Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI:Ny 8x2 Hamis a bankó

2012. március 22. 15:00 - vavyanquinn

És íme, a második rész. Valami rock – kocsmában kezdünk, dögös szőke tolja fenn a színpadon gitárral meg együttessel. A kamera svenkel a tömegen, és megállapodik egy jólfésült csávón, aki a bőrcuccos fiatalok mellett ingben nyomul, bátorság, fiam. A szemüveget hiányolom, de ez nem a Smallville, ugyi, a srác vigyorog nagyon, a szőke meg a színpadról kacsingat rá. Lehet tippelni, vajh ki lesz az áldozat? Persze, hogy a csávó!

Fekszik szegény egy szőnyegen, vértócsa a fejénél, körülötte meg bankjegyek. Az énekesnő egy falnak támasztva idegsokkos, véres a pólója, kap egy pohár vizet. Nyugi van bébi, meg rákenroll. Megjön Monroe, Messer – rel – aki a helyszínt biztosítja – flörtölnek egy kicsit a hulla felett. Az áldozat Michael Schaefer, 21 éves diák. A lány fedezte fel a szőnyegen, együtt jöttek el a klubból. Aztán a szokásos vakuzás, majd egy nyíló liftajtót látunk, benne férficipőt, meg a férfi is ott van, helyesen gondoltátok, és a cipők szép komótosan elindulnak a folyosón. Na, ki ő? Természetesen Mac, hivatalosan is visszatért, lehet, sikerült azt az 1121 áldozatot beazonosítani. Höh.

Monroe is nagyon örül, én mondtam, hogy visszajön – mondja, nem, Danny mondta, hogy visszajön, és már megy is a csillogó szemmel kísért flörtölés, Danny apám, én a helyedben gyorsan hazahúznék befűteni az asszonynak. Nemcsak én unom ezt, hanem Mac is, gyerekek, itt egy hulla, a verbális kefélést hagyjátok máskorra. Szőke babánk még mindig sokkos és bőg. Don hallgatja/hallgatná ki éppen, vegyen egy mély levegőt, tanácsolja neki. Ok. Akkor kezdjük: hallott valami szokatlant? Kiabálást, veszekedést? Nem, csak a lövést. Kijött Michael szobájából, és ott találta a földön. Köv. kép: Mac – ék hajolnak szegény srác fölé, védekezésre utaló nyomok, mondja Mac. Aztán Szőke már neki meséli, mi történt: ő aludt, amikor a lövés dörrent. De jó, legalább a sex összejött nyomorultnak. Aztán kiderül, hogy már pár hete ismerik egymást. Váltás: hangszerbolt, Michael és a lakótársa, Josh lemezeket válogatnak, és vitatkoznak, hogy kivel kezdődött a punk hangzás. Szőke is ott pengett, leosztja őket, és közli, hogy a Ramones a megfejtés. Jól játszol? – kérdi Michael. A csaj meg rábök egy gitárra – 1,999 $ - , azzal jobban menne, de egyébként, ja, jól játszom. Aztán jön egy pasi: Miranda, vásárló van, spuri. Meg kell mondjam, ez a szőke csaj ritka jól néz ki, komolyan.

Vissza a lakásba: nem, nem voltak Josh – al rosszban, nem tud arról, hogy tartozna valakinek, jól el volt eresztve. Még azt a gitárt is megvette neki, pedig nem kellett volna, anélkül is belezúgott. Könnyezek. Kövi kép: Jo közeledik, a gyerekével telefonál, tipikus anya – monológ: az anyád vagyok, az a dolgom, hogy beleszóljak. Szóval, ki ez az új lakótárs? Aztán látjuk, hogy Adam leszámol dr. Sheldon – nak 60 dollárt, Jo meg érdeklődik, hogy ez mi volt. Fogadtak, hogy mikor jön vissza Mac, Adam meg veszített. Ő arra tett, hogy soha. De tényleg, mondtam már, hogy Ross az alkalmazottak mintapéldánya? Aztán, lenn vagyunk a boncoláson, még mindig Mac – nak örülnek, most épp Sid. Ugyan kicsit neurotikusan fogadja, hablatyol valamit arról, hogy Mac szabad volt (?) és, hogy Sid – et megőrjítik a falak. Mac pedig, ahelyett, hogy szabadságra küldené meg pszichoterápiára, a hulla felé bólint: gályára, ember! Ja, igen, a hulla. Tehát: dulakodás volt, van még egy golyó a helyszínen valahol, egy hüllő darabkáját találta az áldozat ruháján, az arcán lévő fekete foltról vett mintát pedig elemzésre küldte.

Adam közben Szőke ruháját vizsgálja, aztán fel is vesz egy ugyanolyat, kitördel egy ablakot és megpróbál rajta átmászni. Mac érkezik, ez aztán tényleg hiányzott – motyogja, és firtatja Adam – től, möfaszt csinál. Hát, talált egy mikroszakadást Miranda pólóján, és sok – sok kísérletezés után rájött, hogy a törött ablak vágta el a pólót. Nah, Szőkét előveszik, miért hazudott arról, hogy jutott be a lakásba? Jo a szokásos szöveggel jön: mondja el maga, mi történt, pár kemény üljön le, meg acélos nézés után Szőke kitálal: Michael elhagyta a klubban a kulcsát, ő meg átmászott a tűzlépcsőn, és dögös – szexis kis magas sarkújában berúgta az ablakot. Hát így. New York – ban minden lakásba be lehet jutni a tűzlépcsőről, ugye. Mac a tükrös fal másik oldalán hallgatja a nyivákolást, Don nyit be: ő tette? Nem. Josh előkerült már? Nem, de van 12ezer dollár megtakarítása, bravó. Honnan? Don tippelne, de egyik sem legális, Arról számol be, hogy a klubban lévők szerint a srácok nagyon buliztak, szórták a pénz, leginkább Josh. Én már sejtem, már a címből lehetett sejteni mondjuk, lényeg: köröztesse Josht, kerítse elő a föld alól is.


Köv. kép: dr. Sheldon ugrándozik Mac után, a foltról megjött az eredmény, egy tetoválás utáni krémhez lyukadnak ki. Megvan, hogy melyik szalonból? – kérdi Mac, dr. Sheldon meg elszökdécsel azzal, hogy ők még tudják mi a dolguk, Flack éppen oda tart. A tetováló szalonban egy bögyös feketére varrnak egy jing – jang jelet, Don meg a tetoválós srác (innentől kezdve Ts.) orra alá tartja a képeket, aki felismeri Josht. Egy baszom nagy delfint kért a hátára, 200 dollár/óra, cakkumpakk egy 1000 dolcsit pengetett le érte. Flack értetlenkedik: egy delfin? Ja, Ts. szerint a csávó odavolt a delfinekért, meg siránkozott, hogy a haverja becsajozott, az ő barátságuknak meg lőttek. Ts. szerint a delfinek miatt volt dilis.

Éttermi kép, Jo a fiával, még mindig a lakótárs a téma, mit csinált az előzővel? Megöltem – mondja a srác. Funny. Na, hagyjál anya, nem akarok vele békülni, kész. Az új lakótárs Alex Kirkland, de Jo addig nem írja alá a bérleti papírokat, amíg nem találkozott vele. Az irodájában meg még le is futtatja a rendszerben, de semmit nem talál, lévén Alex kiskorú, akta zárva. Adam lép be, Jo meg kikérdezi az egyetemi lakótársairól, aztán meg hitetlenkedik, hogy Ross – nak 12 volt. Szerintem meg Jo örüljön, hogy a fia nem valami ízes kis koleszban lakik, ahol még a portás bácsi is megvesztegethető jófajta piával…na hagyjuk is, szóval Ross hozott fényképet a hüllő – darabról, amit ugye Sid küldött fel elemzésre, nehogy elveszítsétek a fonalat. A pigmentációval nem stimmel valami. Ross tűnjön el inkább, és ezt elemezgesse.


Köv. kép: labor, Lindsey ujjlenyomatokat vesz a gitárról, a blokkról, a pénzről is venne, de arról lefolyik a festék. Hohó. Mac sétál be, és Monroe megmutatja neki, hogy hamisították a pénzt: különböző löttyökkel leszedték a tintát az eredetiről, hajszárítót neki, aztán ráfénymásolták a 20 dolcsist az 5 dollárosra. Istenem, ez télleg ennyire egyszerű lenne? Mert akkor befektetek valami fasza gépbe itthonra. No, a gyilkos rájött, hogy – hamis a bankó, meg van az indíték. A házkutatás során minden kellék előkerül, plusz egy beszkennelt 20 dolláros Josh merevlemezéről. Bár ő maga még mindig kámfor. Aztán kupaktanács: dr. Sheldon, Jo, Lindsey és Mac próbál vmit kihozni az edigiekből, összefoglalva: Josh nyomtatta a pénzt, de nem tudni, hogy ő volt – e a gyilkos? Miranda szerint nem aludt otthon. Bevonták a titkosszolgálatot is, ha Josh fizet pénzzel, tudni fogják.


Jo érkezik vissza az irodájába, az asztalról felvesz egy mappát, tele rajzokkal. Alex anyaga, természetesen. Dr. Sheldon szerint – aki csak úgy idetévedt – jók, és nagyon tehetséges, aki csinálta, és amikor fiatal volt, ő is rajzolt ilyeneket. A fejét meg bizalmasan Jo vállához dugja. Nocsak?! Váltunk, Monroe figyeli a monitort, közben telefonál, valaki megint látta Josht. Még a városban van. Danny várakozik mellette, hogy ebédelni menjenek, de nem lehet, túl sok a munka. A végére a titkosszolgálat telefonja is befut, Josh pénze egy bankban bukkant fel, a a Randy Rock üzletig követték vissza a pénzmozgást. Miranda munkahelye. Ott vette a gitárt Michael. Kérem, jelentkezzen, akinek még nem esett le a sztori. Jo és Flack a hangszerboltban faggatják a tulajt, Randyt. Igen, a bankja szólt, hogy hamis pénzt fizetett be. Nahát, Michael fizetett vele, itt? A gitárt. Nahát. És, hogy meghalt? Nem, ezt sem tudta. Michael rendes srác. Az egyik dolgozójával jár. Don itt megunja a dolgot: hol volt hajnali kettőkor? Ööö, hát otthon, aludtam. Nincs rá tanú. Azon viszont rendesen kiakad, hogy Jo elkezd jegyzetelni. Jól kiosztja őket, aztán szevasz. Ezek ketten meg csak ott állnak és bámulnak utána.

Vissza a laborba, Jo és Mack beszéli meg a Randy Rock – ban történteket. Tehát: nincs bizonyíték, hogy Randy a gyilkos. És miért fizetne Michael hamis pénzzel pont a barátnője munkahelyén? Hacsak nem tudta, hogy hamis. Valószínű Josh bukott le valahol, és aki Michaelt megölte, nem őt akarta, hanem Josht. Járulékos veszteség – mondja Mac. Tehát Josh a gyilkos elől menekül. Dr. Sheldon siet be, a kígyóbőrös pigmentációs probléma megoldva: akrilfesték volt, amit olyan anyaggal vegyítettek, ami UV fényre kikristályosodik. Nosza, Jo már mondja is, ha ez így van, akkor körömlakknak is lehet használni. Randy – nak pedig feketére vannak festve a körmei. 34 perc kellett, mire idáig eljutottunk. Mac – nak csipog a telefonja, most kaptak el egy dílert, Josh hamis pénze volt nála, de nem drogot vásárol, hanem fegyvert. New Yorkban a dílerek fegyvert is árulnak, tiszta vegyeskereskedés.


A hangszerboltban vagyunk újra, Randy épp egy vásárlótól köszön el, elégedetten elteszi a pénzt. Aztán megszólal a kis csengő az ajtó felett, valami probléma van? kérdi hátrafordulva Randy, és Josh áll előtte, pisztollyal a kezében, halál idegesen: ja, van probléma. Michael nem tudta, hogy hamis pénzzel fizetett, mondja Josh. De Randy nem akarta megölni, véletlen baleset volt, csak a pénze kellett, mert a bukmékere eléggé kiakadt, amikor 12 hamis dollárral fizetett nála. Hoppá. Dráma. Randy, miközben ezeket darálja a srácnak, mind közelebb kúszik a pult alatt lévő fegyveréhez, aztán amikor ő is pisztolyt ránt elő, Mac és Don ront be, és némi tegye le a fegyvert! üvöltözés után szépen elvezetik mind a kettőt.


Köv. kép: Jo sétál be egy étterembe, és természetesen lebukik, hogy utánanézett Alex – nak, aki lány, és az egész szitu alatt kínosan mosolyog. Jo a rajzokkal mentené a dolgot, meséljen róla – mondja a csajnak, aztán elterelgeti őket enni. A kihallgató szobában vagyunk, Josh mondja könnyes szemmel, hogy hazudott Michael – nek, hogy túlórázott at étteremben – 2000 dolcsit? – , és azért adta oda neki a pénzt, hogy megvehesse a gitárt Mirandának. Hülyeség volt. Hát ja.
Újra a klubban, Szőke énekel, ez alatt szép emlékek jönnek Michael – ról, nagyon romi, könnybe lábadt a szemem. Nem.
Utolsó képkockákon Mac pakolászza vissza a dolgait az irodába, aztán mosolyogva körbenéz: megjöttem.


 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása