Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x07 – Almost Famous – Táncosokkal Farkaló

2012. március 08. 17:00 - Zenóbia

Fiatal rendőr lassan közelít a 4B lakás ajtaja felé. Amikor elkiáltja magát, hogy ő itt a rend őre és Jamie Ruizt jött letartóztatni, síri csönd támad. Elhallgat a dübörgő zene, a 4B lakás ajtaja lassan feltárul. A fiatal rendőr meg kurva gyorsan tűnik el az ajtó mögötti lakásban, ahova valaki egy mozdulattal berántja a nyakánál fogva. Martha és Alexis meghülyültek, hajnali ötkor végeznek hasi-légzés erősítő gyakorlatokat, ami elég nagy hanggal jár, amitől Castle is felébred legszebb álmából, amitől én azt gondolnám, hogy azonnal költözzön ki mindenki ebből a lakásból, aki nem néma. Semmi nem idegesít fel jobban, mint az, ha valaki felkelés után rögtön harsány és jókedvű. Az ilyet simán fejbe vágnám a klopfolóval. Alexis jelentkezni szeretne a Grease iskolai előadására, így Martha elkezdte felkészíteni, mert ő már csak ilyen lelkes. Beckett is lelkes korán kelő, de legalábbis aki ezt a mai hullát megtalálta, az mindenképpen az volt.

Castle-nak akkora táskák vannak a szemei alatt, mint egy ház, édes. Sietnek, mert az áldozat az ifjú rendőr, akit mellkason lőttek és egy lépcső aljában feküdözik. A jelvénye túl régi, a pisztolya vízi pisztoly, olcsó tequilával töltve. A zsebében akkor kell lennie némi sónak és citromnak is. A nadrágja tépőzáras, amiből a sokat látott Lanie levonja a következtetést, hogy emberünk sztriptízes fiú. Igazolvány nincs nála, van viszont kocsikulcs. Régi autó tele szeméttel, meg szerencsére az igazolványával is, Derek Brookner, a vetkőzős. A kocsiban egy cetli is van egy címmel, igen, a 4B lakás az. Abszolút lánybúcsús helyszín, rózsaszín boákkal teleaggatott lakás, mata részeg lányok fetrengve alszanak a leglehetetlenebb helyzetekben, van fasztorta és felfújható pasi. Castle-t természetesen vetkőzős fiúnak nézik, ettől egyből felébrednek és követelik a gatyáját. Nem kapják meg. Az őrsön a fiúk viszont megkapják a magukét, a kihallgatandó leány magához öleli a kukát és néha belehány. Nincs kedvesebb látvány egy részeg nőnél, mindig mondtam.

Rettentő naiv az első kérdés, mire emlékszik a tegnap estéből? Erre még én is tudom a választ, lófaszra sem, vagy maximum arra. A lány nem is próbálkozik, hány inkább tovább lelkesen, miközben az ujján vidáman világít kéken egy rózsás gyűrű. Nekem is kell egy olyan, vödörbe hányásnál még jól jöhet, hogy kicsit emelje a hangulat fényét. Beckett és Castle két józanabbat választott, van eszük. A lányok megvesznek az életmentő kávéért, Castle meg flörtöl velük, pedig a lányok nem a legjobb formájukat hozzák éppen, és enyhén fogalmaztam. A pasit a netről rendelték, emlékezni senki semmire, de vannak fényképek, bár ne lennének gondolják így utólag a lányok. Na igen, mindenkinek voltak ilyen képei amiket egy titkos szertartás keretében elégetett a kertben éjfélkor, teliholdkor, farkasüvöltés meg minden. Miért szeretnek a nők csücsöríteni a képeken? De tényleg, miért? Espositonak sérti az önérzetét, hogy a lányok úgy bánnak a fiúval mint egy darab hússal, nahát, milyen érzékeny lélek rejtőzik odabent.

Közben Beckett felfedezi az egyik csücsörítős képen, hogy a háttérben Derek beszélget egy nővel, aki nem látszik túl boldognak, vélhetően ismerték egymást. A nő Camille, a menyasszony volt osztálytársa, de ő nem maradt reggelig vödörbe hányni, hanem Derek műsora után hazament. A nő ellen távoltartási végzés van érvényben, mert az egyik pasijának kihajigálta a cuccait az ablakon. Aki nem volt más, mint Derek. Hmm. Camille szomorú, és sokkal jobban néz ki, mint a fényképen, pedig ő nem is csücsörített. Derek összetörte a szívét, ő meg cserébe a cuccait, de ez már régen volt. Meglepődött, hogy Derek a vetkőzős pasi, mert anno színjátszó órán ismerkedtek meg, és Derek tehetségesnek tűnt. A bulin rákérdezett, hogy miért adta erre a munkára a fejét, Derek azt válaszolta, hogy szüksége van a pénzre, és a másik munkáját abba kellett hagynia, mert különben megölték volna. Volt egy ügynöke, de már egy éve nem tudott neki munkát szerezni, ami a portfóliója alapján mondjuk nem csoda.

Az egyik kisfilmben potencianövelőt reklámoz, a másikban egy bűnözőt játszik el, aki éppen kirabolt valakit, a jobb sarokban a pasi fotója, jelentkezzenek, ha látták. Tragikus. Valahol az is az, hogy Castle a hulla arcát stírölve megállapítja, hogy 300 dolcsi egy órára azért elég sok, Lanie meg közli, hogy ha látta volna amit ő a lepedő alatt, akkor még kevésnek is tartaná. Beckett szeme is odatéved egy pillanatra, itt most átmehetnénk morbidba, némi lepedő alá kukkolással, de nem tesszük. Nem nagy kár. Derek nemrég őszre festette a haját, vajon miért? A gerontofil ügyfelek miatt? A ruháján pedig egy hosszú szőke hajszálat talált Lanie, ami a várakozásokkal ellentétben egy szteroidokon élő férfié. Ryan és Esposito megnézik, honnan bérelték a lányok Dereket. A tulaj első mondatával elutasítja Esposito-t, mert latinókkal már tele vannak. Ajjajj, az érzékeny lélekbe további tőröket szúrnak. Ryan viszont bejön, mert emlékeztet a romantikus vámpírsrácra, kap is egy piros tangát, ha nem tölti ki, tömje ki. Na ezt megnéznénk, de megint csak nem fogjuk.

Derek csak nőket vállalt, szülinapokat, lánybúcsúkat, semmi extra. Volt viszont a másik munkája, a Táncosokkal Farkaló nevű helyen táncolt hetente pár alkalommal, oda pedig járnak szteroidos pasik, mivel ők a fellépők. Csupa izom olajjal bekent fickók a színpadon, de a honlap alapján egyik sem hosszú szőke hajú. Tippeljetek Castle mennyire boldog attól, hogy egy ilyen helyre kell mennie. Beckett viszont boldog, kiöltözött, belőtte a haját, dögös. Ezt nem hiszem el, Esposito vérig sértődött, hogy nem elég jó sztrippernek, így aztán nekiáll az őrsön gyúrni, és a sportmúltját fitogtatni. Kate a csapostól megtudta, hogy Dereknek valóban volt némi összetűzése egy Hans nevű fickóval aki utálta, hogy nem az övé lett a főműsoridő. Hans éppen most lép színpadra még vagy öt társával, tűzoltónak öltözve. Beckettnek valójában ez bejön, Castle-nak már kevésbé. Ez mondjuk elég hülye lépés, hogy Beckett a műsor közepén akarja leszedni Hanst a színpadról, persze, hogy nem veszik komolyan, hanem elkezdik körbevenni és vonaglanak neki.

Castle megmenti, egy füstágyúval vagy mi a jóisten az. Ez a jelenet egy egészen pindurit erőltetett volt nekem, de hát van ilyen. Hans valóban utálta Dereket, mert féltékeny volt rá, hogy Derek művésznek képzeli magát. Azt mondja nem ő a gyilkos, mi meg elhisszük, mert aznap este táncolt, erre van is néhány száz női szemtanú. Próbálkozzanak Derek barátnőjénél mondja ő, mi meg meglepődünk, hogy volt neki. Hans szerint egy gazdag vénlány, akit kihasznált, majd dobta. Erre abból következtetett, hogy a nő hónapokon keresztül virágokat küldött Dereknek az öltözőjébe, de a múlt héten nem jött virág. A virágküldő Rebecca Dalton, egy rettentő gazdag özvegy. A kikérdezése másnap reggelre marad, addig is már csak egy lánnyal van versenyben Alexis a Grease főszerepéért, Martha pedig talpig sztreccs-bőrben készíti fel a másnapra. Castle-t és Beckettet Rebecca ügyvédje fogadja. Derek és Rebecca egy alapítványi esten ismerkedtek meg, ahol Dereket a tulaj bérelte fel, hogy vegye rá az embereket az aukcióra. Tudott róla mindent, de tisztelte a kitartásáért, hogy folyton meghallgatásokra járt.

Múlt héten szakítottak, mert Derek kölcsön akart kérni tőle 25ezer dollárt, ő meg nem akart neki adni. Derek elhidegült tőle, ezért felbérelt egy magánnyomozót, aki kiderítette, hogy Derek ugyan nem csalja meg, de kétes alakokkal került kapcsolatba. Tőle szokatlan módon, mert ő csak egy aranyos srác volt, aki szeretett volna befutni a nagyvárosban. A magánnyomozó képein egy motoros csajjal tárgyal Derek, majd nem sokkal később egy egész motoros bandával. Az egyik motoros pedig megegyezik a fickóval, akinek az elkapására a portfóliójában biztatja a népet. A Kapitány felismeri a pasit, Billy Grimm, a Gerillák nevű motorosbanda vezére. Van neki aktája is, nem is túl keskeny. Zsarolás, testi sértés, fegyveres rablás. Épp mikor Derek kisfilmjét vetítették az Amerika legveszélyesebb bűnözőiben, Grimmet gyilkossági kísérlet miatt körözték. Ugyanis valakit, aki tartozott neki, utána kötött a motorjának, és ment vele egy kört. Az vidám mulatság, fergeteges móka lehetett. Derek filmjének a segítségével elkapták Grimmet, de a motor után kötött fickó mégsem tanúskodott ellene, így végül elengedték.

Grimm azt nyilatkozta a riportereknek, hogy bosszút áll mindenkin, különösen azon a színészen, aki idiótának tüntette fel a filmben. A motorosok motorokat szerelnek, ki gondolta volna. Kis fenyegetőzés után Billy mégis emlékszik Derekre, főleg, hogy megzsarolta, hogy vagy ad neki 25ezer dollárt, vagy kinyírják. Derek pedig adott, de hogy honnan azt nem tudja, de nem is érdekli. Az már annál inkább, hogy a barátnője mit keres egy fényképen Derekkel. A lány magyarázkodik, félt, hogy Grimm mikor kijön a börtönből nekiesik Dereknek, ezért szólt neki, hogy hozzon ajándékot Grimmnek. Mindezt azért, mert nem bírta volna elviselni, ha Grimm megint börtönbe kerül. Jutalma egy igazi motoros smár, mi is így szoktuk otthon természetesen. Akinek van motorja és nem így szokta, az azonnal változtasson az életén, vagy adja el a motort. Ez még mind hagyján, de Billy-nek alibije is van, ennyit erről. Honnan szedte Derek a pénzt? A JLP-nél bankolt, de sosem volt pár ezer forintnál több a számláján. Castle-nak a bank nevéről beugrik, hogy de a kocsijában egy másik bank bizonylatát találták, miért?

Az összeget egy Jesse Mandalay nevű akárki vette fel dél körül, az ő névjegykártyáját találták meg Derek lakásán a házkutatáskor, az egyik könyvbe beletűzve. A rajta levő telefonszám azonban már nem kapcsolható. A bank biztonsági felvételén látszik, hogy Mandalay valójában Derek, csak őszre festett hajjal. Egy Sunfire nevű cég számlájáról vett ki pénzt, de senki más nem hozható kapcsolatba a céggel. Tehát, kiindulva a drága öltönyökből, az ősz hajból, az üzleti könyvekből a lakásán, arra következtetnek, hogy Dereknek valószínűleg el kellett játszania egy gazdag üzletember szerepét valakinek. Kérdés, hogy kinek, ki bérelte fel erre a feladatra és miért. Castle természetesen a könyvei miatt erre is tud példát, vannak cégek, például kínai cégek, vagy egyetemisták, akik felbérelnek valakit, hogy adja ki magát a cég igazgatójának, hogy bizalmat keltsenek. Ha ez így van, akkor a Sunfire cég tulajdonosát kell megtalálni. Találnak egy nőt, aki kiállított egy 10ezer dolláros csekket pár napja Dereknek. A nő élete legjobb döntésének tartja a csekket, ez még kb. egy percig lesz így, csak szólok.

A barátnője hallotta a barátjától, aki meg az unokaöccse nagynénjétől, hogy eszement jó befektetésre van itt lehetőség. Ami nem más, mint egy csodás lakópark egy még csodásabb folyóparton. Maga Derek osztotta meg velük a remek hírt, hogy aki azonnal de rögtön befizet egy tízest, az megveheti a lakást 400ezerért. Tévedtem, két perce is volt azt hinni, hogy ő egy üzleti zseni. Irány a lakópark, ahol a bemutató zajlott. Ott találják a kivitelezőt, aki elmondja, hogy Derek megpróbálta eladni az ő lakásait úgy, mintha a sajátjai lennének. Ingatlanügynöknek adta ki magát, azt mondta, hogy majd ő hoz egy csomó potenciális ügyfelet, ezért megkapta az ajtó kódját. Amikor egy csomóan jöttek hozzá azzal, hogy leszerződtek Derekkel, akkor rájött, hogy átverték. Derek valsz nem egyedül dolgozott, mivel az egész városban ezt csinálták, nem csak ezzel az egy lakóparkkal. Tehát Dereket valaki felbérelte, hogy játssza el ezt a szerepet, és verje át az embereket. A társa meg felvette a nagy lóvét, amiből Derek nem kapott annyit, hogy az elég legyen a motorosok lecsillapítására, ezért megcsapolta a számlát, majd ki akart szállni, emiatt kinyírták.

Ryanék közben lenyomozták, hogy ki a cég igazi tulajdonosa, és nem más, mint Rebecca Dalton a dúsgazdag özvegy. Ismét az ügyvéd társaságában tárgyalnak. Kiderült, hogy Rebecca a férje halála után sok pénzt vesztett. A Sunfire cég papírján ott van Rebecca aláírása, de aznap ő éppen külföldön volt, tehát ő nem lehetett, mondja. Tudják, hogy külföldön volt, épp akkor volt a Párizsi Divathét ugyanis. És amíg ő ruhákat nézegetett, az ügyvédje felhasználta az adatait. Ezen kívül pénzt lopott Rebeccától, amit átcsoportosított egy offshore számlára, ezért csődölt be Rebecca összes befektetése. Felbérelte Dereket jó pénzért, hogy játssza el a szerepet, és innen már tudjuk. Derek ki akart szállni, az ügyvéd meg félt, hogy lebuktatja. Egy ügyvédtől mit is várhatnánk, természetesen egy szót sem hajlandó szólni. Alexis nem kapta meg a szerepet, de kap tanulságot Marthatól, azaz ez direkt jó, mert a szenvedéstől érik majd még jobb színésszé, és már fut is jégkrémért. Ez egy szimpatikusabb tanulság, hogy bármi bajod van, egyél jégkrémet. Alexis közben bevallja, hogy nem is akarta a szerepet igazán. Castle gratulál a szerep nem megkapásához, aztán várják, hogy befusson a jégkrém. Azt várom én is.

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.03.09. 09:24:17

Brr, így olvasva jobb volt, mint nézve. Azt hiszem ez a rész volt a harmadik évad mélypontja azzal együtt is, hogy volt benne néhány nagyon jó beszólás. Nekem itt kezdett komolyan szétesni a sorozat, az előző rész befejezése után vártam volna valami utózöngét Castle-tól, Alexis-től, ne adj Isten Beckett-től. (Tényleg, telik a füzet Josh szövegeivel?)

A másik, hogy itt kezdték el azt a mára hagyománnyá vált dolgot, hogy előzetesen telekürtölték a netet a "hú, hogy néz majd ki Beckett" szövegekkel, aztán az epizódban kaptunk két másodpercet félhomályban, ötven ember között.

Zenóbia 2012.03.09. 09:49:48

Na, nekem nem ez a rész a mélypont, hanem majd szerintem rá fogsz jönni, ha olvasod, hogy melyik. :)
Hát pedig tényleg alig mutatták, próbáltam volna dögös képet lőni róla, de nem igazán lehetett, és az a jelenet amikor körbevették a vetkőzős fiúk, az meg egyenesen rettenetes volt.
Joshra figyelek nagyon :) bár most mintha egy kis szünet állt volna be a Gina, és Josh vonalakon, nagy a csend.

hannamontanna 2012.03.09. 10:12:07

Na ezt most pont sajnálom, hogy nem láttam a hv alapján, mert AZ nagyon tetszett. De lehet hogy pont így járok jobban..:-))

Zenóbia 2012.03.09. 10:25:49

@hannamontanna: De jó, köszi, örülök, hogy tetszett! :)
Nekem tetszett ez a rész is, attól az egy jelenettől eltekintve, de azért érdemes megnézni. :)

Neoprimitív 2012.03.10. 00:17:37

@Zenóbia: Jó, ebben az évadban több kategóriában is lehetett a mélypontra nevezni. :)
A sztriptízbáros jelenet főleg azért zavart, mert ugye alig több mint egy hónapja óne zsinór odasétált a tollasbálos csaj mulatójában a bármesterhez, oszt megkérdezte amire kíváncsi volt. Itt a számomra az egésznek volt egy olyan felhangja, hogy na, most Castle majd jó kínosan fogja érezni magát. Tudja, hogy Castle foglalt, ő meg éppen Dr Moci nyergében ül szabadidejében, akkor ez így most hogy?
süti beállítások módosítása