Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x04 – Familia

2012. március 19. 12:00 - Fekete Panna

Egy külvárosban vagyunk egy fiatal mexikói pár lerobbant kocsijában. Lemerült telefon, lemerült akkumulátor, sötét van, a szereplőink meg is jegyzik, hogy olyan, mintha egy bé kategóriás krimiben lennének vagy éppen egy risszrossz horrorfilmben. Szemben van egy telefonfülke, a fiatalember (Paco) kitalálja, hogy majd felhívja az egyik havert, hogy jöjjön értük. A lány bepánikol, ne hagyj itt, félek, de ugyanmár, nagylány vagy, mindjárt jövök, no para. Paco aprót kotor, telefonál, üzenetrögzítő, de nem adja fel, megpróbálja újra, úgyis felveszik. Hirtelen a lánynál vagyunk, aki nagy izgalmában rágja a körmét, mögötte mozgó árnyak, lehet valami zombi városban robbantak le épp. Megjegyzem, a lánynak Carrie-nyaklánca van. Paco-hoz három fiatalember megy oda, az egyik a pisztolyát ráfogva kérdezi meg tőle, hogy kicsoda-micsoda, mire Paco nem túl kedvesen válaszol, erre több golyót is (összesen négyet) kap a mellkasába.

A rendőrőrsön Nate-et és Brendát kérdezgetik, hogy mégis mit kerestek az előző éjszaka felgyújtott házban. Külön-külön van a kihallgatás, hol itt vagyunk, hol ott, egyformán vallanak, bár Nate kicsit szerényebben adja elő ("szeretkeztünk"), Brenda szabadszájúbb ("keféltünk"), de nem tudják őket megfogni, ugyanazt mondják. Brendát hamarabb elengedik, de Nate-nek még kicsit betartanak, miszerint milyen jól jött a családnak a gyújtogatás, hogy a temetkezési hálózat KAM-jával pont aznap veszett össze, és pont abból a házból akart a konkurencia krematóriumot csinálni. De Nate nagyon meggyőző az öltönyében, elengedik, de még a nyomozók megjegyzik, hogy számukra Claire is gyanús, ugyanis pont akkor keveredett ő is valami lábfejes ügybe.

Otthon vagyunk, David és anyu van a konyhában, nagy baj van, nem műxik a légkondi, egy pornófilmből éppen kiugrott, de még ruhában lévő szerelő vacakol egy létrán, mire Nate megérkezik az őrsről. Beszámol róla, hogy gyanúsított gyújtogatás ügyben és élénken érdeklődik a többiektől Claire iránt, hogy ők tudják-e, hogy hol volt a lány akkor este. A szerelő közli, legalább öt nap, mire jó lesz a légkondi, ami elég nagy baj, lévén, hogy hőség van (ismét megjegyzem, Karácsony után vagyunk) és a ravatalozásra ugye nem bikiniben és fecskében járnak a gyászolók. De Ruth szigorúan ránéz a szerelőre: három nap.

A nyugiszobában a fiúk fogadják Paco szüleit, kiderül, hogy a fiú a maga 21 életévével már bandatag volt, de még csak kezdő, ergo gondolom még nem tapadt vér a kezéhez, csak drogot árult. Ott ül a bandavezér is, kiveszi ő is a részét a temetésszervezésből, bár Paco anyu apu ennek nem nagyon örül. A szülők elmondják, hogy már három temetkezési vállalatnál jártak, de mindenhonnan elutasították őket. David kijelenti, hogy mindenképpen fogadják őket, egyrészt, ők minden családon segítenek, másrészt rohadtul kell a pénz, ugye. Meg is ragadja az alkalmat és rákérdez, hogy ugye van anyagi fedezet, mire a bandavezér felpattan, hogy igenis van, és itt a pénz, egyéb kérdés?! David csak néz, mire megbízza Nate-et, hogy mutasson pár csokrot a szülőknek, ő mindjárt jön.

Ott is terem Federico mellett a pincében, aki éppen egy nő hulláját készíti elő (lövi be a haját), és kéri, hogy beszéljen a nyugiszobában lévő bandavezérrel, mert van egy kis feszültség odafent, és Federico biztosan ért a bandák nyelvén. /Ha még nem említettem volna Federico is bevándorló, feleségével egymás között spanyolul beszélnek, eddig nem került ez szóba, most lett fontos./ De visszakanyarodván a történetre, bár David azt hitte mexikóiból van az alkalmazottja, kiderül, hogy Federico puerto rico-i. (Hogy képben legyünk: államformáját tekintve Puerto Rico az Amerikai Egyesült Államok társult állama, legnagyobb városa San Juan, Mexikótól mintegy 2400 mérföldre található) Azon, hogy David megkéri, hogy legyen szíves felmenni, és tárgyalni a "magafajta" spanyolul beszélő bandavezérrel, nem kicsit kapja fel a vizet, de Davidnek sikerül megnyugtatnia. (Ha nem mész fel és beszélsz velük, lehet többé már nem kell azon aggódnod, hogy megégeted magad a hajsütővassal, ahogy frizurát csinálsz egy halottnak).

Federico felmegy, és segít lerendezni a konfliktust, a maga 140 centijével elég jó kiállása van, még a bandavezér is behódol neki.

A megbeszélés után a konyhában vagyunk, Ruth készülődik a vacsorához (Brenda jön hivatalos bemutatkozó estre), Nate pedig próbálja ráébreszteni Davidet, hogy vannak bajok Claire-rel, de Davidet nem nagyon köti le. Betoppan Claire, kinek ki van vasalva a haja, valami sulis vicces esetről fecseg, de a többiek csak bámulnak rá, kimondatlan kérdés a szemekben, tényleg te gyújtottad fel a szemben lévő házat?!

Később van, egy boltból jön ki éppen Keith és David, pakolnak egy furgonba, ami olyan cuccokkal van tele, mintha kempingezni mennének (hűtőtáska, hálózsák, sátor) vagy cowboy-kodni (mert ugye már túl vannak a barátságon, mint Heath és Jake). Na de pakolászgatnak, mikor is egy pick-upos pali beszól neki, hogy kellene a parkolóhely, kicsit igyekezni kellene HÜLYE BUZIK. Erre Keith kicsit (nagyon) felhúzza magát, majdnem kiszedi a pasit a kormány mögül, David csitítja, hogy a pasi nem úgy gondolta, nem hitte azt, hogy ők tényleg melegek, mire Keith felteszi a kérdést Davidnek: Ennyire utálod magad?

A következő jelenetben már David dolgozik Paco testén, mire Paco életre kel David képzeletében. Vagy legalább is nagyon remélem, hogy ott, mert ha nem, akkor nagyon átvertek biosz órán. Kedélyesen beszélgetni kezdenek.

Nate nyit ajtót, megérkezik Brenda. Csodálkozunk, hiszen még egy óra múlva lesz a vacsi, de ugye jobb korán, mint soha. Brendát nagyon felizgatja a ravatalozó földszinten való léte, és nem bír magával, lekapja magáról a kendőt , és esküszöm egy szál selyem hálóingben van. A forgatókönyv írók elég egysíkú szerepet írtak neki, 10 jelentből 10ből szexelni akar, 9ben pedig szexel is. De mielőtt leteperné Nate-et a küszöbön, megjelenik anyu, de ő még nem öltözött fel (vagy le) a vacsorához, így megkéri Nate-et, hogy vezesse addig körbe Brendát.

Daviddel és Paco-val vagyunk, éppen David ruhát választ neki, Paco pedig rávilágít arra, hogy igenis ki kellett volna állnia neki is Keith mellett ott a bolt előtt, és neki is igazán dühösnek kellene lennie, ha valaki lebuzizza. Önérzet babám, az meg hol van? Megtagadod azt, ami valójában vagy? Nem csoda, hogy Keith pipa.

Nate eközben körbevezeti Brendát a házban, úgy látszik az orális kielégítés is a programban van, mert azokban a pillanatokban nyit rájuk anyu. Ezen Nate totál kikészül, Brenda nem izgatja fel magát, anyu jelenléte egyet jelenthet: kész a vacsi.

Vacsora van, ott van a csonka Fisher család és Brenda. Semmi extra nem történik azon felül, hogy David elmondja anyunak, hogy Nate-tel kitaláltak egy új üzleti tervet, de anyu természetesen leszarja, mondanom sem kell. Brendát faggatják a munkájáról, aki próbálja viccesen előadni mivel is foglalkozik (shiatzu masszázs), Claire veszi a lapot, de anyu és David nem annyira. Nem is csodálkozunk ezen, egyik sem az a bulihuligán.

Másnap reggel van. David az utolsókat simítja Paco ruháján a koporsóban, tökéletes, ezt még a megjelenő Paco szellem is megállapítja. Beszélgetnek, mire benyit anyu, hogy szóljon, hogy megjött a bandavezér és a sleppje. Ezek után rákérdez, hogy miért nem jár David misére, mire David végre tököt szerez valahonnan, és megmondja, hogy máshova jár templomban. Anyu remek érzékkel rákérdez, hogy a fekete zsaruval? /Megjelent az apja ravatalozásánál, segített Clairenek a lábfej dologban.../ És David végre tényleg a talpára áll, igen, vele. Brávó. Erre még Paco is büszke.

Paco ravatalán vagyunk, ahova Claire is beleskelődik, és kiszúr egy favágóinges banditát, aki szimpatizál vele, és hipphopp máris a pincében vagyunk, és füvet szívunk. Azért valljuk be Claire nem az a szívbajos fajta.

Később özvegy Fisherné közli Nate-tel, hogy telefonáltak az őrsről, tűzeset-ügy lezárva, ismeretlen a tettes. Mire Nate megjegyzi, attól még lehetett Claire, hiszen baj van a fejével, és egyáltalán. Mire Claire pont akkor jön fel a pincéből, látszik rajta talpig be van állva, ez nem valami jókor jött, mert ugye Nate eléggé gyanakszik rá. Megértem, én is gyanakodnék.

Templomban vagyunk Keith-szel és Daviddel, akik nem ülnek egymás mellett, meglepő. Most vagy az összeveszés miatt nem, vagy egyébként sem szoktak egymás mellett ülni, egyelőre nem derül ki. Kifelé jövet David bocsánatot kér Keith-től, de ez a fekete zsaruk gyöngyét nem hatja meg, oktatást tart Davidnek arról, hogy mit jelent felvállalni a másságot, ha majd tényleg komolyan érzi, hogy most már elég, kiállok magamért, akkor keresse meg. És faképnél hagyja. (Faképnél hagyás szólás eredete: fiatal lány faluhelyen a kapufánál várta kedvesét. Ha a fiú hűtlen lett, el sem ment a találkára, és hagyta a lányt a faképnél, fakapunál várakozni.)

Nate ébredezik, Brenda már ébren, aggasztja az anyuval kialakult helyzet. Engem is aggasztana azért, hogyha a pasim anyja akkor nyitna be, miközben kicsi fia Lassie-t játszik a lábam között. Persze engem az jobban kétségbe ejtene, hogy miért izgat fel egy ravatalozóban való dugás.

A nyugiszobában vagyunk anyuval, Nate-tel és Daviddel, a fiúk beavatják anyjukat az üzleti tervbe, amit kitaláltak. Mivel mindenki ki akar velük cseszni, így a szolgáltatás minőségén kell javítani, reklámozni, bútorokat cserélni, ilyenek. Pénzt kellene adnia ehhez, mert a fiúknak nincs. Anyu meglepő módon támogatja az ötletet, ad pénzt apu biztosítási pénzéből, viszont nemcsak kölcsönről van szó, hanem befektetésről. Részvényes lesz a bétében.

A fiúk nagyon örülnek, viszont David mondja Nate-nek, hogy ma meghívta őket ebédre a temetkezési hálózat jól ismert key account managerre, a divatdiktátor, a Silas.

David készülődik a tükör előtt, Paco vele van, aki elmeséli, ő hogyan védené meg a körbevizelt területét a betolakodóktól. Férfinak kell lenni a talpon, és bár őt kinyírták a fenenagy férfiassága miatt, de legalább a maga 21 évét férfiként élte le. Davidnek is ideje lenne tökösödni. Demonstrálva, hogy mit kellene tennie Silassal, elkezdi fojtogatni Davidet. Kicsit meglepődök, hiszen Melinda szerint a szellemek minket nem bánthatnak, és kinek másnak kellene hinni ebben a témában, ha nem egy szellemekkel suttogónak?!

Ebédelünk együtt Silassal és a fiúkkal. Silason amellett, hogy másik ruha van, adja a lazát, úgyis eltaposunk benneteket fiúk. Davidben pedig felülkerekedik a maffiózó, befenyegeti Silast, hogy kicsinálhatja őket a multi, de ők ismerik személyesen a tetűt, aki ezt tette velük, és kicsinálják őt és családját, próbálja csak meg. David ennél a jelenetnél hozza Dexter figuráját, kiráz a hideg, ez a srác még viszi valamire. Mint ahogy vitte is.

Visszatérve a sorozatunkra, Silas ledöbben, eltakarodik, Nate nem kicsit van meglepődve kisöccsén, David annyira kikészül saját magán, hogy mindjárt hányni fog.

Csengetnek, anyu nyit ajtót, Brenda az, hozott fürdősót, meg kér bocsit, amiért anyu nem a legelőnyösebb oldaláról ismerte meg. Viszont kedveli Nate-et, és nem akarja, hogy anyu rossz véleménnyel legyen róla. Anyu jó fej, mosolyog, még tanácsot is ad: legyen óvatos Nate-tel, mert labilisabb, mint hinné.

A bandavezér megjelenik a Fisher házban, beszéde van a családdal, máris. Federico is kérdőn néz, én is, hogy vajon mi nem tetszett a szertartásban. Mire kiderül, hogy csak egy közös imára hívják őket, a banda meg Paco anyu apu, ott állnak körben, fogják egymás kezét. Az imát a bandavezér mondja, nemcsak Paco-ért, hanem id. Nathaniel Fisher lelkéért is, nagyon szép jelenet, igazán.

Bowling pályán vagyunk Keith-szel és Daviddel, Daviddel gurít egy x-et, és megjegyzi, hogy 17 éves korában megnyerte az állami ifibajnokságot. Én meg 12 évesen városi sakkbajnok lettem, bibi. Üldögélnek szorosan egymás mellett, mire jön két fószer, érdeklődni, hogy együtt vannak-e, mert ha nem vinnék az egyik pályát, mire David kijelenti, hogy együtt vannak, igen. A srácoknak nincs több kérdésük, lelépnek, Keith pedig végre igazán mosolyog.

Nate lép be Brenda lakásában, aki a hálóban várja mintegy 26 ezer égő gyertyával egyetemben, egy peros átlátszó köntösben, nyilván azzal a célzattal, hogy jó erősen megdugják ma este (is). Nate már fekszik rajta, mire hirtelen bevillan neki, hogy ég a szomszéd ház, Brendának Nathaniel tetkó van a csípőjén, és egyébként is őrült a csaj, a vak is látja. Kicsit megretten, de azért folytatja tovább a ráfekvést. Van gyomra, nem mondom.

Utolsó jelenetben anyu van a lépcső alján, amikor Claire hazaér. Anyu megkérdezi tőle, hogy ő gyújtotta-e fel a szemközti házat, mire Claire kijelenti, hogy nem, sose tenne ilyet, bár a lábfejet ő csórta el. Anyu megnyugszik, egy kicsit én is. De ez a Brenda lány, ej Nate, mibe vágtad a „fejszéd”?


Címkék: sirhant muvek
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2012.05.09. 01:22:05

Bocs, asszonyom, de ha jól értettem, Los Angelesben vagyunk. Mivel kezd modorosnak tűnni az "állítólagos" meleg miatti panaszkodás, nyomtam egyet vagy kettőt az enter billentyűn.
Erre a gúgli közölte velem, hogy mondott városban januárban az "average high" hőmérséklet húsz celsius, az "average low" pedig tíz.
Ugyanez az "average" magas és alacsony hőfok nálunk Budapesten májusban hasonló, amikor a rekord viszont plusz 34. Lesz még nyafogás?

Intizar 2012.05.09. 01:38:23

Ettől eltekintve az az igazság, hogy hálás vagyok ezekért a kis cikkekért. A Sírhant műveket véletlenül fedeztem fel egy idegen lakásban, azóta sem laktam olyan helyen, ahol nyomon követhettem volna, pedig szerettem. Úgyhogy köszönöm.

Fekete Panna 2012.05.09. 08:38:02

@Intizar: Kedves Intizar! Sajnálom a modorosságot, csak itt-ott nagyon ki van emelve a sorozatban, hogy baromi meleg volt odakint Karácsony környékén, azért mertem "meglovagolni" a helyzetet. Nem lesz több nyafogás. Befogtam.

Intizar 2012.05.09. 14:16:41

@Fekete Panna: Jáj, bocs. Csak bosszankodtam, de hülyeség volt.
süti beállítások módosítása