Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 1x03 - South Bound Suarez

2012. március 20. 11:00 - teardrops

Annie éppen szalad veszettül… a labda után, a Georgetown Egyetemen fociznak, aholis Göndörhaj szemezget vele miközben kicselezi. Caracasban szintén fociznak a srácok az utcán, Kopaszember nézi őket, majd az egyik ház erkélyére lesz figyelmes, gyanús mozgás van, ellenőrzi. Nem kellett volna, egy pasi az, aki sandán vigyorog és előkerül egy másik, aki a napszemüvegével van leginkább elfoglalva és aki Lopeznek szólítja, majd biccent, mire vigyori pisztolyt fog Kopaszemberre. És sikerül is elhibáznia másfél méterről, Lopez villámgyorsan elszalad, beugrik a kocsijába, ahol viszont már várják, hátulról elkapják és megfojtják, a pénzérméből készült nyaklánca csak úgy világít a szemünkbe, game over. Washingtonban is, Göndörhaj gólt lőtt, nyertek, jöhet az utójáték, Annie-vel ülnek a padon és láthatóan kedvére van ez a szitu. Meghívja kávéra a lányt, aki kéreti magát, míg a srác kimondja a varázsszót: kérj bármit! Oké, akkor szeretném, ha bemutatnál a nővérednek, Juliának! És mutatnak is egy nőt, aki ajtót nyit Napszemüvegesnek és ugyan csodálkozik, hogy az nem a feleségével van vasárnap, de már nyújtja is a nyakát, hiszen ajándékot kap: egy pénzérméből készült nyakláncot.

Göndörhaj kicsit furán néz, de Annie már zúdítja is az információkat: azért akar találkozni Juliával, mert úgy tudják, a Nemzeti Bankban dolgozik, sőt, egy Victor Ponces nevű alak személyi bankára, akinek az elmúlt 3 évben 100 millió dollárt segített elsikkasztani amerikai olajcégektől, amivel a venezuelaiakat támogatták volna, a pénzt egy védett terminálon keresztül utalják a Kajmán-szigetekre, egy off-shore számlára, de ez nem sima sikkasztás, ebből olyan szervezeteket hoznak létre, amelyekkel a régió stabilitását veszélyeztetik. Göndörhajnak leesik, hogy ki is lehet Annie valójában, de figyelmezteti, hogy Julia nem áll szóba akárkikkel, mire megkapja, amit nem biztos, hogy akart volna hallani: ezért kell, hogy a szeretett kisöcsi mutassa őt be, mint a barátnőjét. Szóval erről szólt az elmúlt 3 hét; ezt már Joan irodájában tudjuk meg, aki ellenőrzi Annie Smithsonian-álcáját, belépő, küldetés (egy régi levél bevizsgálása) rendben, a srác meg tuti benne lesz és nem csak azért, mert korábban Annie felvázolta neki, hogy a nővére így is úgy is börtönbe kerül, de ha segít, akkor tán mégsem, és neki sem kell visszamennie Venezuelába, hanem itt maradhat és gyerekorvos lehet belőle, amit annyira akart, szóval nem csak emiatt, hanem, mert láthatóan ez a 20 éves fiú fülig szerelmes az újonc kémnőbe. A távozó Annie már nem hallja Jai és Joan beszélgetését, melyből kiderül, hogy az ottani összekötő, Lopez pár napja nem jelentkezett, de még nem kell aggódni. A név hallatán mi már tudjuk, hogy de.

Göndörhaj belement a buliba, Annie reggel készülődik, pakolás közben a karkötőt szorongatja, mikor nővére erre azt mondja, hogy fogadja meg a saját tanácsát, amit katonagyerekként neki is ajánlott minden költözésnél, engedje el a múltat és lépjen tovább. És lőn, Annie bedobja egy dobozba az ékszert és pakol tovább, elteszi a Simon Bolivar és James Monroe könyvet, amit a múzeum miatt tanulmányoz; Danielle szerint dögunalom lehet, hiába szövegkiemelőzött belőle részleteket, de Annie erősködik, hogy nem is annyira.

A gépről leszállva Göndörhaj annyira beleéli magát a szerepbe, hogy menet közben is barátnője fenekét fogdossa, amiről Annie csak nagy nehezen tudja lebeszélni. A váróba érve véletlenül rögtön bele is botlik egy nőbe, aki véletlenül egy telefont csúsztat a kezébe, amelyik véletlenül éppen megszólal és véletlenül pont Auggie van a vonalban, hogy üdvözölje őt a sikeres leszállása alkalmából. Közli is a tényállást, nem csak a nő a beépített emberük, hanem Furakalapos is az ajtónál és reméli, hogy így is folytatják a küldetést. Hogy-hogy így is? Hát Lopezről nincs hír, ami persze sokmindent jelenthet, de – leginkább, hogy meghalt, fejezi be a mondatot a lány.

Összeül a stáb, hogy kaja közben kitalálják, Annie meg tudja-e csinálni az akciót egyedül, majd a saláta végén oda jutnak, hogy igen, de azért a srác mobilját is hallgassák le. Akció indul, Annie kocsit bérel és irány Julia és az ő munkahelye. A nő megörül öccsének, bájolog annak barátnőjével, amikor viszont kikíséri "a mosdóba, hogy felfrissüljön", a folyosón egyből nekiugrik, hogy Diego fiatal és okos és ambiciózus, semmi szükség rá, hogy egy, hány éves maga?, 28 éves nő behálózza, satöbbi, meg ígymegúgy… Annie csak úgy bírja leállítani, hogy belekiabálja az éterbe, hogy ne aggódjon, nem fekszik le az öccsével. Ja, az más, akkor mehetünk. Mármint haza, vacsizni. Útközben Diego mesél magukról, a környékről, hogy Julia szeret itt élni, ő Mindenki Mamája, ahol tud, segít, szóval szereti a nővérét, de szereti Amerikát is, mindig is odavágyott, nővére viszont kemény dió.

Annie azért belevág, győzködi a nőt, hogy Napszemüveges többet szakít, mint kellene, ráadásul nős és van egy csomó szeretője, de Julia csak azt hajtogatja, hogy Victor jó ember. Annie bedobja a nő nevére kiállított amerikai útlevelet is a pakliba, nem kell Napszemüvegessel buknia, elég, ha megadja a 3 jegyű azonosítót a bankszámlához és ők belenéznek, hova megy a pénz, a nő meg vígan élhet öccsével Amerikában. Julia tényleg kemény dió, még mindig hezitál, meg vacillál, meg az összes ehhez hasonló, Annie hiába adja elő neki is a múlttal kapcsolatos cipősdoboz elméletét, a nő még mindig kitart a szeretője mellett, nem segít bebizonyítani, hogy a férfi bűnös. Oké, akkor bizonyítsa, hogy ártatlan, akkor leszállnak róla – ezaz Annie, ez talált!

A baj csak az, újságolja később Auggie-éknak telefonon a sráccal közös hálószobából (Göndörhaj megőrül örömében)-, hogy jelszó kell a számlához, ami percenként változik. Jah, akkor viszont van egy kódolója, mondja Auggie, ami egy pendrive-hoz hasonlít, erre küldi a terminál az aktuális jelszót, amit aztán felolvas, Julia beüti (ezt vajon miért nem tudja egy ember?) és már benn is vannak. Szuper, mert Juliának is van egy ilyenje, úgyhogy másnap létre is hozzák a kapcsolatot, Victor meghívta őket a magánklubjába, bárjába, mindegy, amíg ebéd-után-szunyókál, Juliával akcióba lépnek. [Lemaradtam valamiről? mikor derült ez ki, hogy már egyből mondja is a tervet, mikor az előbb még azt sem tudta mi az a kódoló... vagy Annie tényleg ennyire gyorsan kapcsol?] Joan és Auggie örül, csak ügyesen, Annie.

Másnap Victor teszteli a lányt, aki úgy tűnik, átment, nem hiába magolta be a tudnivalókat, bár kissé formálódik a terv, Victor ugyanis Annie-vel akar tartani a múzeumba, amíg a lány vizsgálja azt a bizonyos levelet. Miközben megy a csevej, Furakalapos és a nekimegyek-nő is ott ülnek a szomszédos asztaloknál és figyelnek, előbbinek fel is tűnik Julia nyaklánca. Joan otthon már erről beszél Auggie-nak és Jai-nek, ha tényleg felismerte Rodrigez a nyakláncot, akkor valószínű, hogy Lopez halott, ugyanis az az érme nem éppen átlagos, bár nem is az egyetlen, de hopp, most nyomja a kezébe az egyik munkatárs a hírt, miszerint a rendőrség 20 perccel korábban megtalálta Lopez holttestét darabokban. Oké, akkor ismét összeülnek, most kaja nélkül, és azon elmélkednek, hogy vajon Annie lebukott-e, ha már Lopeznek sikerült. Mivel a nő csak az ebédet beszélte meg Victorral, a srác meg senkinek sem telefonált, nincs okuk feltételezni, hogy baj van - akárhogy is, Annie mégsem szimpla turistafazon, vagyis a férfi biztosan próbára teszi majd, de vannak embereik körülötte, nem fújják le az akciót.

Eközben még mindig megy a vizsgáztatás, Annie könnyedén veszi az akadályokat, Victor lenyűgözve, induljanak hát, ahogy megbeszélték. Rendben, de előbb a lányok kivonulnak a mosdóba, aholis Annie egyből rákérdez Julia nyakláncára (mikor kapta Victortól?), mert meg van győződve arról, hogy az egy munkatársáé. [Biztos megint lemaradtam, de honnan tud a láncról?!] Julia nem érti a célzást, miért lopna Napszemüveges? Nem is lopta, Annie szerint megölte a fickót, ezért rá is kérdez, mondott-e olyat a nő Victornak, ami lebuktathatja. A 'nem' válaszra már mondja is a további tervet, a bankban találkozzanak Diegoval együtt, ott lesz rájuk szüksége, aztán irány a reptér. Julia nem akar menni, mert még mindig hiszi, hogy Victor tiszta, Annie szerint viszont tudja, hogy nem az.

Indulnak vissza, Victor beülteti Annie-t a szuperjárgányába és elszáguld vele, csak úgy füstölnek a kerekek. A férfi útközben összeköti a kellemest a hasznossal, száguldozik rendületlenül, teszteli a lányt, kis flörtölgetéssel vegyítve, majd hirtelen megáll és azt mondja, most a lány jön. Mármint a vezetésben. Oké, Annie átül, megszámolja az összes fogaskereket, összevissza rángatja a kocsit, Victor kezdi bánni az ötletet, de végre elindulnak. A lány óvatoskodik, adja az ártatlant, de a férfi közben egyre rámenősebb a szembesítésben, az emberei átkutatták a lány kocsiját és megtalálták a szövegkiemelt könyvet, szó szerint ezt mondta fel a lány. Naná, védekezik Annie, minden munkatársnak meg kellett tanulnia. Az új kártyára már nincs válasza, a pasi meg egyfolytában nyaggatja, hogy gyorsabban menjen, így gázt ad. A következő kanyarban viszont ott egy kordon/útlezárás, mindegy is, ami persze kihozza belőle, amit eddig rejtegetni akart, profi módon kikerüli az akadályt és miután megállt káromkodik egy csendeset. Victor is nyugtázza, egy amatőr ilyet nem tudott volna, úgyhogy ennyi volt, előkap egy pisztolyt, felszólítja Annie-t, szálljon ki a kocsiból, az emberei majd visszaviszik, mindjárt itt lesznek. Ez azért gyanús, a lány inkább Victor biztonsági övét kapcsolja ki, majd eszeveszett forgásba kezd a kocsival, miközben próbálja kiütni a férfi kezéből a pisztolyt, majd végül sikerül kinyitnia az ajtót és kilöki támadóját, és elhajt csurom véresen. Telefonon odaszól Auggie-nak, vázolja a helyzetet, megkéri társát, mondja le a múzeumi levélbevizsgálást, majd veszi az adást, miszerint a bank előtt várja az egyik emberük, egy taxis, aki kiviszi őket a reptérre, és igen, akinél lesz valami ruha is.

És lőn, kap egy zakót, amit magára terít, de igazából minek is, mert pont kilátszik a vérfolt, kicsire nem adunk. Julia és Diego már várják, a nő furán néz, mit tettél szívszerelmemmel, életben van? Naná, de sietni kell, felkapják az összes cumót, merthogy már nem jönnek ide vissza, mennek a terminálhoz, kapcsolódnak, sikerrel járnak, közben meg Victor is visszaér az embereivel (taxis szólt Auggie-nak, Auggie szól Annie-nek), így miközben Joanék örülnek az infóknak, mert kiderül, hogy gerillák, meg hezbollah is van a történetben, nekik menekülni kell. Hátsó ajtón ki, Julia még az utolsó percben is hezitál, de végül beszáll a közben odaérkező Rodrigez kocsijába. Diegot meg elviszi majd a taxis. Hát így… a protokollt követik, elveszik a mobiljaikat, estére haza is érnek.

Julia nagyon maga alatt van, Annie próbálja vígasztalni Diegot, jó lesz majd az új életük, csak bírják ki, az emberük vigyáz rá. Auggie és Annie évődnek kicsit, hogy megtudjuk, Joan korábban azért nem volt oda azért, hogy a vak srác is terepre menjen, mert hiányzik neki is a terep munka, és hogy Joan volt ebben az egyik legjobb, no meg, hogy Annie "biztos, Te is jó voltál" mondatára Auggie szerényke lehessen: még most is az vagyok.

Julia csak nem bír magával, a hotelszobában kilopja őrzője mobilját és már látjuk is, ahogy Napszemüveges épp megérkezett a reptérre és mosolyogva olvassa az üzenetet.

Szerencsére Annie-nak fény gyúlt az agyában, Auggie-val belemélyednek a számlákba és kiderítik, hogy bizony Julia sem járt rosszul, pontosabban azért lehetett mindenki jótevője és mentora, mert kapott egy kis (nem is olyan kis) szeletet az elsikkasztott tortából. Oké, akkor ez nem csak a szerelemről szól, hanem a gyerekekről is, nem akarja megszakítani a kapcsolatot, vagyis lophatott akár egy mobilt, hogy megtegye – és a kör bezárult.

A hotelszobába későn érkeznek, Annie Diegoval és egy ügynökkel követi a nyomokat (egy taxistól kitűnő személyleírást kaptak, ami illik a nőre), mely egy zenepavilonhoz vezet, a rendőrség már le is zárta a területet.

Julia megérkezik, Victor már ott van, ölelkezés, tudtam, hogy megbocsátasz, csók, ülj be a kocsiba. Ahol aztán Victor megmutatja a foga fehérjét és ez nem csak a bájos mosolyában mutatkozik meg, hanem a bólintásában, mire a rész elején megismert fojtogatós ürge akcióba lép, a hátsó ülésről ráugrik Julia torkára, a pénzérméből készült nyaklánc csak úgy világít a szemünkbe, nem jó ómen ez az ékszer, az már biztos.

Annie-ék közben odaértek, az ügynök kiszáll és elszalad, ők meg várnak. De nem sokáig, mert Diego-nak bűntudtata van, amiért mindez miatta történt és kirohan, a lány utána.

A gyilkost persze nem zavarja a fiú kiabálása, Julia fuldoklik, Victor meg csak néz, mígnem lövés dörren, fojtogató vére fröccsen, ügynök lőállásban a kocsi mögött. Nah, erre már Victor is lép, mégpedig a gázra, ám nem jut sokra, mert ügynökünk szereti a 'bumm, a fejbe' megoldást és nem hibázza el, Victor ráborul a kormányra. Julia meg ráborul Romeojára és sír keservesen. Nem ez a pasi akarta két másodperccel korábban megöletni?! Hát mit értünk mi a szerelemhez, Annie-nak meg is mondja a tutit: mit kellett volna tennem, eltemetni egy cipősdobozba? A lány azért a nyakláncot visszaadja neki.

…és otthon elgondolkozik a történteken, majd előveszi a karkötőjét a dobozból és visszateszi a képkeretre.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása