Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x04 - Végzetes vonzerő

2012. március 05. 17:00 - nyauuuuu

Ablak becsuk, ajtó bezár, gázcsap kinyit. Női kéz szép mozaikablakot kitör, majd meztelen lábak rohannak az úton. Egy szál szatén hálóingben szaladó nőt látunk, aki kétségbeesve menekül a hallucinációi elől. Elesik, felkel, majd a hídon egy arra haladó autó elgázolja. A sofőr halálra van rémülve, odasiet az úton fekvő nőhöz, jól látjuk, hogy még lélegzik. Ezt erősíti meg a sofőrhöz lépő, titokzatos láb tulajdonosa, aki felszólítja szegény rémült paskót, hogy hívja gyorsan a mentőket. Az a kocsijába szállva ezt meg is teszi, közben a titokzatos leguggol a nőhöz, és simogatni kezdi az arcát. A nő valami füstszerűt szív be az őt simogató kézről, majd ide nem illően közli: csókolj meg. Erre a pasas se szó, se beszéd rászorítja a kezét a csaj arcára, és ezzel a mozdulattal kb. 8 másodperc alatt meg is fojtja (ez roppant életszerű). A kocsijából kiszálló sofőr már csak a halott csajt találja az úton – egyedül.

A helyszínelésen találkozunk nyomozópárosunkkal, Hank gyorsan összefoglalja a baleset körülményeit Nicknek. A csaj személyazonossága nem ismert, mert ki hinné, a szép hálórucijában nem hordta magával az igazolványát. A hulla szemrevételezésekor kiszúrják, hogy a karjában üvegszilánkok vannak, és hogy a lába, annak ellenére, hogy mezítláb szaladgált, nincs felhorzsolva. Közben taxi érkezik egy lepukkant motelhez, a belőle kiszálló, rosszarcú úr közepes méretű bőröndöt cipelget magával. A szobájában gyorsan kiderül róla: egy újabb kaszás, az első részben megismert Holdák közül való, ráadásul francia a szentem. Újságcikket hord magánál, ami az első Holda megöléséről szól. Csini kinyithatós kaszája és csúnya szörnyeteg-feje van.

A bonctündérke az elgázolt nő túlzottan kitágult pupilláin van kissé felakadva, de legalább közli, hogy a csajt a baleset után fojtották meg. Az érkező Hank viszont azt is tudja, hogy ki volt szegény, és hogy ittas vezetésért bevonták a jogsiját. Ja, és a férjét többször letartóztatták testi sértésért. Nyomozóink persze meglátogatják az özvegyet, akinek sejtelme sem volt arról, hogy a felesége már halott. Arról viszont beszámol, hogy előző este összevesztek, mert nem kapott meleg vacsorát, és a nő elrohant otthonról. Neki meg, pechjére, nincs alibije. Hank nagyszerű nyomozó, mikor a férj megkérdezi: „maguk most engem gyanúsítanak?”, rögtön agyafúrt keresztkérdéssel áll elő: „Maga volt?”. Na, az ilyen részletektől áll fel a hátamon a szőr… Azért haladnak tovább, bár az özvegy igen gyanús, hiszen az áldozat csak négyszer hívta ki rá a zsarukat családon belüli erőszak okán. Viszont a halála előtt posztolt egy képet, amit a mobiljával készített. Nick olyan okosat szól, hogy akkor a gps adatok a file-ban lesznek, és tényleg: egyet kattint, és már ott is van előttük a cím, amiről rövid keresgélés után kiderül: a gázolós hídnál van, és a Szederház Panziót rejti.

Már ott is vannak, a készséges panziós meg még emlékszik is a hölgyre. Viszont szerinte nem maradt nála, megnézte a szobákat és a kertet, majd távozott. Erre Nick kíváncsi lesz a kertre, úgyhogy panziós megmutatja nekik, előre bocsátva, hogy el lesznek bűvölve. Tényleg álomszép, de Hank vigyázatlanul lép, és összetapos egy békát. Erre a panziós begurul, és hopp: a tócsa tükrében Nick megpillantja a valódi arcát: kissé kecskebakra hajaz a bácsi. És végre, látunk egy gesztust Nicktől (írjuk fel valahová, ritkán fordul elő): olyat csinál, mintha azt akarná jelezni: jaj, ne már, hogy megint valami mese lesz mögötte! Hát, szívem, jobb, ha hozzászoksz, ezentúl csak ilyen ügyeid lesznek… A kecske-panziós a nyomozók távozása után jóízűen befalja az összetaposott békát, nyami.

A rendőrségen az új kaszás versenyző próbálja megtudakolni, ki is az a szolgálaton kívüli nyomozó, aki az ő barátját lelőtte, mert ez nem derül ki az újságcikkéből. Főgonosz elkéreti az ügyeletes tiszttel a kaszás nevét, címét, majd útjára küldi azzal, hogy egy kolléga fel fogja keresni. Kaszás még az ajtóban összefut az érkező Nick-kel, de nem történik semmi (pedig de bírtam volna egy kasza-előkapós, ordibálós-vérengzős jelenetet!). Nicknek gyanús a panziós, úgyhogy utánanéz, hogy hány nő tűnt el ott, vagy a környéken. Persze, közben éjjel a nagy szörny-könyvből keresi ki a kecskebakot, hiszen a Grimmek enciklopédiája sokkal többet tud, mint a 21. századi rendőrségi nyilvántartás. Megtudjuk, hogy a kéjencbak másik neve a Kékszakáll (csak hogy tudjuk, melyik Grimm-mese a soros ma), és azzal szórakozik, hogy nőket ront meg, akik valamiféle bűbáj hatása alá kerülnek. (Nem tudom, másnak is feltűnt-e, de ez a könyv biza ékes német nyelven íródott. Ezek szerint Nick ezt is felsőfokon beszéli, ráadásul elvileg mindenféle régies szövegeket olvas, szóval a századokkal ezelőtti németben is otthon van. Milyen sokoldalú a nyomozó, ugye?)

Nick nem elégszik meg ennyi infóval, úgyhogy ismét új nyomozótársát, Eddie-t (a farkast) keresi fel. Ő éppen csellózik (igaziból), de azért szívesen látja az ősellenség Grimmet. Ezt a részt mindig várom, mert Eddie nem mulaszt el egy-két poén-félét elsütni a fejtágító közben. Nincs ez másként most sem: közli, hogy a kéjencbakok általában lelkészek, műsorvezetők vagy színészek, hahaha. A nőknél az elementáris hatást a magukból árasztott illattal érik el, aminek a nők nem tudnak ellenállni. Eddie szerint ha egy kéjencbak hozzáér valakihez, azt csinál vele, amit csak akar, ebből pedig egyenesen levezethető, hogy miért szeretnek a hollywood-i sztárok ölelkezni. Szoknyavadászok, de nem gyilkosok, csak a legjobb nőstény érdekli őket. Főhősünk ezen jól elgondolkozik, majd bevásárlás közben megvitatja Juliette-tel, hogy kinek milyen volt az első barátja/barátnője. Mondanak okos dolgokat a kapcsolatokról, meg egymás kiegészítéséről, aztán hazamennek mindezek gyakorlati megvalósításáért.

Közben Hank utánanézett a panziósnak, de azon kívül, hogy másfél éve költözött ide, mást nem tudott meg róla. Viszont eltűnt három nő is a városból, mindhárom ideköltözött, aztán felszívódott. Ez már elég gyanús ahhoz, hogy jobban utánanézzenek, sőt, még főgonosznak is beszámolnak a gyanújukról. Összesen 17 eltűnt nőt sikerül összeszedniük három másik városból, eltűntek majd előkerültek, tizennégyen közülük gyereket vártak, a DNS-vizsgálat szerint egy apától. Vagyis nem sorozatgyilkost, hanem egy tenyészbikát keresnek. Főgonosz megengedi, hogy megfigyeljék a panzióst. Aki mindeközben csini vacsit szervíroz a pincéjében – három ketrec elé, nem felejtkezve el a gázcsapok megfelelő nyitogatásáról.

Hank nyomkövetőt rak a kecske álomszép kocsijára, és épp elégedetten hátradőlne a jól végzett munka után, amikor a panziós elindul – gyalog. Nick követi, Hank pedig beveszi magát a kertbe, hátha talál némi üvegcserepet, mert arra már kaphatnak házkutatási engedélyt a hulla kezében lévő szilánkok miatt. A kéjencbak séta közben finoman benyel egy még élő békucit – gondolom, hogy jól sikerüljön az este –, majd elnyeli őt egy bár ajtaja. Hank talál egy icipici üvegszilánkot, meg egy hanyagul becsukott ablakot, a kettőből egy jó kis illetéktelen behatolást bír összehozni. Nick Eddie-t hívja segítségül, mert őt, ugye, már ismeri a kecske, nem mehet be a bárba utána. Mivel Nick fizeti a piát, Eddie simán rááll.

Csak kapkodom a fejemet, az eddigi két szál mellé bejön a harmadik: a kaszásunk épp visszatér a lepukkant szállójába. A szobájában személyesen főgonosz várja, és gyakorlatilag úgy beszél vele, mint valami különösen undorító trutymóval. A dolog viszont működik, a kaszás simán letérdel előtte, úgy tűnik, főgonosz valami nagykutya lehet a szörnyek hierarchiájában. Kis kioktatás után a kafa összecsukós kasza végre valódi szerephez jut: főgonosz hátulról lenyisszantja a térdeplő kaszás egyik fülecskéjét, okulásul, majd hazaküldi azzal, hogy többet ne térjen vissza. Manóba, már épp kezdett érdekelni, hogy Nick mit fog kezdeni az új versenyzővel, máris eltűnik a színről, és csak főgonosz marad. Mi ennek az értelme vajon? Főgonosznak miért nem tök mindegy, hogy ki nyírja ki a Grimmet?

Eddie a helyes kis bluetooth-os headset-jétvel felszerelkezve indul a Grimm-melóra, ahogy ő mondja, vagyis bemegy a bak után (akiről már azt is tudjuk a farkastól, hogy ha békaevő, akkor nőtartó is, nem csak sima kéjenc), és felhívja Nick-et, hogy ő is halljon mindent. A bak egy nőcskét fűzöget, Hank meg megtalálja a kitört és azóta már kicserélt ablaküveget. Elvileg DNS-mintát akar keresni, de ügyesen megtalálja a pincét, ahová be is rongyol, de a gáz őt is elkábítja. Élénk hallucinálás közepette a padlóra rogy. A bak közben befejezte a fűzőcskét, és hazaindul. Eddie marad csajozni a bárban, Nick meg a pasast követi, miközben sikertelenül próbálja hívogatni Hank-et. Sajna, a ketrecezett csajszi sem tudja elérni Hank elejtett telefonját.

A bak hazaér, és már éppen felfedezné Hank-et, de a bárban befűzött csajszi is megjön, így kénytelen vele enyelegni még egy kicsit. Nick beletrappol a kezdődő románcba, és csúnyán elzavarja a csajszit, A bak közben eltűnik a színről, Nick viszont Hank mobiljának csörgése után lemegy a pincébe, megtalálja a társát meg a beketrecezett nőket. Ahogy az lenni szokott, a panziós szépen rájuk zárja az ajtót, gázt is adagol nekik, majd lázas csomizásba fog. A megbabonázott bártündérrel együtt kocsiba pattannak, és meglépnek. Nick fasza gyerek, Hank-kel ellentétben nem hallucinál, úgyhogy sikerrel kitörnek a pincéből. Gáz elzár, nők kiszabadít, heppiend – lenne, de nincs meg a kéjenc. Úgyhogy még egy kis csavar: a felszerelt nyomkövető pontosan mutatja, merre autókázik éppen. Biztonságtechnikai másodpercek következnek: hosszasan mutatják, ahogy a két nyomozó gondosan bekapcsolja magát, mielőtt elindulnának. Világszép zuhatagos-sziklás-erdős helyen kergetőznek még kicsit, a panziós a menekülés érdekében némi hegyikecske-bemutatót is tart, de persze a végén csak sikeredik elfogni őt, mert nem néz szét, mielőtt lelépne az útról.

A nyomozók kicsit kárörvendenek, hogy végre megtudja, milyen érzés rács mögött élni, a mentőscsaj meg ráizgul a kecskére, hiszen az továbbra is illatozik, és kész, vége főcím.

Címkék: grimm
67 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.06. 12:31:55

Ciki, de vállalom, nem vagyok teljesen képben az összes Grimm történettel. Lehetne extra szolgáltatásként kommentben tenni egy utalást, hogy pontosan melyik mese a kiinduló alap?
Ha nagyon szépen és nagyon sokáig kérlek?

nyauuuuu 2012.03.06. 15:43:00

@neccharisnyás útonálló: Dehogy ciki, én sem ismerek, csak néhány alapdarabot. Vagy akkor nekem is ciki? :-) Itt pl. külön rá kellett keresnem, hogy a Kékszakáll (amiből mondjuk Bartók is dolgozott) bizony Grimmék meséje eredetileg, tudod, a sok nőt tartó, bezárt szobákkal operáló fazon :-). Szóval itt sem egy az egyben megfelelés van, de azért több köze van az eredeti mesének hozzá, mint a méhecskés sztorinál, legalábbis szerintem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.06. 15:55:10

@nyauuuuu:
Na, látod, így már rémlik. Kékszakáll, OK. Maradok annál, hogy a mesék tényleg csak kiinduló alapok, ihlet úgymond. Terry Gilliam mozijánál sokkal egyértelműbb, hogy az egyes részletek melyikeken alapulnak, pedig ő is egész jó kis történetet kanyarított a Grimm-örökségből.

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 18:10:01

@nyauuuuu: Én se tudtam, hogy Kékszakáll eredetileg Grimm mese volt. Köszi!

nyauuuuu 2013.04.14. 18:22:04

@Pácsó Ármándó: Mint azt több, mint egy éve már egyszer leszögeztem: én sem. Azért adok hálát mindig az internetnek, mert pl. ilyen információk is két kattintással rendelkezésre állnak :). Örülök, hogy te átjöttél. Sajnálom birit, nem tudom, mi nyomasztja ennyire... :(

nautilus64 2013.04.14. 19:12:07

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: én is itt vagyok, csak kicsit kifáradtam, mert sokat kertészkedtem ma :)

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 19:17:09

@nautilus64: Mit kertészkedtél? Én ma raktam el krumplit a szüleimnél, itthon meg biciklit szereltem és raklapot csiszoltam. Ez a jó idő már mindenkinek kellett, ehhez szeretnék most már hozzászokni.

nautilus64 2013.04.14. 19:19:45

de nem szerettem ezt a részt, utáltam ezt a féllényt, és még a végén hagytak minket abban a tudatban, hogy lehet, hogy kiszabadul...

nautilus64 2013.04.14. 19:24:44

@Pácsó Ármándó: a cégnél van kert, azt raktam rendbe, fizetnek érte :)

jövő hétvégén megyünk haza Dél-Alföldre, lesz ott is majd kertészkedés :) meg majd megyek Szegedre is :)

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 19:38:49

@nautilus64: Nekem a békaevés annyira extrém volt, hogy tetszett :-) És Monroe igazi nyomozó munkát végzett ebben a részben és élvezte is.

nautilus64 2013.04.14. 19:42:48

@Pácsó Ármándó: na a békaevés, ejj, ez most nem jött be :)

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 19:50:06

@nautilus64: Új avatar? Gondolkodol, tehát vagy? :-)

nautilus64 2013.04.14. 19:57:49

@Pácsó Ármándó: simán :) sokat szoktam gondolkodni... :D

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 20:02:24

@nautilus64: És kit kellene a képen felismernem? :-)

2013.04.14. 20:50:16

Na helló? Megjöttem. Mi újság errefelé?

2013.04.14. 21:15:04

@Pácsó Ármándó: Igen. Még a békaevést sem találtam meredeknek. Most, hogy újra néztem a teljes évadot, rájöttem, hogy még mindig nagyon tetszik a sorozat. Bár eleinte furcsa volt megszokni, hogy Hank még nincs beavatva, de ennek is megvolt a maga fílingje. Mint ahogy most az összedolgozásnak is.

nautilus64 2013.04.15. 14:32:29

@Pácsó Ármándó: engem, de most találtam egy jobb képet! :)

nautilus64 2013.04.15. 19:58:52

@Pácsó Ármándó: épp könyörgöm a normális emberekért :D

Pácsó Ármándó 2013.04.15. 20:52:12

@nautilus64: Ha kész vagy, elolvashatnád a tudodmit! :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.15. 21:03:50

A rajongóknak: A Viasat6-on épp most mutogatják FR-t! (Játszik egy filmben)

nautilus64 2013.04.15. 21:09:13

@Pácsó Ármándó: 13-as raktár... Gabba hogyvoltozta :)

nautilus64 2013.04.15. 21:10:20

@Pácsó Ármándó: már Dogla is rágja a fülemet, fel akarta olvasni :D

Pácsó Ármándó 2013.04.15. 21:21:15

@nautilus64: A Nagy Gabba? Szétoffoljuk? :-)

Dogla egy tünemény! :-) Persze nem erőszak az egész!

nautilus64 2013.04.15. 21:26:07

@Pácsó Ármándó: hiányolta onnan az embereket, mehetünk :D

2013.04.15. 21:27:11

@Pácsó Ármándó: Naná, hogy tünemény. De csak a tündéraranyosbogárvirágszál és a cuki után :))
Szétoffolásban benne vagyok!

2013.04.15. 21:28:18

Drágáim, holnap nagyon korán kelek, nem gond,ha most elhúzom a csíkot úgy, hogy itt sem voltam? Puszilok mindenkit, és jó éjszakát kívánok!

nautilus64 2013.04.15. 21:36:29

én is megyek, jó éjt! sziasztok!

Pácsó Ármándó 2013.04.15. 21:37:21

Én ma Doglás napot tartok és egyszerre fekszünk :-) Jó éjt!

nyauuuuu 2013.04.15. 22:47:49

@Pácsó Ármándó: @nautilus64: @Dogla: Aludjatok jól, csak jelezni szerettem volna, hogy megjöttem, de látom, túl későn. Holnap igyekszem korábban ideérni :).
Nekem több bajom is volt ezzel a résszel, de azt szerintem mind leírtam fentebb. A következetlenségek mindig zavarnak, mikor a "csak azért, hogy eljusson a cselekmény oda, ahol a végkifejletet szeretnénk" miatt logikátlan, az emberi reakcióknak meg nem felelő dolgokat kombinálnak össze. És ez már itt elkezdődött, több olyan hely van, ami teljesen hülyeség, így ember nem viselkedik. A békaevést még simán elnéztem volna, meg még egy csomó dolgot, mert végre Monroe tényleg élni kezdett, de a következetlenség bánt.

Pácsó Ármándó 2013.04.16. 17:11:10

@nyauuuuu: Milyen következetlenségekre gondolsz?

nautilus64 2013.04.16. 19:16:22

na én itt vagyok ha esetleg még más is :D

nautilus64 2013.04.16. 20:37:16

@Pácsó Ármándó: hűű, nagyon tetszett a novella, csak ez az egy van? :) mert ahogy olvastam kellene lennie egy előzménynek is :D

2013.04.16. 20:52:53

Jelen! Mi újság?

Pácsó Ármándó 2013.04.16. 20:59:53

@nautilus64: Mindenki milyen szemfüles, ezt mondta Dogla is! Csak ez az egy van (sajna!), csak eredetileg tervben volt a bővítés és azért ilyen utalgatásos :-)

@Dogla: Szia!

2013.04.16. 21:03:11

Biri Drága gyere beszélgetni!!!

Pácsó Ármándó 2013.04.16. 21:36:19

@nautilus64: Hehe, el sem akartad olvasni :-)

2013.04.16. 21:39:42

@Pácsó Ármándó: Nem "el sem akarta olvasni", hanem "nem volt rá ideje".

Folytatást követelünk!!!! :))

nautilus64 2013.04.16. 21:40:17

@Pácsó Ármándó: ezt ki kérem magamnak! :( én el akartam olvasni, de mindig elfelejtettem! most addig csűrtem-csavartam, amíg elolvastam, és tetszett! :) Az éhezők viadala trilógia is itt volt nálam 1 éve, amikor rákaptam és nem tudtam letenni...

Pácsó Ármándó 2013.04.16. 21:50:36

@Dogla: @nautilus64: Jól van csillagaim! És mit szóltok Nyau felvetéséhez a következetlenségekről?

nautilus64 2013.04.16. 22:03:35

@Pácsó Ármándó: én passzolom, annyira nem fogott meg ez a rész, hogy nem is figyeltem ilyenekre :D

2013.04.16. 22:33:13

@Pácsó Ármándó: Én meg tök jól elvoltam ezzel a résszel, így fel sem tűntek a következetlenségek :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.17. 19:44:41

@nyauuuuu: @Dogla: @Pácsó Ármándó:
Besunnyogtam, nem mintha hiányoznék, de hajt a kíváncsiság. Nem néztem újra, mert már nincs meg nekem ez a rész, a HV-t olvastam csak megint (még mindig jó, nyauuuuu). kíváncsi leszek, mit tartasz következetlenségnek. én a csajok+ketrec dolgot tippelném.
Meg azt, hogy FR az FR, nem pedig Főgonosz! (meg is látszik a véleményem, hogy ilyen korai szakaszában a sorinak még nem kommenteltem).
Biri sértődve elvonul, válla felett megvetően visszanéz, és félárbócra ereszti a szempilláit. Sértetten.

2013.04.17. 19:57:37

@aggyistenbiri: Jó hogy itt vagy! Sértődést ablakon kidobni, velünk örömmel beszélgetni!!

nyauuuu, most már konkretizáld kérlek a következetlenségeket, amikre gondolsz. Ha kiderül, hogy nincsenek is, csak minket teszteltél (mint múltkor), akkor hatalmasat fogok nevetni, hogy megint bejöttünk a csőbe.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.17. 20:47:26

@Dogla: nnna, itt vagyok, elnézést kérek, a Bp éjjel-nappalon tomboltam. Nem kérek bocsánatot, azért amit tettem :)
Nyauuuuu -mint már kitárgyaltuk-, akkor szokott megjelenni, amikor mi már aludni megyünk.
@nyauuuuu: Kérjük a választ a találós kérdésre!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.17. 22:17:55

@nyauuuuu: Idő van! szabad a gazda! Nézz szét, macskákkal vagy körbevéve, ÉS ksrmokkal. (meg egy sombreróval,de az nem számít).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.17. 22:25:17

@aggyistenbiri: ksrmokkal=karmokkal. elírtam, pihennem kell. sziasztok.

2013.04.18. 20:31:03

Na helló mindenki, gyertek beszélgetni!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 20:45:43

@Dogla: ...és nem utolsósorban várjuk a megoldást nyauuuuu-tól is! hogy vagy kistesó?

2013.04.18. 20:59:37

@aggyistenbiri: Igen, Főcica kicsit el van tűnve. Reméljük ma jön.
Elvagyok, köszönöm. Feléd mi újság?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 21:06:26

@Dogla: most váltott melóhelyet, elképzelhető h emiatt kénytelen hanyagolni minket. Én is elvagyok. Lassan kezdenek kimerülni az elemeim, majd valamikor megpróbálok kivenni pár nap szabit. Meg hát a ott van a mérleg másik serpenyőjében a válás is, szerencsére kemény fából faragtak. (nem, marhára nem, de ügyelek a látszatra) :D

2013.04.18. 21:40:52

@aggyistenbiri: Igen, az én elemeim is a végét járják. Úgy, hogy húsvétkor pihentem egy hetet. Ez már a vég :))

Többi csacsogó merre kujtorog?
Nyauuu: felmentve
@Pácsó Ármándó: jelenésed van!
@nautilus64: : jelenésed van!
Gabba: nagyon rég jártál erre!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 21:44:39

@Dogla: reméljük hamar megérkeznek. azóta van már tipped nyau találós kérdésére?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 21:47:12

@nautilus64: Figyi, tők klassz az új avatarod, de kéne már egy olyan, ahol szerepel a legénység is, hejj! :)
(csupasz felsőtesttel, ovkórsz jesz)

Pácsó Ármándó 2013.04.18. 22:01:15

@Dogla: Sziasztok! Én ma nem igen leszek, mert sajnos dolgom van. Legyetek jók!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 22:12:25

@Pácsó Ármándó: Nahát! a kohéziós erő nem jelenik meg. Sajnálom, de tényleg.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.18. 22:22:25

@Dogla: @Pácsó Ármándó: @nautilus64: @nyauuuuu: én holnaptól nem leszek pár napig, ha átmentek majd másik részre, kérek linket :) köszi puszpusz.

2013.04.18. 22:39:46

@aggyistenbiri: Sajnos nincs tippem, nyauuu-nak kell megadnia a megfejtést.

Úgy látom a ma esti fecsegésnek lőttek. El is lovagolok az éjszakába :)

100 komment alatt nem megyünk sehova, úgyhogy tessék majd jönni, Drága Többiek!

nautilus64 2013.04.19. 21:38:20

tegnap este a szüleimhez utaztunk, ma szabin voltunk, holnap főiskolai osztálytali, vasárnap punnyadás... szóval nem vagyok túl aktív internetügyileg

nyauuuuu 2013.04.21. 21:51:10

@nautilus64: @Dogla: @aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Bocsánat, bocsánat, bocsánat. Valóban az új munkahely az oka a távolmaradásomnak, de nem olyan értelemben, hogy több lett a munkám, hanem éppen ellenkezőleg. Én eddig azért voltam éjszaka aktív, mert szakvéleményeket kellett gyártanom, és ha már úgyis gép előtt ültem, hát benéztem ide-oda kicsit :). Most viszont, mivel nem kell szakvéleményeket írnom, hát eltelnek napok is úgy, hogy nem gépezek, illetve csak annyit, hogy van-e játék másnapra, és kész, megyek aludni (lassan letudom az elmúlt évek összes alváshiányát :D).
A felvetett következetlenségek: tényleg szinte mindet leírtam fentebb, ilyenekre gondolok, mint hogy pár másodperc alatt megfojtja a nőt (a valóságban legalább egy percig tart, ilyen tempóval legfeljebb eltörni lehet valakinek a nyakát). A telefonálós pasi is elég hiteltelen nekem: a mobilok hordozhatóak, ti a kocsiban ülve telefonálnátok, ha valakit elütnétek? Szerintem ezerrel ott térdelnétek mellette, hogy hátha tudtok rajta valahogy segíteni. Aztán Nick itt még folyékonyan olvas németül, pár résszel később meg már Monroe kell hozzá, hogy értse. Aztán a csajok nem eszméletlenek a ketrecekben, míg Hank azonnal beájul - mi lehet ez a cucc, hogy ilyen szelektíven hat? Nekem a vége is kissé logikátlan, Nick-ék pontosan tudják, milyen hatással van a bak a nőkre, mégsem ellenőrzik, hogy csak pasik legyenek körülötte.
Nagyjából ennyi :). De mikor néztem, még volt két dolog, amin motyogtam, csak azt már elfelejtettem. Még egyszer meg nem nézem meg :).

nyauuuuu 2013.04.21. 21:52:00

És akkor a következő rész linkje:
hogyvolt.blog.hu/2012/03/12/grimm_1x05_halaltanc
Ez a koraiak közül az egyik kedvencebb részem, a patkucis. A hegedűs srác igen tetszett nekem.

2013.04.21. 22:35:12

@nyauuuuu: Irigyellek a pihenésért, én épp most kerülök cudar szopóágra a melóval, a következő két hónapra. Evvan.

A következetlenségekről szólva a Nick / német nyelv viszonylat nekem is feltűnt most, hogy újra néztem, de nem is jutott eszembe, hogy erre gondolsz. A többi viszont nekem nem szúrt szemet.

Átmegyünk a következő részre úgy, hogy itt nincs meg a száz hsz? Vagy ennyi is elég? :))
Szerintem jön a jó idő, egyre kevésbé leszünk aktívak :(

nyauuuuu 2013.04.21. 22:46:32

@Dogla: Nem ragaszkodnék a százhoz, tekintve, hogy én magam sem járultam hozzá túl sokkal. A következő viszont egy, azaz egy darab kommenttel árválkodik, kicsit érdemes lenne azt is felturbózni :).
Sajnálom a szopóágat :(. Én most érzem, mit is vesztettem az elmúlt két és fél évvel, meg a rengeteg melóval. Teljesen nyugis az életem két hete, és biztos lesz pörgősebb egy kicsit, de olyan őrültek háza, mint a korábbi időszak, biztosan nem lesz már. Ja, és még a fizetésem is több lett egy kicsivel, a munkaidőm meg kevesebb :). Szóval érdemes munkát váltani :D.
süti beállítások módosítása