Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x03 - Szobák

2012. március 19. 14:00 - fuszulykavirág

Izgalmas helyzettel kezdünk, Will, Alicia és egy csapat ügyvéd ücsörög egy szállodai szobában és győzködnek egy mediátort, hogy ennél kevesebb pénzt bizony nem lehet kérni, már ez is a minimum, és ők mennének inkább a bíróságra. De nem, addig itt fognak ülni, amíg nem lesz megegyezés a két fél között. Hát, akkor lássuk a másik felet: a szállodai folyosó másik oldalán lévő szobában Celeste Serrano a főnök (Doktor House Cuddyja, értsd: Lisa Edelstein), aki szintén meg van győződve arról, hogy a saját ajánlatuktól többet adni lehetetlen, még így is ők a nagylelkűek. Egyelőre messze még a félút. Idővel meg majd megtudjuk azt is, hogy miről alkudoznak.

Willék ügyfele Maggie, akinek négy éve volt egy autóbalesete, ami után az orvosa azt mondta, hogy egy gerincvelői stimulátorra lesz szüksége. Az orvos adott neki egy füzetet, hogy azokból választhat, melyiket ültessék be neki. Nem választott, mert minek, az orvosra bízta a döntést, az meg egy olyat ültetett be, aminek nincs hatósági engedélye, és mellesleg a saját fejlesztése, ergo kísérleti alanynak használta Maggiet anélkül, hogy a lány tudott volna róla. Ja, és a hatás. Eleinte minden oké volt, megszűntek a fájdalmai, később viszont visszatértek, és sokkal rosszabbak lettek, mint előtte. Na ennek a malőrnek az árában próbál most kiegyezni Will és Celeste.

Hétvégi programokat lemondani, a mediátor akár napokig is ott tartja őket, de egyelőre úgy néz ki, szimpatizál Maggie ügyével. Eközben az irodában is zajlik az élet, Eli új ügyfelet hoz be: egy tejipari vállalat képviselete fordul hozzájuk, mert akadt némi gondjuk a sajttal. Illetve nem nekik, hanem egy csapat iskolásnak, akik egy frankó ételmérgezést kaptak a menzán felszolgált sajttól, és erről egy egészen explicit videó is készült, ami éppen körbejárja a világot. Eli lehengerlően profi, az ügyfél válsága máris az övé, mostantól kezelgetheti jó pénzért.

Maggiet felkereste egy újságíró, aki meg akar szellőztetni valamit, ami talán nem is igaz, de nem ez a lényeg, hanem hogy Will felismeri: nem mehetnek el a bíróságig, muszáj a mediátoron keresztül megállapodni valahogy. Na, hát a mediátor is pont ezt mondta. Megállapodás lesz és kész. Celeste és Will összefutnak a liftben, igen pajkos köztük a viszony, Celeste szeretné kettesben intézni az ügyet Willel. Egy üveg bor mellett állítólag hamar megállapodnának, és a közös múltat is élénken emlegeti. Mivel a mediátor a hétvégéjüket sem kíméli, Alicia az öccsére, Owenre hagyja a gyerkőcöket, hogy ő Willel töltse a hétvégét. Owen amúgy elég ösztönösen érez rá az Alicia-Will románcra, de Alicia nem mond semmit. Oké, most ez tényleg munka lesz, de azért na.

Will felhívja a riportert, aki megkereste Maggiet, hogy gondolja át, mit akar írni, mert lehet, hogy csúnyán félrevezetik. A riporternő meg szívesen látná Willt egy interjúra, hátha összehoznak valamit. A két fél ajánlatai közeledés helyett egyelőre távolodnak, szegény mediátornak nincs könnyű dolga. Kalindának jól jönne egy klón, mert egyszerre kéne kisegítenie Willt és Elit is, de ügyes lány ő, majd megoldja. Elinál székel éppen a problémás sajtot készítő cég feje, akinek nehezen megy át az üzenet: nem fog jól kijönni a szituból se ő, se a sajtja, ha a gyerekeket hibáztatja. Eli egy sajtótájékoztatót ír elő a főnök úrnak, ahol szépen bocsánatot kér, és minden sajtot visszarendel, és vizsgálatot kezdeményez. Viszont beugrik a megbeszélésre Diane is, aki nem hagyná a nyilvános bocsánatkérést, mert azzal csúnyán elúsznának a fickó esélyei egy későbbi tárgyaláson.

Celeste-hez beugrik ebédre a történetben szereplő doktor, hátha a mediátor úr kérdezne tőle valamit (tárgyalást akarnak ők ebből csinálni), de a mediátor úr ismeri a szabályokat, és lesz itt ejnye-bejnye. Celeste azért előadja, hogy de valójában Maggie tehet arról, hogy ilyen állapotban van. Hoppá. Ez mi? Merthogy azt mondja a doki, hogy az előfordul, hogy a műtét után elmozdul valami, de ha időben észreveszik, akkor nem súlyos a dolog, megigazítják és ámen. Maggienél pedig azért lett súlyos, mert a műtét után felírt erős fájdalomcsillapítókat jóval tovább szedte, mint kellett volna, így csak sokára derült fény a dologra. Alicia azt mondja, Maggienél először jelentkeztek újra a fájdalmak, és csak utána kezdte el ismét a fájdalomcsillapítót szedni, ami azért elég logikus.

Owen a tv előtt sztorizik Zachnek Alicia fiatal éveiről, miközben eszik a sajtos pizzát, és nézik a hírekben a sajttól okádó iskolásokat, priceless. Grace és a korrepetítora, Jennifer bömböltetik a zenét a lány szobájában, Owen rájuk néz, hogy megelőzzön némi halláskárosodást. A lányok éppen Jennifer legújabb köztéren idegeneket zavarba ejtően táncolós videóját szerkesztik, és mulatnak rajta nagyokat, én meg még mindig nem értem, hogy ez az egyszemélyes flash mob mitől klassz. Zach beavatja Owent a nagy titokba: Peternek volt más viszonya is, és ezért rakta ki Alicia. Owen ledöbben, eddig azt sejtette, csak Will van a háttérben.

Kalinda nyomoz a tejgyárban, de sehol nincs egyértelmű nyom, szinte bárhonnan jöhetett ez a nyamvadt fertőzés, akár még másik cégtől is. Közben Eli és Diane a sajtótájékoztatón elhangzó nyilatkozat szavain veszekednek, mondhatja-e azt a fősajtember, hogy „a hibánk” vagy csak azt, hogy a „szomorú események”. Nem mindegy ám, na. Will találkozik a riporternővel, nem akarja, hogy arról írkáljon, hogy a doktor jól áll valami vizsgálaton, cserébe inkább ő adna neki háttérinfókat az ügyről. A nőnek viszont inkább a sajtbotrány háttérinfói kellenének. Azért azt még elmondja, hogy nem csak valami akármilyen vizsgálat van itt, hanem állítólag az ügyészség döntött úgy, hogy nem indít pert csalás miatt a doktor ellen. Kalinda Carytől próbálja megtudni, mi igaz ebből, de Cary meglepően érzelmesen-sértődötten áll Kalindához, és nem segít.

A fősajtember hirtelen ismét feltűnik a tévében, amint arról beszél, hogy talán ne egyenek mindent össze-vissza a gyerekek, és akkor nem fogják majd körbeokádni az iskolát. Szép, és az sem segít a helyzeten, hogy ezt még azelőtt mondta, hogy Eli kiképezte volna a nyilvános beszédre. Egy megoldás maradt a guru szerint: az egész államban minden sajtot le a polcokról. Owen találkozik Aliciával, elmondja neki, mit tudott meg Zachtől, és arra kíváncsi, ki volt az újabb nő Peter ágyában, de Alicia csak a munkával foglalkozik, és inkább Zach miatt aggódik, nem szánta ő ezt az infót a gyerek fülének. Celeste és Will a szálloda éttermében találkoznak, és müzli szemekben kártyáznak, miközben magánéleti kérdéseket vitatnak meg (ki hányszor házasodott, kicsoda Alicia, honnan van a riporternő, ilyesmi), nyilvánvalóan közeli ismeretség volt valamikor az övék. Celeste azt javasolja, kártyán döntsék el, kinek az ajánlata nyer, de Will ettől nagyobb ember már, bár Celeste láthatóan csalódott, hogy régi pajtása nem megy bele a játékba, pedig még nyerő lapjai is voltak. Will elmondja Aliciának, hogy 2 évig volt együtt Celeste-el, és hogy vigyázzon, mert valószínűleg ki akarja majd őt játszani, féltékennyé tenni, hasonlók.

Owen a tantrikus szexet próbálgatja valami szőrös fickóval Alicia lakásán, de nem igazán lelkes, ami az örömszerzés ne-vetkőzzünk-le-ne-érjünk-egymáshoz fajtáját illeti. Ráadásul Jackie még rájuk is nyit. Jó, hát amúgy éppen nincs mit látni, de attól még Jackie korán jött, a gyerekeket kéne elvinnie, de ők még otthon sincsenek. Ó, nem baj, addig majd ő kitakarít, úgyis mindig olyan kupi van abban a lakásban. Tündéri hölgy. A mediátor összeereszti Willt és Celeste-et egy szobába, amiből csak ordibálás lesz, és senki nem enged egy centet sem az igazából. Celeste Aliciához fordulva felemlegeti az előző esti összejövetelét Willel, amire Alicia szépen kivitelezett elsápadással, és szobából feldúlt kirohanással reagál, ami persze csak színjáték, de a mediátor ennek láttán határozottan Willék oldalára áll.

Celeste újabb részletet idéz fel az ügyből. Kiderül, hogy a doktor úr gerincvelői stimulátora csak icipicit tér el egy másik, amúgy hatóságilag engedélyezett stimulátortól, és ilyen esetekben nem kell külön engedélyeztetni az új eszközt. Csakhogy Alicia megmutatja, mi az, ami a doktor saját terméke, és mi az, aminek az apró módosítása. Hát a két készülék se méretre, se alakra, még csak nem is hasonlít, pláne ha arról van szó, hogy valamelyiket bele kéne tenni egy emberbe. A mediátor is hitetlenkedve nézegeti a két kütyüt, hát nehogymár. De hiába, Celeste-nek nagyon hivatalos papírjai vannak róla, hogy ez bizony csak apró módosítás. A riporternő közbenjárására már Eliról szólnak a hírek, az emberről a sajtbotrány mögött, az emberről Peter régi és új kampánya mögött, szóval minden korábbi mocsokról is. Diane kitartóan állítja Elinak, hogy nem Will szivárogtatta ki őt a riporternőnek. Vagy tényleg hisz ebben, vagy nagyon meggyőzően hazudik.

Celeste és Will újra összeülnek a hotel éttermében, Kalinda előásott egy papírt, ahol a doktor azt állítja, hogy a terméke egyedi, semmihez sem hasonlító, szóval nem lehet csak egy apró módosítás, Celeste érvei ezzel pedig elfogytak, Maggie kap 8 millió dollárt. Celeste még kiböki, hogy a cége felbomlóban van, és új céget keres, ahol dolgozhatna. Will megígéri, hogy beszél Diane-nel. A mediátor még búcsúzóul megjegyzi Aliciának, hogy szépen kijátszották őt is, és a másik felet is, ami annyira nem esik neki jól, de azért lássuk be, hogy igaz. Alicia végre hazaér, betakargatja Zachet, majd Owen kifakadását hallgatja a nappaliban. Szegény fiú egész nap csak mosott, tévét nézett, unalmassá vált, míg Aliciának csak új zajlik az élete, pasi, minden. Owen azért aggódik érte, nem szeretné, ha Alicia megsérülne. Felteszi a kérdést, hogy szerelem-e ez, és Alicia szinte meglepően határozottan vágja rá, hogy nem. Owen ezzel megnyugszik, mert ha szerelem lenne, az nagyban megbonyolítaná a dolgokat.

Címkék: the good wife
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása