Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mob Wives 1x02 - The Bitch Is Back

2012. március 09. 11:00 - k.im

Múlt héten megismertük a szereplőket: a drámakirálynő Renee-t, a sunyi, nagyképű Karent, az agresszív szexbomba Dritát meg az egyelőre kicsit uncsi, bólogató Carlát. Megtudtuk, hogy mind a négy nőnek vagy az apja, vagy a faszija (delux verzió: mindkettő) megmártózott az alvilág fertelmeiben és épp börtönben ülnek, meg hogy miből fognak kirobbanni az első konfliktusok. Például abból, hogy Drita a Staten Islandre sok év után visszatérő barátnője, Karen ex-pasijához ment hozzá, meg hogy Carla titokban meghívta Karent a szülinapi partijára, akit Renee nem mellesleg rühell, amióta a csaj apja besúgóként börtönbe juttatta egy csomó társát. Az első rész rögtön cliffhangerrel zárt: Renee annak rendje és módja szerint összeugatott az igencsak arcos Karennel - pont, mint két szuka a körbepisilt területért.

Karen javasolja Renee-nek, ha ennyire nem bírja a képét, tűnjön el inkább ő, mire amaz rögtön előadja, soha nem ő volt, aki elkullogott, hát biccs plíz már. De Karen szívós, marad és visszamegy Dritához és Carlához piázni, a drámakirálynő meg jobb, ha felfogja, ő van ugyanakkora gengszter. Asszem Karennek a gengszter a kedvenc szava. Dritát megszállja a részeg jószándék és próbálja a habzó szájú Renee-t rávenni, hogy rendezzék a szitut, addig innen haza nem mennek.

Renee-nek viszont már elforrt az agyvize, nem elég, hogy idecibálták ezt a puttó Karent, még papolnak is, úgyhogy Drita arcába mászik és jól kiosztja. Karen a háttérben marhára élvezi a patáliát, de csak addig, amíg Drita be nem pöccen, hogy Renee elküldte a picsába. Mert miről híres Drita? Arról, hogy ha bekattan, pépesre veri bárki pofáját. Ordítanak sakálmód, Drita feje már bíborszínű, a pacifista Carla viszont nem akarja a barátnői verekedését nézni és egy szerencsétlen mozdulattal épp a nyakánál fogva próbálja Renee-t arrébb tolni. Több se kell, Renee vérig sértve elviharzik – na ennyit arról, ki nem lép le.

Másnap az öribarik, Drita és Carla az edzőteremben próbálnak kijózanodni, szokás szerint sapkában súlyzóznak. Carla megint alibizik, közben Drita a bokszzsákot nyüstöli, a verekedős sztorijai a téma, meséli, egyszer egy klubban eltörte egy lány arccsontját is. Olyan, mint Hulk, jön a töredelmes önjellemzés Dritától, elborítja az agyát a vér, onnan kezdve az isten irgalmazzon – Renee azért úszta meg, mert még épp az utolsó pillanatban húzott el. Azért én már megnéznék valami bizonyítékot e remek tulajdonságról, kezdem unni, hogy csak beszélnek róla.

Renee házában is ez a téma, a fia, AJ van kéznél, hát neki ecseteli, mennyire elárultatott és megsértetett és különben is. Na meg, hogy vele senki ne tiszteletlenkedjen, akkor se, ha olyan izmai vannak, mint egy férfinak. Carla kárenyhítő célzattal áthívja magához vacsorázni, Renee első szóra ott terem, nagyon szerethet ingyen kosztolni, mert ilyen gyors békülést keveset láttam. Azért valakire muszáj fújni, akkor legyen Drita, ha már meg akarta verni. Öt percen belül a sokadik meghasonulási pillanat: Renee bevallja, elgondolkozott azon, amit Karen mondott. Normális, hogy azért nem utálták Karen faterját, mert embereket ölt, de azért igen, hogy köpött az FBI-nak? Ajjaj, mit fog szólni Graziano papa, ha megtudja, milyen szilárd jellem a leánya.

Következik az obligát, elfuserált párkapcsolatokat elemző blokk. Renee az apja egyik minionjával jött össze, miután a papa elől minden épeszű férfi megfutamodott volna. Juniornak hívják a sebhelyesarcú ex-férjet, akivel 12 éve külön vannak, de csak 2 éve váltak el, és a fiuk miatt még így is sokat jár oda. Azon megy a családi kupaktanács, hogy AJ-nek rosszak a jegyei, Renee szerint így nem érdemli meg az Audit, de Junior letorkolja, ő fizeti, majd ő eldönti. Hát így próbáljon következetesen nevelni szegény asszony!

Drita eközben egy albán unokatesójával találkozik, ő is elismétli, hogy a családja kitagadta, mert nemhogy nem albánhoz ment hozzá, de a tetejébe Lee még bűnöző is. De hát nincs mit tenni, a rosszfiúk izgalmasabbak! És még elmondja: óriási tévedés, hogy a maffiózók beavatják otthon az asszonyt, miből van a rengeteg della. Erről egyszerűen nem beszélnek, Drita se sejtette, hogy egy bankrablóval kavar. De ha valaki, akkor ő kibírja, ami ezzel az életstílussal jár. Karen pasik helyett azon szenved, hogy a saját lelki békéje miatt meg kell írnia a könyvet arról, milyen egy maffiacsaládban felnőni. Például hihetetlen, de ő is együtt érez azokkal, akiknek a maffia megölte valakijét! Szóval ő nem botrányért jött, hanem a személyiségét pallérozni. Mondjuk azon lesz mit.

Újra a Graziano-portán vagyunk, Renee kezében ablaktisztító spray, azt gondoltam volna, jobban félti a műkörmeit. AJ érkezik sunnyogva, de Renee látja rajta, hogy valami bűzlik. Azt akarja, hogy a fiából ne legyen gengszter, hanem tisztességes ember, de ehhez jól kéne tanulni. Ez nem nagyon megy, az értesítő szerint nincs meg a 80% mindenből, hát így autó se lesz, fiacskám. AJ szerint ez csak elírás és hirtelen támadó tini üzemmódba kapcsol, mint legjobb védekezési mód, a nagy feleselésben még le is kussoltatja az anyját, az meg csak pislog.

Becsap a ménkű Dritánál is: megszakad a szíve a gyerekei miatt, akik folyton kérdezgetik, mikor jön haza az apjuk (vagyis a nagyobb, mert a kicsi nem is ismeri), meg már ő is nehezen bírja az egyedüllétet. Lee hívja, kiderül, hogy megy a bizottság elé, ahol eldöntik, feltételesen szabadlábra helyezik-e. Vetít, hogy nem tudja, még hány éve van hátra, Drita viszont kibukik, mit dobálózik itt a számokkal, mintha mindegy lenne.

Annyira felidegesíti magát, hogy bosszúból inkább koktélozni megy Carlával ahelyett, hogy a sittes férjének vásároljon be kaját. 3-4-5 év alatt új életet kezdhet, szülhet két gyereket az ember, de ennek a szarházinak mindegy! Azért gyorsan meginterjúvolja a mixercsajt, végigvárna-e két börtönbüntetést egy hapsira – egyet igen, de kettőt már nem, hát igen, ez egyszerű, józan paraszti logika, mondja Drita. Carla csodálja a barátnőjét, de ő nem bírta, főleg, hogy már a börtönbe vonulás előtt bekrepált a házasságuk, úgyhogy eszébe sem jutott, hogy várnia kéne Joe-ra. Megegyeznek, hogy a férjeknek milyen jó dolguk van a sitten, míg a feleségek a való élettel csak szívnak, arról nem beszélve, hogy egy szabad férfi sem várna ennyit egy nőre. És a kilátások sem fényesek: Drita tudja, hogy az ilyen férfiak vagy a sitten kötnek ki vagy a sírban, nem biztos, hogy sokáig bírja így cérnával. Bizony az élet harc, mindig mondom.

Renee úgy látszik fegyverszünetet kötött a fiával, mert az edzőterembe igyekeznek, ahol AJ és Junior apa-fia kapcsolat erősítés céljából bokszolni fognak. De Junior csak nem akar megérkezni, a telefonját baszik felvenni, Renee meg annyira kiakad, hogy nem veszi komolyan az atyai kötelességeit, hogy gyorsan felveszi a bokszkesztyűt és zúz vele párat, mintha az exférjét gyepálná. Aztán hagy a pasi hangpostáján egy kedves üzenetet és belenget egy kiátkozást is, biztos, ami biztos alapon.

A gyűlöletének aztán a terápián is hangot ad. Nem is rendes amerikai, akinek nincs pszichológusa, gondolom, ott legalább annyi van belőlük, mint nálunk adócsaló. Megjegyezném, hogy Kelly, a terapeuta arca a konstans együttérzéstől az évek alatt szorulásos grimaszba merevedett. Azért van némi haszna így is, mert ráébreszti Renee-t, hogy azzal, hogy folyton a maffia erkölcsi szabályainak akar megfelelni, a saját érdekeit mindig elnyomja. A felismerés fájdalmas dolog, Renee taknya-nyála egybefolyik, úgy bőg.

Drita is frusztrált, de az albánok úgy látszik, pszichológus helyett inkább isznak és buliznak, ha fáj a lelkük. Csapatni tudni kell: a szettje leopárdmintás csöcsvillantó miniruha, magas sarok, rúzs, bunda, mondtam már, hogy Drita a girl crushom? Partipajtása meg Karen, hát nem irigylem, szar lehet a csúnya másodhegedűsnek lenni egy ilyen bitang jó nő mellett. Ezt a mell-igazgatós jelenetet gifben kéne beraknom ide, annyira csodálatos. Drita még mindig naivan hiszi, hogy Karent nem érdekli a Lee-ügy, de Karen már tűkön ül, hogy végre kiboríthassa a bilit. Egyelőre győz benne az együttérzés, de a riportban azért kárörvend egy sort, hogy micsoda gyökérhez ment hozzá Drita. Ő is 7 évet lehúzott az említett gyökérrel, no mindegy.

Úgy látszik, a bulizás nem volt elég hatásos feszültségoldó, mert Lee következő telefonhívásakor ordenáré módon összeugatnak, röpködnek a válogatott sértések oda-vissza. Végül a legfontosabb dolog, Lee kajacsomagja miatt tetőzik a bazmeg-sorozat: azért nem küldtem, mert éhen kéne dögölnöd, te szarrágó, hörgi Drita, akkor te meg dugd fel a seggedbe a csomagot, ordítja Lee, mire Drita földhöz vágja a telefont és a biztonság kedvéért kitépi a zsinórt is a falból. Hogy Drita dühében elválik-e, kiderül egy hét múlva, és azt is elmondom, hova tűnt Junior.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása