Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x03 – The Foot

2012. március 11. 11:00 - Fekete Panna

Egy gyárépületben nyitunk, pontosabban egy tésztaüzemben. Ez úgy derül ki, hogy egy idősebb pasi magyarázz egy fiatalabbnak, hogy hogy kell kitakarítani a tésztakeverőt. Úgy kell elképzelni, mint valami óriási fém turmix gépet, benne két szeletelővel, amibe belemászik a cleaning manager, ledörgöli az oldalát belülről, aztán slaggal kimossa. De jó alaposan ám, nehogy bogár maradjon benne, mert arra finnyásak az érzékeny gyomrúak. Már ha azok esznek kenyeret. Nos tehát az idősebbik belemászik, a fiatalabb adja utána a vödröt, de egy óvatlan pillanatban akkora csótány száll a fiatalabbik kezére, mint egy elefántborjú, mire az bepánikol, rúg-kapál és véletlenül beindítja a tésztakeverőt. Benne az öreggel.

Reggel 7.35 van, Brendánál vagyunk Nate-tel, beindul a rádiós ébresztő órában a bigband zene. A muzsikaszó Nate-ből előhozza a gyermekkort, szereti ezt a fajta nótát, és most jön az, ami a barátságfüzet kötelező eleme: Milyen zenét szeretsz? Brenda elmondja, hogy ő mindenevő és még a punkot is szerette, amikor épp a heroin beszélt belőle. Nate-nek elkerekedik a szeme. (Kellett neki a reptéren már megdönteni az első nőt, akit meglátott, amikor leszállt.) De menni kell, ugyanis ma lesz a családi kupaktanács Daviddel és anyuval, hogy eladják-e a vállalatot a multinak, vagy ne. Nate számít az eladásra, menne már vissza Seattle-be, de nagyon. Akár Brenda is vele mehetne, de Brenda nem csap le a lehetőségre.

Otthon vagyunk, David éppen reggelizik, aki eközben az éppen mosogatást végző anyuhoz beszél, hogy a multi rendesen megtudná szorongatni a Fisher and Sons tökeit, ha nagyon akarná. Persze Ruth ezt is leszarja, mint eddig minden céggel kapcsolatos dolgot, nem is értem David miért neki panaszkodik. Claire is csatlakozik hozzájuk, akiről ránézésre lesüt, hogy az előző este a kocsija hátuljában szerelembe esett. Még azt is megkockáztatom, hogy ez az érzés széppé tette. Köntösben van, amit hirtelen ledob, elővillan egy tele strasszos kisestélyi, björkös mozdulatokkal táncra perdül, mögötte háttértáncosként David és anyu. Már csak a szivárványszínű esernyők és a szmokingos fiúk hiányoznak.

Jelenetnek vége, vissza a real life-ba. Claire reggelit kap, amit rögtön behabzsol, anyu kérdezi: Bulímiás vagy? (Hogy képen legyünk: a bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel - jellemzően édesség - elfogyasztására képes. Ez törvényszerűen elhízáshoz vezet, amit elkerülendő a beteg önmagát hánytatja, hashajtókkal vagy eltúlzott fizikai aktivitással él.) Amúgy, ha azt nézzük, anyu tud kérdezni. Nem az a - kedvesen rávezetlek mit akarok tudni - típus. Claire vitatkozni kezd, de belép Nate. David egyből rátámad, csodálkozok ezen, hiszen alig egy hete magam láttam, hogy együtt sírtak az aput elütő buszon kéz a kézben. Nate lazán lerázza, és közli, szerinte adják el apu vállalkozását, David kicsit kiakad, mégis csak az ő életének jelentős része van benne, de adják csak el nyugodtan és elrohan. Anyu (mint mindig) Nate pártján áll, hogy Claire mit mond, senkit nem érdekel.

Daviddel vagyunk a nyugiszobában, ahol három nőszemély lapozgatja a koporsó-katalógust, mint kiderül, a tésztakeverős takarító családjával van dolgunk. Megtudjuk azt is, hogy csórit 50 darabra vágta a gép, de David biztosítja őket, hogy Federico olyan munkát fog végezni rajta, hogy nyugodtan mehet a nyitott koporsós project.

Ezek után David Federico-val beszél, hogy hozza el az 50 darabos kirakót a hullaházból, mert nem tudja hívni a hivatalos hullaszállítót, mert a multi már őt befenyegette. De Federico-nak családi dolga van, nem mehet, megszületik a megoldás: küldjék Nate-et, hamár társtulajdonos. Következőkben már Nate és a műtős fiú viszik a hullazsákot a kocsihoz, amit persze Nate leejt, koppan valami, valószínűleg a feje. Elég morbid.

Váltunk, Ms. Fishernél vagyunk a suliban, ahol éppen mobilon beszél Gabriel üzenetrögzítőjére, hogy eszébe jutott, és hogy mi van vele, egész nap nem látta a suliban. Ahogy halad a háttérben láthatóan rajta röhögnek, nem sokan, csak mindenki. Ki is derül, hogy miért: összefirkálták Claire kocsiját. Úgy tűnik a lábujjszopás ma már nem tartozik az intim, ne beszéljünk róla senkinek dolgok közé.

Ajtónyitás, új szereplő, Ruth-hoz jött egy barátnője (Amelia). Több itt nem derül ki. Nate-tel vagyunk, ahogy éppen Silas-sal (a multi KAMjával) tárgyal. Itt jegyezném meg, hogy Silas-on másik ruha van, egy öltöny. Nate tisztázza, a Fisher és fiai nemcsak egy vállalat, ami pénzt hoz, ezt igenis szívvel-lélekkel csinálta a család, és ahogy végighallgatja a multi jövőbeli terveit, nem nagyon tetszik neki. Ja és persze apu szelleme is feltűnik a háttérben. Nate megkapja az első részletet borítékban, látok rajta egy kis lelkiismifurdit.

A suliban vagyunk, Claire egy oszlop mögül kinyúl Gabrielért, aki nem nagyon érti Claire-nek mi baja. Őszintén meglepődik azon, hogy Claire kocsiját lefújták, pedig, ő csak egy embernek mondta el, és különben is szarja le, hogy az egész város Kismalacnak csúfolja. Claire szíve kő, kiosztja Gabrielt és otthagyja.

Egy lakberendezési boltban vagyunk Daviddel és Keith-szel, David éppen meséli, hogy valszeg eladják a céget, és ahelyett, hogy szomorkodna, inkább megkönnyebbült. Épp itt az ideje új életet kezdeni, jogra menni. A dialógus alatt megtudjuk, hogy azért vannak ott a boltban, hogy egy szörnyű, egy borzalmas, egy rémület milyen csúnya lámpát vegyenek Keith-nek, amin van propeller. (Mindig is ilyet akartam, de most rájöttem, tévedtem.) Mikor is egy fiatalember közéjük vág, és lestíröli Davidet. Ez Keith-nek nem tetszik. De Davidnek igen. A kis hamis.

Kiderül miért jött Ruth barátnője, segít kiválogatni Nathaniel cuccát, ami majd az Üdvhadsereghez kerül (Angol eredetű vallásos közösség. A tagok egyenruhát viselnek, ének- és zenekarokkal a szabadban tartanak toborzást s azután igyekeznek prédikálással a hallgatókat megtérésre indítani. Egyúttal szociális segítő munkát is végeznek). Úgy látszik Ruth nem az a fajta, aki elrakna emlékbe akár egy pár zoknit is néhai urától. Egyszercsak Amelia megtalálja Ruth bakancslistáját (Jacknek és Morgennek is volt), támogatja benne, mert ha nem is tud a Hattyúk tavában fellépni (balett táncos szerepel a listán), de pasit még foghat magának. Erre Ruth úgy reagál, hogy segítsen megfordítani a hitvesi ágy matracát.

Nate hazafelé tart a multimítingről, hirtelen egy tüntetésbe botlik, ahol táblákkal vonulnak körbe körbe, és valami ellen kitartóan skandálnak. Nálunk traktorral sztrájkolnak, vagy hidat foglalnak. Egyszercsak rávonatkozó táblákat lát meg, hogy menjen vissza Seattle-be, fogja a pénzt és fusson, satöbbi. Megjelenik apu is mellette a kocsiban, hogy tegyen jót az emberekkel, csinálja a tovább a családi bizniszt. Nate elgondolkodik. Jujuj, sejthető mi lesz a vége.

Hazaérve egyből bejelenti Davidnek és anyunak, hogy arra jutott, mégse adják el a vállalkozást. David ebből egész jó viccet csinál, csípem a srácot (Reggel eladjuk egy kicsit pár órára, aztán mégse. Aztán amikor kicsit unjuk, akkor újra eladjuk egy kicsit.). És bár anyu ismét Nate pártjára áll, felmerül a kérdés benne is, hogy ez vajon meddig fog tartani eme lelkesedés, hiszen fia elmenekült itthonról a munka elől. Itt egy nagy monológ jön Nate-től, lényeg, hogy csinálják, jó lesz az, a világnak nem multikra van szüksége, hanem olyan családias kiscégekre, mint ők. David rábólint, Nate összetépi az előlegről szóló csekket. Este van, Brendánál vagyunk Nate-tel, éppen pezsgőt bontanak. Nate meséli, hogy délután megmondta Silas-nak, hogy nem társulnak. Jelenet vége, jön David, akitől éppen egy halottat szállítanak el, mert a gyászoló család máshova viszi, másutt kevesebbet kell fizetni. Kiderül, hogy a multi zokon vette a visszautasítást, és emígyen lépett a bété ellen. Eközben Nate-ék éppen füveznek (ez a drog dolog odakint tényleg hót természetes), Nate szerelmet vall, de édes. Nyilván nem azért, mert részeg és még be is tépett. De Brenda lepattintja, de utána hoz neki ajándék koncertjegyet, egy bigbandes zenekar, Glenn Miller koncertjére. Ja, ő nincs oda Nate-ért. Hiszi a piszi.

Daviddel vagyunk, ahogy éjszaka kimegy nassolni. Kivesz egy tupperes dobozt, elkezdi kanalazni a benne lévő padlizsánkrémet, amikor is meglátja a széttépett csekket az asztalon, megnézi, ha jól látom 100 ezer dollárról szólt. Ha jól láttam. És ha jól tudok angolul. Ellenben ez előlegnek elég szép összeg, bár nem tudom hogyé mennek ott a temetkezési boltok. No de reggel lett, lent vagyunk a pincében, Federico, Nate és a cleaning manager darabjai egy rakáson. Csörög Federico mobilja, kimegy telefonálni, de előtte kéri Nate-et, hogy ha segíteni akar, rakja ki Mr. Romano darabjait a műtőasztalra, de óvatosan, vegyen levegőt a száján, mert már oszlik. Fúj. Nate bénabélázik egy sort, leejti a már nyitott zsákot, a testrészek szétgurulnak, eme remek percben tud Claire belépni, el akar valamit mondani. Nyilván azt, hogyha hallják a városban a szopós kismalac sztorit, húzzák ki bátran magukat, legyenek büszkék, egy igen közeli rokonukról van szó. De a testrészek ugye szanaszerteszét, Nate nem nagyon ér rá.

Claire kimegy, de közben összefut Daviddel, aki éppen akkor tart lefelé. David belépvén kérdőre vonja az éppen üvöltve hányó Nate-et, hogy történt itt? Pedig a hülye is átlátná a szitut. Nate most már úgy látom megbánta, hogy részt kíván venni a vállalkozásból, ezért David más fontos feladatot szán neki. Snitt, Nate sövényt nyír a ház mellett, utcafronton. Mire megjelenik Silas, és lám lám, csodák márpedig nincsenek, ugyanaz a szett van rajta mint eddig, és most jövök rá, hogy az öltönyt is láttuk már, csak a kabát nem volt rajta, azért tűnt olyan másnak. Na de kaján mosollyal közli az újdonsült virágkertésszel, hogy megvették a szemben lévő ősrégi házat, amiből egy krematóriumot fognak csinálni. Hamvasztani fognak méghozzá igen olcsón, ahogy a következő jelenetben megtudjuk Davidtől. David kétségbe esik, ugyanis kezd a fejükre esni minden, hiszen aki közös beszállító a multival, azok ott szívatják őket, ahol tudják. Szóval a lényeg, hogy nem állnak jól a dolgok, és belép Federico, aki közli Nate-tel, hogy bibi van a kirakóban, hiányzik egy lábfej. Ez baj. Ha megtudják a rokonok, perelni fognak. Megint ott vagyunk a pincében hármasban (David, Nate, Federico), keresik a lábfejet. Nincs meg. Most mi lesz? Belép anyu, jött a tiszta ruhákért, hiszen a pince nem csak halott-előkészítő, hanem mosókonyha is egyben. Annyit tud meg, hogy elveszett valami, mire ad egy jótanácsot: Ha elveszett valami, keresd az ágy alatt. Sokat segített, köszi. Belenyúl a mosógépbe, mire felkiált, atyaúristen, ez mi? Mind a négyünkben megáll az ütő, hogy biztos a lábfej van a mosógép dobjában, de nem. Csak egy papírzsepi lett bent felejtve a szennyes között. Snitt. Claire vonul a suli folyosóján egy piros szatyrot lóbálva, elég öntudatos fejjel.

Gabriel nyitja a szekrényét a suliban, benne a piros szatyor, amit Claire himbált, belenéz, nagyot üvölt.

Egy lóversenyen vagyunk, meglepő módon Ruth van ott Amelia-val, Ruth felakar tenni pénzt, izgalomra vágyik. Mások meg cipőket vesznek (nők) vagy X-box játékokat (férfiak), ha izgalomra vágynak.

Daviddel és Keith-szel fekszünk egy ágyban ruhástul, éppen csodálják a frissen megvett ventillátoros lámpát, ami erősen emlékeztet a Laura Palmerék házában találhatóra. Csak az nyikorgott. Csörög a telefon, Davidet hívja Federico, hogy menjen el Claire sulijába, mert Claire bajban van. Egy lábfej miatt, amit állítólag beletett egy srác szekrényébe. Ekkor leesik Davidnek, hogy ő pont összefutott Claire-rel a pinceajtóban, amikor Nate pakolta össze Mr. Romano-t. Totál kiakad, hogy most mi lesz, hogy lesz, de Keith megnyugtatja, hiszen ő rendőr, majd bedobja magát, és minden rendben lesz, ték it ízi.

A következőkben már Nate-tel és Brendával vagyunk a szemközti házban, ahol a hamvasztója lesz a multinak. Nate panaszkodik, lehet rossz döntés volt nem eladni a céget, és ráadásul még egy lábfejet is elhagyott. Brenda nem az a megértő típus, még mindig hajtogatja, hogy csak egy hónapja ismerik egymást, ne várjon Nate komoly érzelmeket tőle. Inkább komolytalanokat, ugyanis hogyhogynem Nate egy risszrossz kanapéra telepedett le, Brenda hozzásimul, na ebből szex lesz. Az lett.

Ott vagyunk a suli előtt, Keith kihallgatja Gabrielt, aki mindent tagad, és bár azt üvöltette a folyosón, hogy a temetős csaj adott neki lábfejet, de azt csak vicc volt, hiszen a temetős csaj egy lúzer, szívatásra teremtették, nem igaz ebből egy szó se. Viszont Keith csak nem nyugszik, Davidet, mint társát mutatja be, utalva arra, hogy David maga Hannibal Lecter, úgyhogy mondja csak el, hogy hol a lábfej.

A lóversenyen vagyunk, anyu nagyon jól szórakozik, mindenki szurkol a futamon futó lovaknak, tisztára olyan, mint régen volt a lovi. Amikor még nem volt Aréna a helyén. Tudom miről beszélek, volt lovunk ott. Van egy olyan vagány atmoszférája, de sajnos tiszta maffia az egész, hagyjuk is. Szóval kiderül, hogy nyert. Nem tizenhat dollárt, mint a barátnője, hanem 4 ezret. Ilyen felhevült állapotban még azt is bevallja, hogy viszonya volt a fodrásszal. Nem bukik ki senki rajta, lapozzunk. Brenda és Nate elbóbiskoltak a kanapén, mire csörög Brenda mobilja, egy pasi keresi igen nagyon feldúlt állapotban. Brenda elköszön Nate-től, ő meg kérdőn néz, mi is van most tulajdonképpen? Próbálja kiszedni belőle, hogy ki hívta, de Brenda hárít, és elmegy. Mármint ki az ajtón. De előtte még biztosítja Nate-et, hogy örül neki, hogy itt marad. Mármint ott.

A rendőrautóban vagyunk Keith-szel és Daviddel, kiderült, hogy Gabriel a lábat kidobta a kocsijából menet közben. Sajnos David nem tud Keith-szel tartani a keresésben, és ez ugye Keith-nek sem lenne dolga, de ő jó fej. Mondtam már korábban, ő egy mintapéldánya a rendőröknek. Otthon vagyunk, ahol anyu bevallja Nate-nek, hogy elbukott 25 ezer dollárt a lovin. Mondom, hogy egy maffia az egész. Anyu beismeri, hogy játékszenvedélyből csinálta, és tudja, hogy káros, de akkor is jól esett. Akkor lép be David, aki nem sejt semmit anyu játékfüggőségéről, elég egy rossz helyen elejtett: miről is van szó? És kész pász anyu leordítja a haját, és kivonul. David csak néz. Csóri, sosenem a borosta jó felén van, ha anyuról van szó. Egy utcafronti üres telken vagyunk a zseblámpás Keith-szel, ahogy a lábfejet keresi, és ahol megjelenik Claire szintén zseblámpával. Követte Gabrielt a sulitól, látta, hogy kidobja a zacskót, de most ő sem találja a lábat. Beszélgetnek, és kiderül, hogy mindketten szoptak már férfi lábujjat. Akár egy klubot is csinálhatnának.

Mr. Romano ravatalozásán vagyunk, a rokonok csodálják, milyen szépen fest a halott az öltönyben, és egy óvatlan pillanatban bekukkantanak a koporsó takart részeibe is, és látják, hogy Mr. Romano teste egyben van, még a lábaknál is. Ők meglepődnek azon, hogy milyen szépen összevan rakva az apjuk, én meglepődök azon, hogy egy lábfejjel több  van neki, mint kellene. Kiderül, hogy Federico fagyasztott bárány lábbal helyettesítette a hiányzó testrészt, bebalzsamozta, és szikszalaggal odaerősítette. Jesszus. Fény derül arra is, hogy Federico már tárgyalt a multival, de hogy miről, azt egyelőre nem tudjuk meg, ugyanis Mrs. Romano ráugrik férje testére, hogy vele akar menni a halálba is, alig bírják leszedni róla a fiúk.

Következő jelenetben ismét Claire-rel és Keith-szel vagyunk, nem találják azt a fránya lábfejet, lehet hazamenni. Előtte még kapunk bölcs mondatokat Keith-től: a tetteinknek következményei vannak (TANÍTÁS); ha valaki annak lát, ami vagy és veled akar lenni, az nagyon jó. Ez nagyon szép volt Keith. Claire számára, hanem lett volna világos, hogy nagy általánosságban férfi lábujjat lányok szoktak szopni (vagy igen hajlékony fiúk a sajátjukat), azért rákérdez, hogy most akkor Keith meg a tesója melegek-e. Keith bevallja és kéri őt, hogy legyen kedvesebb Daviddel, nagy a nyomás rajta, meg az a hamvasztó is most nyílik meg szemben. Claire nagyon néz, ő erről nem tudott.

Otthon vagyunk, ravatalozásnak vége, éppen anyu tudja meg, hogy egyetlen lánya lábfejet lopott a pincéből, kiakad, akkor lép be Claire az ajtón. A hatás fokozva, senki nem szólal meg, csak néznek Claire-re, aki nem jön zavarba és közli Daviddel, hogy köszi, hogy szóltál Keith-nek, talán eltudja intézni a fekete zsaruk gyöngye, hogy ne legyen balhé. Nate egy kicsit családfőt játszik, orvoshoz kellene küldeni a lányt, de ő azt mondja, a suli úgyis elküldi pszichiáterhez. Ja és mellesleg a szemben lévő ház lángokban áll. A csonka Fisher család nézi a tüzet, mire Claire megjegyzi, hogy ez éppen kapóra jött.

Másnap reggel van, egy fiatalasszony Foltos után kiáltozik, aki egy kutya a kézben tartott pórázról ítélve, bár nappali fény van, de a helyszín az üres telek, ahol a kidobott testrészt keresték. Foltos egyszercsak előjön szájában egy lábfejjel.

Címkék: sirhant muvek
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mallpall 2012.03.12. 01:56:26

Nagyon jól sikerültek az eddigiek, csak így tovább, örülök a hogyvoltnak, nagy kedvenc a sorozat. Szegény Claire profiljába abszolút beleillik a lábujjmajszolás ezzel az oktondi malacfejjel. Brenda nyakán viszont mindig elcsodálkozom, hogy ez egy emberi nyak. Ruth pedig tökéletes :)
süti beállítások módosítása