Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pan Am 1x05 - One Coin In A Fountain

2012. március 19. 10:00 - CYR

Aki elfelejtette volna: Címlaplány meglógott a saját menyegzője, egyszersmind vőlegénye elől, Szőke Kapitány románca kútba esett élete Bridgetjével, miután utóbbi felszívódott, Vöröske a CIA-nek fusizik, Első Tiszt meg féltékeny Szőke Kapitány ifjú kapitányi mivoltára.

01_1.jpg

Címlaplányt egy zálogház előtt találjuk, amint könyörög a zacis embernek, hogy adja vissza az eljegyzési gyűrűjét, amit pénzszűkében nála helyezett el, de most rendkívül vissza akarja adni faképnél hagyott exvőlegényének. A 60 napos határidő azonban kegyetlen dolog: minthogy túl vagyunk rajta, a gyűrű már elkelt. Ezen nincs mit sokat magyarázni, váltunk is a reptérre, ahol ugyanezen Címlaplányt testvére, Vöröske faggatja érdeklődően abból az alkalomból, hogy előbbi kiköltözött nővérétől (ez mindenkit otthagy, esküszöm), és Tepsihomlokkal bútorozott össze. A téma eleve kellemetlen, hát még, hogy az aggódó testvér rákérdez, hogyan sikerült húgának a gyűrűvisszaadós találkozó az egykori vőlegénnyel. Címlaplány valami rosszulléte hivatkozik, hogy azért ugrott a randi, majd szorult helyzetét Első Tiszt rontja tovább, aki lovagiasan a rágóba lépett léginő támasza kíván lenni a topán letakarításáig. Egyúttal az elmúlt éjszakáról akar beszélni vele, de Címlaplány feldúltan elhajtja. Dugtak ezek, vagy mi?

Londonba repül a kánya, a fedélzeten a diszkógömbnyi fejű Tepsihomlok egy, a monacói Formula-1-es versenyre tartó, Niko nevű 40-es hímet fűzöget. A grand prix a téma a cockpitban is. A társalgásba egyszeriben bekapcsolódik egy nagy forrásigényű kurvának kinéző bundás delnő, akit mindhárman (Szőke Kapitány, Első Tiszt és Indián, a légipszichológus) örömmel vetkőztetnek szemmel, de komolyabb flörtölés végül SZK és Courvosier között lészen foganatosítva. Vöröskének kétszer kell rányitnia a verbálisan gruppenező négyesre, hogy a delnőt udvarias körítéssel kihessegesse onnan. Amikor Courvosier és a bundája már elhagyták a kapitányi hidat, ET meggyőzi SZK-t, hogy ráférne már egy kiadós kopulálás, ezért menjen a konzumpoligámoid nőszemély után. Így is történik, legalábbis az utánamenést, és az utastérben való további cicázást illetően.

02_1.jpg

Londonban a nyolcmellű sztyuvicsapat a szállodát hagyja el éppen, hogy az éjszakába vágjon. Az akaratos Tepsihomlok javaslatára abba a pubba tartanak, ahol a Niko nevű autóverseny-néző is ígérte felbukkanását. Vöröske azonban megpillantja egy padon NYT londoni megfelelőjét, a Brit Titkosügynököt, így leszakad a csoporttól. A „minden epizódra jut egy megbízás" törvénye alapján itt a mai: pont a Tepsihomlok által behálózás alatt álló (egyebekben ENSZ-attasé) Niko ma este egy kaszinóba megy majd, ahol találkozik egy ismerősével, és ennek olasz álca alatt szereplő nője szintén ott lesz, aki viszont szovjet kém, ebből kifolyólag az ő ujjlenyomatát kell megszerezni.

03_1.jpg

Vöröske hozzá is lát a melóhoz: a pubban Niko a pultnál ülve bódítja Tepsihomlokot, majd amikor ez egy pillanatra hezitál, hogy elfogadja-e újsütetű lovagja kihívását egy billiárdpartira, Vöröske üstöllést odapattan, hogy majd ő elkapja a dákóját. Niko figyelme mindjárt át is plántálódik az ügynökösködő stewardessre, és amikor ez ronggyá veri, Tepsihomlok dartsozási javaslata ellenére a vörössel marad visszavágózni. Szőke Kapitányt ezalatt Courvosier egy Bentleyben várja a hotel előtt, és a célba érő vágyakozás jegyében az ablakon keresztül húzza be a hátsó ülésre a szájszervben hozzátapadt légisofőrt. Ez azonban csak egy kis kitérő volt: a pubban Tepsi új lovag után néz, ET meg megkísérel kommunikálni Címlaplánnyal, aki újfent lepattintja.

04_1.jpg

Na de most már meg is tudjuk talán, hogy miért: ugyan a filmkészítők nem fáradnak azzal, hogy kiírják, mikor és hol vagyunk a következő jelenetben, de ez a New York-i reptér, a slepp meg most Londonban van, tehát a véletlenül egymásnak ütköző ET és Címlaplány csakis a közelmúltban futhatnak így össze. Mint kiderül, a szökött menyasszony Harlembe készül, de nem mondja meg, miért, ET pedig mindenáron el akarja kísérni, mert hát Pintér Sándor ekkortájt még csak 14 éves, és míg ez változni fog idővel, az nem, hogy egy óceán is elválasztja a New York-i közbiztonság gatyába rázásától. Címlaplány végül elfogadja az ET által felkínált gardírungot, de a látogatása célját továbbra sem fedi fel.

05_1.jpg

London Heathrow-n (a jelenben) Szőke Kapitány és Első Tiszt indulás előtt egy illusztris utassal, a Pan Am alelnökével bratyiznak megilletődötten a repülőgép fedélzetén. Ez a titkárnőjét várja, akinek személyében Courvosier fut be. SZK zavarban, ET-vel a pilótafülke felé távoznak, ahol kitárgyalják, hogy a delnő minden lehet, de bundában, határidőnapló nélkül tutira nem az alelnök irodistája. SZK elérkezettnek látja az időt, és nagy arccal elköpi, hogy megpocsíkolta a majdnem legfőbb főnök tulajdonát képező vaginát. Közben magában azért aggódik egy sort, hogy mi lesz, ha ez kiderül.

06_1.jpg

Útban Monte Carlo felé Vöröske fűzi a Niko nevű pléhbojt úgy, ahogy azt Tepsihomlok tette Londonig, így aztán a vezető légiutaskísérői hatalmával visszaélő Tepsi azonmód meg is változtatja a beosztást, és a turistaosztály kiszolgálására száműzi a rettenetes homlokára szarvakat okozó kémnőt. Az egyedi fejszerkezetű röviddel később jó hangosan ecseteli Vöröske közelében Franciskának, hogy a Nikó meghívta őt a kaszinóba – Vöröske meg elkámpicsorodik, hiszen oda neki kéne bejutnia. Ennél is érdekesebb, ami pár nappal ezelőtt történt a metrón: Címlaplány Harlem felé menet bevallja ET-nek, hogy zaciba vágta a jegygyűrűt, és ugyan már eladták, de megtudta, hogy kinek, így most azt mennek visszaszerezni.

07_1.jpg

Monte Carlóban a Courvosier az immár védjegyévé váló hotel-előtti-SZK-felcsípést ezúttal egy tűzpiros sportautóval abszolválja, mennek is tüstént a természet lágy ölére reszelni. Első Tiszt ismét beszélgetni hívja Címlaplányt, de az megint otthagyja. Vöröske kitálal Tepsinek, hogy igazából teljességgel belehabarodott a Nikó nevűbe, és muszáj neki randiznia vele. Miután a szemei és a frufruja között egy leszállópályányi területet fenntartó leányzó erőszakja hatására Vöröske átvállal két és fél heti reggeliztetést a repülőn, Tepsi hajlandó lemondani a találkáját a pléhbojjal.

08_1.jpg

Címlaplány és ET a közelmúltban végre odaérnek a távoli Harlembe. A szökött menyasszony a jegygyűrűje új gazdáját győzködi a smukk visszaadásáról, de az idősödő, szakállas afro-amerikai zenebolond úriember erre nem hajlandó olcsóért. Drágáért már menne a dolog, de ekkor meg ET lép közbe, hogy Címlaplány ne hagyja magát kihasználni. Ebből az lesz, hogy jegygyűrű nélkül távoznak, és Címlaplány ágál, hogy majdnem meglett a gyűrű, de ET elrontotta neki. El is szalad. SZK (újfent a jelenben) visszaér a szállodába, ahol nem találja a szobakulcsát, ezért lemegy a sportkocsihoz turkálni benne, de ebben megakadályozza a járgány gazdája, az alelnök, aki beül és elrepeszt. SZK már vizionálja, ahogy az alelnök az ülés alól előkeríti az ő szobájának kulcsát, majd a Pan Am székház főbejáratánál feltolnak egy Boeinget az ánuszába végkielégítésként, de a szobájánál Courvosier várja, aki még időben megtalálta a kulcsot a kocsiban. Tényleg az ülés alatt volt – ezeknek egy dugóra jár az agyuk.

09_1.jpg

Vöröske talpig estélyiben cserkészi a szálloda előtt az ő Nikóját, aki balgamód mindjárt el is viszi kaszinózni. Innen már könnyen megy minden, gondolnánk Vöröskével együtt: megjön a Nikó barátja, aztán annak az olaszul karattyoló nője, aki a szovjet kém – de hófehér kesztyűt visel, így Vöröske hiába stíröli a pezsgőspoharat a kezében. Azonban amikor a szovjet-olasz kémnő nekiáll ágálni, hogy egy ötcsillagos kócerájban miért csak pezsgővel lehet torkot öblögeni, Vöröske is beszáll a kórusba, és – nomen est omen – vörösbort kér konspirativice. A következő snittben már szabadkozva mosogatja a bárpultban a csapdába csalt kémnő vörösborral leöntött kesztyűit, és közben nagy törődéssel egy pohár vizet nyújt az ideges gyévuskának. Az nem békül: egy olasz bazmegolással megragadja a poharat, lecsapja a pultra, és elrohan. Mission completed: az ujjlenyomatos üvegneműt elnyeli Vöröske cseppnyi retikülje. Azonban a küldetés nem várt befejezésbe torkollik: felbukkan Niko, aki lazán meghívja egy üveg (!) borra Vöröskét, megszemlélnek egy billiárdozó társaságot, majd szobára mennek némi zártkörű dákózásra.

10_1.jpg

Címlaplány rendkívül nyomorult hangulatban aprót szór a hotel előtti szökőkútba azt kívánva, hogy bár újracsinálhatná ezt a jegygyűrűs dolgot, mire érkezik Első Tiszt, és átadja neki a karikagyűrűs ékszerdobozt. A hálátlan liba rögvest nekiáll racsítani, hogy ez végig itt volt ET-nél, ő meg mennyit aggódott, mire Első Tiszt huszárosan kivágja magát, hogy egy jegygyűrű átadásához meg kell találni a megfelelő alkalmat, és ő próbálta, de mindig elhajtatott. Na, ezen Címlaplány megenyhül, különösen, amikor kiderül, hogy ET az imádott Rolexét áldozta be a smukkért.

11_1.jpg

New York-ba hazaérkezve SZK névjegykártyát vált a PanAm alelnökkel és az oldalán kiszálló Courvosier-val. Címlaplány kitaxizik suburbiába, hogy visszaszolgáltassa a jegygyűrűt. Vöröske némi dicséret ellenében leadja az ujjlenyomatos poharat NYT-nek, majd hotdogevős randira megy Nikóval, aki mindvégig ismerős volt nekem valahonnan, és csak ebben az utolsó jelenetben jöttem rá, hogy kb. 40 év múlva betegeket gyógyít majd a chicagói Emergency Roomban, Kovac doktor néven.

12_1.jpg

Címkék: pan am
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T...... 2012.03.20. 21:07:50

Feladtam. A lánykák negédes kacarászása annyira zavaró (valszeg a szinkron is ront), hogy szépen töröltem a médiabox felvétellistájáról a sorozatot.
Azért téged még el-elolvaslak CYR, hátha felpörögnek az események és megéri kibírni a vihorászást! :)

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.03.21. 08:06:41

Megértelek, a magyar sorozatszinkronok szerintem borzasztó ripacskodóak, legyen az akár a Pan Am, akár a SzülFel, akár bármi más.
Azért kösz a bizalmat, ettől függetlenül nekem egyre erősebb az az érzésem, hogy nem lesz ebből második évad, bár nem láttam nézettségi statisztikákat...
süti beállítások módosítása