Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x07 – Küszöb

2012. március 02. 17:00 - leeann

Jim meghalt. Ez egy új érzés számára, amivel még barátkoznia kell. A halott mentős egy tónál találja magát, ahol a halott testvére próbálja őt a fény felé terelni. Jim nem akar menni, mert szeretne még beszélni az asszonnyal, úgyhogy egyelőre nem gyalogolna be a fényes semmibe. Egy házba megy be a tópartról, ahol szobáról szobára jár, hogy a jelenbe érjen. Az egyik szobában rátalál Melre, aki Delia és Ned társaságában a férjét gyászolja, és egy jelre vár tőle, de egyelőre semmi. Melinda nagyon várja, hogy Jim legalább elköszönni visszajöjjön, de egyelőre nem jelenik meg, sőt nem csak Jim nem jelenik meg, de egy szellem sem jelent meg a szomorú esemény óta.

Jim már szólongatja Melt, de a látó nem látja őt, viszont hall valamit. Mel lába elé egy alma repül, amire azt hiszi, hogy Jim jelez neki. Persze nem Jim az, hanem egy tinilány. Nem az alma a legfurcsább, hanem az, hogy Mel sem Jimet, sem a másik szellemet nem látja. Halott helyett élő vendég érkezik Melindához, méghozzá az anyósa. Az ő helyzete sem irigylésre méltó, a férje és a nagyobbik fia eddig is halott volt, és most Jim is elment. Nehéz lehet ezt elviselni, és Jim még látja is anyja bánatát, mert ott van a házban továbbra is.

Miközben az élők szomorúak, Jim újra visszamegy a tópartra, ahol a bátyja továbbra is a fénybe hívja őt. Jimet nem érdekli a fény, csak az, hogy miért nem látja őt a felesége. A testvér szerint a nagy fájdalom és a gyász miatt nem látja őt Mel, és sürgeti, hogy döntsön arról, vele megy vagy nem. Jim még nem megy át a fénybe, inkább visszamegy Melindához, aki továbbra is egy jelre vár a férjétől, de nem kap, illetve nem tudja, hogy Jim folyamatosan mellette van. Este, amikor Mel már alszik, az egyik edényes szekrényből tányérok, poharak és evőeszközök repkednek kifelé, hatalmas robajjal.

Melinda lemegy megnézni a romhalmazt, de nem igazán érti a történteket, mert egy villa repül felé, ami beleáll a falba. Mel még mindig nem látja a szellemeket, így azt sem tudja, hogy a rendbontás a tinilány műve. Másnap Jim búcsúztatója elég gyászosan indul, de a végén egy fergeteges buliban végződik, ahol Mel annyira felszabadul, hogy végre megpillantja a férjét, sőt még táncol is vele. A búcsúztató után, már otthon Mel és Jim beszélgetnek egy kicsit. Jim nem akar átkelni és nem hisz a fényben, meglepő módon Melinda viszont azt szorgalmazza, hogy a férje igenis lépjen át a fénybe.

Másnap anyós hazamegy, Jim viszont marad, és megpróbálja kideríteni, hogy ki az a dühös kamaszlány, aki a feleségét dobálja almával meg villával. Jim nem jár sikerrel, mert vele nem beszél a lány, de este simán vacsival várná Melt, ha ki tudná nyitni a tojásos dobozt. Melinda pityeregve ugyan, de megint csak a fénybe küldi a férjét, amitől Jim elég pipa szellemmé válik. Időközben Mel már a kamaszlányt is látja, aki azt kéri Meltől, hogy bocsásson meg valakinek, de kinek? Jim éjszaka elmegy Elihoz, és megkéri, hogy segítsen Melindának ezzel a kamaszlány szellemmel.

Eli másnap beszél Melindával, aki nem nagyon akar foglalkozni a szellemekkel, inkább a kertrendező tanfolyamon tanultakat hasznosítja. Közben Jim megint a tóparton beszélget a testvérével, aki szintén az átkelésre bíztatja őt. A fény megérkezik, de csak a testvére kel át, Jimnek még dolga van. Este Melinda beszél néhány szót a kamaszlánnyal, majd megtámadja, mert a lány azt mondja, hogy az ő hibájából halt mg Jim. A kamaszlány azt mondja, hogy megbántotta a mostohaapját, és miatta halt meg Jim, de hogyan lenne ő a felelős mindenért?

Most már érdekli Melindát a dolog, és amíg ő szellemeket ijesztget, Eli kicsit kutat a halott lány után. A betegségére rájött, úgyhogy irány a kórház. A lány valószínűleg anorexiás lehetett, és Jim segítségével a kórházból a nevét is sikerül megszerezni. Miközben Eli viszi az új infókat, Jim a kórházban végignéz egy fénybe menetelt, persze ez sem változtatja meg a döntését, és még esze ágában sincs elmenni. Viszont rájön, hogy meg tudja mozdítani a halottak testét, ha hozzáér. Közben Eli és Mel megkeresik a házat, ahol a lány élt, és láss csodát, a lány mostohaapja Jim nyomozó barátja, az, aki lelőtte őt.

Este Melinda elmondja Jimnek, hogy mit derítettek ki, és mi köze hozzájuk a kamaszlánynak. Másnap Mel elmegy a rendőrhöz, aki a napja nagy részében csak piál. Nem elég, hogy meghalt a lánya, még az egyik barátját is lelőtte. Mel elmondja a nyomozónak, hogy a kislány itt van, és nem hibás azért, ami a gyerekkel történt. Melindának bármilyen nehezére is esik, közvetít a nyomozó és a mostohalánya között, akik zokognak és mindent szánnak-bánnak, csak ez már nem segít Jimen. Közben Jim is megérkezik, és Melinda monológja már inkább neki szól, mint a rendőrnek és a lánynak. A kislány azt hiszi, hogy ő az oka annak, hogy az apja dekoncentrált volt, és Jim ezért halt meg.

A rendőr azt is megtudja, hogy Jim sem hibáztatja őt. Nagyszerű, senki nem hibáztat senkit, de ettől még Jim halott. A kislány a fénybe megy, de Jim most sem megy, még mindig maradni akar. Hazafelé az úton Mel egy baleset miatt nem tud tovább haladni az úton, így ismét van egy kis ideje Jimet rábeszélni a fényre, de Jimnek még mindig nem megy, és egy újabb hülye ötlete támad. A mentősök még küzdenek a balesetben megsérült motoros életéért, de a srác meghal, és azonnal a fénybe lép. Itt lép a képbe Jim hülye ötlete, a halott motoros testébe lép, és a férfit Jim lelke új életre kelti, de úgy tűnik, ez már nem ugyanaz, mivel a Jim lelkű srác nem ismeri fel az odaérkező Melindát. Most Jim él?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása