Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x06 - Lawyers, Guns and Money (Ügyvédek, fegyverek és pénz)

2012. március 09. 09:00 - Gabba

Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy ez a három dolog (na meg természetesen a szex) mozgatja a világot, de jelen epizódban Moody barátunkét mindenképpen. Hősünk a Porschéban szundikálva várja Abbyt az ügyvédi iroda előtt, a pajkos jogtanácsos egy üveg vízzel érkezik és fordított húsvéti szokásként meglocsolja vele Hanket. Majd kiülnek a közeli kávézó teraszára megbeszélni a fejleményeket, Abby bizakodó: Vallja magát bűnösnek és akkor kap másfél évet felfüggesztve, és 1000 dolcsi büntetéssel meg pár óra közmunkával megúszhatja az egészet, tanácsolja az ügyvéd. A szomszéd asztalnál egyetemista szőkeség ücsörög laptoppal, és arcán széles mosollyal nézegeti Hanket, akiben erre felbuzog az önbizalom. Nézze csak, ügyvédcsajszi, öröm látni, hogy a fiatalok olvassák a műveimet és felismernek, mondja Abbynek. Majd a lányhoz lép, hátha autogramot akar kérni tőle, de erről szó sincs: a képernyőn ugyanis a pár órával azelőtt készített kompromittáló fénykép látható, amin Sasha és Mia kotorászik Hank nadrágjában. Ennyit a mai fiatalok kortárs írók iránti érdeklődéséről.

Abby teljesen kiakad, szidja Hanket, amiért figyelmeztetése ellenére nem tartotta magát távol Miától, majd elrohan az ügyészségre. Természetesen a fotó már ott is ismert, amikor visszajön, Abby legszívesebben szanaszíjjel vágna mindent, Hankkel az élen. Jól kicseszett magával, okostojás, a főügyész megmakacsolta magát, nincs alku, mehet a sittre!, szórja Moodyra a szitkokat. Úgyhogy én végeztem is magával, visszaadom a megbízást, keressen magának másik ügyvédet! Hank a tőle megszokott érvekkel próbálkozik: ezt nem teheti, hiszen én bejövök magának, stb. Abbyre azonban ez nincs hatással, és amikor Hank még le is gyávázza, hátat fordít és elhúz. Pedig nagyon jó a segge!, kiáltja még Abby után Hank, de bármennyire is igazak ezek a szavak, a csaj hátra sem fordul, úgyhogy Moody barátunk már csak a szóban forgó formás testrész után bámulva mormolhatja: Ezt elbasztam.

Visszamegy szállodai szobájába, hogy egyedül átgondolja a dolgokat, ám ez sikertelen, mert Sasha kopog be egy rossz meg egy jó hírrel. A rossz az, hogy kiszáll a forgatásból, mert Hank dolgai miatt a filmnek kezd rossz sajtója lenni és ő félti saját karrierjét. És mi a jó hír?, kérdi Hank letörten, bár a választ szerintem ő is tudja velünk együtt. Le akarok feküdni veled még egyszer, de lehet, hogy még többször is, közli Sasha és már bújik is ki a blúzából. Mielőtt azonban beindulhatnának a dolgok, ismét kopogtatnak, ezúttal Karen. Hank bemutatja őket egymásnak, persze Karen egy pillanatra sem hiszi el a szakmai megbeszélésről szóló mesét. Sasha gyorsan távozik is, de még bókol egyet Karennek: Maga igazán nagyon szép, nem is tudom, Hank hogy cseszhette így el a kapcsolatukat.

Egy verbális és egy fizikai letámadás után a mai napon Karen a harmadik nő, aki inzultálja hősünket. Becca is látta a fotót, ő nyomtatta ki nekem, hát mi a fenét művelsz?!, esik neki Hanknek, térj már észre, ezerrel csúszol le a lejtőn! És még az ügyvédem is dobott, teszik hozzá meggyötörten Moody. Karen ettől végképp kiakad, úgy tűnik, ez a hír még jobban megviseli, mint a lesifotó. De hát ő az egyetlen, aki segíthet neked ebben a katyvaszban, csinálj valamit, de ne engedd, hogy visszalépjen, tanácsolja Karen. Oké, majd elintézem, de te meg beszélj már Beccával és kérj tőle bocsánatot a nevemben, próbálja meg a dolog könnyebb végét megfogni Hank, Karen azonban erre nem hajlandó: A nagy francokat, oldd meg egyedül, ebben nem segítek!, csattan fel és elviharzik.

Ezek után lássuk, mi újság következő női főszereplőnkkel, Marcyval. Ő éppen teljes kozmetikai felszerelését cígöli be valami medencés házba, ahol meglepetésére a házigazda nem valami milliomos unatkozó cicababája, hanem Stu Banks, a producer. Maga rendelte a teljes gyantázást?, kérdezi meglepődve Marcy. Igen, mert nagyon szerettem volna újra találkozni magával, jön az őszinte válasz. Oké, de ha maradok, akkor viszont dolgozni fogok, kezdi kicsomagolni Marcy a gyantázókészletet. Jó, rendben, egyezik bele Stu, aki ezek szerint tényleg nagyon be van indulva a szextörpére, ha még gyantáztatni is hajlandó. Munka közbeni beszélgetésükből aztán kiderül, hogy pályája elején Stu segédproducer volt a Városi cowboy c. filmben, ami Marcy egyik kedvenc mozija, Stu fel is ajánlja, hogy házi vetítőtermében nézzék meg a digitálisan felújított változatot. Háromszor váltam el, családom nincs, a jövő héten úgyis odaajándékozom a gyűjteményemet a helyi egyetemnek, sorolja Stu a visszautasíthatatlan érveket a mozizás mellett, és nem is eredménytelenül. Villany lekapcs, popcorn bekapcs, majd a vetítőterem sötétjében Stu annak rendje-módja szerint rá is mozdul Marcyra, aki annak rendje-módja szerint eleinte kicsit ellenkezik, de aztán hagyja magát.

Hank felkeresi Charlie-t, és tőle szokatlan szavakat szól: Szégyent hoztam a családomra. Igen, tudok mindent, nyugtatja meg Charlie, de aztán jó hírrel igyekszik vigasztalni barátját: Jelentkezett Eddie Nero, továbbra is érdekli a szerep, ismét találkozni és bulizni akar veled, hogy jobban megismerjen, mert akkor élethűen tudna eljátszani téged a filmben. Charlie vállalja, hogy elkíséri Hanket a Roxy nevű kocsmába, ettől még az a múltkori emlék sem rettenti, amikor Eddie alaposan megszorongatta a golyóit. A krimóba lépő Hankre a vicces Eddie ráveti magát, mint egy lesből támadó ruhaszárító kötél, ez ám a heves fogadtatás. Hiányoztál, Moody, és te is, Fürtös, tesz vallomást az érkezőknek, most pedig iszunk! Azért a készülő filmről is szó esik, Eddie új ötlettel kívánja feldobni a forgatókönyvet: Lehetne a főhős csaja fiatalabb is, mint 16, mondjuk 11? Öööö, nem biztos, hogy egy pedofil hős közönségsikert aratna, próbál ellentmondani Hank.

Eddie ezek után új szempontot vet fel: Ha én játszalak el, Moody, előtte látnom kell, hogyan dugsz. Hank kis híján félrenyeri a sört, de Eddie tovább győzködi: Amikor azt a homokos bérgyilkost játszottam, amiért az Oscart is kaptam, úgy készültem a szerepre, hogy bekaptam egy farkat. Bizony fiúk, úgy szaxiztam, mint Kenny G, mondja elmerengve a döbbenten néző Moodyéknak. Majd kivágja a végső érvet: Amíg nem csináltad mindkét nembelivel, addig szart se tudsz. Milyen igaz, motyogja erre Charlie, mire Eddie lecsap: Tudtam, megéreztem rajtad a kettősséget!, és minden további nélkül lesmárolja Charlie-t. Ebben a pillanatban megszólal Hank mobilja, Becca hívja: Hála az égnek, mennem kell, jelenti be a többieknek megkönnyebbülten Hank, de Eddie nem hagyja magát lerázni. Veled megyek, közli ellentmondást nem tűrően.

Becca egy tetováló szalonból telefonált, ahol a Queens of Dogtown kíséretében varratott magára valami mintát, de nincs nála pénz. 100 dolcsi, ezért?!, nézegeti Hank a lánya karját, ezért én nem adok pénzt. Ezt hallva a teljesen begőzölt Eddie előkap a zsebéből egy pisztolyt: Bizony, senki sem fizet, rikkantja vidáman. A tulaj és két haverja azonban láttak már egy-két dolgot, ez sem érinti őket váratlanul, ők is stukkert rántanak. Mexican standoff, mindenki a másikat sasolja, a feszült hangulat csak akkor oldódik, amikor a csajok felismerik az őrült színészt. Csak nem Eddie Nero?, odass, ez Eddie Nero!, nahát, ez tényleg Eddie Nero!, érkezik a felismerés innen-onnan, Nero önelégülten vigyorog. Hank ezt kihasználva egy váratlan jobbcsapottal harcképtelenné teszi Eddie-t, majd utasítja Charlie-t, hogy fizessen, és Beccát maga előtt terelgetve elhagyja a terepet.

Az utcára kiérve Becca esik neki, számoljunk csak, ő ma a negyedik nőnemű, aki rátámad Hankre: Mi a bajod a tetkómmal, a barátaim akarták, különben meg neked is és anyának is van! És mi van, ha a barátaid drogozni hívnak, akkor is mész velük?, próbálkozik Hank. Naná, adja meg a felvilágosítást Becca. Amúgy meg kettőnk közül még így is én vagyok a normálisabb, folytatja, neked otthon kéne ülnöd Barátok köztöt nézni anyával, és nem tinikkel dugni. Hoppá, ez fájt, Hank fancsali képpel igyekszik állni a csapásokat, de nem igazán talál szavakat, mondjuk, erre az érvre nem is nagyon lehet. Szerencséjére Eddie érkezik felmentő seregként, és bár Hank ökölcsapása kemény volt, ő mégis igyekszik védelmébe venni Moodyt. Ne legyél túl szigorú apáddal, jó arc, és én fogom eljátszani a filmben. Becca szeme elkerekedik: Tényleg? Bizony, és elintézem, hogy téged meg Kristen Stewart játsszon, teszi hozzá Eddie, amitől Becca teljesen padlót fog, és rohan megosztani a hírt a lánybanda tagjaival. Eddie odahívja Charlie-t is, majd mindkettőjüket átkarolva bejelenti: Elvállalom a szerepet, most már tudom, miről szól majd a film.

Karen eközben felkeresi Abbyt, hogy rábeszélje, minden ellenérzése dacára vállalja el Hank védelmét. De teljesen szét van csúszva, veti ellen Abby. Tudom, 16 éve vagyok vele, válaszolja Karen. És hogy volt képes ilyen sokáig elviselni?, értetlenkedik az ügyvéd. Karen erre észérvekkel nem, csak érzelmiekkel tud válaszolni: Mindenki bajkeverőnek tartja, de ő nagyon szuggesztív, mindig eléri, hogy figyeljenek rá, és alapvetően szórakoztató. Szegény Karen, ha kerítőnő lennél, akkor sem írhattad volna le szebben a portékádat, ráadásul pont Abbynek, aki nyilván szintén nem közömbös Hanky Panky iránt… Mindazonáltal Abby nem ad választ, de elgondolkodva néz a távozó Karen után.

A nap végén Hank kedvenc a szálloda bárjában keres megnyugvást, a pultnál azonban Abbybe botlik. Magának pont itt van randija valakivel?, szegezi neki a kérdést. Igen, magával, jön a válasz. De hát ma reggel már elhajtott, mondván, hogy nem lesz tovább az ügyvédem, értetlenkedik Hank. De most este van, és nem jogi szolgáltatóként vagyok itt, hanem egyszerű hétköznapi lányként, mondja Abby olyan pajkos mosollyal, amitől minden férfiember szűknek kezdi érezni a nadrágját. Öööö, igen?, hát akkor hadd mutatkozzam be, Hank vagyok, mondja Hank. Örvendek, Abby, mondja Abby, és ami már az évad első részétől nyilvánvaló volt, az utolsó jelenetben be is következik: Hank Moodynál szokatlanul hosszú, hat epizódon át tartó előjáték után a páros végül a szállodai szoba franciaágyában köt ki.

Címkék: kaliforgia
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csehmatyi67 2012.03.09. 09:48:14

gratula a szerzőnek!

Olyan a szöveg, mintha H. Moody írta volna.
Lehet, hogy már meg sem fogom nézni!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.09. 11:37:00

eddie Nero olyan beteg, hogy áááááááá, e a hangja, mint a ráspoly, mármint az eredeti, a szinkronost nem tudom, hogy milyen.

Gabba 2012.03.09. 18:44:08

@csehmatyi67: köszönöm a szerző nevében, az ilyen kommentek éltetik a hogyvoltírót :)

Gabba 2012.03.09. 18:50:51

@doggfather: bár sztem jól el vannak találva ennél a sorinál a szinkronhangok, az tény, hogy Rob Lowe itt eredetiben tényleg sokkal jobb.

W.Jack. 2013.03.04. 11:27:42

@Gabba: Nagyon jók a hv-k változatlanul, de engem itt is az átkötés fogott meg (bár a link már nem él), de nagy tétben mernék rá fogadni, hogy egy bizonyos Pom Pom mesére történt utalás :)

Gabba 2013.03.04. 15:43:41

@nughop: gratulálok, ön nyert! :)

W.Jack. 2013.03.05. 08:49:56

@Gabba: Ma kicsit féloldalasan mozgok, mert erősen vállon veregettem magamat :)
süti beállítások módosítása