Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haven 1x02 - A pillangó

2012. március 04. 10:00 - p4tt

A nyugis estét egy alkoholista fater rázza fel, miután elkezd üvöltözni a kb 40 éves lányával, hogy miért dolgozik ezen a szar helyen. Mindezt a munkahely előtt teszi mindenki szeme láttára, beleértve a tinédzser unokáját. Reggelre egy igen furcsa képpel nyitunk, egy hatalmas fém golyó gurul le Haven utcáin miközben egy pillangó repked körülötte. Pár utca után egyenes az előző esti nő munkahelyének épületébe csapódik be. Jön a főcím montázs, sajnos nem lett túl egyedi.

Rendőrségen vagyunk, rendőrfőnök Wuornos éppen elfoglaltan fejt rejtvény amikor beállít Audrey és ledobja elé a Colorado Kides újságcikket. Wuornos bunkó mint rendesen, habár most jogos is. Audrey változtat kicsit a modorán és egy szép mosoly mellett érdeklődik újra. Wuornos elég rendesen leszarja a dolgot, de mivel Audrey mosolya aranyos ezért megígéri utánanéz a régi aktáknak ami szerinte több napot is igénybe vehet. Nathan érkezik, ó hello Audrey te még itt vagy? Az arca mindent elárul, “francba, remélem még nem nézted a facebook üziket amit tegnap éjjel küldtem részegen.” A golyó ütötte helyszínre indul, Audrey meg persze bekéredzkedik mellé. Wuornos beleegyezik egy félmosollyal, Nathan meg szúrósan néz rá, jó fej az öreg.

A golyó egy szobornak lenne a tartozéka normálisan, mondja Nathan, amikor nem egy ház belsejében helyezkedik el. A tulaj ki van akadva, el is mondja gyorsan az alkesz fateros sztorit múlt éjjelről. Kiderül a fater pont azon az utcán lakik ahol a szobor volt. Irány tehát alkesz úr. Oké, szóval alkesz fater valójában nem csak a közelben lakott, a golyó a templom előtt volt ahol Ő a pap! Sőt kiderül már jó ideje józanon éli az életet. Audrey és Nathan beülnek egy keresztelőre ahol Ő prédikál, Nathan valamiért nem bírja tovább, feláll, szemez a pappal és kimegy. Audrey utána ered és megkérdezi, hogy mégis mi a franc van. Nathan hárít, csak nem bírom az ürgét mert egy segg, lesz még itt valami más is úgy érzem. Prédikáció után kikérdezik, alkesz pap tagad mindent, sajnos ennyire gonosz arccal eléggé hihetetlen bármit is mond. Pont most érkezik a pap lánya, Hanna, illetve unokája, Bobby. Alkesz azért üvöltözött múlt éjjel mert a lánya eltitkolta előle, hogy máshol dolgozik így nem szolgálja Istent 24/7. Hanna és Bobby viselkedéséből ítélve terror alatt élhetnek.

Kifelé menet a templomból Nathan elmeséli valójában azért nem csípi a fater mert anno nem engedte el a Hannát vele bálba, de azért sikerült megszöktetni és megdugnia a meteoreső alatt. Audrey meg röhög rajta egy jót. Éjszaka Audrey hotelszobájába berepül újra az a bizonyos pillangó. Audrey egy törölközővel maga körül tekerve jön ki a zuhanyból, á miért nem kábelen adják a sorozatot. Leül az ágyra mobilozni, hirtelen viszont a paplan elkezd életre kelni. Először szétbomlik cérnáról cérna, majd kötéllé vállig és körbetekerei Audrey egész testét. Még jóhogy pont Nathant tárcsázta így beüvölt segítségért a telefonba.

Nathan két jelenet közötti reklámszünetben kiszabadította Audreyt, akinek meggyőződése, hogy a pap áll az egész mögött. Bizonyíték hiányában viszont elmennek beszélni Hannával, hátha máshogy viselkedik apja jelenléte nélkül. Hannával Bobby is ott van újra a melóhelyen, Nathan leköti Őt míg Audrey beszél Hannával. Kiderül, hogy Bobby valójában nem a lánya hanem a pap fogadta be miután a családja meghalt egy autóbalesetben. A beszélgetés után újra a templomba mennek, ahol a pap felbőszülve ront rájuk mert beszéltek a lányával. A pillangó rászáll a vállára, Audrey és Nathan fegyvert fog rá azonnal, pap nem érti mi történik. Valamilyen erő a nyakláncánál át kezdi el húzni Nathan autójának motorháztetejére. Egy autó elöttük beindul magától és nagysebességgel tolatna rá a papra, de Audrey az utolsó pillanatban szétüti a nyaklánc medál részét és megmenti.

Még mindig őrültnek tartassz, kérdezi Audrey Nathantől, aki most már kezdi belátni, hogy valami nem stimmel. Egy biztos, nem a pap áll az egész mögött. A rendőrségre behívják a munkahely törte golyó tulaját akitől megtudják, hogy Hannát ki rúgta múlt éjjel lopás miatt. Ez motivációt adna Hannának lerombolni a helyet. Megnézik a bankszámláit, Havenben nincs, de van egy számlája Bangorban, a következő városban, egy nagyobb összeggel. Újra elmennek a paphoz, aki az előző incidens óta csontrészegre itta magát és nem sok segítségükre van. Hannát megtalálják az iskolában Bobbyval. Hanna tisztázza magát majd megemlíti Bobby rajzkiállítását pillangókról. Hoppá, hoppá, összeállt a kép. Keresik is Bobbyt mindenhol, amíg Audrey vállára nem száll egy pillangó. Összenéznek, ezt beszívtuk. Kigyullad a biztosíték, egy elektromos kábel életre kell és elkezd rájuk vadászni. Menekülnének, azonban a folyosó másik végéről pedig nagy mennyiségű víz folyik be az ajtók alatt. Víz és áram, nem a legjobb kombináció. Nathan betöri az egyik üveget és meghúzza a tűzjelzőt. Ez felébreszti Bobbyt aki az öltözőben aludt így a gyilkos kábel visszaváltozik sima kábelra.

Az egyik tanár mesél Bobby alvás problémájairól a szülei halála óta gyakorlatilag alig tud aludni. Audrey és Nathan Hannáékhoz megy, ahol az egész ház szét van verve és Whiskeys üvegek vannak elszórva mindenhol. Fater K.O.-ra itta magát. Bobby és Hanna pedig nincs a házban. Bobby szobájában azonban kikövetkeztetik mi történt. Az asztalán mágnesek voltak, mint ahogy a papot húzta a nyaklánc és a bebábozódósat tanulja suliban, pont ahogy Audreyt tekerte fel a kötél. Ezeket látja utoljára mielőtt elalszik és valahogy belekeveri az álmaiba. Még jóhogy nem pornót néz elalvás előtt, akkor most egy 30 méteres feka műpénisz vadászna Haven lakosaira. Megkell találniuk mielőtt újra elalszik. Hanna és Bobby egy faházban húzzák meg magukat, Bobby pedig elmondja az álmai valóra válnak ezért nem akar elaludni. Nathan és Audrey már úton vannak feléjük, de az autó kormányán megjelenik a pillangó. Majd egyre több pillangó. Bobby közben elaludt, oda kell érniük és fel kell ébreszteniük. Az autó magától padlógázra kapcsol eközben Bobby nem tud felébredni a rémálomból. Audrey ötlete, beszéljünk Bobbyhoz hátha lát vagy hall minket álmában ami egyre inkább hasonlít az éjszakára amikor meghaltak szülei. Ez működik, Bobby elvissza teleportálja magát a valódi emlékek és az álom között, majd megállítja az autót még időben.

Nathan és Audrey segít Hannáéknak pakolni, végre elköltöznek alkesz fatertól. Hanna és Nathan elbeszélgetnek arról mi lett volna ha együtt maradnak. Audrey pedig szimpatizál Bobbyval a szülei elvesztése miatt mivel Ő sem ismerte saját szüleit. Bobby egyébként gyógyszert fog szedni amitől elmúlnak a rémálmok. Érdekes módon Audrey megemlíti, hogy felnőtteknek nem használ ez a fajta gyógyszer. Akkor ez most egy eredet sztori volt és Bobby főgonosz lesz az 5. évadban? Vagy csak más gyógyszert fog szedni. Újra a rendőrségen, Wuornos meghozta a doboznyi akták a Colorado Kid ügyről... ééés üres. Jajmár. Audrey felhúzza magát, ki csinálta a képet az újságba, hol van a Colorado Kid eltemetve, miért nincsenek ezekről adatok? Valószínűleg a nő a képen az anyám, folytatja. Wuornos válasza megdöbbentő, felajál Audreynak állást a rendőrségen azzal az indokkal, hogy Audrey úgy látja a dolgokat ahogy vannak, nem pedig mint a többiek akik úgy látják ahogy látni szeretnék. Sokat tudna itt segíteni Wuornos szerint Ő pedig segíteni Audreynak válaszokat találni.

Audrey ezt elmeséli Nathannek, aki szerint jó ötlet. Hát még szép. Aztán beszél a gyerekkoráról, méghozzá pontosan 1983-ról, amikor a városban sok furcsa dolog történt és úgy néz ki ezek visszatértek egy új formában. Ide azért betehettek volna egy félmondatos utalást a Rémkoppantókra, mégha az ‘87-es is. A Colorado Kid-es cikk is 1983-as, gondolkozik el Audrey. Nathan bevallja, szerinte mind összefügg.

Címkék: haven
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása