Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x04 - Patkányetetés

2012. március 26. 10:00 - fuszulykavirág

Emberünk egy bankautomatánál ácsorog, ami nem ad neki pénzt, mert nincs miből. Így hát inkább betér egy olcsó kis üzletbe, nézegeti a képeslapokat, majd hátra megy a játékokhoz. Ekkor beront valaki, aki felborítja a képeslapos állványt, és fegyverrel fenyegeti a pénztárost. A támadót nem látjuk, a csóró fickó elrejtőzik a pult mögött, a pénztáros fegyverért nyúl, de nincs szerencséje: több lövéssel kivégzik. A csóró fickó még mindig a pult végén rejtőzik, egy telefon szólal meg mellette a padlón, de már egy rendőr jön hátra megnézni, mi zajlik ott.

Csóró Fickó a rendőrségen, ő az egyetlen szemtanú, Cary leül vele beszélgetni, és hirtelen furcsa irányt vesz a társalgás. A fiának keresett szülinapi ajándékot a boltban a fickó, azt mondta, nem nyúlt semmihez, csak ahhoz a játékpisztolyhoz, amit meg akart venni. De megtalálták az ujjlenyomatát a képeslapos állványon. Igen, azt is megfogta. Játékot akart venni, mégis a képeslapokat fogdosta? Imádlak Cary, de ez még nekem is túl erőltetett. Csóró Fickó le akar lépni, azt hiszi, ő szemtanú, de nem mehet sehova.

Alica fogja védeni a fickót, pro bono. Ki van akadva szegény srác, nem érti a szitut, Alicia beavatja, hogy igazság szerint nemcsak az ujjlenyomatokról van ott szó, hanem van egy szemtanú, aki látta őt, amint lelövi a pénztárost. Szembesítés következik, a szemtanú egy szemüveges, fekete pasi, az üveg mögül hesszeli a jelölteket. Cary, Alicia, meg egy ismeretlen nő is figyeli a szembesítést, a szemtanú pedig nagyon határozottan választja ki a Csóró Fickót. Cary előadja a szerinte történt eseményeket Aliciának: a fickó lelőtte a pénztárost, majd tanúnak álcázva magát elbújt hátul. A gyilkos fegyveren nincs használható ujjlenyomat, de a szemtanú meggyőző. Pénzt se vittek el, biztos nem volt rá idő.

Elinak nem kenyere az osztozkodás, teljes időben magának akarja Kalindát és Aliciát is. Will kategorikus kijelenti, hogy nem, Eli meg felháborodik, elvégre elég sok pénzt (ügyfelet) hoz ő a cégnek. Will és Diane megvitatja a helyzetet: nem adhatják oda Aliciát, ha nem ügyön dolgozik, azzal pénzt veszítenek. Ja, hogy Alicia éppen egy pro bono ügyet visz? Diane kifakad, nincs nekik erre pénzük. Eli azt akarja, segítsen neki Kalinda kipuhatolni a cégen belüli erőviszonyokat. Diane meg azt, hogy Will beszéljen Celeste-el (Will ex-csaja a múlt hétről), mert bár legutóbb elküldték, most mégis úgy néz ki, ha ő csatlakozna a céghez, az megoldaná az anyagi problémákat.

Peter bemutatja az ügyészségen az idegen lányt, aki a szembesítésen tűnt fel először. Imani a neve, és az ügyészek munkáját fogja monitorozni, hogy senki ne legyen elfogult semmilyen irányba. Will beugrik egy konferenciára, hogy összefusson Celeste-el. A múlt pikáns részleteinek felelevenítése után rá is térnek a lényegre, Celeste nem zárkózik el a társulás elől, de kemény feltételei vannak. Will megígéri, hogy egyeztet Diane-nel. Diane az irodában kihirdeti, hogy vége a pro bono ügyek világának, Aliciához pedig Julius ugrik majd be kisegíteni ebben az ügyben. Alicia szemei picit forognak, mikor meghallja a telefonban, hogy Will Celeste-el tárgyal, és Diane arra kéri, vesse be a sármját.

A tárgyalóteremben Csóró Fickó újra látja a családját, nagy a sírás. Cary keményen játszik, de muszáj is, Imani lesi minden mozdulatát, itt most nem lesz megértő az ügyész úr. Alicia kérdezi a szemtanút, milyen messze volt, mit látott. Közben Julius telefonon tartja a kapcsolatot Kalindával, aki a helyszínen ellenőrzi a tanú vallomását. Látta a férfit, aki lőtt majd hátrament. Esetleg kimehetett a hátsó ajtón az igazi tettes, de ahhoz kód kellett. Ezután egy nyomozó kerül a tanúk padjára, akivel kicsit vitatkoznak róla, hogy a fekete szemtanú vajon mennyire pontosan tud fehér elkövetőt azonosítani. Alicia eléri, hogy az ügyészség átadja a szemtanú által rajzoltatott portrét az elkövetőről, és a helyszínről készült fotókat is. Kalinda immár a fotókkal felszerelkezve átnézi a helyszínt.

Celeste és Will továbbra is a konferencián, alkudoznak, senki nem akar engedni. Celeste hirtelen Petert rántja be a társalgásba, és dobja be a közösbe az Alicia-témát. Mindenki próbál nagyon civilizált lenni, de a pasik nyilvánvalóan nem csípik egymást. Celeste csak tolja a házasság+munka+gyerekek témát, több mint kényelmetlen a szitu, Will ott is hagyja őket. Kalinda a helyszíni fotókon talált egy lottószelvényt, megkereste a vásárlóját, aki egy idős néni, és a fiának vette a szelvényt. Kalinda elkéredzkedik a mosdóba, aminek ürügyén átnézi a fiú ruháit, és talál egy boríték pénzt is. A fiú váratlanul betoppan, Kalinda meg lelép szó nélkül.

Eli Kalindánál próbálkozik az erőviszonyokat felmérni: Diane és Will a lényeg, de számít még Julius és David Lee is. Ha Diane-t akarja meggyőzni, David Lee felől próbálkozzon, ha Willt, akkor Alicián keresztül. Tiszta sor. Kalinda elmondja, mit tudott meg a lottószelvényről, Will pedig Aliciát hívja telefonon. Nagyon hiányoznak egymásnak, később össze kéne futni, beszélgetés közben meg Will elbambul, és arra figyel, hogy kivel találkozik éppen Celeste, és eközben kicsúszik a száján a végzetes szó: Szeretlek. Pár másodperc csend és döbbent, mentegetőzés, de hiába, ebből nem lehet jól kijönni. Alicia jól kezeli, nem veszi komolyan.

Celeste végre kiteregeti a lapjait: nem akar ő annyira betársulni Willékhez, valójában új céget akar alapítani, és azt akarja, hogy Will társuljon be hozzájuk. Willnek persze eszébe se jutna, de Celeste azzal csábítja, hogy a baseball ligák szerződéseit tárgyalhatná, ami vonzó ajánlatnak tűnik. Diane személyesen megy el a jogsegélyszolgálathoz, hogy lemondja a pro bono ügyeket, a lelkiismerete nem hagyta, hogy telefonon intézze. Nagy nehezen csak kiböki, mit akar, közben kiderül, hogy éppen igen szorult helyzetben van a jogsegély, de ez már csak így megy.

Will benéz Celeste előadására a konferencián, ami valójában egy kártyaparti az egyik emeleti szobában. Diane nagyon gondolkodva bámul ki az irodája ablakán, valami ilyesmi járhat a fejében: nem csinálhatunk többé pro bono ügyeket, így is alig van pénzünk erre az irodára, ahonnan egész Chicagora ráláthatok. Kalinda követi a lottószelvényes pasit, akiről kiderül, hogy az anonim alkoholisták gyűlésére jár, a szobájában borítékban lévő pénzre is van magyarázat, és a szelvényt is egy órával a gyilkosság előtt vette. Ettől még beleillhet a történetbe a pasi, szépen összeáll köré a történet, az meg nem baj, hogy ártatlan, ők csak a kliensüket védik.

A tárgyalóteremben Imani előhúzza az adut, a nagyapját, akit megemlíteni is elég ahhoz, hogy a bíró azonnal velük szimpatizáljon, és tárgyalást csináljon a meghallgatásból. Will reggelig kártyázik az ügyvédkonferencián, majd feláll, és ott hagyja őket. Kinőtt ő már ebből. Celeste vissza szeretné rángatni (kapni?), de Will nem hisz neki. Nem kell a vonzó állás, nem akarja elveszíteni azt, amije most van. Kalinda kideríti, hogy a szemtanú nem láthatta, hogy a pénztáros a fegyverért nyúl, hacsak nem volt a boltban. Vagyis ő volt a tettes, aztán hirtelen szemtanú lett belőle, ahogy a rendőrök kiérkeztek.

Csóró Fickót kiengedik, nagy a családi boldogság. Will és Alicia még találkozik a nap végén az irodában, Will felemlegeti a szeretlek-balesetet, de Alicia tényleg nem akar beszélni róla, vagy foglalkozni vele. Will elmondja Diane-nek, hogy Celeste saját céget alapít, Diane pedig bedobja a bombát: a jogsegélyszolgálatot akarja elszállásolni az irodában. Will megjegyzi, hogy éppen ezért kellett volna telefonon szakítania Diane-nek, de azért rábólint a dologra.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.03.26. 15:10:09

segítség!!! hol vannak a korábbi 3. évados posztok? előre is köszönöm

fofofo 2012.03.26. 15:15:17

ja megvan csak the good wife és férjem védelmében címkék is vannak

fuszulykavirág 2012.03.26. 15:16:29

@fofofo: igen, megtaláltam azt a másik címkét is, és használatba vettem, de előző hármon az még valóban nem volt, sorry

fofofo 2012.03.26. 15:17:28

ja és a posztot is köszi: nagyon hiányzik a sorozat, utálom a T-Home-ot, hogy nem adnak Universal Channelt, de nincs másik szolgáltató nálunk

Horizont 2012.03.26. 16:24:51

@fofofo:
Én betársulok melléd, az utálatban:) Nálunk sincs másik és szintén elvették.
süti beállítások módosítása