Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x02 - Halálzóna

2012. március 12. 17:00 - fuszulykavirág

Nagy fehérséggel kezdünk, kellemes férfihang narrálja a képeket: hegymászók, hófúvás, több ezer láb magasság. Aztán persze rögtön ki is derül, hogy valójában a tárgyalóteremben vagyunk, és egy videót néztünk eddig, mert egy túravezető meghalt. Aliciáék ügyfele a halott hegymászó testvére, aki írt egy könyvet az esetről, amiben nem kevesebbet állít, minthogy egy másik hegymászó nemcsak átlépte a haldokló túravezetőt, és otthagyta segítség nélkül, de még az oxigénpalackját is elvette. Az éppen aktuálisan válaszolgató tanú azt állítja, hogy látta az Oxigéntolvajt, aki mégcsak a közelében sem volt az eseményeknek, így szerinte biztosan nem helytálló a könyv állítása.

Alicia a halálzónáról kérdezi a tanút, a 26.000 láb (8000 m) feletti magasságról, ahol bizony az emberi észlelés már nem megbízható. A tanúnak ráadásul elvei is vannak, ő csak oxigén nélkül mászik, ami szép dolog, de ettől csak még megbízhatatlanabb lesz az észlelése. Alicia azt kéri a bírótól, hogy szüntesse meg az eljárást, ez az ügy nem valami bűncselekményről szól, hanem egy rágalmazási per, túl sok itt a bizonytalanság, abban a magasságban senkinek a szavára nem lehet adni, hagyjuk inkább egymást. Gyors siker, a bíró elfogadja Alicia indítványát, a halott hegymászó testvére boldog, de a másik fél asztalánál nagy a sustorgás, ők még készülnek valamire.

Az új államügyész (Peter) új céget keres a hivatala ellen indított polgári ügyek kezelésére, és valami véletlen (nyilván nem) folytán a Lockhart & Gardner is versenyben van a lehetőségért. Évente 20 millió dollárt hozna a cégnek ez a megbízás, nem meglepő hát, hogy Diane lelkes. Will bizalmatlanabb (van is rá oka, mégiscsak az államügyész nejét keféli), de szerinte is Diane-nek meg kell próbálnia a dolgot, ő egyelőre a háttérben marad. Elihoz megérkezik az egyelőre meglehetősen rejtélyes Mickey kockás zakóban és csíkos nyakkendőben. Mickey letelepszik Eli irodájában, leveszi a cipőit és neonzöld zoknis lábait felteszi az asztalra – máris imádom ezt a fickót. A tiszteletkörök után Mickey rátér a lényegre (Eli bizalmatlanul fürkészi a cipőket irodája padlóján): nem mondhat el semmit, de nagyjából annyi biztos, hogy ez a Mickey figura egy kampányfőnök, van neki egy jelöltje, akinek van egy problémája. De se a problémát, se a jelöltet nem fedi fel. Akkor most mi is a feladat?

Aliciánál felbukkan a tárgyalóteremben imént legyőzött Oxigéntolvaj hegymászó immár egy brit ügyvéddel kiegészülve, merthogy a brit törvények értelmében a halott hegymászó testvérének kell bizonyítania a könyvében állítottakat. Ja, hogy ez hogy jön ide? Az Amazonon keresztül Nagy-Britanniában is eladásra került legalább egy példány, így aztán ott is lehet tárgyalni az ügyet, és az Oxigéntolvaj éppen ezt szeretné, 20 millió fontért perli a halott hegymászó testvérét becsületsértés miatt. Kifejezetten szimpatikussá akkor válik, amikor kijelenti, hogy tudja, hogy nem gazdag a fickó, de most aztán szegény lesz. Elbűvölő teremtés.

A brit bíró volt olyan drága, hogy hozzájárult a videótárgyaláshoz. Most ugye azt kéne bizonyítaniuk, hogy ami a könyvben szerepel, az igaz, de lássuk be, előbb fognak XIX. századi francia költészetről vitatkozni az Éden Hotel szereplői. Azért akad egy nyom, amin elindulhatnak, a halott hegymászó a halála előtt még beszélt telefonon a feleségével, az a felvétel valamire jó lehet. Eli begyűjti a folyosóról Kalindát, hogy találja meg neki azt a botrányt, amiről nem tudni, hogy mi, még nem történt meg, és nem tudni, hogy kit érint. Ez aztán a szuperképesség. Diane találkozik Peterrel és Caryvel a megbízás ügyében. Gyorsan kiderül, hogy a 8 cégből már csak 3 van versenyben, de az ügyész urak aggódnak egy picit. Diane azt hiszi, Alicia és Eli miatt, gyorsan tisztázza is a dolgot, hogy mennyire külön is dolgoznak ők, de nem ez a probléma, hanem Lemond Bishop. Emlékeztek rá? Ő az a drogdíler, akinek a Lockhart & Gardner szigorúan csak a legális üzleteit kezeli, de attól ő még eléggé drogdíler. Peterék meg nem akarnak mást, csak hogy Diane önként és dalolva vesse alá a céget egy adóhatósági vizsgálatnak, hogy a pénzek tisztaságához ne férhessen kétség. Mekkora parti lenne!

Megkezdődik a brit tárgyalás, bíró úr a képernyő másik oldalán, és hosszasan kikéri magának, hogy legyenek kedvesek jó estét helyett neki bizony jó reggeltet köszönni, mert nála bizony reggel van. Mikor megkapja a jó reggeltjét, elégedetten válaszol jó estétet, és talán végre haladunk is majd valamerre. Willnek rendszeresen gondja akad a bíró megfelelő megszólításával, és még rendre is utasítják, hogy ne szenvedélyeskedjen itt, maradjunk a tényeknél. Nem Hollywood ez, hanem London, nem értékelik a nagy alakításokat a tárgyalóteremben. Az érvek továbbra sem tűnnek fontosnak, az már annál inkább, hogy Will egy óvatlan pillanatban hátat fordított a bírónak, amivel újabb kioktatást nyert.

Az utolsó telefonhívás a halott hegymászó és felesége között végre bemutatásra kerül a tárgyaláson, csak lesz itt valami. A felvételen éppen haldoklik már a fickó, elhalad mellette a brit csapat, akik bizony nem állnak meg segíteni, és még az oxigénpalackja is eltűnik a haldoklónak. Több mint ciki. Will felajánlja, hogy bár ügyfelük nem fizet semmit, de vállalja, hogy nem adja ki Nagy-Britanniában a könyvet, aztán felejtsük el egymást, de a másik oldal nem adja magát könnyen. Brit barátaink azzal érvelnek, hogy a hipoxia (oxigénhiányos állapot) miatt a haldokló csak képzelte a brit csapatot, meg az oxigénpalack eltűnését. Nem rossz. Alicia kifakad, hogy mégis hogyan hallucinálhatja valaki az oxigénpalackjának az eltűnését, a bíró szünetet rendel el. A szünetben Will és Alicia tervez egy gyors légyottot, de az iroda előtt elsétáló Diane meghiúsítja a romantikus terveket.

Diane beavatja Willt a Peternél elhangzottakba, abban maradnak, hogy egy független könyvelőcég átvizsgálhatja őket, na de hogy az adóhatóság… azt már nem. Kalinda megmutatja Elinak, mit talált az ismeretlen politikus ismeretlen (de napvilágra kerülhető) botrányáról: Kalinda követte Mickeyt, Mickey találkozott egy ex-szenátorral, akinek bizony viszonya van a dadussal. Elég közhelyes. Elinak gyanús, hogy találkozott ő már Kalindával, de a lány tagad. Ja, a helyében én sem emlegetném fel Peter irodáját, mint közös pontot az életükben. Este Peternél Zach arról faggatja az apját, hogy mégis mi a szitu a szüleivel, Alicia miért rakta ki Petert, ha már egyszer éppen jól alakultak a dolgok. Peter nem mond semmi konkrétat, Zach azért sejti, hogy valami újabb nő lehetett a dologban. Csak én gondolom úgy, hogy korrektebb lenne, ha tisztességesen elmagyaráznák a gyerekeknek, hogy mi történik és miért?

A tárgyaláson egy új tanú, egy nő, aki szintén akkor mászta azt a hegyet, mint a többiek. A nőnek az Oxigéntolvaj segített eljutni a csúcsra (kölcsönadott egy sherpát), így hát nem is vallhat mást, mint hogy nem volt oxigéntolvajlás, nem volt haldoklón átlépés, és az a könyv egyébként is sok mindenben ferdít. Mickey visszatér, ezúttal kék a zokni, de a cipő fent marad. Eli előadja a „hogyan futtassunk dadussal kefélő jelöltet” gyorstalpalót. De nem édes a győzelem, Mickey felültette őket, tényleg találkozott az ex-szenátorral, de nem ő a jelölt. Na de akkor ki? Nincs ötlet, majd Kalinda megvilágosodik: Mickey politikai oldalt vált, és egy republikánus jelöltet kell keresniük, mégpedig az elnöki előválasztás kapcsán.

A tárgyaláson ismét a sherpával kisegített női tanú, akiről kiderül, hogy a hegymászó kaland előtt látásjavító műtétje volt. Ami jó dolog, de a műtét utáni hetekben nagy magasságban homályos lehet miatta a kedves páciens látása, és ezzel egy újabb tanút végeztünk ki. Lassan úgy tűnik, azon a hegyen senki sem láthatott semmit. Zack a konyhában arról faggatja az anyját, hogy ő vajon olyan-e, mint az apja, de hát persze, hogy nem. Váratlanul Diane csenget be, és Petert keresi, mert az irodában azt mondták neki, hogy otthon találja. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy nem otthon lakik. Ciki.

Diane beavatja Aliciát az ügyészség polgári peres ügyeiért folytatott versenybe, meg abba, hogy Peter ragaszkodik a hatósági vizsgálathoz a Lockhart & Gardner ügyében, míg a másik két versenyben lévő cégnél ilyen szóba sem került. Alicia nem nagyon akarja beavatni Diane-t semmibe, de azt tanácsolja, hogy inkább ne vállalják az auditot. Mickey visszatér Elihoz, tudják már, hogy ki az igazi jelölt: republikánus, de hát a legjobbakkal is megeshet az ilyen. Viszont Kalinda azt is kiderítette, hogy Mickey még nem is a kampányfőnöke a jelöltnek, csak arra használta Elit, hogy kiderítse, van-e rejtegetnivalója a fickónak. Eli akkor adja ki az infót, ha Mickey valóban kampányfőnök lesz, és Elinak adja a megbízást.

Végre az Oxigéntolvaj is szóhoz jut a tárgyaláson. Állítólag egy korábbi csúcstámadás során egy haldokló japán hegymászó kötelét nyúlta le… hát milyen ember ez már? Vagy csak kleptománia? Ja, de a haldokló japán sztori amúgy tárgytalan, nem használható fel a bíróságon, mert egy másik könyvből van, aminek a szerzője ellen már rágalmazási pert nyert korábban az Oxigéntolvaj. Alicia Eli segítségével generál egy csekély 100.000 twitter bejegyzést a haldokló japán meglopásának témájában, amiből sajtócikkek születnek Nagy-Britanniában, ami így már a tárgyalás részét képezheti. Az Oxigén- és Kötéltolvaj így már a korábbi esetről is kérdezhető, kérdezik is, és be is ismeri. Ahhoz viszont tartja magát, hogy az Everesten semmi rosszat nem tett, elhaladt ugyan a haldokló mellett, de mindenki más is ezt tette, saját életük kockáztatása nélkül nem segíthettek volna rajta.

Kiderül, hogy hamarosan újra mászni készül az Oxigén- és Kötéltolvaj, és ezzel meg is pecsételi sorsát. A rágalmazási vádak alól kivételt képeznek a figyelmeztető anyagok. Mivel ez az Oxigén- és Kötéltolvaj rendszeresen cserbenhagy haldoklókat nagy magasságban, ezért ez a könyv valójában egy figyelmeztetés a jövő hegymászóinak. A bírónak bejön ez az érvelés, az eljárást megszünteti. Diane a hatósági vizsgálat ellen dönt, Willtől akarja megtudni, hogy Alicia és Peter külön élnek-e. Will nem mond semmit, Diane aggódik, hogy Alicia miatt rossz viszonyba kerülhetnek az ügyészséggel, és kikényszeríti Willtől az ígéretet: ha Alicia miatt hátrányba kerülnek, elküldik a cégtől.

Címkék: the good wife
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2012.03.14. 16:02:59

"...előbb fognak XIX. századi francia költészetről vitatkozni az Éden Hotel szereplői" DDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása