Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x03 - A kiváltságos

2012. március 09. 13:00 - Chat Géza

Este, egyetemista nyestek sétálnak New York egyik sötét utcáján, majd szétválnak és az egyiküket gyanúsan lassú tempóban kezdi követni egy fekete Cadillac Escalade. A tipikus gengszter/strici mobilból kipattanva üldözőbe veszi a csajt és BANG elkapja. Danny egy szemvillanás alatt ott teremne, ha neki is úgy jeleznének, mint Batman-nak, de így csak a kész helyszínre tud beszambázni, laza csípőre tett kézzel. A társa épp göthös, otthon nyomja az ágyat, ezért ma Reagan nyomozó szólóban tolja az ipart. Derül ki egy rövid kis csevejből. Gyorsan megtémázzák a dolgokat, és a ’bugyi + harisnya + Escalade’ kombó, plusz hogy az áldozatul esett lány rendes (értsd úgy: nem egy lotyó), egyértelmű, hogy egy szexuális ragadozóval van dolguk. Ezt a lányt nem sikerült megheftülnie, de az egyik járőr megkopogtatja az Danny vállát, azzal, hogy:”Főni! Most szóltak, hogy innen nem messze női sikolyokat hallottak…” Reagan nyomozó rárepül, mint hülyegyerek a takonylabdára. Padlógázzal mennek a másik helyszínre, ahol – mint az kiderül – az elkövetőnek, itt már sikerült megerőszakolnia áldozatát. Danny minden irónia és szarkazmus nélkül sikernek könyveli el az alábbi esetet, és egy enyhe mosollyal az arcán nézi végig, ahogy a hordágyon fekvő csajt betolják a mentőautóba.

Eközben a Reagan családi rezidenciában is zajlanak az események. Jamie a legfontosabb dolgot gyakorolja: a gumibot pörgetésének kifinomult technikáját. Papóka csillogó szemmel nézi, közben nagyokat röhög magában. A két férfi, elmerülve kimerítő tevékenységükben le se szarja a szobában tartózkodó nőket. Sydney és a szopadék gyerekéről rinyáló Erin, elvonulnak a konyhába pletyizni. Közben Frank egy egész éttermelt bérelt ki magának és hölgy partnerének, Kelly Davidson-nak, hogy nyugodtan tudjanak romantikázni. Ez azonban nagyon rövid életűre sikeredik, mert Frank fontos hívást kap és megmaradt borát Kelly poharába töltve, majd a delikvens hölgy arcára csókot lehelve elhagyja a terepet. A patkány híradós csaj azonban simán lefülelte a ’titkos’ hívást, és csapatát azonnali hatállyal felső Manhattan-be küldte.

Mire Frank beér az őrsre, már a híradóban látja nőjét, amint a szuper titkos esetről tesz bejelentést. Gyerekes dacból Frank, a másnapi sajtótájékoztatón csak a más újságírók által feltett kérdésekre válaszol, és közben lesajnálóan nézi Kelly Davidson kisasszonyt, ezzel is üzenve neki: „ma nem lesz szex kisanyám!” Közben Danny rendíthetetlenül nyomoz az aktuális üggyel kapcsolatban. A kórházban tesz fel pár kérdést az áldozat apjának. A megható, apai ösztönökkel túlfűtött jelenetben – mely során kiderül, hogy a lány jó tanuló volt, nem dolgozott suli mellett és az anyja meghalt 15 éve – a férfi úgy küszködik könnyeivel, ahogy én is szoktam, ha megnézem a Nevem Sam című filmet.

A legifjabb Reaganről se feledkezzünk meg. Jamie és társa békésen szendvicseznek egy parkban. Milyen idilli kép. A jó súlyban lévő partner, teli pofával osztja az észt a ’semmittevés művészetéről.’ Azon a véleményen van, hogy a New York-i rendőrség – a munkáltatója – tök feleslegesen szórja a pénzt kommandózásra, meg a hasonló fenszi dolgokra, és nem tanítja meg a rendőröket a helyes megfigyelésre. Alábbi tézisét alátámasztva, a kerti székben pöffeszkedve, röpke fél percben prezentálja a téma fontosságát és kapásból két gyanús alakra is felhívja a kicsi Jamie figyelmét.

Danny most a nem megerőszakolt lány orra alá dörgöli a tettesről készült fantomképet, hogy ő is megerősíthesse, de a csaj nem látott semmit, mert a fickó a háta mögött volt, meg amúgy is sötét volt, mint az állat. Csatlakoznak a kis cimborái is, akik szintén nem tudnak semmit, de Reagan nyomozó kiszúrja az újonnan érkezett fiú tetoválását, de magában tartja a vélhetőleg fontos információt. Visszatérve az őrsre a kisfőni örvendezve fogadja, hogy összesen két lehetséges Escalade tulajt találtak. Danny sarkon fordul és már megy is az egyikhez, akinek nem kimondottan tiszta az előélete. A helyszínre érve a stílusos kopogás, majd a rendőri jelvény felmutatása után, emberünk menekülőre veszi a figurát. Danny utána rúgja az ajtót, üldözi a folyosón, majd a fickó – annak érdekében, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert – kiugrik a lépcsőház ablakán, de olyan balfaszul landol a flaszteren, hogy kimegy a bokája. Reagan nyomozó, látva szegény szerencsétlent, lekiabál: „Maradj ott, te barom! Hozok rá jeget.” De a menekülő mester jég nélkül szereti, ezért tovább szalad, vagyis már csak zombi üzemmódban tovább botorkál. Danny kocogva utoléri, majd egy hölgytől illedelmesen kölcsönkért esernyőt a gyanúsítotthoz vágva sikerül véget vetnie az üldözésnek. Becibálja az őrsre, ahol kiderül, hogy a fickó Yankees meccses alibije tiszta, mert még a tévében is mutatták, így csak egy laza 35.000-es tömeg tudja igazolni, hogy tényleg ott volt a baseball meccsen. Ez a hal elúszott, azonban Danny nem lógatja az orrát, mert úgy néz ki, hogy a szerencse alsógatyája van rajta. A zseka cimborái egy másik strici mobilt is kiszúrtak.

Egy felvágós, puccos nyest páváskodik az Escalade mellett. Kiderül, hogy ő az Argentin konzul helyettesének a felesége. Tehát egy pénzéhes lotyó. Ezt Danny is tudja, ezért hozzá illő, lefitymáló hangnemben folytatja tovább a beszélgetést. A nő egyik büdös kölke a New York-i főiskolán tanul, így nem meglepő, hogy a következő képkockán Danny élete legmenőbb, leglazább pozitúrájában támasztja a fősuli parkjában található lámpaoszlopot. A kis szopadék konzul helyettes kölök is diplomáciai mentességet élvez, ahogy ezt a frissen érkező papa elmondja. Ennek tükrében Danny csak egy szájbiggyesztést, két vállrándítást és a kemény szavakban tapintható tockost kapja útitársnak a melegebb éghajlat felé vezető úton.

Az őrsön tovább duzzog és mérgesen rugdalja a poros padlót, de akkor tudatja Danny-vel a kisfőni, hogy nem kell parázni, a felügyelő fogja kezébe venni a konzul helyettes úr golyóit. Frank máris meginvitálta egy csésze, forró kafféra és egy apai felelősségről szóló hegyi beszédre, a mélyen tisztelt főfasz helyettes urat. Reagan felügyelő tudta, hogy akár az ablakon is kiönthette volna az imént intézett lelki fröccsöt, annyit sem fog érni ez a kis beszélgetés, ezért a megmaradt kaffét, csészéstül és DNS mintástul leküldte a laborpatkányoknak.

Eközben Jamie, a semmittevés művészetének első bekezdését követve, sikeresen elkap egy pisztolyos fószert. Míg az irodában Danny részlegesen leszarja a részleges bizonyítékokat, mert azokkal nem tudja megfingatni a csicska diplomata ombrékat. Frank-et sem hagyja nyugodni a téma, ezért elmegy lányával hambizni, a sarki büfébe. Azon mesterkedik (a mekis krumpli, orrból induló bajsza alá történő orientálása mellett), hogy aljas hátsó szándékok által vezérelve, Erin-t is ráizzítsa a szóban forgó ügyre. Naná, hogy beadja a derekát. De nem tart sokáig a boldogság, meg a jól megérdemelt, önfeledt délutáni sörözés, mert a tévében megint Frank dugi partnerét mutogatják. A kivetkező pillanatban már az irodában vagyunk, ahol Reagan felügyelő jól lebazilikázza a polgármestert, amiért bizalmas infókat adott ki a sajtónak. De mivel nem ő a boss, Frank nem tehet mást, minthogy dühösen szuszog egymagában.

A megerőszakolt lány apja Walter és Danny indulatokkal fűtött beszélgetése után, máris a már jól ismert családi ebédbe csöppenünk, ahol a diplomáciai mentességről papolnak éppen. Most azonban Jamie nőjének, Sidney-nek is kinyílt a csipája és vitába szállt az idősebb Reagan tesóval. Egy kis adok-kapok után a csaj padlót fog, így már esélye sincs jól kijönni a szituációból. A mosogatásra – Bolygó kapitányánál is pontosabb időzítéssel – Erin is befarol az életmentő elfogató paranccsal a kezében.

Danny széles vigyorra az arcán zavarja meg a konzul helyettes uszadékfájának romantikus ebédjét. Sikerül meggyőzni, hogy az neki igencsak jót fog tenni az arcbőrének, ha egy kicsit hagyja a fiát a fakabátokkal társalogni. Már zúznak is a pökhendi gyerekért, és akkor Danny pont meglátja Walter-t, aki egy 9mm-es kézi ágyúval akarta lerendezni az esetet. Azonban Danny is ismeri a semmittevés művészetének kódexét, így sikerül megelőznie a bajt és megbeszéli az aggódó apával, hogy húzzon el valami tóhoz, és dobja bele mordályt.

Danny már vallatószobára vitte a kis gecit, aki azon nyafog, hogy miért nincs légkondi. „Nagy teher lehet, ha valakinek folyton ki van nyalva a segge.” gondolja magában Reagan felügyelő. Egyáltalán, egy kérdés sem hangzik el a nyomozó szájából, csak egy megjegyzést tesz a srác tetkójára, mire az angolos távozásra veszi a figurát. Azonnal benyomulnak Danny-hez a zsekák, mintha ingyen osztogatnának valamit, de igazából csak DNS mintát vesznek. Erre ment ki az egész légkondis balhé, hogy jól ’megizzasszák’ a kis ficsúrt. Danny azért odaböfögi a főninek, hogy:”Szerintem azért az sem véletlen, hogy a másik áldozat hapsijának a karján is ugyanilyen tetoválás van.” Valóban nem. Ezért máris behívták egy kis teára, meg sütire. A nagy titkolózás után, meg a vállán ücsörgő kisangyal noszogatására a fiú bevallja, hogy ez az egész csak a „farkas és kulcs” – mérhetetlenül kreatív – névre hallgató elit egyetemista klub, beavatási szertartása volt, és ő maga támadta meg a barátnőjét. Valójában csak a bugyi megszerzése volt az eredeti cél. Ezzel mentegetőzik a gyerek. Danny azonban nem lett nyugodtabb. A kis konzul seggarc meg megőrült a ’beavatás’ alatt és azt se tudták hirtelen, hogy mivót. Ez azonban nem mentség Reagan-ék szemében. Elviharzik és egy walkie-talkie beköszönéssel lecsukatja az egész elit varró egyletet. Leszámítva az argentin gyereket persze. Az Frank reszortja lesz.

Ám amíg a konzul helyettes urat várja, addig telefonon keresztül, finoman és mély megfontoltsággal küldi el Kelly-t a jó édes anyjába. Most, hogy összegyűlt a csapat, Frank és a titkárnője felvázolja a szituációt a kedves apukának, hogy a DNS minta szerint, a fiacskája megerőszakolt egy lányt, de nem csak New York-ban, hanem Argentínában is, ennek fényében döntheti el, hogy a fia az itteni vagy a végtelenül kulturált és kicsit sem veszélyes argentin börtönbe kapjon beutalót.

Jamie és a nagyfater közösen nézegetik a családi albumot és azon filozofálnak, hogy vajon mitől is lesz egy zsaruból, jó zsaru. A nagy tanulság leszűrése után Jamie kiszúr egy képet Danny-ről, melyen a kék lovagok rendjének medáljával feszít. A papóka elkezd valami ködös történetet mesélni a kék lovagok rendjével kapcsolatban, de hirtelen nagy sebességgel befejezi mondandóját és inkább szót nem pazarolva a meccsre kapcsolja a tévét. Egy pillanat erejéig látjuk, ahogy Reagan nyomozó, kaján vigyorral az arcán viszi be, a bíróságra vagy valami állami intézménybe, a bilincsbe vert argentin faszagyereket.

A végén meg bekukucskálunk a családi légyottba, ahogy Frank, Henry, Danny és Erin egymás lelkivilágát simogatva és hátát veregetve jó hangulatban nézik, ahogy a polgármester learatja a nekik köszönhetően termett babérokat. Ekkor, Frank elmormolja az aznapra szánt haikuját. „Ha dicséretre vágysz, ne legyél zsaru.”

Címkék: zsaruvér
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása