Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x07 - The Recused (Ügyvédváltás)

2012. március 12. 15:00 - Gabba

Az előző rész végén Hank és Abby fél évadon át húzódó flörtölése végre beteljesedett, szex lett a vége, és nem is nyugdíjas módon, legalábbis erre utal a kettejük között zajló másnap reggeli beszélgetés. Ministráns korom óta nem keféltek így meg, bókol Hank, amit Abby elégedett kacarászással nyugtáz. Hank lendületben marad: És milyen szép kék a szemed! Barna, világosítja fel Abby. Majd a témánál maradva arról beszélgetnek, hogy ha szexelni akarnak, akkor meg kell szüntetniük az ügyvéd-kliens kapcsolatot, Abby vállalja is, hogy keres másik jogi képviselőt. Hank természetesen nem érti a probléma gyökerét: Nappal jogi ülés, este közösülés, mi ezzel a gond? Abby azonban racionális, nem hagyja magát eltéríteni, szex vagy munka, Hanknak döntenie kell. Kedvenc kortárs írónk végül természetesen a farkára hallgat, nem az eszére: Akkor inkább keress nekem másik ügyvédet, mondja Abbynek.

Hank első reggeli útja Karenhez vezet, ez nekem enyhe perverziónak tűnik: ha én megcsalnám a nőmet, biztos nem hozzá rohannék a vetélytársi kufirc után, de hát nem vagyunk egyformák, ugye. Karen pont kávét főz, Hank is kér egy bögrével, közben persze nem tudja megállni, hogy ne húzza Karent Bennel: És mondd, drágám, hogy iszod a kávét, feketén? Végszóra a hálószoba felől belép Ben, Hank majdnem félre is nyeli a kávét: Ti dugtok?, szakad ki belőle a felismerés. Egyértelmű választ nem kap, Karen arról magyaráz, hogy Ben (aki amúgy képzőművész, albumborítókat tervez) csak segített feltenni egy festményt a hálószoba falára. (Ja persze, reggel fél 9-kor, kajánkodik bennünk a kisördög.) Hank bevágja a gyerekes durcit, és dicsekedni kezd, milyen jót dugott az éjjel, de Karen rövid úton leállítja: karon szúrja egy golyóstollal. Ben, a békefenntartó igyekszik megakadályozni, hogy még jobban elfajuljon a hangulat: Ma este akusztikus koncertet ad a Queens of Dogtown, gyere el te is, Hank.

Nézzünk át másik kedvencünkre, a Runkle-párosra, akik éppen Stuval, a producerrel agyalnak. Az előző részben Stu sikeresen rámozdult Marcyra, és most úgy érzi, új hódítása részére valami menő showműsort kellene találni. Van is ötlete, amivel a nevesebb kábeltévéket akarja felkeresni, FX, HBO, Showtime, sorolja a lehetőségeket. A lényeg, hogy a felvágott nyelvű Marcy sztorizgathatna a műsorban, hiszen mint gyantázó és puncifodrász rengeteg jó sztorit szedett össze már eddig is a sztárok világából, amit csak elő kell adnia némi körítéssel, és tuti a siker. Az ötlet Charlie-nak, az ügynökök gyöngyének is tetszik, fel is ajánlja segítségét Stuéknak.

Vissza a jogi vonalra, az irodában Abby éppen bemutatja Hanket a főnökének, Lloydnak, aki hajlandó lenne átvenni az esetet. A csávó golfőrült, az irodájában is szobagolfozik, közben ismerkedő beszélgetést kezdeményez Moodyval: És mit olvas mostanában? Hank kissé értetlenkedik, mire Lloyd: Úgy értem, mit tart az éjjeliszekrényén? Na, ezt a kérdést nem kellett volna feltenni, Hank ugyanis már sorolja is: egy üveg Heinekent, egy doboz cigit és egy akkomodátort. Ez utóbbi szexuális segédeszközt Lloyd nem ismeri, Hank ezért rögtön szemléltető előadásba kezd az eszköz használatáról, Abby a háttérben majdnem bepisil a visszafojtott röhögéstől.

Később Hank az irodai csillárról érdeklődik: Vajon elég erős, elbírna, ha felakasztanám magam rá? Lloyd megdicséri Hank morbid humorát, majd cserébe mesél a saját bajáról, a közelmúltban elszenvedett végbélrepedéséről. Szerencsére nem volt komoly, már tudok tőle golfozni, nyugtatja meg Hanket, és azzal a lendülettel el is hívja őket délutánra egy nagypályás golfmeccsre. Mint tudjuk, Moody barátunk teljes szívvel osztja a Winston Churchillnek tulajdonított gondolatot a hosszú élet titkáról (No sports, gentlemen!), de jól megjátszott lelkesedéssel elfogadja a meghívást. Sőt kifelé menet még egy könnyed beszélgetést is lezavar Abby ducijuci titkárnőjével, Pattyvel, aki ettől úgy meghatódik, hogy bevallja, már évek óta nem volt pasival. Hank irgalmas szamaritánus módjára beajánlja a nőnek kopasz barátját egy vakrandira: A csávó nagy puncirajongó, és úgy dug, mint egy bajnok, int búcsút Hank a titkárnőnek.

Show a showban jelenetsor következik, amelyben a készítők enyhén benyalnak a sorozatot futtató Showtime-nak. Stu, Marcy és Charlie ugyanis végül a Showtime központjában köt ki, Stu szerint ez a csatorna biztos vevő lesz a Marcy-féle műsorra. Stu rohadt ideges, állandóan a klotyóra rohangál, Charlie kissé lenézően figyeli, mit eszik Marcy egy ilyen kakahuszáron? Végül behívják őket a tárgyalóba, a csatorna fejesei hatalmas Dexter poszter alatt ücsörögve hallgatják a bemutatkozást. Hiába jó az ötlet, Stu csak össze-vissza dadog, majd elnézést kérve ismét kirohan a klotyóra. Marcy is indiszponált, egyetlen jó sztori sem jut az eszébe, amit el lehetne adni a műsorban. Szerencsére ott van Charlie, a rutinos ügynök, aki végül átveszi a szót és lehengerlő stílusban kezdi ecsetelni a leendő show előnyeit. Charlie-t hallgatva aztán Marcy is belendül, felszabadulnak benne a gátlások és ketten együtt végül meg is győzik a csatorna illetékeseit.

A megbeszélés után átvonulnak a közeli krimóba ünnepelni, a sokadik koccintás után Stu pajkos mosollyal folytatásra hívja magához Marcyt. Miközben Stu előremegy a kocsiért, Marcy még egyszer megköszöni Charlie-nak a segítséget egy hálás puszival. Te még maradsz?, kérdezi búcsúzóul. Igen, vakrandim lesz valami tüzes nővel, Hank szervezte nekem, mondja Charlie könnyedén. Marcy távozik és máris érkezik Patty, a nagydumás Charlie-ban azonmód bennakad a szó és csak nyökögni bír. Ducijuci azonban beszél kettőjük helyett is, méghozzá köntörfalazás nélkül: Szia, Patty vagyok, te meg biztos Charlie, Hank mesélte, hogy tökkopasz vagy, de jól kefélsz. Yay.

Ezek után látogassunk ki a golfpályára, Abby észvesztően dögös a szerkóban, Hank is vagányul néz ki, éppen az első ütésnél tartunk, Lloyd lelkesen magyarázza a technikát. Persze ez csak alkalom arra, hogy Abbyt tapenolja közben, mikor azonban Hanket is hasonló módon kezdené oktatni, írónk megütődve beszól neki. Maga mindkét lukra játszik?! Hank nekikészül az ütésnek, elsőre azonban csak egy hangos pukit sikerül eleresztenie. A második próbálkozás sem sikerül sokkal jobban: lendül az ütő, majd messzire száll, a labda azonban a helyén marad… Hank felkapja a labdát és hangos „repülj, bazmeg” felkiáltással elhajítja. Később a természet hívó szavának engedve az egyik homokpados részbe pisil, Lloyd ezt azonban már nem bírja nézni: leendő ügyfél ide vagy oda, mérgesen megkergeti Hanket és lebirkózza, rendkívül mulatságos jelenet. A küzdelem végén Hank lihegve így szól: Adjon vissza Abbynek, pont egy ilyen szexis ügyvédet írt fel nekem az orvos, és akkor legalább magát is kímélné, Lloyd, nehogy újra végbélrepedése legyen. Lloyd beleegyezik és hálás is, amiért Hank így akarja őt megóvni. Ami igaz, igaz, tényleg nagyon fájdalmas volt, úgy éreztem, mintha két ánuszom lenne, kezdi fejtegetni a tüneteket, Hank együttérzően közbekérdez: Véletlenül nincs egy fotója róla? Lloydnak természetesen van néhány kép a telefonján, de szerencsére a készítők ennek látványától megkímélnek bennünket.

A sikeres sportesemény után Abby és Hank újra szexel, de úgy tűnik, jó darabig ez lesz az utolsó. Az ügyvédcsajszi ugyanis az eksön után ismét kijelenti, hogy elvállalja ugyan Hank védelmét újra, de addig nincs kufirc, amíg a jogi eljárás tart. Azért arra kíváncsi vagyok, mit fogsz akarni majd tőlem azután, hogy ennek az egész hercehurcának vége lesz, teszi fel a költői kérdést Hanknek.

A nap végén Hank benéz a Rose Caféba, Beccáék ott nyomják az unplugged koncertet, tisztességes sikerrel. Hank letelepszik Ben mellé az asztalhoz, és békülékeny hangulatú beszélgetésbe kezdenek. Nem nagyon tudtunk eddig összebarátkozni, mondja Ben; az én hibám, mentegetőzik Hank. Tehetséges a lányod, mondja Ben; a tiéd is, bókol vissza Hank. És ugyanarra a nőre bukunk, mondja Ben; hát bizony, ért egyet Hank. De még nem áll rám készen, mondja Ben; még szerencse, gondolja magában Hank. Megérkezik Karen és leül az asztalhoz ő is. Az egyik lírai résznél aztán Hank az asztal alatt megfogja Karen egyik kezét, aki kissé zavarba jön, de azért elmosolyodik. A következő lírai résznél aztán Ben az asztal alatt megfogja Karen másik kezét, ettől Karen nagyon zavarba jön és elkomolyodik. Egy út van előttem, melyiket válasszam?, juthat Karen eszébe a Beatrice örökzöldje.

Címkék: kaliforgia
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása