Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x05 – An Open Book

2012. március 25. 13:00 - Fekete Panna

Egy fürdőszobában vagyunk, ahol egy erős 40es, félig nyitott köntösben leledző nő éppen készülődik a fürdéshez. Minden rózsaszín és fekete, kábé akkora az egész, mint a mi mostani lakásunk. Lakásnak kicsi, de fürdőszobának óriási. Valakinek mesél, megállapítható, hogy egyedül lakik, mert sehol egy második fogkefe, egy borotva és egy darab férfi tusfürdő. Ezzel fel is soroltam a pasik cuccait a füriben, amik persze mindig útban vannak. Éppen arról mesél, hogy jön egy pasi hozzá megágyúzni, közben kivillantja nekünk óriási szilikonmelleit, mellékesen bekapcsolja az egyetlen elektronikai cuccot a helyiségben (egy hajcsavarókkal teli elektromos melegítőt => nőből vagyok, sosenem láttam ilyet), és bemászik a kádba. Aztán kiderül kihez beszél, egy macskához. Egy zsemleszínű, hosszúszőrű cicához. A macska felugrik az elektromos kütyü mellé, és amikor éppen ott tartunk, hogy a ma esti szerető úgy dug, mint egy légkalapács, hopp, a macsek véletlenül belelöki az áram alatt lévő kütyüt a vízbe.

Egy templomban vagyunk Daviddel és anyuval, végre David rávette magát, hogy elkísérje anyut misére. David kiszúr egy kórista fiút, akivel összemosolyognak, annyira nem lepődök meg, hiszen a ventillátor boltban is tetszett neki a srác, aki stírölte, pajkos fiú ez a David, lesz még ebből baj. Na de vége a misének, a pap is nagyon örül neki, hogy végre látja a misén. Kiderül, hogy Nathaniel presbiter volt, és ugye ő meghalt, a helye egyelőre betöltetlen. (A presbiter az ősi keresztény egyházak elöljáróinak neve volt. A régi keresztény egyházakban az izraelita zsinagógai alkotmány mintájára elöljárókat választották, akik bizonyos hatalmat nyertek, felügyeltek az istentiszteletnél a rendre, kezelték az egyházközség ügyeit és felügyelték az egyháztagok erkölcsi magaviseletét.) A pap megemlíti Davidnek, hogy nagyon szívesen felterjeszti a püspöknek, mert szeretné, ha David lenne az új presbiter. David meglepődik, anyu örül.

Hirtelen a semmiből felbukkan egy nő David mellett, aki már régről ismeri, hogy hogy van, van-e barátnője, ilyenek. David megmondja neki, hogy van párja, sőt már el is jegyezte, lerázza, lapozzunk.

Nate-tel vagyunk egy szállodában, aminek egy bazi nagy medencéjében Brenda lubickol. Oh, tévedtem, ez a ház (objektum, létesítmény) Brenda szüleié. Jól megy a pszichológusi szakma odakint, úgy látom. A levegő hűvös, de a víz forró, így Nate úgy dönt, beugrik Brenda mellé, bár nem úgy készült. Éppen szeretkeznek a vízben (hogyhogynem), amikor megérkezik Brenda apu anyu. Gyors bemutatás (szigorúan még a vízben), kiderül, hogy Nate temetésrendezési engedély megszerzéséért tanul (tehát nem megy vissza Seattle-be). Brenda nem örül a szüleinek, gyorsan ki is húz a medencéből (könnyű neki, van rajta fürdőruha), viszont Nate-et tovább faggatják a szülők, anyu elegánsan leül Nate levetett ruháira, nézik a vejkót, na most hogy jössz ki a vízből anyaszült meztelen?

A suliban vagyunk Ruth-tal és Claire-rel, ülünk a suli pszichológusával (mert ugye Claire-nek a lábfej-sztori miatt kell járnia), aki éppen fejtegeti, hogy a bajok abból származhatnak, hogy Claire-nek nem volt igazán felhőtlen gyermekkora. A földszinten egy ravatalozó, a pincében egy hulla-előkészítő, én sem lettem volna felhőtlen, bár mi 7 kilométerre laktunk a várostól egy erdő közepén, a legközelebbi szomszéd 2 azaz kettő kilométerre volt, csodálkozok azon, hogy a mai napig tágra nyílt szemmel bámulom a villamost és szédülök a betonon?! Na de Ruth nem annyira megértő, nem fogadja el, hogy Claire-nek ebből származnak a problémái és egyébként se egy nyomornegyedben nőtt fel, úgyhogy be is foghatja. Vita kerekedik, a pszichológus javasolja, hogy beszélgessen többet: Minden kapcsolaton dolgozni kell (TANÍTÁS).

Daviddel vagyunk a nyugiszobában, ahogy éppen megbeszél egy síró fiatalemberrel egy temetésről. A halottnak nagyon nagy szabású temetés kell, mert egy sztár volt, és bár Davidnek fogalma sincs róla kiről van szó, lelkesen bólogat, hogy ő is nagy rajongó, az ő szemében már a dollárjelek pörögnek, mint Dagobert bácsinál.

Pince, Federico előtt a fürdőkádas nő, belép Nate, hozott valami cuccot. Mindketten nézegetik a nőt, pontosabban a szilikonmelleit, hogy milyen csálén áll. Pedig feltétlen peckesen kell állniuk, mert melltartónélküli ruhában szeretnék a ravatalozást. Mind a ketten eltöprengenek azon, hogy honnan ismerik a nőt, mire felbukkan David, aki elmondja, hogy a kisasszony Viveca St. John, híres színésznő, az imént beszélt a rokonnal, iszonyat nagy pénzt hoz ez a sztár. A két fiú tenyér összecsap, tényleg, hát ő a 80-as évek nagy pornósztárja, gyors felsorolás a fontosabb jelenetekről, persze a hulla felett, David elég ideges lesz. Csóri a nevét adta ahhoz, hogy ő rajongója egy pornósztárnak, de levezetvén a feszültséget kioktatja Nate-et a pinceajtó előtt, hogy mutasson már illemet az alkalmazott előtt, hogy a macska rúgja meg.

Nate az okatás után telefonhívást kap Brenda aputól, aki meghívja őt egy holnapi vacsorára, Nate hezitál, hiszen sokat kell tanulnia a vizsgára, de Brenda anyu átveszi a telefont, mondja este hét, és lerakja.

Claire szobájában vagyunk, aki éppen egy Commondor 64en (1980-as évek kultikus személyi számítógéptípusa) nyomja a DOOM-ot (az első belső nézetű lövöldözős játékok egyike, s újításaival fontos mérföldkőnek számít nemcsak e műfaj, hanem általában a számítógépes játékok történetében is), ahova Ruth betoppan. Közli, hogy vett ki a tékából filmeket (kapcsolatot javítván), és hogy nézzék meg együtt, mert amikor Claire kicsi volt, akkor hétfőnként mindig moziba mentek. Claire undokul néz (baromi undokul tud nézni), de aztán csak belemegy.

Daviddel és Keith-szel vagyunk, vacsiznak, közben pedig nézik a tévében a helyi Jóban rosszban-t. David éppen meséli, hogy felkérték presbiternek, és hogy neki tetszik az ötlet, ugyanis ha valaki meghal, természetesen annál ravataloztatják, aki temetkezési vállalkozást működtet presbiterként. Egy ilyen üzleties, aljas világban élünk kéremszépen. Viszont ez azt jelenti, hogy nem tudnak már vasárnaponként együtt járni templomban, pedig az volt az ő napjuk. Keith jó fej, és támogatja Davidet és persze (lévén nagy a fantáziája) fel is izgatja, hogy milyen lehet egy reverendással randizni. Viszont ismét szóba hozza a meleg tűzoltók s rendőrök klubját, most már tényleg szeretné Davidet bemutatni a barátainak. David igent mond, Keith örül, szex.

Eközben Ruth és Claire éppen a South Park egy neves jelenét nézik (Terrance és Phillip egyik snittjét), de Ruth nem bírja, így kikapcsolják. Ruth szeretne segíteni Claire-en, de Claire nem érti, hogy miért nézik olyannak, aki segítségre szorul. Az oké, hogy ellopott egy lábfejet, el is meséli rögvest anyunak, hogy miért történt: volt egy srác – lefeküdt vele – leszopta a lábujját – a srác mindenkinek elmesélte – Claire-t kiröhögték – meglátta a lábfejet leesve a pince kőre – elvitte – berakta srác szekrényébe – ezzel büntette. Erre Ruth: Te nemi életet élsz? ... Sokat szűrt le az elbeszélésből. Clarie elrohan, anyu csak néz.

Nate megérkezik Brenda szülőkhöz, a welcome drinknél tartanak, amikor is Nate rákérdez, Brenda mikor jön. Mire azt a választ kapja, hogy nem jön. Hogy az ismerkedés jobban fog menni, ha ő nincs ott. Nate nem kicsit döbben le, anyu nem is sajnálja tőle a piát. Kap vagy két decit a whiskey-ből.

David a püspöknél ül, éppen tisztázza, hogy nem potenciális vendégkört lát a hívőkben (a kis hazudós), az atya (aki támogatja) nagyon nyomja őt, nem kétséges, meglesz ez a presbiterség. Utolsó kérdésként a püspök esélyt ad Davidnek, hogy olyat mondjon el, ami fontos, de David nem él vele, nem vallja be, hogy meleg.

Ruth beront Claire szobájába, öltözz, indulunk Hannah-hoz az uncsitesómhoz mostazonnal.

Nate-tel vagyunk Brenda szüleivel. A szülők szerint Brenda tervezte úgy, hogy pont akkor érnek haza, amikor ők a medencében lubickolnak, ez jellemző rá. Nate megkérdezi azt, ami már engem is zavar egy ideje, hogy a „Nathaniel” név mond valami nekik? Kiderül, hogy Nathaniel és Isabel egy könyv címe, ami Brenda kedvence volt kiskorában, hiszen már 3 éves korában tudott olvasni. A mű arról szól, hogy két árva gyermek megszökik az árvaházból, de a gonosz ápolónő üldözi őket, de mindig sikerül lerázni. Amikor öccse megszületett, ezt olvasta fel neki többször a bölcső mellett, alig volt 4 éves. Valami titok van a levegőben, amit Brenda nem mondott el, de mi se tudjuk meg. Még.

Claire és Ruth az uncsitesónál ül, akinek van egy lánya (férj nincs, elváltak), na ez igazán anya-lánya kapcsolat. Kiderül, hogy együtt járnak spinning órára, és hogy mindketten oda vannak az oktatóért. Az én edzőmet Boginak hívják, és én is oda vagyok érte, főleg amikor azt mondja, hogy mindjárt vége az órának. Akkor esküszöm, szeretem is.  Szóval ők igazán imádják egymást, Ruth néz is Claire-re, na látod, milyen környezetbe hoztalak? Majd ettől megjön a kedved engem szeretni.

Nate megérkezik Brendához nem nagyon boldogan, nyilván a vacsi után van, amit a szülőkkel élt át. Nate meséli miket tudott meg, Brenda IQ-ja 185, tudja mit jelent a Nathaniel név, és hogy írtak Brendáról egy könyvet, hiszen Száz Marciként ő is csodagyerek volt. Brenda jó fej, át is ad egy dedikált példányt azon nyomban. Nate-et zavarja, hogy Brenda ilyen bizalmatlan, miért nem nyílik meg előtte, meg egyáltalán, milyen kapcsolat az ilyen? Nate rákérdez, hogy Brenda gyújtotta fel a házat, de úgy látszik nem. Ezek után kölcsönösen szerelmet vallanak.

Ruth-ék eközben az anya-lánya párossal szókirakóznak, roppant izgalmas, lapozzunk. Már mosogatnak, nyilván volt vacsi is, gondolom nem a műanyag betűket mossák el. Szóval kiderül, hogy Ruth-nak is vannak érzései, és úgy látom végre Claire-nek is leesik, hogy nemcsak őt viseli meg apu halála. Anya-lánya nagy lelkesen kitalálja, hogy menjenek együtt másnap reggel hatra spinning-edzésre, bár a Fisher lányok nincsenek oda az ötletért.

Daviddel vagyunk, akinek ezen a héten Viveca az aktuális látomás, aki felteszi neki a kínos kérdéseket, amiket magának sem feltenni. Szóval Viveca érdeklődik nála, hogy tényleg nem akar álló farokkal rárontani erre a bombajó testre? És tényleg lehet melegen Istent szolgálni?

Reggel hat előtt vagyunk, ugyanis Ruth kétségbeesetten kelti Claire-t, hogy most azonnal induljanak, mert különben el kell menni bringázni. Claire úgy pattan fel, mint a corn flakes-es reklámban korán reggel a gyerekek, így sikerül lelépni.

Nate és Brenda reggeliznek valami kávézóban, Brendának meglepetése van, egy kulcsot ad át Nate-nek. Nyilván a lakáskulcsát, bizalma jeléül. Ugyanezen kávézó teraszán David és Keith reggelezik melegítőben. David már most nagyon izgul, hogy mi lesz majd a döntés presbiter ügyben, Keith pedig kicsit meginogni látszik, hogy tényleg jó döntés-e annak lenni, hiszen David nemi hovatartozása mégiscsak akadály lehet, ráadásul külön templomuk van, miért számít egy olyan tisztség, ahol a "magafajtát" nem látják szívesen? Mielőtt belemelegednének a vitába, a kávézóból kifelé jövet Brenda és Nate meglátja őket, odamennek hozzájuk. Nate bemutatja Keith-nek Brendát mint barátnőjét és kérdezi, hogy David és Keith mit ülnek ott melegítőben az asztalnál. Esetleg teniszezni mentek? Mire David: nem, kondizni. Együtt szoktatok kondizni? Igen (átnyúlás asztal fölött Keith kezéért), igen, együtt. Klasszikus coming-out.

Ruth és Claire hazaér, nagyon bizalmas a hangulat, anyu bevallja végre Claire-nek is, hogy viszonya volt. Claire is bevallja, hogy emlékszik a mozikra és a boldog időkre, de már 17 éves, hagyják őt békén. Elindul suliba, otthon hagyván az erősen könnyező anyut.

David és Keith mennek a kocsihoz a kávézóból, Keith mondja, hogy akkor most szombaton lesz a kékosztrigás buli, ottalvós, úgy készüljön. De David nem tud (akar) elmenni, hiszen vasárnap mise, mennie kell a templomba. De Keith erre is talál megoldást, még szombat nájt hazajönnek, és másnap együtt (!!!) eltudnak menni a misére. Viszont ez sem tetszik Davidnek, nem akar férfi partnerrel megjelenni, neki fontos ez a presbiterség, értse már meg végre. Mire Keith totál kiakad, jól van, akkor szakítsunk, ha titkolni akarod a kapcsolatot, én ebben nem veszek részt. David érvel, milyen titokról beszélsz Babám, most vallottam színt a tesómnak baszod. De Keith most már a plafonon van, bepattan a kocsiba, elhajt.

Nate nyitja Brenda lakás ajtaját a saját kulcsával, hazaértek ők is a reggeliből. Egy félmeztelen, éppen most zuhanyzott pasit találnak otthon, kiderül, hogy ő Billy, Brenda öccse. Mivel egy szál törcsiben van, mikor megfordul látjuk milyen tetoválás van a csípőjén: Isabel.

A pornókirálynő ravatalozásán vagyunk, a mellek peckesek, kiderül Federico macskakaja-konzervvel támasztotta ki. Kreatív ez a srác, az egyszer biztos. Többen is beszédet mondanak, ezek mind még felszopó korából ismerték Vivecát, mélyek ezek a barátságok, mint a jelenlévő halott torka. Egyik pályatársa is beszél, nicsak, úgy látszik mielőtt sebész lesz az ember a Grace klinikán, előtte kipróbálhatja magát a pornó szakmában is.

Anyu éppen az egyik sztorinál halad el a földszinti ravatalozó előtt, nem kicsit döbben le, kérdezi Nate-et, hogy tán prostituált volt a halott, mire Nate felnézvén a könyvből, amit Brendáról írtak, közli, hogy bár a halott korhatáros filmekben játszott, ezzel a temetéssel nagyot szakítván kitudják fizetni a légkondit, mert az ugye rossz. Ruth rosszul van, ugyanis ha nem említettem volna még, ő egy kicsit prűd (túlzottan szemérmes, álszemérmes => közel két évig járt kempingezni a fodrásszal a férje mellett, ezt azért ne felejtsük el).

Következőkben már a templomban vagyunk, éppen imát mond a gyülekezet az új presbiterért, aki nem más, mint David. A mise után több minden is történik. Mindenki gratulál Davidnek, Nate meg is kérdezi hol van Keith, de David azt mondja, hogy Keith csak egy barát, azt persze nem, hogy kitették mint macskát szarni. Claire odamegy Ruth-hoz, végre közeledik anyu felé, mit csinál holnap, akár mehetnének moziba, vagy kivehetnének egy filmet. Ruth sír. Kivételesen az örömtől. Nate-tel Brenda is ott van, aki kijelenti, hogy nem hisz Istenben, szerinte minden véletlenül történik, élnek-halnak, aztán végül semmi sem jelent semmit. Hogy néha olyan üresnek érzi magát, hogy bár ne is született volna meg. Komoly szavak ezek, főleg egy bimbózó kapcsolat elején. A komfortzóna az életkörülményeknek, a minket körülvevő világnak az az optimális állapota, amelyben maradéktalanul jól érezzük magunkat. Na ez az, ami most Nate-ben megingott.

Címkék: sirhant muvek
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loverain 2012.03.25. 19:48:49

ismet jo lett, csak igy tovabb!

Fekete Panna 2012.03.26. 09:07:27

@loverain: köszönöm szépen! örülök, hogy tetszik! :-)

Intizar 2012.05.09. 02:53:22

Presbiterek tudomásom szerint úgyszólván az összes jelenlegi protestáns egyháznál működnek. Viszont nem viselnek reverendát, amit csak a fölszentelt katolikus papok szoktak. Lévén hogy egyfelől protestánsok, tehát még a papjaik sem viselnek reverendát, legföljebb palástot (kálvinisták) vagy Luther-kabátot (lutheránusok) (vagy más izét, amiről nem tudok, egyéb protestáns egyházaknál), de azt is kizárólag istentisztelet alatt. Másfelől pedig azért, mivel a presbiterek nem papok, sem lelkészek, hanem a gyülekezet világi elöljárói.
süti beállítások módosítása