Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x05

2012. március 15. 15:00 - Segna

Hullámok, szörfösök, bikinik, már indulhatunk is az új kalandra! A felvezetés szokatlanul hosszú, a Waikiki-öböl mélyére is ellátogatunk, az andalító kékségben modern tengeralattjáró tűnik fel, az Atlantisz. Az SGA rajongók máris szeretik ezt az epizódot! Sajnos a crossover ennyiben ki is merül, mert nem az úszó város ügyeibe nyerhetünk bepillantást, hanem egyelőre csak egy elfoglalt anyuka és figyelmet követelő gyermeke vontatott párbeszédébe. Valamint megtudjuk, hogy a hawaii vizekben 200 hínár honos. Este ezek után már nyugodtan fogok aludni, de mégis hogy jön ez ide? És akkor hirtelen felbukkan egy hableány, egy úszó hulla személyében, és mi hálásan gondolunk arra, hogy a gyerekek még mesévé tudják transzponálni a borzalmakat.

és főcím!

Kedvenc ninjánkat pillantjuk meg nyitásként, ágyban párnák közt. Hmmm teccik amit látunk, sajnos az élményen osztozni kell egy hadnagynak szólított hosszú barna hajú nőcivel. McGarett kiejti a száján azt az egy mondatot, amit nem kellene; Ma szabad napom van! És a Sors rögtön be is rág, megbizsergetve a hölgyet egy sürgős telefon által.

Váltunk. Legnagyobb sajnálatunkra kimarad ninjánk öltözése, máris a hullaház folyosóján találjuk magunkat, a még mindig bicegő Dannoval. A hauli erőst töri a fejét ninjánk kisimult vonásai láttán; Hajat vágattál? Danno tényleg a feleségeként kezeli a főnökét! Szóljon már valaki neki, hogy ez a stílus annál sem jött be! Eztán rövid lamentálás következik a kisdeddel elszalasztott hétvégéről, és McGarett ritka mosolyairól. Szerencsére megérkezik a gubernátor, így megmenekülünk a további nyavalygástól, ellenben megismerkedünk egy Max nevű zseniális halottkémmel, aki szeret zongorázni. Egyelőre nem tudjuk, h ez mire jó, de erőst hangsúlyozzák. A mélynövésű japanoid hadarva belekezd mondandójába; bla-bla-bla a lányt valszeg megölték.

Sajnos a hableány a gubernátor régi barátjának a lánya, így a HW50-é lesz a megtiszteltetés és az ügy is. Kiderül, hogy a hableánynak van egy húga, akit nem találnak. Ninjánk optimista, a másik lány még életben lehet.

Váltunk. A habokat magányos szörfös szeli, de most nem tudunk mi sem feloldódni, sajnáljuk a szegény gazdag lányt, aki bulizásból nem tért haza. Megismerkedünk a szimpatikus nagykövettel, aki mindenhová vitte a lányokat, hogy normálisan velük nőjenek fel, még ha olyan egzotikus álláshelyekről is van szó, mint Budapest.

Közben a Kormányzó a kesergő anyának, úgy is mint régi barátnő, könnyelmű ígéretet tesz a másik lány előkerítésére. Ninjánk erőst meghökken. Aggályát Danno is osztja. Ezt röpke szemezéssel beszélik meg. Végre megérkezik Chin is, és megismerkedik egy marcona füleses néger biztonsági konzultáns félével. Ahogy ez fegyveres férfiaknál szokásos, legalábbis a forgatókönyvírók szerint, a fegyvere méretéről kezdenek csevegni. Bár a sötétbőrű, nem túl kedves és türelmes, így a csevej eléggé röpke. Visszatérünk a nagykövethez, és felvetődik a terrorista és a pénz szál is, meg a váltságdíj kérdése.

Elugrunk közben a McGarett házba. A titokzatos hadnagy összefut Szigorú Szemöldökű Szőkességel. A titokzatos hadnagy meglepődik, majd megnyugszik, hogy csak a húg az. Végre megtudjuk, hogy a húgot Marynek hívják, valamint azt, hogy a ház régi, és vékony falai vannak. Oh, istenem! sóhajtja a hadnagy, mire a húg kegyetlenül leüti a magaslabdát; Igen, ezt tegnap éjjel gyakran mondogattad. A 16-80-s női korosztály (és gondolom néhány jó ízlésű másként gondolkodó férfi is) egy emberként sóhajt fel ezt hallva. Nehéz lesz így az ügyre koncentrálni!

Ugrunk. A főhadiszálláson megindul a szálak felgöngyölítése. Max felfedi, hogy randidrogot talált a hableányban. Kiderítik melyik klubban járt, és ki kísérte ki. Ügyes! A kedvenc párosunkkal az új szálat követve, elmerülünk a főváros klubéletében. A kamerán látott klubban két szépség persze rögtön boci szemekkel nézi a ninjánkat, ami őt meglepően hidegen hagyja. A hauli aggódik érte egy kicsit, hogy van-e egyáltalán pulzusa, majd végre leesik neki, a tantusz, hogy a kedvenc főnökének Berry White-s estéje volt, akármit is jelent ez. Nekünk rusztikusabb kifejezések ugranak be. Ninjánk beismer. Ezután csend ereszkedik a párosra.

Aztán szerencsére meglátják, majd inflagranti érik a randidrogos fazont, így a mélyülő csend nem lesz cikivé. Megkönnyebbülve vitatják meg vele a másokat droggal kínálás erkölcsi aggályosságát. Danno közbeveti, hogy a kezeit tudná a droggal udvarolónak tördelni ujjanként, ha az ő lányát fogdosná így. Helyes! Így beszél egy igaz apa! Mondjuk ez egyikünket se tartott soha vissza a fiúktól, és a kis nyúltulajdonost sem fogja anno, de csak mondja nyugodtan. A kihallgató szobáig érve a Casanova már eléggé készen van, így Five 0-ék önfeledten ordítoznak és dudálnak a delikvenssel.

A félkába csávó mesél is szépen. Nem ő öl, ő csak leadja a csajokat. Egy furgonba teszi őket, és leszállítja. Itten megint csalizás kell. Naná, hogy Kono lesz az! A haulin hülyén nézne ki a koktélruha, Chint túl sokan ismerik, a ninja meg nem lehet ugye, mert szabadít ki, ha balul sülnek el a dolgok.

Míg mi Konóért izgulunk, a Szigorú Szemöldökű Szőkeség is nyomoz, a Bajnok ládát vegzálja, majd heveny sokkot kapva annak tartalmától, felhívja a bátyuskáját. A felhívott tesó határozottan eltiltja a ládázástól. Ez később fontos lesz, elnézést az állandó közbevetésért.

Közben kiderül, Konót egy furcsa raktárhoz viszik, ahol üzletszerű kéjelgés megvalósítása van folyamatban csoportos elkövetésben. A csapat, egy marcona kommandóval kiegészülve lerohanja a helyet. Kono is önfeledten bekapcsolódik, mind a 40 kilójával bár van esze gyorsan pisztolyt szerez. Rögtön respektálják.

A rajtaütés oké, de a nagykövet lánya nincs meg. A hely madámja Miss Liaó (vagy valami hasonló), nagy kutyabolond, de ez nem védi meg, lévén, hogy a kutyája öleb típusú, és alig nagyobb egy zsemlénél. Az elbeszélgetés az eltűnt lányokról akar eredményt hozni, míg Konó be nem avatkozik, és veszi magához a mélynövésű ebet. Miss Liaó rögtön együttműködő lesz, mert Kono brutalizálni kezd, és kilátásba helyezi a sintért a zseb-vérebnek. A páros mélán mosolyog, de azért felhasználják az infókat!

Chin a megadott szám híváslistájából rájön, hogy hívták a nagykövetet. Egyből gyanús lesz az biztonsági specialista. Ő a lebonyolító. (Russel Crowe nekem jobban bejött ebben a szerepben.) A nagykövet felesége megtörik; igen folyamatban van a váltságdíj fizetés. A nyomukba erednek. A nagykövet is veszélyben van, mert aki a lányokat megrendelte, nagyszabású terrorista. A nagykövettel meg még a testőrei sincsenek! Az élet zord, néha még egy nagykövettel is. Sebaj, van nyomkövető, de csak a kikötőig. Ott ninjánk telefonos segítséget kér, naná, hogy a kukkoló műholdakat figyelő hadnagyától. Most vacsorát ígér neki. A csaj ugrik, naná, hogy ugrik, biztos nagyon éhes.

Ninjánk így hamarost belehallgathat a biztonsági szakértő és a nagykövet csevejébe. Gyorsan becserkészik a biztonsági szakértőt, és ninjánk átveszi a helyét. Felvilágosítják, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik, de a biztonsági szakértő legalább félre áll, noha nem szívesen.

A terrorista inkább közép-európai szélsőjobbos nép-nemzeti agitátorra hasonlít, tehát aggódhatunk, hogy mi mindenre képes. Kiderül, hogy fegyverszállítmányról, és nagyköveti kódról van csak szó. McGarett közbelép, eleinte csak szóbelileg. Lassan indulhat a csapat. Dannoé a táv-navigálás marad, mert még biceg, de a csapat többi tagja talpig kevlárban bemegy.

McGarettet követjük, Dannoval együtt. Bár Danno navigál és utasít, eléggé meglepettnek tűnik, amikor a ninjánk az utasításait figyelembe véve, brutalizálni kezd. Hiába szép lelke van!

Az utolsó percben a a Five0 triász végre beavatkozik. Ninjánké a legnagyobb és legellenszenvesebb darab főnök, őutána ered sebesen. A nagydarab terrorista méretéhez képest, meglepő fürgeséget tanúsít, de ez kevés ninjánk ellen, aki kilóbeli hátrányát még nagyobb fürgeséggel, és jókora rúgásokkal ellensúlyozza. Végül persze sikerül a főterroristánkat eldózerolnia. Szó se róla, szuszog egy kissé.

Az akció lezárásaként a nagyképű biztonsági szakértőnek törlik le az arcáról a nyegle mosolyt, és a bűnügyi nyomozás akadályozásáért beviszik Dannoval 24 órára. A gubernátor hálás típus és szépen megköszöni a ninjánknak, hogy a könnyelműen tett ígéretét betartotta. Szem nem marad szárazon.

Aztán bugyi se nagyon, mert ninjánktól a tengerparton búcsúzunk el. A Szemrevaló világoskékben van, és húst sütögetne. A műhold-kukkoló hadnagy más programot javasol. Egyet tudunk érteni a hölggyel, és minden irigyletünk az övé. Ideje kárpótlásként meginni valamit. Én ginre szavazok, ide kevés a sör! Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása