Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x06 - A csodadoktor

2012. március 02. 13:00 - mesmes42

Szokásos konfliktussal indul az epizód, rejtett utalások, miegymás. Természetesen mágia van a dologban. Természetesen valakinek baja esik. Egy gyanúsan mágusnak tűnő valaki elvarázsolt bogarat rejt egy csokor virágba, melyet aztán Morgana kap. Gwen szerint biztos Arthur küldte. Morgana nem érti, miért küldene neki virágot. A titokzatos mágus pedig az udvarban rejtőzve várja a hatást. Morgana lefekszik, a bogár kimászik, nem tudom, mennyire fóbiás a csaj, de a jelenet a Klónok támadása egyik részére emlékeztet erősen, titeket nem? Még a zene is tiszta Star Wars-os... aztán nem tudjuk meg, mi történik, mert jön a főcím.

01.png

Másnap aztán Morgana nem annyira ébred fel, de Gaius sem érti, mi lehet a gond. Már mindent megpróbáltam, panaszkodik Merlinnek, amivel bizonyára az előbbi két perces vizsgálatra utal. Természetesen kizárt, hogy varázslat legyen, különben nagy baj lesz. Arthur találkozik Edwinnel, a varázslóval, aki gyógyítónak adja ki magát. Arthur nem veszi be a dumát, de mivel nincs mit tenni Morganáért, talán beadja a derekát. Merlin fel-alá járkál körülötte, amivel csak idegesíti. Gaius továbbra sem tudja, mi lehet Morgana baja. Arthur így előhozakodik a lehetséges megoldással...

Edwint a király elé hívják, aki elő is adja a kamudumát. Gaius gyanakszik, hogy ismeri valahonnét. Uther nem gyanakszik, mert hülye. Természetesen előbb meg kell vizsgálni a beteget, nem gyanús, nem gyanús. Edwinnek nagyon tuti alkimista felszerelése van, nem tudom, ez most hogy releváns. De szerinte ezzel bármit meg lehet oldani. Merlin közben kicsit összetapizza a cuccot, de talán csak nyomokat keres. Teljes ellenőrzés alatt folyna a vizsgálat, de persze Edwin mindenkit kiküld a szobából. "Vizsgálat" közben megjelenik Gwen, akit Edwin szintén eltüntet az útból. Varázsolgat egy sort Morgana fölött, és megszerzi a bogarat, közölve, hogy minden rendben.

02.png

Jé, Morgana tényleg magához tért. Gaius azért még gyanakszik és keresztkérdéseket tesz fel, de Edwin továbbra is tagadja, hogy ismernék egymást. Uther meg akarja jutalmazni újdonsült barátját. Nem, Edwin nem akar maradni, mást se kér, mennie kell. Na jó, a vacsimeghívást elfogadja. Gaius a könyvtárban próbál nyomozni. Merlin meg Edwin után szaglászik. Megint a cuccait tapizza, biztos azokra fáj a foga. Meg is találja a bogaras dobozt, és kipróbálja a varázsigét. Asszem, lebukott. Persze Merlin tagad. Na de ez lebukás a csávó részéről is, persze okoskodhat, hogy ő csak gyógyított vele. Azért a helyében nem maradnék sokáig Uther közelében.

03.png

Elszórakoznak egy darabig kölcsönös varázslásbemutatóval, Edwin meg felajánlja, hogy segít neki a tanulásban. Merlin vagy azért vigyorog nagyon, mert tetszik neki az ötlet, vagy mert megsejtette, hogy valami nem stimmel. Gaius nyomozása is alakul közben, mert nem hagyja nyugodni, honnan ismerheti Edwint. Eközben a remek akusztikájú trónteremben a hosszú asztal két végén ülő Uther és Edwin beszélgetnek. Uther valszeg nem hall jól, mert közelebb jön, épp arról van szó, hogy Gaius valamiféle altatót írt fel Morganának. Nyilván Edwin arra utal, hogy ez okozhatta a bajt. Gaius asszem, megtudta, amit akart, mert egész éjjel fenn volt, hogy kiolvasson egy kb. 1000 oldalas könyvet. El is megy Edwinhez eldumálgatni erről-arról.

04.png

 A fenyegetés persze nem sokat ér, hiszen Edwin meg köphet Merlinről, és akkor mindenki bajban van. Megtudjuk, hogy Edwin a szülei halálát akarja megbosszulni, amiért természetesen Uther felelős. Most aztán végképp nem tudják, hogy buktassák le a csávót, aki ráadásul még Gaiust próbálja beégetni Uther előtt. Na, ki legyen az új gyógyító? Tippek? Uther? Van jelölted? Közben Gaius a sárkánnyal beszélget, akit már rég láttunk, milyen jó is, hogy megint itt okoskodik. Gaius nem is érti, honnan tud Merlinről, de hát már haverok kb. az első rész óta. Gaius megpróbálja megtudni, ki lesz az Uther vs. Merlin párbaj győztese. Nem a te dolgod, melyik hal meg, válaszolja szokásos stílusában a sárkány...

05.png

Uther el is határozta, hogy nyugdíjazza Gaius-t. Most aztán tényleg senki nem tehet semmit. Merlin persze vele akar menni. De Gaius szerint maradjon. Merlin inkább menne, hogy tanulhasson még tőle, kit érdekel az Arthurnak csicskázás, de nem tehet mást. Arthur kardozni gyakorol és nem nyugtatja meg Merlint. Edwin meg Uthernek nyal tovább. Gwen is gyanakszik, de Gaius akkor is megy. Uther megissza a varázsitalt, ami persze minden bajra jó (az eredeti cím: A Remedy To Cure All Ills, a.k.a. "Minden betegséget meggyógyító gyógyszer"). Főleg hipnotizálni jó, amint láthatjuk, Edwin előadja neki a bosszúszöveget és előveszi a bogaras ládát. Végre visszatérhet a mágia Camelotba, amit persze mi is szeretnénk, csak nem így. Gaius közben táborozik az erdőben.

06.png

A következő jelenetben azonban már visszatér, le akarja buktatni Edwint mindenáron. Sajnos a varázslási kísérlete nem jár sikerrel, ellentétben Edwinével, aki tüzet gyújt körülötte. Arthurnak közben más kínja van: észrevette, hogy Uther bekómált, gyorsan keressük meg az okos dokit. Megtalálják, Gaiusostól. Merlin próbálja most legyőzni, Edwin meg egy fejszét hajigál felé, de Merlin mátrixosan kikerüli. Gaius megmenekül. Ja, mondjuk nem lenne rossz, ha Utherrel is kezdenénk valamit, jönnek rá. Merlinre van most szükség, meg a varázstudományára. Vagy csak Uther fülét kell letépni, ahogy elnézem.

08.png

Most már minden rendben, Uther visszaadja a melót Gaiusnak, satöbbi, Merlin pedig örül, hogy kivételesen nem ő vitte el a balhét. Megint mindenki boldog, egészen addig, amíg valami újabb gáz nem lesz, mondjuk a következő részben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása