Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 1x02 – The Will

2012. március 04. 14:00 - Fekete Panna

A főcím után egy tipikusan lilaakácközi jelenetben találjuk magunkat, amiben az amerikai álmot megtestesítő ifjú családapák s anyák tengetik a szombat délutánjukat egy akkora ház medencéjének a partján, amekkorában kábé négy napig keresném az éppen csak egy pillanatra letett szemüvegemet. És nem találnám meg. A nők az árnyékos teraszon témáznak (a háziasszonynak kisbaba van a kezében), a pasik a medence partján szivarozgatnak. A fiúknál a téma mi lenne más, mint a pénzcsinálás, a háztulaj, Chandler (nem, nem a Bing) olyan dumát ereszt el, mint a nagyjátékos Zepter ügynök, kinek sikerült behálóznia négy darab nyugdíjast, ezáltal megütve a főnyereményt. Csinált egy céget (Szépségvízió), és most nézz körül hol van, mit ért el. Nulla munkával sok pénz? Akár BKV vagy Malév vezérigazgató is lehetne. Akár. Chandler úgy dönt, bemutatja igen jó testét fejes ugrása közben, de többé őt már nem látjuk élve. Nem, nem azért mert nem volt a medencében lé.

Reggel van, a szerelmes pár David és Keith ébredezik, a reggeli menet jönne, de David apu (Nathaniel) ül az ágy mellett, szeretné tudni, miként működik ez a két fiú dolog, de hopp David felébred, ezt az egészet csak álmodta. Hú, még jó...ugyanis mennie kell a végrendelet felolvasására, Keith útjára bocsátja, de kéri Davidet, hogy ne felejtse el a másnap estét, mert szeretné már végre bemutatni a meleg tűzoltóknak és rendőröknek (ez valami klub? vagy chatszoba?), ami alól David eddig mindig sikeresen kihúzta magát. Nem az a partyarc, na. De most már Keith nem enged, már morcos. Váltunk, egy szobában vagyunk, ahol Brenda masszírozza a másik Fisher fiút, a shiatzu technikával (hogy képben legyünk: a shiatzu egy pontnyomásos (akupresszúrás) masszázs, amely Japánból származik, de gyökerei, mint az akupresszúrának és az akupunktúrának az ősi kínai tudásra nyúlnak vissza.), ami nemcsak a testet gyógyítja, hanem a lelket is. Hogyhogynem a masszázs szexbe fullad, erre bezzeg apu nem kíváncsi. De az operatőr sem. Később Nate és David egyszerre ér haza, úgy állnak be a ház mellé, hogy a korábban érkező csak úgy tud kiállni, hogy a később érkező eláll onnan. Az ilyenért nálunk otthon az apukám homloka ökölbe rándul. Főleg, ha az ő kocsija van beszorítva. Főleg ha nem is akar sehova se menni vele. De álljunk el most azonnal, mert nem kap levegőt. A kocsi.

Mindenki otthon van, lassan indulás lesz az ügyvédhez, de előtte mindenki összeveszik mindenkivel. David Nate-tel (szokásos kakaskodás), Nate anyuval (beleszól, hol vegye anyu a barackot), Claire anyuval (már megint nem mehet iskolába - én ennek örültem volna anno), Claire Nate-tel. Elég mozgalmas két és fél perce volt a maradék Fishernek. Megtudjuk, hogy Claire-nek tényleg feltűnt, hogy kisebbik bátyja meleg, ezért védelmébe veszi Davidet, akit Nate kérdezget, hogy miért nem aludt otthon, talán összejött a régi barátnőjével Jenniferrel? /Tehát akkor David se régóta tudja, hogy a fiúkhoz vonzódik, mert ha valakit így emlegetnek, mintha tegnap lépett ki volna az ajtón, akkor az nem lehetett oly rég./ Csengetnek, Chandler barátunk friss özvegye áll az ajtóban, karjában a babával. David fogadja az új kuncsaftot, bevezeti a nyugiszobába. Megtudván, hogy nagyágyúról van szó, ajánl neki egy olyan koporsót, ami szerinte gyanúsan összetéveszthető egy vadiúj BMW belsővel, persze szélvédő, kormány és pedál nélkül. 9000 $. Ez az árkülönbségben érződik. Másnap ravatalozás, azt követő nap temetés. Hű apám, ez aztán gyorsan megy odakint. Chandler tudhatott valamit ezzel a Szépségvízióval, mert még David is tudta mi az, pedig ő aztán tényleg a temetési bizniszbe van éjjel-nappal, még mulatni se megy a hasonszőrűek közé, mint azt reggel megtudtuk. Az ifjú özvegynél elszakad a cérna, sírni kezd, kap a sírós zsepiből, hála az égnek, Ruth nem fújta el az összeset Nathaniel ravatalozásánál. A jelenet végén David kér egy hitelkártyát az ifjú özvegytől, hogy elindíthassák a tranzakciókat.

Az ügyvéd irodájában vagyunk, a csonka Fisher család ül az asztalnál, az ügyvéd olvassa fel a végrendelet. Azonfelül, hogy megtudjuk, odakint is divat a két név adása a gyermeknek (David James Fisher, Nathaniel Samuel Fisher), az öreg a temetkezési vállalatot 50-50 százalékban a két fiúra hagyta. Ennek sem Nate, sem David nem örül, mi több, ki is rontanak a szobából, magára hagyva anyut és Claire-t. De a végrendeletnek még nincs vége, ugyanis Claire öröksége az, hogy mehet egyetemre, apu elintézte az anyagi hátteret. Az ügyvéd csodálkozik, Claire miért nem örül eme remek lehetőségnek, manapság az egyetem nélkülözhetetlen az élethez (TANÍTÁS). Ez a lányt nem értékeli, van pénz? Nincs pénz. Fuck. Az ügyvédtől elfelé jövet Ruth kiáll férje döntése mellett, igenis a fiúknak együtt kell tovább vinni a vállalkozást. De az élet nem áll meg, hazaérve Federico már ott van Chandler hullájával, de van egy másik hulla is, akiért el kell menni, meg még a pincében is van egy harmadik test, amin dolgozni kell. Akárhogy számolom ez legalább háromemberes dolog, és ők Daviddel csak ketten vannak. Még szerencse, hogy Nate nettó kettő perce üzlettárs lett, így ő megy el Federico-val (aki jó fej, és felajánlja, hogy elkíséri) az öregek otthonába a kettes számú versenyzőért. Eközben a végrendeletből anyagi hasznot nem húzó Claire-nek akar majdnem szétdurranni a feje, beleül a kocsi(m)ba, majdnem elgázolja a srácokat. De csak majdnem.

Útban az öregek otthonához Nate próbálja Federico-t faggatni, hogy szerinte miért döntött úgy apu, hogy rá is hagy a cégből. Frederico szerint Dave-vel akart kicseszni. Claire-nél vagyunk, aki most jött ki a suliból, ahova mégiscsak eljutott. Rátapad a suli ügyeletes jóképű sráca, aki meglepő módon nem focista alkat, inkább drogos kosaras. Egyébként ez az a srác (Gabriel), aki az elmúlt részben beavatta mind Claire-t, mind engem a kristály-szívás művészetébe. Claire-nek tetszik ez a Gabriel srác, a szemén látszik. Snitt, anyu kertészkedik az utca fronton, amikor is megjelenik a pasi a temetőből, aki Davidnek tett ajánlatot. Ugyanaz a ruha van rajta, a sztájliszt úgy látszik nem volt toppon ennél a jelenetnél. Anyunak is megteszi az ajánlatot, aki meglepődik azon, hogy van temetkezési hálózat a világon. Ezzel mondjuk nincs egyedül, én se tudtam, itt nálunk egy kisvárosban a leggazdagabbak a virágboltosok, meg a temetkezési vállalkozók, hálózat sehol, az amúgy is olyan amerikaias. Na de anyunak nem szimpatikus a Silasra - a DaVinci kódból - hajazó pasi, elhajtja. Következőkben már ott vagyunk az öregek otthonában, megismerjük Vanessát, Federico feleségét, aki ott dolgozik ápolónőként. Jöttek ugye a kettes számú hulláért, és kiderül, hogy Federico mégsem tud Nate-nek segíteni a hullaszállításban, mert közbe jön valami családi dolog. De Federico még lesz oly kedves, hogy Mr. Suarez-t együtt átrakják a hordágyra, és hipphopp eljön az a pillanat, amikor kérdőn nézek a képernyőre, hogy ez most miért kellett? Ugyanis a lepedő félrecsúszik, és meglátjuk a halott Mr. Suarez pömpölőjét ágaskodó állapotban. Federico-nak ez fel sem tűnik, Nate velem együtt totál kiakad, lazán nyugtázzuk: ez az angyali vágy. Ha ezt többen tudnák, hogy ennek működése beindul a halál után, több ágyjelenet végződne halállal. Útban hazafelé Nate furcsa hangokat hall a puttonyból, ahol a halott van (lehet egy angyal éppen dolgozik a vágyon), csörög a telefon, Brenda az, aki első randizni akar vele pont most, pont akkor, de a hullával mi legyen? Ugyan már, kibír egy órát a kocsiban. A randin megtudjuk miért ad ki hangot a hulla, ugyanis a test még dolgozik attól még, hogy a 21 gramm nincs benne. Nate borozik, innen gondolom ott nem zéró a tolerancia.

Hazafelé menet Nate a furgonban furcsa szagokat érez, és itt esik le a tantusz nálam, hogy a test dolgozása miket takar. Megmondom őszintén lebírtam volna élni egy teljes életet anélkül, hogy tudtam volna, hogy a bélrendszer mozog a halál után is. Eme remek jelenet után egy asztalnál ülünk ebéd közben Daviddel és anyuval, aki éppen meséli, hogy Chandler (aki nem Bing), igen súlyosan le van égve, viszont minden megrendelve, ebből még baj lesz. Anyu nem kis ívben szarja le az anyagiakat, azon van kiakadva 1. nem szólt David, hogy vevő van a cégre 2. miért tekinti ellenségnek Nate-et. David arra gondol, amire Federico is, kibaszból lett ilyen a végrendelet, meg is jelenik menten apu szelleme, aki közli, Fisher és fiai csak úgy lesz, ha Nate van benne, mert ugye unoka nem lesz David fronton. Nate megjelenik, aki nem kicsit van kiakadva Mr. Suarez bélmozgásán, össze is vesznek rögtön Daviddel, de őt inkább az köti le, hogy anyának beszóljon, amiért csalta aput. Anyu válasza igen egyszerű. Jobbal egy akkora pofont kever le, hogy ahogyan mi mondanánk, a fal adná a másikat, de mivel az amerikai házak fából vannak, így az egésznek most semmi értelme. De ez sem tántorítja el a két fiút a veszekedéstől, a lemez a régi, Nate lelépett, David gürcölt, mégis együtt kell vezetni a vállalatot. Lapozzunk. Claire kocsijában vagyunk, ahogy Gabriellel füvet szívnak, amiért itthon ugye már csak a kínálásért is börtön jár. Majd. Claire-nek sír a szája, de rossz neki, inkább mondjuk azon bőgné el magát, hogy néz ki ezen a randin. Jesszus de randa. Gabriel viszont vagy vak, vagy bevan fülig tépve, teszi a szépet Claire-nek, ééééééééés elcsattan a csók. Hűha, mind tudjuk jól, mi lesz ezután. De arra még várni kell.

Másnap lesz hirtelen, ami úgy derül ki, hogy Daviden más ing van. Ruth közli a fiaival, hogy elmegy kempingezni. De jó neki. Hogy csak úgy, egyik percről a másikra leléphet. David ki van akadva, Nate anyut támogatja, a szokásos, menjünk tovább. Viszont nincs ki intézzen egyéb ügyeket a cégnél, így Nate felajánlja, hogy majd ő beszél Chandler nejével, hogy nem nagyon lesz fényűzés a temetésen, örüljön neki, ha egyáltalán lesz temetés, lesz aki elássa. Kézzel, mert lapátra se fogja futni. Tehát Nate az ifjú özveggyel beszél az anyagiakról, hopp, kisbaba nincs sehol, hoppá, totál levagyunk égve, de bébicsőszre meg futja?! Az özvegy számára kiderül, hogy a hálózat valójában nincs, hitel viszont van, volt társak meg perlik, nem jó hírek ezek, ej. Temetés mégsem lesz, helyette hamvasztás, urna, amit hazavihet. Ha lenne hova ugye. Sírás-rívás, Nate együttérző, oké, oké, halotti tor meg lesz tartva, ne ríj Bundás. Eközben anyu egy ősz pasival rója a hegyi utat, amennyiben ilyen egy kempingezés, akkor eddig én nem jól tudtam. Semmi sátor, semmi tábori konyhaszett kis székkel, babkonzervvel, tábortűzzel, gitárral. Viszont anyu ott van, és mikor máskor döntsön úgy, hogy legyen vége, amikor szabadon mehetne a szex a szabadban a szúnyogok között. De szakít, és elköszön ég veled, elindul az úton, gondolom a kék háromszöget követi vagy a piros pöttyöt fehér téglalapban.

Következőkben Chandler ravatalozásán vagyunk, a halott a Titán koporsóban nyugszik (hatottak a könnyek), Nate üldögél az özveggyel, sehol senki aki gyászolna, vagy egy vendégelőadó, aki belezokogna a mikrofonba. Ellenben feltűnik egy átvert valaki, aki követeli a pénzét, de Nate kitessékelni, amikor is megjelenik David, aki éppen indulóban van valahova, és akinek feltűnik, hogy a koporsóban laknak, szigorú tiltása ellenére, és bár Nate megmagyarázza, hogy csak kölcsönfekvésben van, David kijelenti, hogy most már nem lehet használni másik temetésre a törvény szerint, mert már használt. David csak néz, velem együtt ő sem tudta, hogy ilyen jogszabály van. Na kisfiam, legközelebb azért nézz utána ennek a temetkezési biznisznek, mert még érnek meglepetések. Hirtelen csöngetnek, az ajtóban a régi David barátnő, Jennifer áll, részvét apu miatt, hoztam desszertet jénaiban, tessék. Igaza van, valahol olvastam arról, hogy ha szomorú az ember sütit kell enni. Meg ha boldog, akkor is. De lehet, hogy ezt csak a csajoknak találták ki, hogy legyen mire fogni a csokizabálást. Bár ez mégiscsak hazugság jobban belegondolva.

Szóval a családi asztalnál David, anyu és az új szereplő eszik a sütit, semmi extra nem történik, talán annyi, hogy anyu kijelenti, mától nem dolgozik a családi bizniszben. Váltunk, Claire halottas kocsijában vagyunk, azon belül is hátul, ahova anno a koporsót rakták. Egymással szemben a gerlepár, alattuk hálózsák, fiú félmeztelen, Claire trikóban. Gabriel arra kéri, szopja le. A nagylába ujját. Ha így haladunk Claire ágán sem lesz gyerek. Eközben Nate takarítja az összeszart furgont, amikor is megjelenik Keith, és innen beugrik, hogy ők most Daviddel hivatalosak lennének egy Kék Osztrigás buliba. Keith kérdésére Nate elmondja, hogy David vacsizni ment a volt mennyasszonnyal. Keith méltóssággal fogadja a hírt, egy ezrest arra, hogy ő a fiú a kapcsolatban. Egy étteremben vagyunk Daviddel és volt csajával, beszélgetnek, iszogatnak, Jennifer kérdezi miújság pasifronton, ebből levágjuk, hogy David őszinte volt a szakításnál. Kijelenti azt is, hogy apu tudott David másságáról, és ezen David annyira felhúzza magát, hogy bizonyítván nincs igaza, egy vad kefélésre invitálja a volt nőjét egy roppant hangulatos szállodai szobába. Nem is értem. Jennifer nem kicsit lepődik meg ezen, de hogy mi lett a vége nem derül ki, ugyanis Davidet látjuk, ahogy nekiesik később Keith lakásajtajának. A fekete rendőrök mintapéldánya nyitja az ajtót, David elmeséli milyen sok munkája volt, azért nem tudott jönni, és hogy részeg is, így a levetkőzésben segítséget kell kapnia. De Keith tökös, nem engedi be a lakásba, sőt mi több, "majd ha befejezted a hazudozást" felkiáltással becsapja az orra előtt az ajtót. Egy ezressel gazdagabb vagyok, ugyanis tényleg ő a fiú, mert ha nem az lenne, akkor beengedte volna, és elhitette volna magával, hogy mégis csak ő az aki számít, hiszen itt van, hozzá jött haza, őt akarja, vele akar lenni, mert szereti. Brávó Keith. Snitt, Nate áll Brenda ajtajában, dugás kezdődik, Nate vetkőzteti Brendát, akinek egy Nathaniel tetkó van a csípején.

Ajjaj, kicsit beteg ez, de hát ugye ki hogyan csinálja. Persze Nate kiakad, de Brenda biztosítja arról, nem ő az, aki miatt ott van a tetkó, meg egyébként is van más Nathaniel a világon. Bár én még egyről sem hallottam, de itt Magyarországon nem sok ilyen pasi futkos ezzel a névvel. E rövid intermezzo után folytatódik a smár, de az operatőrt ismét nem érdekli tovább, jelenet vége. Reggel van, Nate felébred álmából, még mindig Brendánál van, kelni kell, menni kell Daviddel az összetört kocsihoz, amiben apu meghalt, mert a forgalmi benne van, és anélkül nem fizet a biztosító, meg egyébként is már cégtulajdonos, nem heverészhet egész álló nap. Otthon a családi házban David belebotlik Mr. Suarez fiába, akivel Nate intézi a temetést, úgy, hogy rásózza a használt Titán koporsót occóért, ez sem Federico-nak, sem Davidnek nem tetszik, de a pénz nagyúr, Nate megnyeri ezt a kört, koporsó eladva, még kerestek is rajta 500 dollárt, ha jól számolok. Ezt Davidnek is el kell ismernie. Nate ezek után futni megy, keresztül a temetőn, a háttérben Dandy Warhols - Bohemian like you-ja csendül fel, jaj de szeressem ezt a számot. Megáll apu sírja mellett, persze apu feltűnik, de nem társalognak sokat, megjelenik Silas, a temetkezési hálózat key-account manager-e, ami nem fizethet valami jól, mert még mindig ugyanabban a cuccban van, de most már nem kedves, inkább fenyegetőző, mindenképpen eltiporják a Fisher és fiait, így vagy úgy. Következőkben már az összetört kocsinál vagyunk, Nate totál kész van, hiszen a kocsi még véres belülről, de David nem sokat szarozik, kikapja a forgalmit, indulás haza. Brenda csörgeti Nate mobilját, találkozni akar, vigye Davidet is, fontos. Később a két fiú ott áll egy buszmegállóban, Nate elmeséli élményét Silas-sal, javasolja Davidnek, hogy adják el a vállalkozást. Befut a busz a megállóban, ez a 86-os busz, ami aput elütötte (persze nem pont az), Brenda köszön ki belőle (na nem ő vezeti) kéri a fiúkat szálljanak fel. Brendának csak jót tett a szülei pszichológus léte, ugyanis míg Nate kiakad azon, hogy hogy képzeli ezt, addig Davidben végre végre eltörik a mécses, sírni kezd, bejön az, amit a pszichológusok mondanak, át kell élni a fájdalmat, hogy tovább tudjunk lépni. Vagy valami ilyesmit.

Címkék: sirhant muvek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása