Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x05 - Tündérek háborúja

2012. március 18. 14:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Hölgyeim és uraim, ma odabaszunk a mesék varázslényeinek izomból, záródnak az ajtók, tessenek vigyázni. Egy erdőben kezdődünk, lájtos fantasymuzsika kíséretében idős hölgy óvakodik előre a fák között, boldog extázisban suttogva egy diktafonba, itt lesznek valahol, óvatosnak kell lennem, egyszer csak megáll, megérkeztem, most nézzük, hogy mi a pálya! Kikukkant a bokor mögül, áháááá, ők azok, ott vannak! Már látjuk is, minek örül annyira a néni, a kis tisztáson egy csomó apró, szárnyas, fénylő kis figura röpköd a Hold fényében, ez biza tündérparti a javából!

1.jpg

Az óvatos és észrevétlen megfigyelés szellemében a hölgy előránt egy fényképezőgépet, brutál vakuval a tetején és elkezd vadul kattintgatni. A cucc olyanokat villan, mint egy MIG leszállófénye, ha nem csutka vakok a Csingilingek, tuti bukó a kémfotózás. A tekercs off, néni balra el, a tündérkék meg szépen egyesével leszállnak a földre a tisztáson és NAGYON ronda goblinszerű lényekké változnak, FŐCÍM!

A főhadiszálláson minden csendes és sötét, épp csak a vészvilágítás fényei égnek. Jack félmeztelenül álmatlankodik az ágyon, egy pillanatra elbóbiskol, akkor meg rémálmodik, egy katonai vonaton utazik sivatagi egyenruhában, körülötte mindenki halott és kétmaréknyi piros virágszirom van mindőjük szájába tömve. Fel is ébred menten a jó kapitány, s amint téblábolni kezd a HQ-n, az egyik íróasztalon talál egy dettó ugyanolyan szirmot, mint amilyet álmában látott, uramfia, mi lesz ebből. Ebben a pillanatban megjelenik Nemecsek, aki fura meteorológiai adatokat hozott megnézni, na mutasd, fiam.

3.jpg

Snitt, általános iskolából áramlanak kifele a gyerekek, egy kislány figyeli, jön-e érte apuanyu, őt meg egy Bömbiből hesszeli egy olyan pedofilnak tűnő forma a pedofilnak tűnő szemeivel, pedofilnak tűnő keze a kormányon, pedofil könyöke kilóg az ablakon.(hozzáteszem, sértő, hogy ehhez a jelenethez BMW-t használtak, a torcsvúd monnyon le!) Következő kép, hogy kertvárosi házból szalad kifele apu, 'szameg, elnéztem az időt, anya leteremti, ezt így hogy tudtad, te segg, telefonáltam, bazmeg, jóvan, siessé má, ne pofázz itt, Fócvágenbe beugrás, mérsékelt sebességgel elhúzás. Kislány továbbra is várakozó állásponton, egy nénivel folytatott rövid párbeszédből megtudjuk, hogy Roynak kellene érte jönnie, aztán az a nő is otthagyja, kiccsaj vállat von, a faszom fog rátok várni, elindulok gyalog. Pedofil Peti egyből tolja utána a kerékpárt, keresi a tuti helyet, mondjuk mivel a kislány a bronxi sikátoron kívül minden olyan helyen keresztülmászkál, ahol a Pedofilok Kézikönyve szerint sikeres támadást lehet végrehajtani, van miből válogatni. Végül a 4/1.a helyszín, az Erdei Úton Lévő Alagút mellett dönt, mellégurul a verdával, csá, béjbe, anyád küldött, pattanj be. Kislány ránéz, továbbmegy egy szó nélkül. Peti ezt nem tűri, kipattan a kocsiból, viszont amit nem tud - de mi már igen -, hogy hülye szűrővel ellátott kamerán nézzük hülye szögből, közben szapora szárnycsapkodás hallatszik, szóval nem lesz ez olyan egyszerű, mint a Kézikönyvben. Még egyszer megpróbálja szép szóval, aztán megfogja a kislányt, hogy akkor majd beteszlek, de erre már a temészetfeletti erő is akcióba lép. Forgószél támad körülöttük, mely a lánykának a haja szálát sem görbíti meg, Petit viszont hozzábaszkodja az autójához, alig tud visszaugrani bele.

2.jpg

A kislánynak pluszban még suttog egy női hang, hogy gyere velem embergyerek. Na, szép, gondolhatnók, cseberből vederbe, de nem, mert a kicsilány fütyörészve továbbszökdécsel az immáron biztonságos erdei ösvényen, Peti meg bután bámul utána a kocsiból. Váltunk, Harkness és Gwen mennek az utcán, Gwen nem érti, most minek is vagyunk itt, mert a haverom üzent, azért, de most ne máá, komolyan, tündérek, hülyének nézel, erre Jack bölcsen nem válaszol. Bemennek egy házba, a túloldalról megint hülyeforma szűrővel és szögből nézi őket valaki, van itt rejtély, nem mondom. Bent a házban az elején látott holdkóros forma néni tart diavetítéses előadást a tündérekről, mind a három néző vadul figyel, Jackék leülnek a hátsó sorban, a néni meg bemutatja a fényképeket, amiket az epizód elején készített. Gwen nyíg, nemá, hogy tényleg ezt a szart kell hallgassuk, Jack lekussolja. Végighallgatják az előadást, melynek végén a néni elmondja, örül, hogy egy mágikus pillanat részese lehetett, mert a tündérek szégyellősek, de nagyon jószívű, aranyos lények. Jack rázza a fejét, ez nagyon nincs képben, baszki! A műsor után beszélgetnek az öregasszonnyal, megtudják, hogy hol és mikor csinálta a képeket, az is kiderül, hogy Jack csak a rosszat látja a tündérekben, a nyanya csak a jót, meg hogy ismerte Jack apját. Snitt, Pedofil Peti már a belvárosban mászkál, láthatóan nincs jól. Folyamatosan szárnysurrogást haluzik, betámolyog egy vásárcsarnokba, aminek a közepén virágszirmokat kezd rókázni, kiszalad, pont neki egy rendőrcsajnak, aki meg is bilincseli szépen, nerángassámá jeligével, a bácsi nyáladzik a rendőrautóra fektetve, jajsegíccsen kéremszépen. Váltunk, kislány és Roy hazaértek, kiderül, hogy Roy nem az apukánk és gizdák vagyunk vele, anya aggódását meg leszarjuk, mert minket senki sem bánthat, bezzeg ha Petitől nem védte volna meg a varázsakármi, nem lenne ekkora arca...

4.jpg

Újabb snitt, a tündéres nyanya házában Jackék fényképeket nézegetnek, Gwen kiszúr egyet, némá, ez te vagy, Jack zavarba jön, nem, ez az apám, jártak a mámival, és mi lett velük, szétmentek, ennyi. Gwen a néni után megy az udvarba, Jack apjáról kérdezősködik, a néni azt mondja, nem sokat tud róla, Jack sem szeret beszélni róla. Közben az emlegetett szamár kijön, na, figyelj, mamika, ha legközelebb ilyet látsz, telefonálsz, éjjel-nappal, bármikor, világos? Nehogy bedaráljon a hegyirém vagy ilyesmi, oké? De Jack, nekem nincs mitől félnem, de azért csak figyeljél oda, jó, na jó, oké. Végre kijönnek a házból és végre itt van a Torchwood egyik állandó eleme, mondhatni védjegye: az értelmetlen, sejtelmes hülyeségek halmaza, melyből Jack most kioszt egy adaggal. Húbazmeg, ez nagyon durva, mintha a Metagalaktikák gangbangelték volna az Ezotéria Magazint... A konklúzió az, hogy meg kell találni őket, mielőtt baj lesz. Gwen turbo módba kapcsolva emészti a hallottakat, szinte látni, ahogy a túlterheléstől izzanak a relék odabent. Snitt, a megmentett kislány otthon kimegy a kertbe, onnan a kerítés résén át kiszökdécsel a közeli erdőbe, majd egy tisztáson felvesz egy botot és körbeforog, közben a Pedofil Petis jelenetben már látott szűrő, surrogás, női hang, gyere velünk, embergyerek! Ez megy egy darabig, de semmi más nem történik, úgyhogy stúdió! Azaz HQ, ofkorsz a tündérekről folyik a szó, Gwen cinikus, mint egy öregedő pornóproducer, Owen úgy tudja, hogy az az erdő, ahol a tündérek felbukkantak, baljós hely, már a rómaiak is megmondták, Jack meg kiadja Toshikónak, hogy a kerestessen a számítógéppel időjárási anomáliákat, mert a tündérek ilyet tolnak. Azt is megtudjuk, hogy a tündéreket semmiféle gép nem érzékeli, még jó, hogy a mámi fotómasinájának ezt nem mondták meg, különben baszhatta volna az előadást. Snitt, Petit hozza a rendőrcsaj az őrszobára, dejó, örül Petink, sok rács, az király, szeretnék a legbelső cellába kerülni, bevallok mindent, mert meg akartak fojtani engemet kérem viráxirmokkal, úgyhogy elmondom, hogy pedofil rohadt állat vagyok, csak zárjanak már be! Képváltás, na ki van a zerdőben??? Torcsvúd a zerdőben!

5_1.jpg

Megtalálják a tündérparti helyszínét, Gwen szkeptikus, de nagyon, pedig már leselkednek utánuk. Annyira érdekes, amit csinálnak, hogy váltunk újra, leszáll az est, az őrszobán Peti csúnyán ráparázik valamire. Üvölt, mint a sakál, a rendőrök indulnak a cella felé. Snitt, kislányék háza, anyu jön fel betakarni a kiccsajt, aki vidáman vihorászik valakivel odabent, majd mikor anyu benyit, síri kuss van. Odaül az ágy szélére, kivel beszélgettél, cukorborsó, senkivel, magadban, mindegy, örülünk, hogy nevetni hallottalak, ritkán csinálod mostanság. Megsimogatja a kislányt, aki távolba bámulva hagyja, ritka antiszociális kis gyökér, az tuti. Vissza az őrszobára, a Tw már ott is van, az ügyeletes megmutatja Peti celláját, közben meséli, hogy nahát, mi volt itt! Mivel Owen nincs jelen, Toshiko és Gwen lesznek a szíeszáj, megszakértik a csávót egy pillanat alatt, ez biza megfulladt, Gwen pedig kiszed Peti szájából egy virágszirmot, jééé, ilyet még nem is láttam, Jack komor lesz, mint Toldi, mikor a pesti gyerekek leparasztozták, én meg igen! Hűha, a félelmetesség olyan méreteket ölt, hogy átugrunk a tündéres nyanyához, aki épp egy kristálynak magyaráz, ó, te kristály, ó, segíts újra megtalálni a tündéreket, mert az nekem jó! Hoppácska, szárnysurrogás kintről, néni egyből seek üzemmódba vált, kikukkant az ablakon, s lát is valami sötét arcot a tuják között, aztán az a valami kiugrik a bokorból, neki az ablaknak, ami jól be is törik. Feszültségfokozás ezerrel, otthagyjuk a nénit és nézzük Harknesséket, immár a HQ-n, akik Peti haláltusáját követik nyomon felvételről, közben Jack magyaráz, á, mindig így csinálják ezek, ismerem őket! Azért ölnek, mert és egy hosszú felsorolás következik, a vége az, hogy azért is, hogy megvédjék a kiválasztottakat. Hát a tündérekhez képest Csárlimenzon egy kultúrember volt a jellemzés alapján, oké, hogyan tovább, kérdezi Gwen, hát az van, hogy azt kéne kiszaszerolni, hogy ki a kiválasztott, de ez a könnyebbik fele, mert a tündérek ellen lófaszt se tudunk tenni, barátaim. Uralják az összes elemet, föld levegő, tűz, víz, szerintem Mara részei, azmegmi, kérdezik a csajok, az olyan gonosz látomás, a rémálmok is tőle származnak, álmunkban öl meg. Hogy még nagyszerűbb legyen a helyzet, telefonál a néni, aki belátja, hogy ajjaj, te Jack, ezek télleg gonoszak, mint állat, és most eljöttek értem, izé, nem tunnátok idejönni? Dehogynem, csak ne menj a közelükbe! Oké. Az utasítás kissé hiányos, nem tartalmaz részleteket arról, hogy mondjuk macskakeresés közben ne menjen ki a házból, így a mámi ki, ajtó mögötte bezárul, rángatja a kilincset, de már ott is vannak a tündérek, és ööö, elkezd esni a nénire az eső (WTF???) Közben Tw-telekjáró hasít a pályán, Budapesttől Fűzfőig két kiló, Toshiko nézi a monitort, jé, ott egy kétméteres körben esik, jajistenem, siessünk. Megérkeznek, a néni megfulladt, Jack lefogja a szemét és átöleli a hullát, nem az apád járt vele, hanem te, mi, kérdezi Gwen, hát igen. A jó kapitány kivan, mint a liba, menjünk inni, nem bírom a feszkót.

6.jpg

Piáznak a HQ-n, Jack elmeséli a tragikus szerelem történetét, aztán Gwen kihúzza belőle azt a sztorit is, amit az elején rémálmodott. Katonavonat, vidámság, alagút, szárnycsapkodás, aztán néma csönd, mindez azért, mert néhány nappal azelőtt páran a szakaszból részegen elütöttek egy kiválasztott kölköt. Snitt, a kiválasztott kislányéknál vagyunk, anyu épp bezárja éjjelre az ajtókat, ám valami zajra még kikukkant a kert felé. Egyből indul is rá a repülő kamera, de anyu nem veszi észre és pont azelőtt bassza be az ajtót, hogy odaérne. Most megúszta, de nem jósolok neki nagy jövőt. Váltunk, Gwen és az Alfahím épp hazaérnek, a csávó arról beszél, hogy egy kolléganője megsértődött, mert azt hitte, hogy ellopta a tűzőgépét, OMFG, és veled mi van, hát, fura napom volt, kezd bele hősnőnk, ebben a pillanatban viszont észlelik, hogy fel van dúlva a lakás. Hopszlika, betörők alighanem, vagy mi a szösz, de inkább az a szöszös téma lesz a megfejtés, merhogy ki van rakva a nappali közepére akkurátusan az erdei tisztás stilizált makettje, húha, hát ez rideg figyelmeztetés. Váltunk, felvirradt az antiszociális kislány (ASZK) szülinapjának reggele, Roy viszi a suliba, anyu meg már kötözgeti a lufit a villanyoszlopra a ház előtt, jaj, kicsim, de jó lesz a bulid, igaz, életem, faszomat a buliba, a kertben akarok játszani, hangzik a válasz. Roy megidegesedik, majd én itten minnyá megoldom eztet, figyeljél, csak mazsolaszálam, a kert végét nemsoká le fogjuk dózerolni, akkor mi lesz? Válaszojjá má baszod, ehh, mindegy, akkor ne, nem csoda, hogy az apád lécet vett mikor kicsi voltál. A kislány pont szarik rá, mert tündért lát a fa lombjában, integet is neki boldogan. Beszállnak a kocsiba, te meg kinek integetsz, barátoknak, nincs is barátod, te szerencsétlen. Kicsivel később az iskolában épp szünet van, a kislányt meg kottázzák a köcsedék osztálytársai, lesz ebből még haddelhadd, az tuti, de előtte snitt, Gwen takarít és lamentál a felforgatott kecóban. Basszák meg ezek a gyökér Csingilingek, ilyen kiba rendetlenséget csinálni, az anyjuk picsáját, mikor megyek én Aprajafalvára vagy hova a faszomba, hogy szétrúgjam a házaikat??? Jack is ott van és gondterhelt pofával csóválja a fejét, hát igen, ilyen ez a filmszakma sajnos. Te figyelj csak, keptön, mi volt ez a duma a kiválasztottról meg ilyesmi?

7.jpg

Hát ezt kár volt megkérdezni, a jó kapitány felveszi a Dédapámkicsőszvolt arcát, és jól hangzó, misztikus kifejezéseket tesz egymás mellé, az előző, tündérekről szóló beszélgetéssel együtt ez már kiadna egy fél Omega-albumot a csillogós szkafanderes évekből. A végső konklúzió, hogy a tündérek a kiválasztottat akarják. Snitt, ASZK üldögél az iskolaudvaron egy padon, nézeget fel a fára, közben a két szemétkislány osztálytárs immáron nem csak ellökik a kislányt, de rugdosni is kezdik, ahogy a földön fetreng, ez talán kissé túlzás, inkább valami harlemi gettósuliba illik, nem egy kuttúrált angol iskolába, de nem kell aggódni, mert jön már a forgószél, ami megcsinálta P. Peti seggét is, ajjaj, kiccsajok, nektek most rossz lesz. Ám előtte még elugrunk a Tw-HQ-ba, ahol éppen sípol a rendszer, hogy ván kici időjárászi ánomáliá, egy daab öccá. Szaladjunk hát oda, mondja Jack. Az iskolaudvaron közben fullos a pánik, a két szemétkislányt a tanító néni próbálja megvédeni a vad időjárástól, egyedül ASZK örül. Meglátogatunk még egy helyszínt gyorsban, Roy otthon éppen fullos kerítést szögel össze, elzárva a kert végét az erdő elejétől, na, te se leszel hosszú életű. Torchwood az iskolában, Gwen beparázik a tündérhangoktól az udvaron, be is szalad a többiek után, akiknek a tanító néni mesél, hogy mekkora műsor volt az imént. Felbukkan ASZK neve, meg hogy ő volt az egyetlen, aki élvezte ezt a tavaszi változékony időjárást, húha, hogy híják, hol lakik? Baszki, ő a kiválasztott, örül Gwen, jah, mondja Jack, menjünk is oda, de ízibe! Snitt, parti ASZK-éknál, ez egy érdekes dolog, mert anyu azt mondta reggel, hogy a kislány bulija lesz, a plakát meg azt mutatja, hogy anyu és Roy 5 éve tugedör, hej. Roy épp a kertdózerolásról beszél a vendégeknek, közben basztatja a kislányt, hozzá kaját, baszod.

8.jpg

ASZK nem örül. Még kevésbé örül, mikor meglátja a kerítést, odarohan, elkezd hisztizni, Royba belerúg, amikor el akarja vonszolni onnan, akkor kap egy irdatlan laskát, erre megdördül az ég, ám egyelőre nem foglalkoznak a dologgal, errefelé ez megszokott. Roy csak nem fér a bőrébe, bejelenti a vendégeknek, hogy mekkora flash ASZK anyuval járni, meg lesz közös baba is, hej! Na EZ már sok, még a tündéreknek is, meg is jelennek a környező fákon, aztán beugrálnak a kertbe. 

tunde.jpg

Kitör a pánik, nem is csodálom, ezek nem olyan rendes Csingilingforma minicsajszik, sokkal inkább Kiszel Tündére hasonlítanak. Megtermett trollok szitakötőszárnnyal, minnyá pattintom a képet, hát ocsmányak, mint a békávéellenőrök. Érdemes amúgy megfigyelni, milyen helyre kis lukat szakított magának ez a tündér a kerítésben, most vagy az van, hogy Roy Puzzle-kerítést vett az Obiban, vagy ennek a természetfeletti lénynek Gérvágó Fűrész a neve, a legtöbb deszka 45 fokban van lecsapva, ügyes, na.

9.jpg

Az egyik leteperi Royt és lenyúl a torkán könyékig, közben befutnak torcsvúdék és segítenek mindenkit kiterelni a kertből, majd Jack is majdnem ugyanígy jár, szerencsére Gwen megmenti. Roy megmélytorkozása után a tündérek kiugrálnak a kertből és gellert kapnak. Mindenki döbbenten bámul utánuk, a kislány meg gondol egyet és a kerítésen kimászva go az erdőbe. Anyu Roy mellett térdre rogyva zokog, annak szájából feltüremkedik egy csomó virágszirom, Gwen és Jack meg szaladnak ASZK után. Most jön a legjobb rész, figyeljetek nagyon! Utolérik a kiccsajt az erdő szélén, ő elmondja nekik, hogy egy erdőben vagytok ám! Na az van, hogy ez egy ősi erdő és mágikus, de nincs itt semmi, baszod, mondja Jack, flúgos vagy, kisanyám, a haverjaid hülyítenek csak, nem jön vissza az erdő, de igen, vissza fog jönni, mikor elvisznek oda. Hülye vagy, nem akarsz anyuval lenni inkább, dehogy akarok, erre megjelennek a tündérek is a fák tetején, hogy heló, Jack egyből ordít, a kölök nem biztos benne, nem lehet még elvinni, ASZK túlsipítja, hogy de igen, akarok menni, Jack átöleli, hagyjátok őt! Keressetek más kiválasztottat! Má mondjuk ezt se értem, egy másik kiválasztottat elvihetnek? Túl késő, susogják a tündérhangok, eztet visszük itten, mert hozzánk tartozik. Nem, bazmeg, ez a gyerek idetartozik, indulatoskodik Jack, nemnem, kis barátom, ez a gyerek örökké fog élni. Közben Owen és Tosh anyut tartják vissza, ne menjél te oda, jobb itt neked, hidd el.

Közben a tündérek elmondják, hogy mi lesz: elengeded a gyereket, vagy elpusztítunk minden élőt a Földön. Hát, ha megígéritek, hogy nem esik baja a gyereknek, akkor vihetitek, nesze. Gwen azonnal nyígásban tör ki, Jack bazmeg ezt nem lehet, de igen, anyám, vagy megdöglünk mind! A gyerek amúgy full boldogan távozik, úgyhogy a Torchwood inkább maradt volna otthon máma. Hogy a szívszorítást még fokozzuk, befut anyu is, aki egy darabig futkos, hogy hol a gyerek, aztán jó érzékkel Jacknek esik, megöllekakurvaanyádat, aztán csak sír szegényke. Snitt, a házból NAGYON sértődött Torchwood-beosztottak jönnek ki, Harkness lohol utánuk és magyarázkodik, le se szarja senki, beülnek a titkos torcsvúd terepjáróba és elhúznak ezerrel. Na erről még csinálok egy képet, lassan úgy néz ki ez a szerencsétlen Land Rover, mintha a Szellemirtók játszottak volna vele cool a verdásat, futófény, alufelni, fólia, felirat oldalt, a tetőn, a belsőről meg ugye már beszéltünk.

11.jpg

Utolsó jelenet a HQ-n, Gwen nézegeti a nyomozás közben talált régmúltból származó képeket, egyszer csak hirtelen ötlettől vezérelve felnagyítja azt, amin egy gyerek körül tündérek ugrálnak, s lám, az egyik tündérke arca az ASZK-é! Vássssztákurva, hogy milyen rejtélyesség volt még az utolsó pillanatban is, drága barátaim, nem semmi, főleg, hogy valami rejtélyességfokozó versike is megy közben! Ám mesénk végére értünk, ím láthattátok szümtükkel, hogy a torcsvúd esmét balfasz vogymuk, ezzel búcsúzom dejszen, VÉGE.


komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vackorkörte 2012.03.20. 04:41:55

De király, hogy van Torchwood hogyvolt! Köszi! azt hittem egyedül én vagyok oda ezért a sorozatért az egész országban :D

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.20. 09:05:25

@Vackorkörte: Nyöhh, hát az oda történő levés nem a legakkurátusabb kifejezés részemről :)

Vackorkörte 2012.03.20. 18:37:03

Hát, ha te nem is, de más biztosan szereti, ha már hv is születik róla :D
Én oda vagyok érte, de az objektivitásod sokkal mókásabbá teszi az egészet :)

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.03.20. 18:41:18

@Vackorkörte: Nagyon szeretem a Torchwood-ot, az összeset megnéztem már eredetiben, imádom a sztorit is meg a kiejtésüket.

Ez a rész nem a kedvencem, de tetszett, ahogy Jack, hogy elrejtse a halhatatlanságát és azt, hogy nem öregszik, eltűnik a "tündéres nyanya" életéből majd magyarázza, hogy nem is ő volt hanem az apja, nagyapja, ükapja :-)

Joebabe 2012.03.21. 13:41:49

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: Hogy milyen árnyaltan fogalmazol! :) Alapvetően szerintem ismét sikerült egy nagy rakás növénytermesztést elősegítő, állati eredetű, szerves adalékanyagból hatalmas csillogó fellegvárat építened! Köszönjük a szórakoztatást. :)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.22. 12:22:11

Köszönöm szépen nektek, hogy időt szakítotok az elolvasására, igyekszem tartani majd a színvonalat! :)

Démétér 2012.03.22. 16:31:48

Én szintén szeretem a sorozatot, de szerintem nem lehet komolyan venni :) Nem is hiszem, hogy komolynak szánták volna. Ahogy Dr. Who-n is remekül lehet szórakozni, miközben csvarhúzókezű szemetesvödröktől kellene elvileg félni.

A Torchwood teljesen amatőr marháskodás, de van neki egy hangulata - a hogyvoltok meg zseniálisak, életveszély, ha munkaidőben próbálom olvasni. Márpedig próbálom.

zsütyi 2012.03.22. 19:49:55

Nem láttam még ezt a filmet egyszer sem, de a hogyvoltjaid nagyon tetszenek!
Igaz, a múltkor a vonaton utazva olvastam és páran már tekintgettek felém a sikertelenül visszafojtott röhögés miatt, de nem tudtam abbahagyni. Pedig könnyes szemmel nem könnyű olvasni! :)

Solycika 2012.03.26. 14:20:04

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, már ami a szórakozást illeti!!!
Ismét zseniálisat alkottál, köszönöm!
Amúgy ezt a részt éppenséggel tévedésből, mert csak tévedés lehetett, már láttam, és nem bírtam visszafojtani a patakokban zúduló könnyeimet, persze a röhögéstől, ami végén történt, a dráma...amikor átengedi a tw a kislányt a 'gonosznak' tulajdonképpen egy válrándítással és az sem elhanyagolható, amikor az édesanya zokogásban tör ki, én minimum egy Oscar-t adtam volna érte!!!
Jah és ha már a nagyszerű színjátéknál és forgatókönyvnél tartunk, vajon az idős nénit a tündérek miért szemelték ki maguknak, merthogy eddig csak a szemeteket ölték meg, vagy mi!!!???
Há nem, de, na ugye, igen...!?

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.26. 14:34:12

@Solycika: Örülök, hogy tetszett, amúgy az a "Ja, jó, akkor vihetitek" műsor nálam is átugratta a vezérlést :D
@zsütyi: @Démétér: Köszönöm, köszönöm, olvassátok csak, a nevetés gyógyít! :)
süti beállítások módosítása