Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x03 – Aunt Ginger

2012. március 22. 11:00 - kicsipm

Nyitásnak összefoglaló az előző részekből by Frank, majd a fürdőszoba reggeli mozgalmas életképe ismét, azt hiszem ez a főcím, erre ráfutottam, mint egyszeri hummeres a Balaton jegére… lépjünk is át hirtelen az első jelenetre, mint a Gyalog Galoppban a tél, ami átugrotta a tavaszt meg a nyarat és egyenesen őszbe csavarodott. Templom, lépcső, és hopp, Fiona aktus közben egy fehér kocsiban. Tony a szerencsés, az ő rendőrautójával, Fionának is egyenruha fétise van, vagy az év edzője duma jött be neki, egyelőre nem tudjuk meg, mert az üvegházat idéző autót gyereksereg rohanja meg, Tóni szirénázik a kölköknek, Fiona meg begyűjt egy rosszalló pillantást egy ensörli hajú, feltűnően kocsiban és máshol sem mostanában szexelő nőtől.

Kevin stíröl egy csinos fiatal lányt, aki Ian munkahelyére igyekszik, sőt bele is csíp a fiú fenekébe üdvözlésképpen, rögvest megtudjuk, hogy ő Mandy, az iskolatárs, akit Ian megmentett töriórán az álló farkú tanerőtől. A srác kicsit zavarban is van, mert Mandy-n látszik, hogy rajong érte, de nem tudja amit mi, hogy Ian szíve a főnökúrért, a háttérben látható Cash-ért dobog. Frank az új otthonában tévézik a zacskós kanapén (szerintem a városba csak az ismeretterjesztő csatornák vannak bekötve-vagy ez valami népnevelés), megjön Lip Karenért, és az apja teljesen komoly arccal előadja a „mik a szándékaid Karen-nel?” és az „éjfélre hozd haza!” mondatokat, biztos kapott egy „Hogyan legyek mintaapa?” kézikönyvet, és ezt a részt már olvasta a tévézés előtt.

Ian és az ő arábikus főnöke igen bátrak, az utcán is csókolóznak már, Mandy pedig mit sem sejtve a megmentője szexuális irányultságáról, várja a fiút. A Gallagher-lakban Mandy még Carl-ba is belerúg, hogy minden körülmény idilli legyen Ian elcsábításához. A kisöcsi egy „Boldog nemibetegség szerzést!” kívánsággal el is hagyja a helyszínt. Mandy újabb rohamra indul, megnyugtatva Iant, hogy van nála egy citromsárga koton, na ettől biztos megváltozik a srác érdeklődési köre. Fiona és nyálasTony az elmenekülő Mandy-re érnek a ház elé… vajon melyik tesó csinált és mit?


A következő jelenetben Karen és Lip romantikáznak a sínek alatt fekve és a melyik szülőnek mi a difije kvízjátékkal szórakoztatják magukat, Miért nem jön ki anyád a házból soha? Apád miért alkoholista? Máris reggel van, és a főcímet leszámítva ma Kev segge az amit elsőként megtekinthetünk ebben a részben, a maga pucér valójában, és a problémája: hol a kenyérpirító? Természetesen a szomszédban, mert Carl mindenfélét összeolvaszt, és közben gallyra mennek a háztartási eszközök.

A családi fészekben nagyon hideg van, konstatálja Fiona, és kiokítja Carl-t a helyes baseballütő használatról, ez emberölésre való, nem visszük a suliba. Az ajtón nagyon kopogtató valaki pedig nem más, mint (dobpergés) Steve, aki nem Fionához jött (elég „gyengusz” duma), hanem Ian-hoz. Kevin befut egy csokor virággal és a két szelet kenyerével, mert ő ma pirítóst akar reggelizni, bármi áron. Kiderül a fagyos hangulat oka, nincs befizetve a gázszámla, nem is tudom ez a jobb, vagy mikor a cirkó minden évben február közepén romlik el, és csak egy kis CIF meg a hozzáértő ember kell hozzá, de minimum egy átdidergett éjszaka nekem az elmúlt 2 télen mindig összejött. A csodás csokor (a kukában) szőkeTony-tól jött, aki 1. aranyos srác, és rendes munkája van (Fi) 2. unalmas nagyon (Kev) 3. nem tetszik Istinek.

Karenéknél kicsit rendezettebbek a reggeli körülmények, mint a Gallagher-házban, és Sheila nagy produkcióra készül, elhagyja a házat. Ő egyedül. Bevásárolni megy. Karen készül a gyógyszerrel, Frank-nek meg szokás szerint fogalma sincs, mi folyik körülötte. Sheila kilép az ajtón, de a rátörő kinti zajok és időjárás megállásra késztetik már az ajtóban, üvölt, a lánya fut a gyógyszerrel, vissza a műanyaggal bevont fotelba. (Szívás egy ilyen fóbia, egyik barátnőm képtelen megfogni az őszibarackot.) Frank felajánlja, hogy majd ő bevásárol, a listát majdnem el is felejti elvinni a nagy igyekezetben.


Fiona és a gyereksereg, plusz Kevin plusz Steve még mindig az igluban, rövid brainstorming arról miből lesz kifizetve a gázszámla, gyerekek suliba el, Isti kicsit parasztkodik Fionával (biztos csak bosszúszexeltél Tony-val), majd ő is ajtón ki. Apa meg egy másikon be. Mégiscsak elintézi a bevásárlást, a család konyhájából. Sűrű a reggel a nagylánynak, megérkezik Tóni, és látja, hogy a csokra a kukában, hát, én próbálnék érteni ebből. Jáj, nagy a baj, a srácnak ez volt az első szex az életében, tegnap a kocsiban, fuss Fiona, fuss, menekülj.
Ezt azonnal meg kell beszélni Veronica-val, azon csodálkozom, hogy nem röhög hangosan, csak a „leszakítottad a virágját” mondatot dobja be. Csajos csevegés az Isti kontra Tóni ügyről, majd nevetés a szitun és Tony anyján. Újabb bonyodalom szál indul meg Ginger néni személyében, vagyis a Megyei Főfelügyelőség ügyintézője miatt, aki a nénit keresi. Társadalombiztosítási csalást szimatolva jött ide a szürke nő, valamiért úgy érzem Frank lesz a megoldás kulcsa. Kb. egy nap haladékot kap a család, Ginger néni bemutatására, vagy ugrik az apanázs.

Három nehézfiú érkezik Ian munkahelyére, revansot venni a Mandy-t (nem) ért sérelmen. Főnökúr bevédi a kis kedvencét, de úgy tippelem lesz verés ebben a részben még. Lip valaki helyett valami vizsgát ír meg (?), Karen közvetíti ki a fiút, remek szimbiózisban élnek tehát. Fiona apja törzshelyén támad nemzőjének: Hol van Ginger néni?, és: hozd haza holnapra, mert ki akarják kérdezni. Frank el is indul a néniért (elsétál az „Ian Gallagher is a deadman” falfirka előtt amit a három kismalac rosszfiú készít), és megtudjuk, hogy pénzért még a Mikulást is képes ellökni és ellopni az adományt amit az gyűjtött. Kezd érdekes lenni, hol van Ginger néni, mert Frank éppen lízingelni akar egy idős nénit a South Side Midnight Mission-ből.

Ian találkozik Mandy-vel, Fioná-ra pedig az ikszedik munkahelyén talál rá Steve. Burritót kér és bocsánatot, meg hogy a lány tanítsa. Lip és Karen tovább szőnek valami felvételizős tervet, és az utcán összefutnak a rosszfiúkkal, akinek egy Gallagher-t ma mindenképpen meg kell verniük, és mert Ian kerüli őket, Lip beugorhat erre a szerepre. Rövid egyezkedés, Lip próbálja kidumálni magát, de mikor Karen félreáll, sejthető, hogy mégis megkapja az öccse verését. Hozzáteszem elegánsan vezette fel magát a megruházásra.

Frank újra otthon, első és utolsószülötte pedig érkezik. A meglepetésvendég pedig Ginger néni akinek merevedése van szunyókálás közben. Tony az ajtó előtt, magyarázkodik, elmondta volna ő, ezt a szűz vagyok dolgot, de hát ugye az ilyet nem szokás hangoztatni, végigsorolja melyik csajával miért nem…ja és anyám hallott rólunk és holnap vacsira vár. A diszkurzust az összevert arcú Lip érkezése zárja le, igazi jó tesó ez a srác. Aki még megverve is okosabb, mint az apja egy jobb napján, és felfedi, hogy a néninek öltöztetett muksó a volt buszsofőr Perry.


Na, most mi lesz?, egész éjjel autózni kell majd Wisconsin-ba Ginger néniért. Apa színt vall, a rokon kicsit bekokózott 12 éve egy bulin itt a nappaliban és meghalt, szóval senki sehová egy tapodtat se. Fiona szerint az apja bűncselekményt követ el, Frank szerint nincs szükség végrendeletre, ha nem is halt meg, logikailag kikezdhetetlen apu. A probléma megoldására az öregek otthonában dolgozó Veronica ajánl fel egy bentlakót, így az apa a két lányával el is megy a néni kölcsönzőbe. Debbie választ is egy növénnyel beszélgető bájos idős hölgyet.


Mandy slepje még mindig nem száll le Ian-ről, a munkahelye előtt várják este, de az arábikus főnöke kimenti. Kis beszélgetés a hetero tud-e lenni egy meleg férfi témakörben, aztán máris láthatjuk, ahogyan hazaérkezik a Ginger-vadász csapat. A kölcsönnéni agya nagyon kompatibilisen van megbomolva, minden olyan a házban mint ahogy emlékezett rá, és még vacsorát is készít. Multifunkci. Ginger pótlék no. 1. mehet vissza az utcára. Montázs Debbie-vel és Kölcsön-Ginger-rel, konyhában sürgölődés, takarítás, hímzés, fotók készítése.

Steve újra a háznál, Ian-nak hozta a nyereményjegyeket, Fionával futnak egy újabb időmérő kört a kapcsolatuk aszfaltcsíkján (Forma 1 nyitóhétvége volt, bocs), a lány szomorú szemmel néz, de mikor mosolyog Isti poénján mérges lesz magára és bevágja az ajtót. Nők... Pisti távozóban a három verőlegény előtt kimenti Ian-t, aki a szobájukban kér bocsánatot Lip-től a verésért. Öcsi elmeséli Mandy miért brenkós: meg akarta erőszakolni, de ő lelökte magáról, és ez annyira idegen és új érzés volt a lánynak, hogy ezért most a bátyjai üldözik. A srácok elpoénkodnak azon kinek kit kéne megdugnia, vagy hagynia magát, majd Lip közli, hogy tuti megkapja a verést az öccse.

Reggel Debs pótGinger mellett ébred és nagyon boldog az új rokonnal. Először azt hittem ez a néni is halott, de sóhajt egyet és mosolyog, szóval nem. Lip az öccse üres ágyára ébred, keresni kezdi, aztán látja, hogy a baseballütő is hiányzik, na vajon hol lehet ez a fiú? Az utcán gyalogol az ütővel. Debbie és álGinger reggelit csinálnak, Carl továbbra is cseppfolyósítja az akciófiguráit (én versenyt szedtem szét és raktam össze a Hero Factory-kat a másoduncsiöcsimmel a hétvégén). Megérkezik Frank, Phillip pedig az öccse után indul és meg is találja a kukák mögött Mandy-ék háza előtt. Bunyó helyett Ian beszél a lánnyal, és bevallja neki, hogy meleg.


Visszatér a Megyei Főfelügyelőség ügyintézője, és kérdezgetni kezdi a nénit. Aki teljesen demens, szóval a küldetés teljesítve, apa már a markában érzi a borítékot a csekkel. Ian eközben Mandy-vel sétál, és végrehajtják a meleg vagyok tesztet, ez abból áll, hogy a lány megfogja a srác farkát a srác a lány mellét, és… nem történik semmi (egy kísérlet nem kísérlet én még azt tanultam, csak mondom csak). Főfelügyelő néni fél évenként fog látogatni, de most odaadja a borítékot, amit Frank kezéből Fiona cselesen kikap, gázszámlafizetés megoldva. Debbie kicsit kiakad, hogy a nénit vissza kell szolgáltatni a kölcsönzőbe, de megnyugtatják, hogy látogathatja. És, az igazi Ginger sem nyugszik túl messze, Debbie bármikor elmehet hozzá, mert apa anno a hátsó kertben kaparta el. Óriási.

Mandy felajánlja Ian-nak, hogy kamujárjanak, és a fiúnak tetszik az ötlet. Frank és a 2 lánya leadják a nénit az öregek otthonába, Debbie sírdogál az apja meg lop egy kis gyógyszert ezekben a szomorú percekben. Idilli képekkel zárul a rész: Sheila odabújik a házába visszatérő Frank-hez, Ian, ágyán Mandy-vel tanul, Lip mosolyogva nézi őket. Fiona pedig meglesi nyálasTónit és az anyukáját, de vacsorára nem tér be hozzájuk, mert inkább Steve után megy a műhelybe (a hülyéje… igen, a sztereotípia, hogy a nőknek a rosszfiúk kellenek… pedig nem is!) 

Címkék: szégyentelenek
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malevil 2012.03.22. 11:45:01

Ez egy picikét kusza lett, nem biztos, hogy érti, aki nem látta.

1. A felügyelet azért keresi a nénit, mert Frank 12 éve felveszi a nyugdíját.
2. Végrendelet azért lenne jó, ha volna, mert a ház is a nénié volt, amiben laknak.
3. Lip elegánsan vezette fel magát a megruházásra = Amikor egyértelmű lett, hogy hiába próbálja kidumálni magát, mindenképpen megverik, leállt a békítő dumával és legalább beszólt az izomagyúaknak.

tündérborsó 2012.03.22. 15:28:17

Fejlődőképes a posztíró :)

Szerintem néhány poén azért megérdemelt volna még némi elmélázást, mint pl. mikor Kevin folyamat szedi össze a cuccait, vagy Ginger néni (véletlen?) kokószippantása. :)

Amúgy kezet foghat a párommal, neki sem tetszetős a Steve gyerek, pedig, hajjaj :)

Caddy 2012.03.23. 06:48:40

Jajj, ezt most sajnálom, hogy nem láttam. :)

Emanuelle 2012.12.27. 22:07:46

Nem cseszegetésképp, de a dolgok nem gallyra, hanem gajra mennek.
A gaj jiddis eredetű szó (gajdesz) és halált, pusztulást jelent.
süti beállítások módosítása