Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Luck 1x04 - Jerry, a kínai meg a pucér zsokécsaj

2012. február 29. 06:50 - sixx

Jerryvel nyitunk, akiről nem nagy titkot árulunk el azzal, ha kijelentjük, hogy a legkeményebb szerencsejáték-függő (értsd: degenerált) az egész sorozatban, és akit az író Milch saját magáról mintázott. Jerry most éppen úgy néz ki, mint aki egész éjjel pókerezett és vesztett, az arca nagyjából VV Kinga mértékéig fel van püffedve, a szeme vizenyős. A budiban van, de itt sem hagyják békén, Chen, a végtelenül idegesítő kínai gyökér baszlatja, akitől a legutóbbi részben nyert vagy negyedmilliót. Jerry vissza a pókerasztalhoz, minden rendben. Rosie visszaér Santa Anitába, és Walter lovát simogatja örömmel, közben ír akcentussal gügyög neki. Szereti a csudacsikót, az látszik. A degeneráltak (mínusz Jerry) is a pályán, azt várják, mikor hozza ki Escalante a lovukat. Azt várhatják egy ideig, Escalante éppen Gus lovát parádéztatja. Marcus, a tolószékes degenerált szerint Escalanete bekaphatja. Ezzel vannak még sokan így, ha ebben a sorozatban valakinek a nyakára lépnek a fináléig, az ő lesz. Ha ez így zavaros, az előző hogyvoltok segítenek, vagy akár az HBO Befutóról szóló aloldala is.

Screen Shot 2012-02-29 at 4.51.46 AM.png

Escalante, miután azt javasolta a Jerry holléte miatt aggódó Marcusnak, hogy vegyen egy tacskót, ha annyira hiányzik neki egy állat közelsége, menne a dolgára, de elkapja a dadogós zsokéügynök, és a degeneráltak lovára akarja visszaerőltetni a fiatal zsokéembert. Escalante vet egy pillantást a zsokéra a távcsövével, és megjegyzi, hogy hízik a gyerek. A dadogós kiborul egy kicsit, de kisírja, hogy a kölyök lovagolhassa a lovat, és utána még arra is van ideje, hogy az alkohol- és gyógyszerfüggő zsokét baszogassa egy kicsit. Az nem szereti, ha reggel zaklatják, és csak a kibaszott kávéját inná nyugalomban, így lesz egy kis üvöltözés, ennek a kettőnek sem jósolok nyugodt munkakapcsolatot a jövőben. Rosie a pályán kiereszti kicsit Walter lovát, a célegyenesben egy kézzel fogja csak a kantárt örömében, amitől az öreg tréner kis híján szívinfaktust kap.

Screen Shot 2012-02-29 at 4.56.29 AM.png

Ace a lakosztály nappaliját büféasztalokkal rakatja tele, mert várja a nőt, aki a sitteseket rehabilitáló lovas programra gyűjt pénzt. Valamit motyog arról, hogy a nő be van ijedve, Gus láthatóan nem érti, én sem. Ez egy ilyen sorozat, néha egy karakter mond valami faszságot, amit senki nem ért, ez lehet attól van, hogy Milch, az író, diktál és nem gépel, a gyorsírója meg esetlen nem ért meg minden szót, és saját kútfőből tölti ki a hézagokat - ez sok mindent megmagyarázna a John from Cinncinnati című sorozata dialógusait illetően. Degenerált Lonnie anyja is szerencsejátékos, a fia küldi neki a lóvét bingóra. Ez lehet később majd fontos lesz.

Screen Shot 2012-02-29 at 5.08.30 AM.png

Jerrynek szar napja van az asztalnál, Chennek viszont nem, ez a kettő szorosan összefügg persze. Az osztó csaj nem Jerrynek hoz szerencsét, Chen két szar lappal is nyer, mert Jerry már egy bubi párral is fél beszállni. Mielőtt Jerry agya kis darabokba robbanna az idegességtől, Chen javasolja, hogy menjenek el az éttermébe (nesze neked klisé, még jó, hogy nem mosodája van) és játszanak 100 000 dolláros köröket (21,5 millió forint, a miheztartás végett), minden leosztást új paklival, az osztó pedig legyen az a nő, aki most éppen Chennek hoz szerencsét, nem is keveset. Jerry belemegy, nem biztos, hogy ez bölcs dolog, de a degeneráltak nem észérvek mentén működnek.

Screen Shot 2012-02-29 at 5.18.32 AM.png

Claire, a lovas nő, ott ül Ace lakosztályában és nem érzi túl jól magát a puccparádéban, a büféasztalt meg le sem szarja - lehet nem is neki lett kitéve, hanem a nyikhaj brókernek. A lovas program negyedmillió dollárba kerül, amire Ace arca meg sem rezzen, máris átadná a csekket a nőnek, és láthatóan nagyon szeretné, ha maradna még egy kicsit, vacsorára, mozira, baszásra, stb, de nem, Claire lelép, majd hozom a részletes költséglebontást, mondja, és szinte menekül a maffiától súlyosan szagló hotelből. A degeneráltak csak meglátogatják a lovat, és adnak neki répát. Escalante legszívesebben agyonverné mindet. A dadogós baszogatja egy sort a kis zsokéembert, fussál, fogyjál bazdmeg, mert Escalante kiszúrta a felszedett dekákat. A kölyök történetszála egyelőre eléggé lóg a levegőben, ideje lenne kezdeni vele valamit szerintem, különösen azért, mert a dadogós másik zsokéja, Ronnie, az alkesz, hóttrészegen az óceán partján kóringyál a helyi homeless-közösség tagjaival.

Screen Shot 2012-02-29 at 5.26.57 AM.png

Ace végre találkozik Mike-kal, akit Michael Gambon alakít, kiválóan, egy gyökér maffiózóról van szó, aki angol, és a titkárnője anális inzultálását ajánlja fel Ace-nek egyfajta "bocs, hogy majdnem sittre juttattam az unokaöcsédet, és te ültél helyette három évet, de nincs harag, ugye?" gesztusként. Ace-t nem érdekli a titkárnő segge, inkább homályos utalásokat tesz arra, hogyan fogja a belét kitaposni Mike-nak, ha az unokaöccsének baja esik. Tipikus Milch-dialógus ez is, minden szónak, mondatnak legalább három jelentése van, igen nehéz kibogozni a valós értelmét a beszélgetésnek. Mike megsejti, hogy Ace ki akar baszni vele valahogy, de azt még nem tudja, pontosan milyen terv forog a fejében, és mivel nem biztos a dolgában, beszáll a lóversenypályás buliba, csak aztán nehogy szopás legyen a vége.

Screen Shot 2012-02-26 at 5.29.05 PM.png

Jerry és Chen kártyázik az étteremben, Jerry természetesen veszít, de a nála levő sporttáskából újabb és újabb köteg lóvét vesz elő. Az osztó csajnak láthatóan bejön Jerry, és sajnálja, de nem azért van a koszos kínai étteremben, hogy irgalmas szamaritánust játsszon, így oszt, Jerry meg káromkodik, inzultálja az őt szopató Chent, és bukja a lovis nyereményt rendületlenül. Rosie készül első versenyére, természetesen nem a faszikkal közös öltözőben. Meg van hatódva, és vigyorog folyamatosan, rosszat sejtek a futam kimenetelét illetően. Odakint már megy a nagyüzem, zenés montázst kapunk lovakról, zsokékról, tulajdonosokról és trénerekről, Rosie lassított felvételben öltözik és imádkozik, a lovakat szépen lassan beviszik az idítóba vagy miafaszba, a futam el, a kis zsoké közben a hegyekben fut, Ronnie meg a parton iszik, Walter viszont mint valami megveszekedett őrült drukkol a lelátó mellett, Rosie a szart is kihajtja a lóból és az utolsó helyről feljőve nyer, mindenki mosolyog, szebb a nap, sokkal. Nick Nolte egy isten a jelenetben.

Screen Shot 2012-02-29 at 6.14.36 AM.png

Marcus, a tolószékes degenerált, miután elmúlt az orgazmusa, amit Walter lovának győzelme miatt érzett, kicsit szarabbul lesz, de ez most mindegy, mert Meg Kell Menteni Jerryt A Kínaitól, aki ki fogja nyírni, a másik három degenerálttal egyetemben. Ace és Gus visszaér a szállodába, ahol Claire várja őket. A nő átadja a részletes költségelszámolást egy privát üzenettel egyetemben, Ace mosolyog, mint akit baszni visznek. A degeneráltak a kaszinóban keresik Jerry-t, Marcus egyre szarabbul van, Lonnie vinné kórházba, de erre nincs idő, Jerry sehol, hol van Jerry, a kínai éttermében, ott, akkor menjünk oda, Marcus, tarts ki, utána viszünk a kórházba infarktust kapni. Az a legidegesítőbb ebben a három karakterben (mert Jerry csak egy szerencsétlen, csendes őrült), hogy állandóan hisztiznek valami és be nem fognák a pofájukat két percre sem.

Screen Shot 2012-02-29 at 6.06.24 AM.png

Walter megnézi a csudalovat, köhögött, kérdi a lovásztól, az meg szomorúan bólogat, a ló orrlyukai véresek, hoppá, nem kellene annyit hajtani. Rosie-nak jobb dolga van, a kezdő zsokéemberrel dug éppen és egy laptopon a futamot nézik, ez úgy látszik, az előjáték ezekben a körökben. A dokinő az istállóban Walter lovát vizsgálja, és van is vele valami, de nem tudom mi, mert nem értek a lovakhoz. Meg fog gógyulni, nyugi. Ace megvacsoráztatja a nyikhajt, aki majd kap egymillió dollárt, hogy Mike átbaszásában részt vegyen és a fejét apró darabokra szaggassák a kilencedik epizódra. Ace iszonyú paraszt módon osztja és szívatja, kicsit le kell törni a szarvát a kölyöknek, addig rendben van, de ez itt mészárlás, a faszi köpni-nyelni nem tud, miközben Ace és Gus folyamatosan ekézi.

Screen Shot 2012-02-29 at 6.13.27 AM.png

Marcusék rálelnek Jerryre, és ugyan kis híján elkúrják, de csak sikerül kihozni a kínaitól, ahol első blikkre úgy negyedmilliót bukott. A dokinő és Eascalante dugás előtt vagy után dumcsiznak otthon, a dadogós meg hullarészegen beszélget magában egy kocsmában, és azt üvölti, hogy Roise-nak hullania kell a lóról, mert az ő zsokéjának meló kell. Fasza. Walter egy kicsit beszél a lóval, Delphoit, a faterját emlegeti és majdnem elsírja magát, a jelenet nagyon megható, Nolte pedig ismét szenzációs. Marcusék visszamennek a szállásra, ahol hármasban megbeszélik, hogy Jerrynek segítség kell, mert az isten pénzét is képes lenne feltenni egy nyolcas párra, és ez nem jó. Jerry kidugja a fejét a szobából és odabólint nekik, kösz, hogy kihoztatok. Megható. Ace és Gus lefekvéshez készülődik, Gusnak nem tetszik a nyikhaj, Ace csak a vállát vonogatja, Mike úgyis kinyírja, nem mindegy? Claire viszont bejön Ace-nek, ebből még lesz valami.

A Befutóról itt olvashat híreket, információkat:

Címkék: befutó
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2012.02.29. 11:38:44

nemtom hányan nézik ezt a sorozatot :)
elég lassan építkezik, de úgy tűnik azért, hogy mire sikerül kiigazodni a ki kicsoda meg a melyik szleng mit jelent akadályai közt, addigra jócskán meg fog azért erősödni a történet.
szerintem már csak a karakterek miatt is jó nézni, igaz hogy bele vagyunk dobva az életük közepébe, és nem sok kapaszkodót kapunk ahhoz hogy milyen személyiségek meg mi a hátterük meg ilyesmi, amivel általában indítani szokás a közönségbarát recept szerint, de szerintem még a "degeneráltak" is nagyon szimpatikusak, egy lóetető jelenet alatt simán megszereti a néző mindegyiket anélkül hogy megszólalnának.

tede 2012.02.29. 11:59:45

Érdekes sorozat a Luck. Az HBO szerintem nagyon nagyon jó sorozatokat gyárt és ha valamiért, ezért megéri előfizetni. Persze lehet okosba is megszerezni, de akkor meg miből fognak sorozatot készíteni?
Több sorozatot kéne gyártaniuk szvsz. A filmek már úgyis unalmasak, sokkal inkább nézek egy jó sorozatot.
süti beállítások módosítása