Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pan Am 1x06 - The Genuine Article

2012. március 26. 12:00 - CYR

Eddig: Szőke Kapitány meghúzta a Pan Am alelnökének luvnyáját, Vöröske a kémkedős mellékes által bepasizott, Tepsihomlok beszólt a reptéri sztyuvimérleg mellett acsarkodó Hitlerinának.

01.jpg

Szőke Kapitány Courvoisier ágyában ébred, amelynek éjjeli szekrénykéjén a nimfomán nőszemély és a Pan Am alelnökének negédes közös képe foglal helyet bájos rámában. Tepsihomlok Hitlerina és néhány illetékes oszt.vez. előtt izzad, amiért korábban vegzálta a légikisasszonyok súlyát felügyelő pitbullt. Tepsi minden megalázkodása ellenére a verdikt az, hogy egy hajszál választja el a kirúgástól, és amíg ezt a vezetőség át nem gondolja, addig a szájalós stewardess csak a földön illegetheti a terebélyes homlokát. Tepsi azért annyit kisír, hogy a két óra múlva induló brazil járaton még szolgálhasson, mivel köztudottan a csapatból csak ő tud portugálul. Ettől még lesz változás a személyzetben: Vöröskét a reptéren arról értesítik, hogy elveszett a himlő elleni oltásának igazolása, így ő viszont bukta a mostani utat, ellenben rögtön átadnak neki egy üzenetet, hogy csőtörés volt otthon, és a Richard nevű főbérlője kéri, hogy rögtön pattanjon haza. Vöröskének leesik, hogy Richard, az a New York-i Titkosügynök, szóval konspira van. Eközben pár méterrel odébb Címlaplányt fotózza a Life magazin, mert annyira jó volt múltkor, hogy most is tőle várják a példányszám növekedését, ezért egész úton elkísérik. Tepsi elhatározza, hogy nem marad ki a jóból, és bekerül a magazinba, hogy ezzel javítsa rönoméját a cégnél.

Első Tiszt a rajtra készülő gépen SZK-t kábítja azzal, hogy olvasott valami könyvet, amivel meg lehet érteni a nők lelki világát, és ettől majd mekkora májer lesz csajozáskor. Mellesleg megjegyzi, hogy az ablakból látja Courvoisier-t érkezni a fedélzetre, és tényleg. Tepsihomlok az utastérben igyekszik minél több vakuvillanáshoz odatolni méretes búráját. Amikor Franciskának ecseteli, hogy Vöröske kiesése miatt ő mindkét osztályon izzasztja majd ólajtónyi homlokát, a francőzise leányzó meg is jegyzi kedvesen, hogy csak a kattogó fotóapparát miatt tüsténtkedik ennyit.

02.jpg

Ennek örömére visszacaplatunk abba az időbe, amikor Tepsi még nem Pan Am kékben feszített, hanem kis köténykében támasztotta a pultot egy restiben valahol az út szélén, 1959-ben, a Nagy Gatsby-t olvasva. A múltidézés egyetlen előnye, hogy Tepsi névadó testrészét frufrunak nevezett hajászati megoldás takarja. A főnökeként tevékenykedő idősebb tányércepelőnő fel is rója neki, a könyvbújást, de Tepsi váltig állítja, hogy ez juttatja majd ki innen. Miután már a portugál szakácsnak is feltűnik a hevesen munkakerülő leány, Tepsihomlok feldúltan szervírozni kezd, majd egy vendég nyomába ered, akit a parkolóban simpföl, hogy csak 3 cent borravalót hagyott az asztalon. A kamionsofőr valami keményet ihatott, mert elbölcselkedi, hogy ő már a háború után is teherautót vezetett, és akkor a továbbtanulására gyűjtött, meg már akkor is itt kávézott, és tíz évre rá ő még mindig kamionozik, bent meg a vén pincérnő még mindig pincérnő, arról nem is beszélve, hogy még vénebb. Naszóval azért adott kevés jattot, hogy ne bátorítsa Tepsit a pincérkedésben. A szpícs annyira betalál, hogy Tepsi felkapaszkodik az induló teherautóra, és Lószarfalvából a Nagyváros felé veszi útját.

03.jpg

A „csőtörés van otthon" titkos jelszó feltehetően a „találkozzunk a parkban" akció fedőneve, ugyanis Vöröske az említett zöldövezetben mítingel NYT-vel. Az összekötő nem túl vidám, fel is hozza, hogy a kémnő tartós összefekvésben leledzik az előző megbízatásának egyik szereplőjével, aki történetesen a jugoszláv nagykövetségen dolgozik, Tito bácsi meg ugye nem annyira a felhőkarcolók barátja, hanem inkább a hagymakupoláké. A lecseszésből azonban feladat lesz: Vöröske Nikója NYT szerint elutazik a héten, tessen megtudni, hogy hová és miért, meg hogy ez a Nikó gyerek amúgy kivel is van igazán. Ehhez a CIA munkaeszközként két belépőt biztosít Vöröskének egy vidámparkba, pofám leszakad. James Bondnak bezzeg a tengerentúli titkosszolgálat legalább egy szelet rágóguminak álcázott interkontinentális rakétát adna ilyenkor, csak szólok.

04.jpg

Addig-addig szarakodtunk a múltban meg New York-ban, hogy a repcsi időközben landolni kezdett Rio de Janeiró-ban. A Life fotósa berzenkedik, hogy Címlaplány mindig pózba vágja magát minden kattintáskor, mire Tepsi lecsap, mint egy gatyásölyv, hogy ha a fényképész laza sztyuvikat akar látni, úgy tartson velük akkor, amikor lekerül róluk az egyenruha. A kerekedő szemű fotóriportert gyorsan biztosítja arról, hogy a Rióban való csatangolásról beszél, nem leszbipornóról, majd kerek perec könyörögni kezd, hogy szüksége lenne egy kis rivaldafényre, hogy ne csapják el a cégtől. Üzlet köttetik: Tepsi segít lelazítani Címlapot, cserébe róla is lesz néhány kép az újságban. Ezután Tepsi, Franci és Címlap hármasban csetelnek a konyhán, egyúttal – ahogy az előző epizódban a fiúk – ők is megállapítják, hogy a pilótafülkébe otthonosan benyitó Courvoisier nem gyors- és gépírásban jeleskedik a Pan Am alelnök irodájában. Előbbi luxuskurva a cockpitben Rióval kapcsolatos keresztrejtvénnyel fárasztja a légiszemélyzet hím tagjait (és direkt írtam külön), eközben elköpi, hogy főnöke, az alelnök is ott lesz a városban, a Life magazinos fotózás szervezése végett. SZK a felhők között nem felhőtlenül boldog a felismeréstől, hogy a konzumpoligám nem csak az ő két szép szeméért repült Brazilba.

05.jpg

A vurstliban Vöröske a céllövöldében elejtett plüssmackó kapcsán kideríti, hogy Niko – legalábbis azt mondja – Zágrábba megy családlátogatni, a játékmedve meg az unokahuginak lesz, mert odahaza nincs maci, a rokonság csak igazi farkasokat ölelgethet. A vidámpark jóskuckóját meglátva Vöröske kémnőileg a Nikó tenyerét kéri, és jól kiolvassa, hogy valami megosztani való titok lappang itten, a jövőbeni Vészhelyzetsztár viszont nem kommunista hadititkokat zanzásít egy percben, hanem szerelmet vall Vöröskének. Smár, és a mackó is átadásra kerül – jugó unokahuginak ezek szerint marad Akela.

06.jpg

A riói szállodában kiderül, hogy Courvoisier és SZK egymással szomszédos szobát foglaltak. Ennek örömére előbbi dugna, utóbbi viszont féltékenykedik egy sort, és közli, hogy a Monte Carlo-i légyott jó poén volt, de ez már kezd veszélyes lenni, és hagyják a kopulálást New York-ra. Így is lesz, Courvoisier egyedül megy be a szobájába. Címlaplány és Tepsihomlok krokodilbőr retikült keres Vöröskének, a fotós meg csattogtat rájuk, de unja a témát, és négyszemközt figyelmezteti az extrahomlokút a megegyezésükre, aki ezen megtáltosodva kerít egy aligátortáskát Címlaplánynak olcsóért. Ismét Tepsi múltjában találjuk magunkat, Pan Am egyenruha még nincs, a jótékonyan takaró frufrut viszont már a tarkó irányába erőszakolja egy hajpánt. Tepsihomlok adminisztratív melóba kezd a Berkeley egyetem tanulmányi osztályán, és mindjárt egy Pan Am táskás diáklány toppan be hozzá, hogy leadja a világirodalom kurzust, mert ahelyett sürgős repülnivalója van. Tepsi egyrészt elámul, hogy a sztyuvizás milyen jó lehet, másrészt pedig a távol levő leány nevében beül a világirodalomra, és – mivel olvasta a Nagy Gatsby-t – mindjárt szerez is egy jópontot a tanárnál.

07.jpg

SZK, ET és Franciska a hotel bárjában ejtőznek, mire beállít Courvoisier és Alelnök, akik meghívják őket vacsira. ET a brazil lányok utáni futkosási szükségleteire hivatkozva távozik, de Franci és SZK csatlakozik a majdnem legfőbb főnökhöz és áltitkárnőjéhez. Tepsihomlok és Címlaplány eközben az őrszobán végzik, aminek oka a „teherautóról leesett" specifikációjú krokogyilusretikül, meg egy hasonlóan lopott Rolex, amit Címlap ET-nek vett szintén nagyon jutányosan, a múlt epizódban a jegygyűrűjéért leadott helyett. Címlaplány azon nyavalyog, hogy az egyedüli portugálultudó Tepsi egy szót sem szólt a letartóztatásuk ellen, meg azóta sem, és legalább most menjen oda sírni a zsaruknak, hogy telefonálhassanak a Pan Am-es spanoknak a szállodába. A Pan Am-re a rendőrök felkapják a fejüket, Tepsi azonban bevallja, hogy nem tud portugálul, legfeljebb csak pár szót, hogy visszaszájaljon egy konyhafőnöknek. Címlapnak leesik a csinos álla, hogy Tepsi egy kamugép. Na, ha már a kamuzásnál tartunk, a múltban az álnéven egyetemistáskodó Tepsit a tanár leleplezi, hogy a feltűnő homlokú különböző embereknek kiadva magát jár be órákra, és írja meg a dolgozatokat. Szembesíti vele, hogy igazából tud keményen dolgozni, ha akar, meg állítólag okos is.

08.jpg

Az étteremben, Rióban Francinak feltűnik, ahogy Courvoisier az Alelnök szeme előtt cicázik alig leplezetten SZK-val, ezért beégeti a ribit franciából. A két nő szertartásosan a mosdóba távozik, az Alelnök meg megragadja az alkalmat, hogy bizalmasan beszéljen SZK-val: elrebegi, hogy nyilván a kapitány is tudja jól, hogy Courvoisier nem a titkárnője, de mégis mennyire szereti, és ezt SZK a legtöbb férfival ellentétben biztosan megérti. Ezalatt New York-ban Vöröske és Nikója egy bárban Martin Luther King beszédét nézik a tévében (tehát 1963. augusztus 28-a van), a jugó pléhboj meg elérzékenyülten közli, hogy ez milyen bátor figura, és neki is van egy ilyen rokona otthon, ahol az ilyen embereknek nem adatik meg valami hosszú élet. Vöröske nekiáll ütni a vasat, úgyhogy jön a folytatás is Nikótól: itt Amerikában van remény, otthon, Jugóban meg Tito reformál ugyan, de attól nem lesz jobb semmi. Az elfátyolosodott szemű pléhboj a zenegéphez menekülne, de Vöröske nem hagyja annyiban, monddelmibánt. Nikó szerint a Martin Luther Kinget hallgató tömeg nagy kockázatot vállalt a jó ügyért, mire Vöröske bedobja, hogy szerinte ha Niko tenni akar valami jót, akkor biztos nem késő még most sem nekifogni. Ez a légi kémnő lassan jobb lesz mint egy átnevelőtábor, vagy a YMCA. Rióban eközben Courvoisier SZK ajtaján kaparászik, és sajnálkozik erősen, de az ágyban fekvő kapitányt ez nem hatja meg, így a ribi könnyes csókot lehel a réz ajtószámra, és továbbáll.

09.jpg

Címlaplány a rendőrségen egy portugál zsebszótár segítségével próbálja összeállítani védőbeszédét, miközben nem mulaszt el epés megjegyzéseket tenni Tepsi nyelvnemtudására. A szótárra támaszkodva éppen beszédbe elegyedne a zsarukkal, amikor belibben ET azzal, hogy a rendőrök a Pan Am főnököt keresték telefonon a szállodában, és épp ő volt a közelben. Letesz egy rakás lóvét, amire a biztos úr helyeslően bólogat, viszont amikor felvenné a neki szánt Rolexet, arra már fejrázás a válasz. Az őrsön maradó karóráért cserébe Tepsi múltját kapjuk, ahogy lekési a Pan Am válogatást, de az onnan távozó interjúztatóknak lenyom egy hatalmas szöveget (benne azzal, hogy tud portugálul, és tanult a Berkeley-n), így megkapja az állást. A riói hotelszobában azonban már bűnbánó arccal mászik elő a fürdőből, Címlaplány pedig rá se nézve oltja le a villanyt. Ezt mondjuk minden előzmény ismerete nélkül is megérteném.

10.jpg

Vöröske tanúja lesz, ahogy Nikó a New York-i lakásában idegesen lecsapja a telefont, miután jugóul karattyolt bele. Azt mondja, hogy a nagybátyját valami koncepciós perbe fogták otthon, és ahogy az Titóéknál szokás, kényszerítették, hogy aláírjon egy vallomást, szóval el fogják ítélni, ezért neki Belgrádba kell mennie. Vöröske aggódva kérdi, hogy Nikó veszélyben van-e, mire a válasz, hogy Titó egy egész nemzetet sodort veszélybe. Vöröske sebtiben viszont-szerelmetvall. A hazafelé tartó gépen Címlaplány próbálja jóvátenni, hogy rendőrségi ügye miatt hiába várt rá a fotós Rióban, és a fiatalember hajlik is az engesztelésre, randi van kilátásban. Tepsi elől viszont még a repülőn is menekül a Life-borító állandó szereplője. Minden homlokok legnagyobbika ezért kétségbeesésében az Alelnököt próbálja levadászni néhány jó szóban reménykedve, de az tőmondatokban elhajtja. Ez jó apropó arra, hogy Tepsihomlok és Címlaplány a konyhában fussanak össze. Tepsi bocsánatkérésképpen előadja, hogy róla egész életében senki nem gondolta, hogy viszi valamire, egyedül ő maga, és egy csomószor kamuzott, meg trükközött, aztán ha lebukott, továbbállt valami jobb felé, de most nincs neki jobb, és az nem lehet, hogy kirakják a Pan Amtől, mert ez a legjobb. Sajnálkozás, az epizód kötelező könnyei.

11.jpg

A parkba Vöröske és NYT újabb csőtörést beszéltek meg, ennek során Vöröske elmondja, hogy Niko Belgrádba megy családot menteni, nem komcsi, utálja Titót és szereti a Frankie Valli and the Four Seasons-t. NYT megelégedéssel nyugtázza, hogy Nikó bízik Vöröskében, és utasítja az ügynöknőt, hogy ez maradjon is így, és oldja meg, hogy Nikó az amcsiknak kémkedjen. Vöröske ezt nem akarja, de NYT azzal hagyja ott, hogy ez nem is nagy meló, tudván, hogy Nikó Titót bitó alá állítaná seperc alatt, ha tehetné. Egy másik érzés bonyolódásáról is jelentünk: érkezés után Courvoisier a kiürült gép pilótafülkéjében keresi fel SZK-t ismét sajnálkozni az étteremben történtekért, és közli, hogy beleszeretett a légisofőrbe. Mindezt Tepsi az ajtó mögül hallgatja, majd amikor elhagyná a repteret, a főnökéhez rendelik. Mielőtt odamenne, meglátja azonban az Alelnököt, és üzletet ajánl neki. A következőkben Tepsihomlok a Pan Am központjában fut össze Hitlerinával, aki bosszúsan jegyzi meg, hogy a kirúgás küszöbéről egy új barát mentette meg a vezető légilányt, majd Tepsi céges portugál nyelvórán vesz részt, közben azért szégyelli magát.

Címkék: pan am
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása