Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x06 – 3XK - Fojtassa, felség!

2012. március 02. 11:00 - Zenóbia

Sötét, őszi, borongós estén szőke lány siet hazafelé, a sietését pedig egy ködbe burkolózó fickó figyeli az utca túloldaláról, a villanyoszlopnak támaszkodva. Majd lassan utána ered, látjuk az arcát is, ha ő lesz a gyilkos is, akkor ez most újdonság. Alexisnek titkos hódolója van, aki becsúsztatott egy rettenetes verset az öltözőszekrényébe. Próbálja kisakkozni, hogy ki lehet az, de Castle szerint ez olyan, mint ha elolvasná előre egy regény végét. Anyám pont ezt csinálja, utál izgulni. A lánynak aki Linda, ez volt az utolsó borongós, őszi sétája. Egy tv társaságnál volt ügyfélszolgálatos, és így első ránézésre megfojtották. Zseniális vagyok. Castle-nak beugrik valami, amit nagy nehezen megoszt velünk is. Tehát, négy éve volt egy hasonlóan kinéző ügy, fiatal, csinos, szőke, kötéllel megfojtott nő, békés arccal, akit úgy rendeztek el, mintha aludna. Beckett helyesbít, igaz, hogy nem kapták el a fickót, de ő nem az utcán ölt, hanem a nők lakásán, és keresztbe tette az áldozatai kezét a mellkasukon. Lindának nem volt barátja, viszont volt egy perverz tekintettel bámuló kollégája. Az nagy öröm.

Lanie vészhelyzetet csipog, mert előkereste a négy évvel ezelőtti sorozatgyilkos aktáját, és bebizonyosodott, hogy a kötél ugyanaz. A Hármas gyilkos, más néven 3XK visszatért. Négy évvel ezelőtt, egy hét alatt megfojtott három nőt, majd egy hónap múlva újabb hármat, aztán felszívódott. Az FBI profilja szerint 25-45 közötti fehér férfi, diszfunkcionális viszony az anyjával, alantas munka. Biztonsági őrnek vagy szerelőnek adta ki magát, így jutott be a nők lakásába akiket előzőleg alaposan megfigyelt. A holttesteket úgy állította be, mintha koporsóban feküdnének. Ha a négy évvel ezelőtti tendenciát követi, akkor kevés idő van elkapni, mert az egy hétből már három nap letelt. Ryan közben lenyomozta, hogy ki Linda perverz bámulója. Paul McCardle, irodafelügyelő. Az volt a dolga, hogy meglocsolja a művirágokat, míg tegnap fel nem mondott. Most akkor vagy ő a gyilkos, vagy tegnap reggel úgy ébredt, hogy többé nem érdekli a művirágok sorsa.

A volt feleségét többször bántalmazta, négy év után, egy hónapja váltak el. Egy hasonló autót pedig, mint az övé, Linda szomszédai is láttak mostanában a környéken parkolni. Hű, ez tuti nem a gyilkos, mert ez simán a saját verítékében megfullasztotta volna a nőket, minek a kötél az ilyennek. A kihallgatás végére centi magasan állt az izzadtság a szobában, kicsit sem gusztustalan a pali. Azt mondja valóban odavolt Lindáért, de mikor a lakásánál ólálkodott, (asszem még sosem írtam le ezt a szót) egy biztonsági őr elhajtotta, azóta nem mert kukkolni. Az alibije is stimmel, úgyhogy Mr. Izzadtság hazamehet. Te jó ég, hogy bírta ki vele négy évig a felesége? És még jobban te jó ég, milyen lehet ez szex közben?! Ugye? Pfuj. Miközben én itt idétlenkedek, van egy újabb áldozat. A Kim nevű nőt már a régi sablon szerint, a saját lakásán ölte meg, kezek mellkason keresztben, kötél is stimmel, gázszerelőnek adta ki magát. De akkor Lindát miért az utcán ölte meg? Castle-nak feltűnik, hogy egy belsőépítésznél nem állhatnak így a párnák a kanapén, tehát valószínűleg dulakodtak. Beckett talál is egy névtáblát, rajta a Vince felirattal.

A Kapitányhoz bejön egy férfi, az egyik lány apja, akit négy éve megölt a gyilkos. Megígéri neki, hogy ő lesz az első, akinek szólnak, ha elkapták. És akkor jöhet, és felapríthatja egy baltával. Beckett rájön, hogy Linda miért az utcán halt meg. Az előző gyilkosságsorozatnál ő is tett egy telefonos bejelentést a rendőrségen, nevet ugyan nem mondott, csak hogy hol lakik, de ez most elég ahhoz, hogy tudjuk, ő volt Linda. Anno egy liftben utazott egy kábeltévé szerelővel, de annyira kirázta tőle a hideg, hogy inkább kiszállt egy emelettel előbb. Főleg, mivel egy tévétársaságnál dolgozott rájött, hogy a pasinál levő szerszámok nem olyanok, mint amilyeneknek lenniük kellene. Ezért állt tehát le a gyilkos anno, mert rájött, hogy Linda felismerte, és ezért ölte meg négy év elteltével az utcán, mert Linda sosem engedte volna be a lakásába. A Vince táblán találtak egy részleges ujjnyomot, és meg is van az emberünk, Marcus Gates. Mi pedig már azt is tudjuk, hogy ő támasztotta a villanyoszlopot az elején. Gyilkossági kísérletért és gyilkosságért ült, a börtönpszichológus szerint egy kifejezetten intelligens és brutális szociopatával van dolgunk.

Mégis miért engedték ki négy év után, miért nem falazták be az egyik cellába? Miért nem az ilyenek esnek áldozatul a börtönlázadásokban? Az élet egy nagy kérdőjel. Az anyja négy éves korában meghalt, nevelőotthonokban nőtt fel. A feketeáfonyás teának van valami fura mellékíze. Alexis kapott egy rózsát a titkos hódolójától, egy üzenettel, hogy ha tetszett, tűzze ki holnap a ruhájára. Castle aggódik, ami a mostani eset fényében nem csoda. Irány a Sing Sing, mert Gates egy Jerry nevű rabra hagyta a dolgait, hátha ő tud róla valamit. Jerry be van szarva mint az állat, mert ha Gates megtudja, hogy beszélt a zsarukkal, kicsináltatja. Míg bent volt, megvédte a többiektől, Jerry meg cserébe lopott neki a konyháról, meg ilyesmik. Gates említette, hogy ha kimegy, akkor sztriptízbárba akar majd menni, meg egy kocsmába, ami vhol a húsüzemek környékén található. Felvonul az egész csapat, úgyhogy egyszerre húszan üvöltenek fegyverrel a kézben Gates-re, aki épp kilép a kocsmaajtón. Kicsit ilyen Hannibálos a pasi, látszik, hogy nem lehet felidegesíteni, itt ő a felsőbbrendű.

Kim Fosterrel kell megfogni, mert csak az ő megölésére van rendes bizonyíték. A Kapitány szól Castle-nak, hogy most ne menjen be a kihallgatásra. Gates-nek roppant irritáló módon mindenre van valami kitérő válasza. Arra, hogy mit keresett egy névtábla Kim lakásán az ő ujjlenyomatával, pedig az a válasz, hogy egy kellékes cégnél dolgozik, ahol van egy csomó ilyen névtábla, tehát simán rajta lehet minden másodikon is az ujjlenyomata. Látni akarja a házkutatási parancsukat, addig nem hajlandó többet mondani. A parancsból láthatja, hogy meddig jutottak, mert részletesen fel van benne sorolva, hogy mire terjed ki. Ebből rájön, hogy azt feltételezik, hogy ő a 3XK. De azt is tudja, mert ugye hiper intelligens, hogy nincs elég okuk rá, hogy bent tartsák, főleg, hogy a lakásán nem találtak semmit. Így aztán távozik, hacsak Beckett be nem tudja húzni a csőbe úgy, hogy valahogy hazugságon kapja. Mivel csak Kim megölésénél van tényleges bizonyíték ezért fontos, hogy hol volt a gyilkosság idején. Ha van alibije, békén kell, hogy hagyják. Ha viszont nincs, pokollá teszik az életét, hangzik az ígéret.

Gates azt mondja, hogy munka után egyből hazament, és fél nyolcra haza is ért. Ami nem kéne, hogy igaz legyen, mert Kim lakásához 7:35-kor kellett, hogy odaérjen, ha ő a gyilkos. A biztonsági kamerák pedig Gates-nek adnak igazat, mert látszik, hogy 7:31-kor hazaért, van pajesza meg kígyós tetoválása is a kezén. Így kénytelenek elengedni, pedig tutira ő az emberük, de akkor meg hogyan csinálta? Alexis délután ötkor találkozik a titkos hódolójával a parkban, aminek Castle megint csak nem örül. Így én sem örülnék, hogy tudom, hogy Gates is valahol ott van kint. Martha megnyugtatja, hogy nem csak egy paranoid van a családban, mert ő is ott lesz a parkban délután ötkor. Szerintem ez nem is paranoia, én is kimennék. Na jó, lehet, hogy egy kicsit az. Beckett felhívja Castle-t, hátha van valami őrült írói ötlete, hogy hogyan ölhette meg Gates Kimet úgy, hogy közben otthon is volt. Muszáj, hogy Jerry tudjon valamit, mert ma reggel félig agyonverték a börtönben, ami azt jelenti, hogy Gates tart attól, hogy mond valamit.

Jerry retteg, de belemegy, hogy kivigyék és védelem alá helyezzék őt is, meg a barátnőjét is, cserébe az információkért. Bent úgyis kinyírnák. Az első infója, hogy Gates mesélt neki egy Sarah nevű lányról, akihez betört és kissé elszaladt vele a ló (az ő apja járt a Kapitánynál), ezért gyorsan szétvert valaki fején egy üveget egy kocsmában, hogy lecsukják addig, míg elcsitulnak a dolgok. Ryan viszi el Jerry-t egy motelbe, ahonnan ki sem léphet, míg el nem kapják Gates-t. Donnát viszont, Jerry barátnőjét, egyelőre nem találják, és a telefonját sem veszi fel. Gates pedig a megfigyelők szerint otthon tartózkodik. Ami mint tudjuk nem biztosíték arra, hogy közben nem nyír ki valakit a város másik végében. Itt most nincs hoppanálós poén, ez most nem egy vicceskedős rész. Jerry elmeséli Ryan-nek, hogy Gates az ilyen esetekre bűntársakat használt, de sosem ugyanazt az embert. Castle rájön, hogy hogyan csinálta, ami jól látszik is a kamera felvételén. Gates felbérelt valakit, hogy az ő ruháiban, parókával, műtetkóval menjen haza helyette, csak az feltűnő, hogy ha összehasonlítjuk az előző nappal, akkor közben összement tíz centit. Arra is rájönnek, hogy Mr. Izzadtság volt a bűntárs, mert még a kamera felvételen is átjön, hogy izzad. Ez az igazán durva.

Kiadják a körözést, egyúttal Gates-re is, aki meglógott egy kötéllétrán. Mindketten eltűntek, egyelőre nyom nélkül, és Donna sincs még meg. Ryan kideríti, hogy a kapcsolat kettőjük között az, hogy együtt laktak egy nevelőotthonban. Esposito megtudja a szomszédoktól, hogy Donna az unokatestvérénél lakik, de ezt már Gates is tudja, mert ő is érdeklődött a szomszédoknál futárnak öltözve, hogy csomagot hozott Donnának. Ja, kötél van benne, piros masnival. Esposito még időben ér oda, Gates javában folytogatja Donnát, de a lány még sikoltozik, úgyhogy van remény. Ez még mindig nem elég, mivel ez még így csak testi sértés, ha Esposito kicsit később érkezik, akkor most nem lenne ilyen gond. Gates nem mond semmi használhatót, de hát nem is vártuk, annál ő sokkal jobban ismeri a dörgést. Megvan Mr. Izzadós, egy kórházban. Ryan és Castle megy elbeszélgetni vele, de várniuk kell, mert épp most műtötték meg a szívét, amit már egy éve műteni kellett volna, de most lett rá pénze. Gates pedig küldött neki egy csokor virágot, ami azt jelenti, hogy Mr. Izzadtság, aki most már nem fog izzadni mert a szívműtét helyrehozza ezt is, fontos neki. Ezt próbálja meg kihasználni Beckett.

Megmondja Gates-nek, hogy ha nem tesz vallomást, akkor lecsukatja vele együtt az Izzadóst is, aki viszont nem fogja olyan jól bírni a börtönéletet, mint Gates, nyilván kicsinálják egy hét alatt. Gates belemegy, azzal a feltétellel, hogy leírják neki, hogy Paul mentességet kap. A vallomást az üveg mögül Sarah apja is végighallgatja. Miért nem hiszem mégsem, hogy vége van? Egyrészt mert még van nyolc perc, másrészt meg mert Castle sem hiszi, nem érti a műtétet. Honnan volt rá pénz, és ha Gates adta, akkor miért vártak volna egy hónapot a műtéttel? Valami nem stimmel itt. Mindezt útban Jerry-hez fejtegetik Ryan-nel. Jerry éppen pakol, és nem érdekli, hogy Donna jól van, helyette Gates-ről kérdez, hogy elkapták-e. Ami gyanús lesz Castle-nak, főleg, hogy Paul műtétjére is csak Jerry szabadulása után került sor. Jerry volt az igazi gyilkos, aki ehhez méltón kiüti Ryant, elveszi a pisztolyát, és ráfogja Castle-ra. Oó. Beckett és a Kapitány a nagy örömre, hogy elkapták a gyilkost, elmennek sörözni. Castle eközben egy székhez kötözve várja a csodát. Jerry volt az, aki Sarah megölése után lecsukatta magát gyorsan. A börtönben pedig megegyezett Gates-el, hogy kifizeti Paul műtétjét, ha végrehajtja amit mond.

Azaz megöli Lindát, és úgy tesz, mintha ő lenne a 3XK. Már ha jól értem ezt az egészet. Aztán előveszi a pisztolyt, hogy mielőtt indulna, még lelője Castle-t. Aki a dumálj és dumáltass módszert alkalmazza, így nekiáll Jerry lelkivilágáról beszélni. Aki nyilván gyűlölte az anyját, amiért az korán meghalt, és sorsára hagyta őt. Emiatt nyírta ki a nőket akik az anyjára emlékeztették, de azért békés pózban hagyta őket, mert a lelke mélyén valahol mégis szerette az anyját. Castle vajon miért ír a halálról és miért akar a közelébe kerülni, kérdez vissza Jerry. Már csak egy fotel és egy kanapé kéne, aztán indulhat is a terápia. Meg egy csomag zsepi az asztal közepére. Castle-t otthonról hívják, felveheti, de Jerry közben ráfogja a pisztolyt. Martha az, Alexis titkos hódolója Ashley volt, a pasija. Kezd Ched-re emlékeztetni, az volt ilyen nyálgép, meg is halt. Jerry távozik, Castle pedig marad a motelben, kérdés, milyen állapotban. Ahogy lelép, befutnak Beckették, rohan fel a lépcsőn. Castle jól van, Ryan is megvan, csak kicsit feküdözik még a padlón. Martha hívta őket, hogy tuti kurva nagy baj van, mert Castle azt mondta neki a beszélgetésük végén, hogy szereti. Jerry direkt hagyta életben Castle-t, hogy szenvedjen, amikor a további gyilkosságairól hall majd. Beckettel összefonódó kezekkel vigasztalják egymást.

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.23. 14:08:32

Jó a poszt, csak nem vágom a sztorit, így olvasva valahol az elején elvesztettem a fonalat.
süti beállítások módosítása