Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x02 Kapcsolatfelvétel

2012. március 25. 09:00 - Zsoofka

Az előző epizód végén Bree kap egy Mary Alice-levél hasonmást, emiatt Claudia felidéz egy nagyon régi hogyvoltot: mi zajlott le Mary Alice lelkében a levél olvasása előtt, alatt és után. Közhelyet idéznek, miszerint a történelem (és sorozat tartalma) ismétli önmagát. Vajon mi lesz Bree sorsa a levél birtokában? Egy biztos: ő egy kemény csaj, nem adja magát olyan könnyen. Persze a levél érkeztekor pont ott van Breenél a Detektív, aki kérdezgeti is a nőt: csaknincsvalamibaj? Á, dehogy! Miért lenne?

Gabyék kétes diadalt "ünnepelnek": 38 napja nem dugtak. Mrs. Solis azon van, hogy ez a rekord ne nőjön tovább, ma este legyen aktus. Csinos kis pendelyben, pezsgővel a kezében várja a zurát a lépcsőn, a gyerekek a zaciban, ágynemű tiszta. Itt az ideje, hogy leporolják a bránert. A kikapós asszonyka nem fogad el kifogást. Kezdetben úgy tűnik minden oké lesz, macsó ura felkapja és indulnak az ágyba. Hamar kiderül, korai az öröm, teljes a csőd. Gaby vigasztalja Carlos, bár ne tenné, csak olajat önt a tűzre.

Susan kb. olyan lelkesedéssel, ugyanolyan búvalbaszott képpel tolja a bevásárlókosarat, amilyen lelkesedéssel Carlos szeretkezni próbált. Egy csöppet el van varázsolva a hölgy, el is lop véletlenül egy rekesz ásványvizet a helyi Tescoból. Tudálékos, lelkes, majdnem rendőr biztiőr elmondja azt a mondatot, aminek minimum 24-szer kell elhangoznia minden epizódban: tudommittettél. Susan szinte megkönnyebbül: végre nem kell titkolóznia, kiderül a hulla, az ásás, a minden. Csalódott, amikor bebizonyosodik, a buzgómócsing csak a véletlenül ellopott iszikre gondol a kosárban. Jön a másik őr, tisztázná Susant, de ő teljes bűntudatával beleéli magát a lebukás okozta megkönnyebbülésbe és bizonygatja: ő egy rosszembör, jogos a korbács. Meg a bilincs is. Susan önmagát bilincseli meg az egyre növekvő tömeg és az elképedt hivatalos személyek szeme láttára.

A gazdag-titokzatos új ausztrál szomszédnál egészen véletlenül csőbaj van. Mike szerel: a szokásos pózában fekszik a konyhapult alatt. (Találós kérdés: van olyan ház a Lila Akác közben, amelyik ház konyhájában nem feküdt ugyanígy a derék ezermester?) Ausztrál pasi hálás, mert ócsó volt a szerelés, munkát ajánl Mikenak a kezdődő építkezésén. Mike el, illetve menne, de csak a kocsijáig jut a szexi szerszámosládájával, mert elé tornyosul Renée. Kellene neki egy kis belső infó Benről: mit szeret, milyen pózban, hetente/naponta hányszor. Be akar vágódni az Újnál, merthogy az belé van esve, csak még maga sem tud róla. Mike egy kicsit évődik vele, közben kiderül: Renée már a süket kábeltévést is terrorizálta hasonló témában. Aztán a csöves csak kinyögi: látott a szomszédnál egy díjat, amit az az idősek támogatásáért kapott. Renée fintorog egy sort, nem épp e válaszra számított, de már meg is született a terve.

Lynette pakolja a szárított ruhákat, érkezik a 3, még otthonlakó kölyke. Apanap volt ma. A Scavo kislány a hiperaktivitás jeleit mutatja, amit az aznap elfogyasztott eszméletlen mennyiségű cukor és kóla okoz. Apa és Anya Scavo között lezajlik a klasszikus, elvált szülők közti beszélgetés: mert te túlkényezteted és nem tudsz NEMet mondani nekik. Pedig Tom büszke magára: elvégre a pókmajmot (amiért a kölykök kuncsorogtak) cserélte le kólára, Lynette igazán elismerhetné ezt a szülői nagyszerűséget. Anya Scavo látja szomorú jövőjét: ő fogja nevelni a kölyköket, míg Tomnak jut a móka-kacagás. Lynette figyelmezteti Apát, hogy nem tetszik neki a leosztás. Tom gyakorolja az elutasítást és NEMet mond a (volt) feleségének.

Két dolog biztos. Lynette nem pont így gondolta és Tom roppant büszke magára.

Ugrás: pókerparti. Látszólag a régi kerékvágásban a dolgok, a csajok kártyáznak. Közben Gaby szex-tippeket kér a barátnőitől, hogyan tudná Carlos lankadó férfiasságát felturbózni - elhangoznak a közhelyes vágyfokozó lehetőségek: pornó, nyilvános hely, szerepjáték. Aztán kikötnek a +1 főnél. Gaby egy hivatásos vetkőzős-táncos csajjal fog próbálkozni. Miért gondolom, hogy ez nem fog bejönni? Susan is szkeptikus: Carlos lelke sérül a gyilkosság miatt, egy maca kevés lesz a görcsök oldásához. Elmondja, ő is küzd, nyilvánosan akar vezekelni.

Bree nézegeti a tudommittettél-levelet, talán abban reménykedik, valamit rosszul olvasott. Pedig ezt a néhány sort még én is megértem angolul…. Jön Chuck ebédelni, Bree lerázza.

Renée próbálkozik Karennél: látványosan és egy csöppet sem feltűnően udvarol a „kriptaszökevénynek”, hogy a füvet locsoló Ben meghallja, mennyire szereti ő az időseket. Van az a pénz (100 dollár), amiért a vén boszorka az idős hölgy rááll a színjátékra.

Bree beszélőre megy Paul Younghoz, infót akar a Levélről. Ki küldhette? Nem, nem Paul küldte, ebben nem tud segíteni. Paul életvezetési tanácsa: Bree ossza meg a levelet a cinkostársaival, ne tartsa magában, mert egyedül nem fogja elviselni a levél súlyát. Susan tovább folytatja a vezeklését: először a kukázási, majd a dohányzási szabályok megsértésével próbálkozik, vajmi kevés eredménnyel.

Úgy tűnik az Ausztrál bevette Renée mesterkedéseit, esti randira hívja az elégedett hölgyet.

Lynette egyik csúnya fia is esti buliba készül. Mrs. Scavo úgy dönt, hogy gyakoroltatja Tommal a NEMek kimondását. Aztán végül egyikőjük sem akar a rossz oldalra állni, a szükséges NEM elmarad, a következmények tuti nem fognak. Parker mindenesetre zöld utat kap a buliba. Ezen ő lepődik meg a legjobban.

Gaby igyekszik minden tekintetben a rúdtáncos hölgy felé kerekedni. Az eredmény: egy majdnem fejreesés a rúdról és egy pofáraesés az ura előtt. Avagy Solisék ma sem dugnak, pedig Gaby egy kis leszboszi szerelmet is bevállalna…. De nem ő az egyetlen akinek nem jön össze az esti program.

Hiába van Renéen egy olyan szűk ruha, hogy levegőt alig kap benne és hiába vonul az Ausztrál oldalán úgy mint egy királynő, ezen az estén hamupipőkeként végzi egy idősek-konyháján. Renéetől megtudjuk a mai napra rendeltett aranyigazságot: „Az étel vagy jó, vagy ingyen van.” A megvezetett hölgy egy darabig igyekszik megfelelni a cseppet sem testhezálló feladatnak, de hamar kitör belőle a született feleség. Végül Ben utána rohan, aki Renée legnagyobb meglepetésére rátalál egy közös pontra kettejük személyiségében: Mindketten a nyomorból jöttek, megküzdöttek azért, amijük van.

Susan még mindig a vezeklés módját keresi. (Már nagyon unom, kezd szadomazo jelleget ölteni a dolog.) Beáll a piros autójával a megállni tilos tábla alá körmötreszelni. Végre jön a rendőrbácsi, aki remélhetőleg jól elfenekeli megbünteti a rosszkislányt. De a bácsi csak nem akarja elővenni a gumibotját. Susan rátesz két lapáttal és végül is eléri célját, mehet a rácsok mögé. (Bilincselés közben Susan olyan képet vág, hogy azzal Mike bármikor elégedett lenne a házastársi kötelezettségének teljesítése után.)

Eközben valahol a lila akácok között Mike arca egész másról árulkodik. Az Ausztrál épp kirúgja a még meg sem született állásából, mert kiderítette: sittes volt. Ugyanakkor csontig benyal neki, mert Ben szerint Mike faszagyerek volt, amikor megvédte azt, akit szeretett. Valószínűleg nem csak Ben és Renée, hanem Ben és Mike múltjában is van valami közös pont és/vagy hulla….

Susant Mr. Solis váltja ki a börtönből, rögtön egymásra is hangolódnak. Kiderül: mindketten egyformán szenvednek az elásott hulla és a titkolózás miatt. Susan bevallja: kb 5 percre segít neki a szadomazo játék a bűntudata enyhítésében. Carlos sem tud úgy tenni, mintha mi sem történt volna azon az éjjelen.

Lynettenek most más gondja van: otthon ül, azaz inkább rángatózik a kanapén, ma van esti buliban az ikszedik Scavo kölyök. És persze késik. És persze idegen részeg gyerök veszi fel a fiúcska telóját. Lynette elviharzik, irány a buli, amely minden szülő rémálmához hasonlatos: isznak, szívnak minden szinten. Amikor Lynette már épp csődöt mond a Parker-keresésben, megérkezik a felmentő sereg, Tom képében. Előássák a kicsi fiukat, hazaviszik le(fel)mosni. Megint teljes az összhang közöttük, rájönnek: a házasságuk csak férj és feleség szintjén szűnt meg, szülői szinten kénytelenek működtetni.

Bree végül is rászánja magát és megmutatja Gabynak a tudommittettél-levelet. Háááát mit mondjak, Gaby nem túl boldog eme bizalom láttán, meglett volna ezen infó nélkül is. A téma újra a detektív-szerető előnyeinek és hátrányainak ecsetelése. Bree talán végre a szakítás mellett dönt azaz csak döntene, ha nem épp akkor telefonálna a börtönből a jó öreg Paul, akinek volt egy kis ideje gondolkodni és eszibe jutott, hogy egy bizonyos Chuck nyomozónak megmutatta annak idején Mary Alice levelét….. Chuck nyomozó meg mit ad az ég, épp ott mossa a hátát Bree fürdőszobájában. Breenek már nem is olyan fontos a szakítás, továbbra is játsza az odaadó barátnőt. Ahogy a mondás szól: Tartsd közel magadhoz a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet! Ez az én aranyigazságom mára.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása