből. Kit hülyít Lydia? Azt nem tudom, de rátesz még egy lapáttal: Majd ő meg a Rasi, aki meditációs izé, segít túlélni Lynette házassági csődjét. Na ez már sok volt a jóból, Lynette nem akar jurtába menni, nagyon nem.

Susan fest, munkálja a közt, közben még csesztetik is. Carlos” véletlenül” pont arra jár, beáll segíteni, hogy tudjanak szüttyögni.

A plázacicák hazaérnek a cicitartóvásárlásból. Mindketten boldogok. A kiscsaj nemcsak fehérneműt, sminket is kapott, ami a Lila Akác közben az epresszájfény lánykori neve. (Ez azért mókás, mert ez a szájfény már az én négyévesemnek is megvolt. ) A lényeg: a kiscsaj és Renée lájkolják egymást. Leenek meg kerekednek a mellei szemei.

Bree főz, kavargat valamit. Jön haza Chuck. Bree rábízza a kavargatást, ő megy fel a szobába kutakodni. A táskában meg is találja amit keresett (?): egy fényképet az ő (Bree) kezéről és egy tasakot, rajta az ő (Bree) nevével. A kutakodás eredményét meg is osztja Gabyval, akit nem az IQ-jáért szeretünk. Szerinte a képről újlenyomatot akar venni Chuck, a zacsiban meg valami tárgyi bizonyíték van. Megszületik a terv: el kell lopni a szajrét, Bree sétálni viszi este a Detektívet, Gaby lesz a besurranó.

A kiscsaj megint Rennénél időzik, aki a törtszámítás hasznosságát ecseteli neki. Jön Lee, féltékény, kiscsaj irány haza. Renné vallomása: a kiscsaj hatására már majdnem akar saját gyereket.

Lynettéknél tovább csöpög a bájtól az este, Lydia játsza az agyát, megváltozott és Lynettet is meg akarja váltani. Körülveszi a szeretetbuborék (!), ami aztán hamar kipukkan. A két tyúk egymásnak esik, ahogy csak lánytestvérek tudnak. És igen, Lydia kárörvendeni jött. És igen, Rasi ezt végighallgatja. És nem, nem tetszik neki az asszonykajelölt eddig rejtett énje. Lehet szavazni: az álszentség vagy ez a kiabálás e a cikibb. El fog fogyni mindkét adag fagyi, még kevés is lesz. Reggel Szerencsétlen Lydia fagyi mellé borral nyit, neki Rasi lett volna a nagy ő és szereti, de tényleg. Csak az a baj, hogy Rasi nem kíváncsi rá, az energiája nem kívánatos a jurtában.

Lee jön, keresi Renéen a kiscsajt. Elhangzik az „M” betűs szó. Mamahiány van. Lee fél, két apa nem tesz ki egy mamát. Renée nyugtatgatja: Lee remek anya, lesz ez még így se.

Féltem, hogy be kell menni a jurtába Rasival. Lynette megteszi helyettünk, Rasi és a 6órája meditáló banda legnagyobb örömére. Rasi, enyhe ráhatásra (L. énekelni kezd), hajlandó beszélgetni vele. Kiderül, Rasi Herbert olyan családból jön, ahol a L+L folklórműsor mindennapos gyakorisággal ment, ezért menekül(ne) a szituból. Lynette meggyőzi, adjon még egy esélyt a Szerencsétlennek. Mr. Álszent a beszélgetés végén még egy cigit is kér az elképedt nőtől.

Otthon Lydia megint sugárzik a gyönyörtől, ki vannak békülve. Most megint Lynettet boncolgatják, aki szereti megerőszakolni a kapcsolatait. Ha ezt felismeri, az már fél siker. Valami csizmás hasonlattal éltek, de ezt inkább hagyjuk, mert hányok mindjárt. Én arra szavazok, hogy az álszentség (lsd. fenn).

 

Susan és Carlos még mindig fest. Még mindig / Már megint a feketerigónál tartanak, de még mielőtt nagyon belemelegednének, persze pont arra jár Mike, erre cseppet sem feltűnően elbújnak egy furgonban. Mike leápolja Carlost, aztán Susan fogja leápolni Carlost, aztán Susannak és a Mike-nak beszélnie kell.

Bree tűkön ül, várja a Detektívet, menjenek sétálni, Gaby meg jöhessen besurranni. De változik a terv: Breet viszik vacsizni, meglepiből. Pedig Bree már nagyon nem akar meglepődni. Az étterembe beesik Gaby is, kilopja a zacsit a rendőr zsebéből. A mosdóban kibontják a szajrét, benne egy jegygyűrű. Ezért kellett a kézfotó, méretügyileg. Bree jobban megijed így, mintha egy hullacsont került volna elő a zacskóból. Nem akar Detektívné lenni, tapintatosan le fogja építeni. Mert ebben a sorozatban van olyan, hogy valakit tapintatosan le lehet építeni. Bree! Nem emlékszel a gyógyszerészedre?

 

Mike baljóslóan ül a kanapén, issza a viszkit. Jön Susan, de nem egyedül. Gyónni sem egyedül fog, Carlos segít elmondani az igazat. Progresszív vacsora volt (hogy fér el két ilyen szó egymás mellett?), amikor Carlos megölte a szimpatikus mostohaapát, a csajok meg elásták az erdőben.

Bree próbálkozik a tapintatos leépítés meghonosításán a sorozatban. Hááát most sem fog összejönni. Chuck nem az a típus akit bárhogy is le lehet építeni. Chuck csodálatos, Bree élvezte, de nem, nem akar ásókapanagyharangot. A Detektív fenyegetőzik egy sort, majd elrohan.

 

Clau a leplezésről szónokol lezárásképp, dicséri e téren a Lila Akác -özt. Kiderül: van aki leplez, van aki leleplez. És van Susan, aki nem bír magában tartani semmit. Még jó, hogy a zura jártas a gyilkosságok terén.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2012.03.27. 13:10:12

csak azt szeretném mondani, hogy ujjujjujjujjlenyomat.

És tök jó, hogy végre van szülfelhogyvolt, most már nyugodt szívvel alhatok a reklám után, mert vannak hétköznapi hősök, akik fennmaradnak és végignézik helyettem :D :D :D

belekotyogok 2012.03.27. 14:24:31

@mokamini: nem baj, vicces is, meg örülök neki nagyon, tényleg. :)

Zsoofka 2012.03.27. 14:45:53

@belekotyogok:
Örülök, hogy tetszik, te vagy az első kommentelőm :) Csak az a ciki, hogy rögtön helyesírási hiba miatt....
De ha tetszik, akkor az tök jó!

belekotyogok 2012.03.27. 14:54:34

@mokamini: Amúgy is írtam volna. Tudom, vagyis sejtem, hogy mennyire fontos a visszajelzés. :)

Ditti82 2012.03.27. 19:27:03

Lee mindent vitt. :D

Zsoofka 2012.03.27. 19:40:48

@Ditti82:
A pasi szinte lubickol ebben a szerepben. Nagyon jó a szerep is, a színész is! :)
süti beállítások módosítása